Last news in Fakti

11 Април, 2024 11:54 2 982 35

Лидерът на кампанията на закона "Магнитски": България не ми прилича на страна, която зачита върховенството на закона

  • магнитски-
  • върховенство на закона

Бях предупреден, че рискувам да бъда предаден на Русия, каза Бил Браудър

Лидерът на кампанията на закона "Магнитски": България не ми прилича на страна, която зачита върховенството на закона - 1

"За мен ще бъде сериозен риск да пътувам до България. Бях предупреден, че рискувам да бъда предаден на Русия". Това заяви в интервю за БНР лидерът на кампанията на закона "Магнитски" Бил Браудър.

"Няма да пътувам до България, защото не ми прилича на страна, която изцяло зачита върховенството на закона. За мен ще бъде сериозен риск да пътувам до България. Бях предупреден, че рискувам да бъда предаден на Русия", каза той.

Американо-британският бизнесмен Браудър оглавяваше инвестиционния фонд "Хермитидж Капитал".

Адвокатът Сергей Магнитски защитаваше интересите му, след като властите в Москва заведоха дело срещу фонда. Магнитски уличи висши руски чиновници в данъчна измама за 230 милиона долара, след което беше арестуван и почина в затвора през 2009 г.

Твърди се, че бил изтезаван и му е била отказана медицинска помощ. Браудър заяви, че след неговата кончина е решил да прекрати дейността си като бизнесмен и да насочи енергията си към тези, които го убиха. Той не е доволен от европейския еквивалент на закона "Магнитски":

"Не, не съм. Ако сравните европейския законодателен акт с американския, канадския, британския или австралийския, ще видите, че той не влючва корупцията. Напълно безсмислено е да има различен закон "Магнитски" в Европа, защото това означава, че ако сте корумпиран диктатор и дойдете в Европа, си запазвате богатството тук без никакви последици. Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обеща по време на мандата ѝ това да бъде променено и поправено, но не се случи, а трябва да стане в бъдеще в Европа", каза още Бил Браудър.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 33 Отговор
    А добър ден! Спецов тормози един приятел бизнесмен само защото е русофил.

    Коментиран от #12, #16, #17, #35

  • 2 Пепи еврото

    39 6 Отговор
    В България корупция няма!
    Всичко е много хубаво, ще става с всеки ден още по-хубаво!

    Коментиран от #9, #10

  • 3 Много важно,

    35 36 Отговор
    че няма да пътуваш до България, един колонизатор-измамник по-малко.
  • 4 Име

    28 16 Отговор
    Видяхме обвиненията на Тръмп. Защо не си обвините правителството в надписване на активи! Така правят всички правителства. Трупат дългове срещу фалшиви баланси!
  • 5 Тоз не слуша ли кво му говори

    23 17 Отговор
    Разузнаването в неговата страна ....цяла европа се управлява от пяната на хиттреците измамниците крадците ... всичко що е у власта е изпечен хитрец далавержия крадец и това че е у властта му дава свобода и безнаказаност да си прави игрите на воля...който иска да си оправи живота и живее у европата то трябва да влезе у властта
  • 6 Ха ха ха

    52 8 Отговор
    Главния прокурор с Пепи еврото , главния секретар с контрабандисти, жената на нотариуса в ГДБОП и ДАнс. Кои ще следи за върховенство на закона
  • 7 Вълк единак

    39 12 Отговор
    Няма бъдеще за България до като двата шопара са на свобода.
  • 8 Сталин

    28 29 Отговор
    Тоя мазен еврей ни обяснява за корупцията в България,нали тези корумпета са ваша собственост,нали вие ги сложихте да управляват България и да обслужват западните мародери,където има еврей има корупция,където има корупция има еврей ,както казва великия Сталин ,"Всеки проблем има име и адрес"
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Борисов

    16 7 Отговор

    До коментар #2 от "Пепи еврото":

    Мачкай народа и го дръж гладен, разделяй и владей.
  • 11 Шиши

    5 7 Отговор
    Лъжец!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бендида

    31 4 Отговор
    То и ефектът от вашия закон Магнитски не ми прилича на очакваното.
  • 14 Съдията Дред

    20 8 Отговор
    Много руски и американски бизнесмени бяха свикнали да ползват руските ресурси като свои, и като им врътнаха кранчето, се почна с натиска
  • 15 банкьо балкански

    12 8 Отговор
    Евала, точно на място казно! Американците още малко ще ни гледат сейра, и ше има революшън!
  • 16 Бърн

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Долу комунизма да живее свободата
  • 17 Миличката тя!

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И как го тормози като теб съсе задните гуми, или до тях?? Вие момичета си Аресвате изрязани арабски "мотори" нали скъпа.
  • 18 Това показва

    11 9 Отговор
    В каква лъжа живеят американците. Смятат че България ще задържи и предаде някой гост на страната на друга страна без юридическо основание. Май досега го е правила само за САЩ и Турция ?
  • 19 Демократ

    12 8 Отговор
    Напълно прав е. България ще предаде Христо Грозев на Путин или ще го убие по негова заръка в България, както са се опитали КГБ българите във Виена ,но слава на Бога, заловени в Лондон. Националното предателство е на почит при управляващата КГБ-ДС мафия.те не допускат родолюбци до властта, защото ще откъснат България от Кремълската хранилка и ще мислят за развитието, свободата и демокрацията.
  • 20 Хахо-хихи

    12 3 Отговор
    Цялото ЕС е корупция.
  • 21 Баудър е отмъстителя

    3 5 Отговор
    граф монте кристо . зарязал бизнеса . значи не е някой като мъск ами е дребен бизнесмен едвам свързващ двата края . привърженик на опозицията в РФ . Да гони с Магнитски Безос или милярдерите олигарси в юса . там са стотици . тръмп свил 500 000 000 долара . баудър го е шубе да не полежи в гулаг . приятел е на урсула . сина и е крадец като тоя на бадън . щом интерпол го издирва да се крие . тук подгони пеевски и божков . те си се оправиха . лавка , картончета и куп строежи бизнеси , имоти . брадуър може да ги облъчва в фейсбук . да погне коцев имал 200 000 лв . хахахаха
  • 22 Крумов

    8 2 Отговор
    В България има мафия - по общи сведения - вече няколко души ми казаха това - аз не съм в никакви бизнес-услуги, просто ми се оплакаха - роднини, познати, приятели.

    Ако има нещо апетитно - идват и го - "оглозгват", неслучайно един човек с асансьорите - го подписаха в болницата.

    Стават всякакви мръсотии - хората се плашат за живота си.

    Това е всъщност реалността, отвреме-навреме се имитира дейност.


    Проблемът е - гладът.
  • 23 МВР служител

    9 2 Отговор
    Не се притеснявай господине, Борисов, Пеевски, Цацаров и Гешев ще изгният в румънския затвор, а техните рецидиви в България ще се бият за тарелка с боб. Съвсем скоро ще вкараме майкопродавците където им е мястото
  • 24 Заешко треперене

    4 7 Отговор
    Пълни памперса като чуе Русия. Единственото хубаво е, че и името на България го стресира. Живее във фентази реалност и ни облъчват с лудостта си. Държавата трябва да разследва хедж фонда, само така може да противодейства на хватката на закона магнит ски, от който треперят политици, чиито пари са в САЩ и стават зависими и работят срещу България.
  • 25 МВР служител

    11 2 Отговор
    Трябваше само да бъдат арестувани двама престъпници, които са вредни за европейското развитие на България - Пеевски и Борисов. Нямаше да има Радев, нямаше да има Цацаров, нямаше да има вълк мълк и т.н. Това са престъпници, които се страхуват само от смъртно наказание и трудов лагер за семействата им, защото това е начинът им на правосъдие. За тях няма върховенство на закона, няма европейско развитие. Призовавам за граждански арест на тези двамата
  • 26 Добре им е

    3 4 Отговор
    Как ги бъзикат нашите комуняги
  • 27 Даниел

    8 1 Отговор
    Корупцията е усещане,нали така каза една министърк??!!
    Нямаме осъдени за корупция,следователно няма корупция,но пък никой не ни дава за положителен пример?!
    Някой лъже много жестоко,а медиите изобщо нямат за цел да информират обществото,раят на корупцията е тук от много годинки!!
  • 28 Пенчо

    3 3 Отговор
    Само Бог може да раздава правосъдие по Неговите закони, всичко останало е човешка суета!
  • 29 Урюрвкос

    3 5 Отговор
    този от снимката изпрати в пандиза колет с баничка и бозичка за Магнитски и още същата вечер развива остър панкреатит а ръководството не взема мерки защото новата смяна е искала проблема да си го решава старата смяна след 24 часа. Така от загубеното време и престъпно бездействие нещата стават неконтролирани и Сергей не може да бъде спасен. По тази причина се опитаха да спасят Навални и го пратиха на края на Света но и там го намериха дългите ръце на....и в двата случая резултатите са крайно негативни за Русия и съвпадат в много подходящи моменти.
  • 30 Тук Важи

    7 1 Отговор
    Тук Важи Само Закона на Мафията!
  • 31 Трандафор

    1 1 Отговор
    Каква ирония само, а? На лицето и на тоя е изписано, че не е престъпник, нали? Цитатът не е точен, но покойният Сергей Магнитски не е адвокат, а данъчен инспектор!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тома

    4 0 Отговор
    И кой каза че ще ни приемат в шенген и еврозоната след като човека се страхува от държавната мафия в България

    Коментиран от #34

  • 34 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Тома":

    А на кой изобщо му пука дали ще ни приемат у шенген и еврозоната ?
  • 35 Добре прави Спецов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Русофилите аут!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове