Last news in Fakti

13 Април, 2024 05:35 1 731 23

Кутев: Подиграха се с пенсионерите

  • антон кутев-
  • пенсионна система

Пенсионната система е пред колапс, смята бившият говорител на служебния кабинет на Гълъб Донев

Кутев: Подиграха се с пенсионерите - 1
Снимка: БГНЕС

Това, което се случи сега, е подигравка с пенсионерите, подхвърлихме им едни пари предизборно. Само на най-бедните се дава, но и да живееш с 500 лева на месец е трагедия.

Това заяви пред NOVA NEWS бившият говорител на служебния кабинет на Гълъб Донев Антон Кутев.

По думите му пенсионната система е пред колапс. „50-те милиона за надбавки идват от инфлацията, която дава възможност за по-големи приходи в бюджета. Именно поскъпването на храните и инфлацията дава средствата, но само малка част са отделени за пенсионерите”, коментира той.

Относно предсрочния вот Кутев смята, че нито Гвоздейков, нито Главчев могат да бъдат гаранти за честни избори, но все пак могат да се справят. „Служебният кабинет има политическа зависимост, а за това виновни са Борисов, Пеевски и Петков - заради промените в Конституцията. ГЕРБ, ПП и ДПС се „издъниха” в управлението. Служебните правителства на президента бяха с много добър рейтинг и те се уплашиха от това”, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шайк..ата

    18 2 Отговор
    Тук в Чалгарска Номенклатурния се подиграват с всички..тук милиционер комунизъмааа.. никога не си е тръгвал....
  • 2 🍇🍊🍇🍊

    16 1 Отговор
    Няма как иначе да го кажем, със сто лв., какво да купят?

    Са, няма ли кой да сметне, (от толкоз много, “експерти”, политически и икономически “спецове”) с колко са поскъпнали продуктите от първа необходимост в Територията, от Ковид - а до днес?

    В територията не знам дали някой смята увеличението на продуктите.

    Ето за Щатите,

    Откакто Байдън встъпи в длъжност:
    Източник: Бюро по трудова статистика + Федерален резерв
    Хляб 29%
    Брашно нагоре 24%
    Масло нагоре 23%
    Яйца нагоре 104%
    Мляко нагоре 12.4%
    Пиле нагоре 25%
    Стек нагоре 28.5%
    Бебешка храна нагоре 29%
    Енергия нагоре 29%
    Бензин нагоре 33%
  • 3 🍇🍊🍇🍊

    15 0 Отговор
    Направете една проста сметка, с колко инфлацията е изяла парите на българските данъкоплатци?

    Или всякакви локуми по медиите но една проста сметка няма кой да направи?

    Истината е че всеки магазинер може да ви каже с колко са поскъпнали продуктите от първа необходимост за последните четири години?
  • 4 Антоанета Д.Чернева

    10 1 Отговор
    Трагедия е, да живееш с 500 лв. спор няма. Струва ми се, че преди време, тогава когато осезаемо вдигнаха пенсиите на хората се случи световната инфлация и заедно с последвалото нежелание за подобряване стандарта на пенсионерите, доходите им, отново драстично намаляха. Негодуванието на възрастните хора от мизерията на която са обречени повечето от тях, ще бъде изразено като отказ от гласуване на предстоящия вот. Може би. разумно и неотложно би било, предвид нашата си ситуация, гласуването да стане задължително; може и противоконституционно да е, но едва ли защитата на права и демокрацията, а и колко пъти сме били свидетели на нарушения на КРБ.
    Нарушенията на КРБ има и в чисто частни отношения, водещи до нарушаване на основни права.

    Коментиран от #19

  • 5 Зависи

    11 0 Отговор
    дали си на държавна хранилка или частник. За 2.5 г. разходи за храна, консумативи, данъци,услуги, разходите са се повишили с 1165 лева месечно. (не включвам разходи медицински, монтьорски-кола и др., ремонтни, данъци кола и разходи по нея). За държавен сектор ниски етажи, повишение заплати 20%, инфлацията е 40%. При паднало потребление частен сектор инфлацията е над 60%, при определени стоки стигна СТО процента. Висши чиновници и депутати си увеличиха с 300% заплатите, на тях не им дреме. Но политиците могат да сложат ТАВАН НА ЦЕНИ, интересно защо не го правят, защото пълнят хазната. С еврого разходите ще ке ховишат между 30-50%, пляс борса ток от 2025 за потребители разходите ще скочат поне соще 50% и всичко по веригата храни, услуги. Защо, защото данните за инфлацията и дефицита са фалшифицирани за Еврото. Ще има втора голяма вълна на емиграция към по-уредени и социялни държави.
  • 6 пенсионерски наказателен вот

    10 6 Отговор
    Всички ощетени пенсионери на изборите гласуват срещу тия които им отрязаха добавката.Тоест ПП,ДБ,ГЕРБ,ДПС.
  • 7 Магелан

    5 1 Отговор
    Шок и ужас.Този политическите шампиони наскочиха себе си по канибализъм на пенсионерско месо.Имот големия отскок така се забиха в дъното че това ще им е края който за 6 път се опитват да преметнат този народ на избори.Но едно знам.Вола като ринел на гърба си го хвърлял!
  • 8 тцтцтцт

    8 2 Отговор
    Капутев,пак се изказваш неподготвен ! Що не вдигна пенсиите като беше ти на власт ?
  • 9 ИСТИНАТА

    6 3 Отговор
    Кутев, СТИГА!!! КЪДЕ е ПЪТНАТА КАРТА???? НАМЕРЕТЕ я!!! ПОКАЖЕТЕ я!!! И, ПЕНСИИТЕ ще се ОПРАВЯТ, ПОВЯРВАЙТЕ ни!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 10 Гизда

    6 2 Отговор
    Е много е лесно от страни с голямата заплата Кутев. Важното е да си в далаверката. А дали с президента или Герберите все тая

    Коментиран от #15

  • 11 Дааа

    8 1 Отговор
    И кои са най бедните? Тия с 526 пенсия и 20 декара земя и пари от аренда, други с доходи от имоти под наем, или тия с 527 и без нищо друго. И пак да ви кажа, че е незаконно избирателно даване на пари от постъпленията в НОИ, нищо, че сте го узаконили. За бедните - помощи от социалните и по индивидуална оценка. В съседна Гърция управляващите ще дадат Великденска добавка 250 евро на всички пенсионери. Няма разделение на бедни и богати пенсии.
  • 12 Юрист

    7 0 Отговор
    НОИ няма право да изплати добавката от 100 лева на така наречените бедни пенсионери прието с решение на НС. Това е грубо погазване на Конституцията на РБългария. За тази цел си има социално министерстнво, което следва по райони да изплатят надбавката на пенсионерите по съответната адресна регистрация. Това е така, защото една жена каза , че имало "бедни" пенсионери. Ужас от некадърност и своеволия в държавата.
  • 13 АПЕЛ

    6 3 Отговор
    Пенсионери, на изборите гласувайте всички, които бяхте пренебрегнати за БСП и Партия " Възраждане"! Тези 2 Партии единствено бяха справедливи и предложиха ВЕЛИКДЕНСКАТА ДОБАВКА да се дадат на всичките 2 071 000 пенсионери. 1 500 000 сте ощетените пенсионери. Гласувайте против ГЕРБ, ДПС, ИТН и ППДБ. Тези Партии се подиграха с вас. За сведение в Гърция Правителството ще раздаде по 250 евро на калпак на всичките 2 000 000 гръцки пенсинери. В Гърция управляващите не разделят хората. Виждате ли огромната разлика , там и у нас! Това е.
  • 14 Всички помощи

    3 2 Отговор
    трябва да са деференцирани. Пенсии до 1200 лева, трябва получат добавки. Пенсионери с над два имота, не трябва да получат. Пенсионери с макс доходи не трябва да получат. Защо, защото липсва прогресивен данък. Защо, защото има таван на осигуровки. Никъде в Европа и на Запад няма "плосък данък". Никъде. Няма и баничарки джипове. А 250 евро в Гърция са нищо, това е минимална сметка за ток. Гледайте покупателната способност, какво реално можеш да си купиш с 250 евро в Гърция, и със сто лева в България.

    Коментиран от #16

  • 15 Е кое

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гизда":

    му е лесното? Кутев ти каза Истината за пренебрегнатите пенсионери ти го ругеш. Иди в Гърция да видиш за Великден , как Правителството се отнася справедливо към всички пенсионери. Не само към някои, както постъпиха нашите депутати.
  • 16 Юрист

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Всички помощи":

    Говориш глупости. И ти си разделил пенсионерите на бедни и богати. А дефиниция по ЗАКОН за туй категоризиране няма. 1. Всички са пенсионери за които НОИ на основание представени документи е издал пенсионно решение на всеки пенсионер. 2.НОИ изплаща пенсии, а не социални добавки, както в случая. 3. За тази цел си има социално министерство, което със службите по места следната да дадат добавкат на пенсионерите с пенсии под 526 лева.100 лева 4. Парите следва да бъдат взети от Бюджета на държавата. 5. За сведение в Бюджета са даделени 350 милиона лева да раздаване на Великденска добавка на държавната администрация, БНР, БНТ, СЕМ, АГЕНЦИИ, МИНИСТЕРСТВА, СЪД, ПРОКУРАТУРА, НСлС, НСО, ДАНС и т.н. Пенсионерите ги няма в този списък. Асен Василев ги изпуснал.

    Коментиран от #17

  • 17 Поправка

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Юрист":

    3. За тази цел си има социално министерство, което със службите по места да дадат добавката от 100 лева на пенсионерите с получавани пенсии под 526 лева

    Коментиран от #21

  • 18 А бре,

    2 1 Отговор
    само €врозоната ще Ви оправи, бре !
  • 19 По принцип

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антоанета Д.Чернева":

    гласуването в България е задължително по закон. Но управленците не го спазват, защото нямат интерес от масовото гласуване. Колкото по - малко хора гласуват, толкова по - добре за тях, защото в пъти им е по - лесно да фалшифицират вота на хората. Заради това в интерес на обществото е да се гласува масово. Който агитира за не гласуване е или с IQ колкото температурата на тялото си, или платен агитатор.
  • 20 Хубаво цитирате Закони

    3 0 Отговор
    Откога в България се спазват закони, та нали те са писани от лобистите в НС, за да обслужват обръчите им от фирми. Радвам се на оптимизма ви, който не споделям на база личен опит. Ако сте млад човек бягайте от територията. Територията е пред фалит във всяка една сфера.
  • 21 Добре де,

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Поправка":

    но каква е разликата ако даден пенсионер взима пенсия с 10 лева повече от определения минимум? Дори и със 100лв повече, не е особено по - добре от минимума

    Коментиран от #22

  • 22 Начинът на раздаване

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Добре де,":

    е много дразнещ за тия които взимат стотинки над този минимален доход. Трябва да е примерно така: тия които взимат под 526лв да взимат 100лв допълнително, тия с пенсии от 526лв до 626лв - всички по 626лв, а тия над 626лв - нищо.

    Коментиран от #23

  • 23 Юрист

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Начинът на раздаване":

    Говориш глупости. И ти си разделил пенсионерите на бедни и богати. А дефиниция по ЗАКОН за туй категоризиране няма. 1. Всички са пенсионери за които НОИ на основание представени документи е издал пенсионно решение на всеки пенсионер. 2.НОИ изплаща пенсии, а не социални добавки, както в случая.3. За тази цел си има социално министерство, което със службите по места следва да дадат добавката от 100 лева на пенсионерите с получавани пенсии под 526 лева 4. Парите следва да бъдат взети от Бюджета на държавата. 5. За сведение в Бюджета са даделени 360 милиона лева да раздаване на Великденска добавка на държавната администрация, БНР, БНТ, СЕМ, АГЕНЦИИ, МИНИСТЕРСТВА, СЪД, ПРОКУРАТУРА, НСлС, НСО, ДАНС и т.н. Пенсионерите ги няма в този списък. Асен Василев ги изпуснал.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове