Last news in Fakti

1 Февруари, 2014 08:45 20 849 4

Крисия ще пее при Слави, още не познава г-н Андреев

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Крисия ще пее при Слави, още не познава г-н Андреев, пише в. „24 часа“

Слави Трифонов очакваше, но и той не беше подготвен за големия успех на 9-годишната Крисия Тодорова от Разград. Тя е една от най-харесваните изпълнителки от конкурса за екранна партньорка на Димитър Андреев в "Шоуто на Слави". И продължава напред. Снощи изпя една от най-хубавите песни на Селин Дион - My heart will go on, саундтрак към филма "Титаник". След това изпълнение "Ку-ку бенд" реши да я остави в шоуто заедно с Гергана Тодорова и Симона Иванова. Отпадна Ива Цветанова. Вероятно и след предстоящия кръг талантливото дете ще продължи, поне такива са прогнозите в интернет форумите. Изданието разкрива още защо Ангелина и Марин Тодорови, родителите на Крисия, строят малък хотел в Разград, какви таланти имат сестрите й и кой я открива за голямата сцена.

 

Всеки втори у нас учи за безработен, твърди в. „Труд“

У нас е модно да се учат специалности, които не са добре платени. И в които процентът на безработицата е висок. Близо 46% от наетите висшисти работят на позиции, за които не се изисква висше образование. Това показват резултатите от новата рейтингова система на висшите училища. Тя обхваща 51 ВУЗ-а с 254 427 студенти. От тях над 60 000 учат в професионално направление “икономика”. Дялът на безработните в този сектор е 4,5%, а средният осигурителен доход е 871 лева. Заемащите икономически позиции, за които се изисква висше образование, са само 37%. Това направление се преподава в 26 ВУЗ-а, а разликата между първия - Американския университет в БГ, и последния - Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, е в пъти. В АУБ произвеждат шефове на фирми, а завършилите ВУАРР стават главно продавачи. Но 69% от студентите са доволни от избора си.


Корупцията в ЕС гълта 120 милиарда евро, изчислява в. „Стандарт“

Корупцията остава най-голямото предизвикателство пред ЕС, което причинява щети на икономиката за 120 млрд. евро годишно. Това съобщи ЕК в анонс за подготвения първи доклад за корупцията в ЕС. Той ще бъде представен в понеделник и ще обхваща всяка отделна държава от общността. Въпреки предприетите законодателни мерки, резултатите остават незадоволителни. Междувременно бившият словенски външен министър Зоран Талер бе осъден на две и половина години затвор и глоба по обвинение в корупция по времето, когато е бил евродепутат. През 2011 г. Талер и още няколко евродепутати се хванаха на акция на в. "Сънди таймс", в която журналисти, представили се за лобисти, им предлагат подкуп от 100 000 евро за прокарване на определени законопроекти в ЕП.


От политиците не трябва да се иска акъл, коментира в. „Сега“

Те не са нито философи, нито учени. Те са вид чиновници, чиято задача е разумно и почтено да организират взаимоотношенията в държавата. Те не са нейни собственици, а в най-добрия случай временно назначени управители. От управителя се иска да управлява добре, да не краде и да се отчита пред хората, твърди в интервю за изданието писателят Иван Голев. А какво става у нас? Една пасмина от петстотин или хиляда човека е обсебила политическото пространство от двайсет години, а още петстотин или хиляда други, техни ортаци, окрадоха половинвековния труд на милиони българи! Едните и другите заедно, облечени с власт, пари, подчинили банки, медии, оградили се със съдебна и правоохранителна система като в крепост с ровове! Нагли, самодоволни, задкулисни, презиращи народа си типове. А ние, бунаците, ги гледаме, сякаш са икони.


Десетки даряват кръв за прегазената Гергана, съобщава в. „Монитор“

Десетки жители на община Гърмен ще пътуват до София, за да дарят кръв за прегазената от претъпкания рейс 29-годишна Гергана Кюмкова. Само за едно денонощие учениците от НПГ „Димитър Талев” в Гоце Делчев събраха 1800 лева за лечението й. Жената изпадна от автобуса на фирма „Динамо“ и гумите му премазаха краката й. „Кметството в Гърмен също е готово да осигури пари при необходимост, на няколко места също сме поставили кутии за дарение”, съобщи кметицата на общината Минка Капитанова. Местни бизнесмени вече звънят в кметството и предлагат парична помощ за пострадалата жителка на Гърмен. Готовност да подпомогнат лечението й заявили още от гръцката фирма “Картопс” ООД - с. Мусомища, където тя е работила, шивашката фабрика “Пиринтекс” - Гоце Делчев, дори инициативен комитет от жени, живеещи в столичния квартал “Гладстон”.


Цигани скочиха да бият полицаи, възмущава се в. „Новинар“

Четирима цигани от ромската махала на Кюстендил са нападнали патрулиращи полицаи и са се опитали да ги пребият от бой. Патрулиращите видели каруца с двама души вътре, натоварена с желязо. Усъмнили се, че може да е крадено, и опитали да ги спрат за проверка. Циганите явно имали какво да крият и се опитали да офейкат по черен път встрани. Ченгетата ги последвали и застигнали. През това време заподозрените успели да се обадят по телефона на „помагачи”. Когато полицаите настигнали бегълците, към тях изведнъж се присъединили още двама роми и директно, без обяснения, скочили на бой. Униформените се опитали да ги спрат, но през това време циганите ги млатели с каквото намерят – пръти, крака, юмруци. Дори ги заплашвали с убийство.


Смут в Лондон: Идват не българи, а богати китайци, разкрива в. „Преса“

Имиграцията във Великобритания наистина расте с огромни темпове, но причината за нея не са български и румънски граждани, а богати китайци, американци и руснаци. Заможните чужденци идват на Острова с инвеститорски визи, за да се възползват от свободата в бизнес делата и липсата на правителствена намеса в тях. Не водопроводчиците от България и селските работници от Румъния са причина за скока от 25% в имиграцията. Лондон е отворил широко врати за бизнесмени, които за разлика от бедните не трябва задължително да знаят английски език и да решават тестове на тема „какво е да си британец“. Те могат да доведат семейството си и никой не ги пита откъде са се взели милионите, стига да са готови да ги изхарчат“, пише „Мирър“. Тази „болна“ практика идва на фона на едва няколкостотин сирийски бежанци, които властите са склонили да пуснат в страната.


Когато напитката на боговете слезе при хората, поетизира в. „Дума“

България е единствената страна в света, която чества Деня на лозаря и винаря. Това става всяка година на 1 февруари (14 по стар стил) и празникът е свързан с най-важния етап в отглеждането на лозите - резитбата. Не се знае точно кога е направено първото вино, но се смята, че то е древно колкото цивилизацията, дори я предшества! Според стара легенда принцеса от днешна Анадола, от Грузия или от Персия (Иран) загубила благосклонността на баща си - могъщият цар на тази земя. Измъчвана от тежки мисли и главоболие, тя решила да се самоубие, като изпие "отровния" сок от делва, изхвърлена на боклука, защото съхраняваното в нея грозде се било развалило. Но вместо да умре, тя се унесла и заспала. Събудила се свежа и отпочинала, без главоболие и без тежки мисли. Сдобрила се с баща си и му разказала как пила от "отровния" сок от "разваленото" грозде...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 2 Митко Атанасов

    1 1 Отговор
    Централизацията на всички средства в ЕС убива малките и слаби икономики,но постепенно ще убие и големите.
    Брюксел е майката на корупционните системи.
  • 3 валентин виденов

    1 2 Отговор
    това дете има уникален глас, мисля че има бъдеще..........
  • 4 Симеон Тасев

    0 2 Отговор
    екстра е дано му се даде шанс че все пак да не забравяме каква ни е системата тези който ги бива ги игнорират и толерират некъдърните
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове