14 Май, 2024 09:24 1 383 34

Влaдимир Тодоров за тежките катастрофи: Нищо не се случва, въртим се в омагьосан кръг

  • пловдив-
  • джип-
  • катастрофа-
  • камера за скорост-
  • асоциация на пострадалите при катастрофи-
  • влaдимир тодоров

Третият е дали трябва да има специален статут първите 2 години за млади водачи с по-завишени санкции

Влaдимир Тодоров за тежките катастрофи: Нищо не се случва, въртим се в омагьосан кръг - 1
Снимка: БГНЕС

Нищо не се случва с проблема за тежките катастрофи, въртим се в омагьосан кръг.

Това припомни в "Денят започва" по БНТ председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Влaдимир Тодоров.

Той посочи, че при случая с тежката катастрофа в Пловдив има 3 проблема, които са повтарящи се - първият е високата скорост.

"В нормалните държави скоростта се контролира с камери и технически средства. Колко стационарни камери има в град Пловдив, които контролират скоростта - 0. Има 4 мобилни камери на "Пътна полиция" - това е вторият по големина град в България. Вторият проблем - този шофьор е на 3 години, с 15-17 нарушения, излиза въпросът за подготовката на младите водачи. Третият е дали трябва да има специален статут първите 2 години за млади водачи с по-завишени санкции - забрана да карат мощни коли. Четвъртият проблем е възпитание - да дадеш на детето си мощен джип не е добър подход и израз на синовна обич. Това е да дадеш зареден пистолет на едно малко дете", обобщи Влaдимир Тодоров.

"Когато имаме общество, което спазва цялостно правилата агресивните и неспазващи правилата трябва да бъдат санкционирани от държавата", допълни Росен Рапчев, държавен експерт в Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Той е категоричен, че нито един инструктор не обучава водачите да карат с 200 километра в населено място.

"Важен е личният пример, който даваме. Той е син на служител на "Пътна полиция", каза още Росен Рапчев и подчерта, че са необходими законодателни промени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    30 3 Отговор
    Как да се случи нещо полезно , като катаджиите вместо да регулират движението , или да оказват помощ на проблемни зони , висят като шумкари в храсталаците , за да рекетират !!!
  • 2 Да не е гей?

    17 7 Отговор
    Пътища трябват не камери, лоша инфраструктура, пътни знаци поставени кай както си е решил, няма маркиравка, дупка до дупка, много пясък по платната и мрасотия, не отговарящи на трафика и мн. др., да не споменавам кражбите от АПИ,ДПС , ГЕРБ и т.н.Камерите само пълнят хазната за издръжка на огромната държавна администраци, резултат от тях няма!!!

    Коментиран от #3, #17

  • 3 Така е

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Да не е гей?":

    Време е за магистрали между големи градове, да не се възлагат строителствата им на български фирми!
  • 4 Селко Селков

    7 1 Отговор
    Важно е да се прибира пара и да няма точки а да правят нарушени нарушения. Даже и по вайбър директно да ти правят транзакцията в биткойн за глобата за да няма нужда да има срив всяка седмица в КАААТ
  • 5 Нюрбургринг

    6 1 Отговор
    Шофирането с висока скорост се изучава на специализиран курс за екстремно шофиране, на обезопасена писта за автомобилни състезания, това се отнася както за джигитите, така и за КАТ и НСО.
  • 6 Прокурор

    19 1 Отговор
    Тати - с пари, мама - орлица - закрилница, синът - фукльо, мацката - джукла, компанията - лумпени. Алкохол, газ и дрога - водят директно към гроба ! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ !
  • 7 Хохо Бохо

    10 3 Отговор
    Гледах го. Не ми се стори особенно интелигентен. Разказва на дълго и широко за симптомите на болестта но не и за причинителя. Каквито и мерки срещу симптомите няма да помогнат. Проблемът е във възпитанието, първо в семейството и после при обучението. Автомобилните инструктори са главните виновници, те, заедно с даи-аджии изкривиха системата. За да наберат клиенти плащаха подкупи на проверяващите и така се знаеше при кой се изкарва книжка. Постепенно съвестните инструктори бяха изхвърлени от системата и резултатът е на лице. Та корупцията убива в прекият смисъл на думата
  • 8 всички неглежират проблема

    6 6 Отговор
    с остарелите НЕАДЕКВАТНИ за днешното движение пътища. Знаем го, но не искаме да го направим.

    В белите страни промяната на пътищата следва съвременните тенденции в превозните средства. Изграждат се кръгови движения, повдигат се пешеходни пътеки и цели кръстовища, СТЕСНЯВАТ се пътища. Знаем го, но не го правим. Толкова ли е трудно 5м преди и 5м след пешеходна пътека да има колчета, за да не паркират автомобили там и пешеходците да изскачат внезапно на пешеходната пътека пред колите? Толкова ли е сложно да се слага разделителна мантинела по осовата линия в проблемните участъци? Не е. Няма желание.
  • 9 оня с коня

    4 4 Отговор
    Закономерно с полагане на качествено изпълнена Пътна настилка да се повишава и скоростта на Движение до степен "Колкото пише на километража" и категоричното доказателство е че никога няма да видим Полицаи с Камера на Розбит път.Ама по Магистралите карали с над 200...Бе я да се сложат Легнали полицаи през 5км,че да ги видим Джигитите колко са Ербап!

    Коментиран от #20

  • 10 УРА,, УРА

    8 2 Отговор
    Няма как да има високи скорости и жертви,ако производителите ограничат заводски скороста на автомобилите. В по голямата част от света разрешената скорост е около 150 км. Тогава защо се произвеждат коли развиващи 300 и над 300 км? Вината е в производителите и по големите им печалби.

    Коментиран от #24

  • 11 Мухаа ха!

    7 1 Отговор
    При диктатора бай Тошо,контролната система,беше в пъти по ефективна.Независимо,че нямаше компютри и електронни системи за управление.Книжка+ контр.талон.На който пунктуално са посочени разлиен тип нарушения на ЗДП.В градация- според тежестта.Със една,две,или три точки за маркиране.Два пъти си превишил,и имаш две дупки на талона- отнемане( книжката става невалидна) и освен парична санкция,заминаваш на поправителен.Тоест- явява се отново,на пълен проверовъчен изпит.Медицинско,листовки пред КАТ.При алкохол- директно отнемане на свидетелството,лишаване от права за две години,и отново цялата процедура ,все едно си нов кандитат водач- кормуване,листовка,изпит пред КАТ.Доста ще се позамислиш да нарушаваш,при тези драконски закони.Дребните нарушения се санкционират до три пъти.При рецидив- пак на поправителен със всички неудобства.Имаше неписано правило при катаджиите - изпитващи.Ако си наказан за алкохол,забравяш да вземеш книжка от първия път.Правеха живота ти черен,докато минеш успешно.
  • 12 Кажи честно!

    7 0 Отговор
    Докато пишлигари с богати родители карат скъпи и мощни коли все ще е така.
  • 13 1346

    7 2 Отговор
    Продължавайте да слушате оная дебелата стринка и да слагате след всяка катастрофа, "островчета", "легнали полицаи" и червени пешеходни пътеки и ще се оправят нещата. Даже назначете още кибици милиционери да се крият под сенките и да водят статистика на произшествията, все едно тях не ги казасае и не им влиза в служебните задължения! Единствения начин да се промени нещо е само и единствено БЕЗКОМПРОМИСЕН КОНТРОЛ! Пълна ревизия и преосмисляне на шофьорските курсове, ГТП ... всичко е пълна бутафория! Нищо друго, не с камери, ако ще дронове от Пентагона да купите, все тая ще си е! По пътищата на БГ е диващина и животинска злоба, която няма и в Африка.
  • 14 Лумпен

    4 5 Отговор
    Докато има ограничения ще има нарушения!
    По логиката на нашите специалисти в Германия трябва жив шофьор да няма по магистралите без ограничения на скоростта....!
    Само че са си живи и здрави и си карат колкото могат ...!
    Евала!
    Нас тука ни тормозят да ставаме велогейове и подобните им !
    Време е за промени в обратната посока!
    Колите да са с предимство пред пешеходци колелета и охлюви ....!

    Коментиран от #22

  • 15 някой

    8 0 Отговор
    Докато не започне да се променя чипа в главата на келешите , това ще е положението . Не глоби , не санкции , тях такива неща не ги вълнуват . Повечето имат ясна изградена стратегия , как да елиминират органите на КАТ . Този младеж не е ускорявал автомобила си за пръв път така . За такива това е начина на живот . Въпроса е - Защо не е бил хващан , респектиран достатъчно? Конфискация на автомобила , определен престой при Бай Ставри , лишаване от управление за години напред . Всеки който управлява автомобил по такъв престъпен начин , трябва да се третира като престъпник , да бъде залавян , и изваждан от системата . И това не става с "криене зад храстчето " и да чакаш някой пенсионер да мине с 11 километра повече .
  • 16 Петър

    3 0 Отговор
    Всичко това се случва защото сме калпави като народ!!!

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 В другите държави

    5 0 Отговор
    това се води безотговорно шофиране. Защо досега не е въведено наказание под такава статия? Автомобилът не мисли, не чувства, не разсъждава. Той е само средство, а този който го управлява е напълно отговорен за него и никой или нищо друго.
    Културата на управление показва всичко за характера и манталитета на човека. Няма как да караш с 200 в града и да си нормален. Просто няма.
    А лошото е, че той не е единствен. Просто не ми се мисли занапред…
  • 19 видял

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Петър":

    В цял сват хората са калпави. Зависи само как ги контролираш. В белите страни шофират хора на по 85 години и никой не се е засилил да си връща книжката в КАТ. Пътищата пазят водачите от грешки. А в България трябв ада си с две висши за да се ориентираш кое на къде и как.
  • 20 някой

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    И щото аз съм бил в Германия , в града всичко живо пъпли 30км. Няма свирки , няма изнервени шофьори , и резки маневри . Камери на всеки стълб наблюдават . Една германка направи обратен завой на непозволено място , глобата и дойде автоматически . После мъжът и, 9 месеца я кореше всеки път когато се качи в колата за тази глупава глоба . Как го изтрайваше милата , не знам. Следва пътен възел на който се качваш на магистрала , и се чува само как се изреждат предавките . Всеки полита по магистралата , дори 70 годишните бабки карат със 180 .
  • 21 Така е

    3 1 Отговор
    А защо само в БГ е така. Даже в Сърбия спазват като в Европа и не се правят на бабаити.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Това е омагьосан кръг

    2 0 Отговор
    Безотговорната арогантност на пътя е в следствие на неефективните наказания и липсата на правосъдие.
    В Англия за силно надвишена скорост ти вземат колата, книжката, контролните точки според нарушението и получаваш забрана да караш кола за определено време според тежестта на нарушението.
    Както и многократно завишаване на застрахователната премия за автомобила за задължителната застраховка.
    А тук най-много да се разминат с някаква смешна условна…
    Прав е Слави, няма такава държава. Никъде!
  • 24 дрфтгъхуи

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "УРА,, УРА":

    Какви 150км/ч бе- най-масовото ограничение по света е 120км/ч или по-мало, тук-там се среща 130км/ч, а вие сте ЕДИНСТВЕНИ в ивропътъ с ограничение 140км/ч... Швабите не ги коментираме...
    На какво основание у вас е 140км/ч ограничението да ти казвам ли? ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ е много проста- ДА ИМА ПОВЕЧЕ и ПО-ТЕЖКИ катастрофи за да може после да се точат повече пари "за безопасност"...

    Коментиран от #27

  • 25 И няма такива филми

    2 0 Отговор
    Ама мама работи в кат. Вземат ти колата, книжката, глобяват те, контролни точки и всичко както пише в закона, минаваш през съдията в съда и няма гък.
    Нашите бабаити там са никой, затова си продават чалъмите тука, защото знаят, че ще минат.

    Коментиран от #26

  • 26 е да

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "И няма такива филми":

    Ама мама няма да го спаси от Господ.
  • 27 не позна

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "дрфтгъхуи":

    Колкото по-висока е максималната скорост, толкова повече пари влизат в бюджета от акцизи и ДДС върху горивата.
  • 28 дрфтгъхуи

    1 0 Отговор
    Ти хич не позна... Правиш София-Бургас-София по магистралата на темпомат със 120км/ч и броиш колко коли ти ще изпревариш и колко ще изпреварят теб... Залагам €10 000, че съотношението ще бъде поне 15:1- ти ще изпревариш 15 коли, а теб ще те изпревари 1 кола... НЕ броим мотористите...

    Накратко- по вашите магистрали обичайната скорост на трафика е около 110км/ч, колкото и навсякъде другаде по света... Но по света има яки глоби и рядко някой си позволява да кара с 200км/ч, а при вас това е в категория "нищо ново, поредният късопuшковец"
  • 29 пен

    1 0 Отговор
    Докато не се погледне как се "провеждат" шофьорските курсове, и как някои мамини татини си получават книжките в пликче като подарък за рожденият ден, то до тогава ще стават все по-фрапантни подобни безумия !
  • 30 пълен глупак КОЦИЮ!

    2 0 Отговор
    Варна - Добрич е път убиец, канфки за реки дълбоки, няма къде да спреш, ужас!
  • 31 ЖИЧИЧ

    3 0 Отговор
    Във всеки един град и село се знаят водачите които пият и карат, наркоманетата водачи, автохулиганите. Какво прави обаче полицията - нищо, тех даже не ги и спират за проверки. Виж некой човек с побеляла коса които си спазва закона, които има възпитание и дисциплина ще го спрат и даже без причина конско ще му четат - това ни е полицията затова и резултатите са такива.
  • 32 ГНусно Майна

    1 1 Отговор
    Трябва промяна в родителският софтуер. От държавата полигон до втръсване (може и от по ранна възраст) и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПСИХОТЕСТ, като корупционните практики при провеждането трябва очевадно да са изчегъртани!!! Тиквите раждат тикви, чалготеката - чалгари, сина на Диньо Динев е .... Диньов Динев! Тва е положението. Каквито и въртели да се правят инфраструктурно, елементарната хаотично движеща се частица си е елементарна, а като се лепне просто изчезва. В някои случаи повлича и други такива със себе си. Живял съм в района на Дортмунд. През лятото и там се карат пистови мотоциклети, но в града с 50, в зона 30 - с 30. На светофара се чака в ред, а не като балкански коч с рогите отпред. За кресчендо - а да смеят да пробват?! На магистралата са друга бира, дори може да ги видите как си тренират завиването по детелините с висока скорост, но не пречат и не нахалстват! А да - и няма призиви "пази моториста". Що ли?! Има разлика от моторист до Баба Яга според мен. От вчера сутринта преминавам няколко пъти пеша по изкоренения участък на "Руски". С още две жени щеше да ни отнесе джендър легендата Тесла, на пешеходна пътека, на 50 м от меллето. Въобще не ни отрази за двукраки умнокрасивото нещо! Преди малко "шоферът" пак на мощен джип (!!!) Мерцедес, пак "през мен", на пеш. пътека при качването си от "Марица" на "Руски", с мръсна газ пресече трафика до крайна лява и ускори до около 100. А да не говоря кво стъргало е от нагли шумови терористи, с номера под седалките на м

    Коментиран от #33

  • 33 ГНусно Майна

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "ГНусно Майна":

    метлите!!! А при тях скорост от 150 се брои за нормално граЦко. Та те това е. Не ми е ясно само що се пънат за избори на 9 юни. На 70те % не гласуващи просто не им пука, интересува и т.н. Половината от тях на бас, че дори не са наясно какво ще се случи на 09.06. Тотално безхаберие...
  • 34 ха ха

    1 0 Отговор
    е нали омагьосания кръг ви пълни джобовете , и купува по няколко апартамента на мвр вождовете
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове