18 Май, 2024 16:51 1 467 17

Председателят на СОС ще се бори за запазването на Симеоновския лифт

  • лифт-
  • симеоново-
  • сос-
  • проверка

На интернет страницата на „Витоша ски“ е публикувано съобщение

Председателят на СОС ще се бори за запазването на Симеоновския лифт - 1
Снимка: БГНЕС

След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните управляващи, сме напът да загубим окончателно Симеоновския лифт. Това се посочва в позиция на председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров, изпратена до медиите от пресцентъра на институцията.

„Искам да напомня, че той е продаден от Столичната община на „Витоша ски“ през далечната 2007 г. и оттогава до миналата година – нищо. Всички срокове за следприватизационен контрол вече са изтекли. Какъв е бил договорът и как е спазван може да бъде проверявано и разследвано, но сега ситуацията е такава – лифтът не функционира“, посочва Петров.

„Вече работим по изготвяне на Визия за Витоша. Бях на една от първите срещи на всички заинтересовани страни и мисля, че колегите работят усилено“, допълва още той в позицията.

Председателят припомня, че в общинския съвет са били гласувани решение пътищата на Витоша да станат изцяло общински, тъй като в момента, по думите му, собствеността е разпокъсана.

„Това ще даде възможност общината да прави основни ремонти, а не само да кърпи дупки и да чисти пътищата през зимата“, посочва още той.

Не мога да си представя, че за отиването в историята на Симеоновския лифт няма виновни. Конкретни имена - кой го е продал? Кой е следил за изпълнението на следприватизационния договор, кой е позволил да не се прекрати сделката? Ще се постарая скоро да научите тези имена, с които ще сезирам и компетентните органи, посочи Цветомир Петров.

Причината за спирането на съоръжението е липсата на части за поддръжката, посочи в своя публикация от вчера Mediapool.bg, позовавайки се на информация от базираната в Италия фирма „ТехноАлпин“, сочена за собственик на дружеството „Витоша ски“.

На интернет страницата на „Витоша ски“ е публикувано съобщение, в което се посочва, че „лифтовете излизат в профилактика и няма да работят до началото на летния сезон“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АГАТа Кристи

    11 0 Отговор
    Земята под лифта е твърде апетита за строителната мафия.
    Мача е предиствестен...
    ЖАЛКО за хубавото съоръжение...
    Неща стници !!!
  • 2 ТаУмВзе

    1 0 Отговор
    Директно и със Ветърни Мелници че се Бори ДА! ХАХАХААХА
  • 3 Гост

    7 0 Отговор
    Егати държавата един лифт да не може да подържа …

    Коментиран от #9

  • 4 12340

    10 2 Отговор
    ".... Искам да напомня, че той е продаден от Столичната община на „Витоша ски“ през далечната 2007 г...."
    .... И тогава кмет на София беше......? 🎃

    Коментиран от #6

  • 5 Сила

    6 2 Отговор
    ВИТОША СКИ С ФИКТИВЕН СОБСТВЕНИК ЦЕКО МИНЕВ (петоразрядното касиерче от ДСК) Е СОБСТВЕНОСТ НА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА...... СЪСИПАХА ВИТОША ЗА СМЕТКА НА БАНСКО (защото построиха хотели и лифтове там) Това е!
  • 6 Сила

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "12340":

    БГ ПРИМАТА ПОМНИ 3 ДНИ..... ЦИФРОМ И СЛОВОМ 3 ДНИ..... КВО ОЧАКВАШ ОТ БГ ПРИМАТА....?!?
  • 7 Тайбе Юсеин

    0 0 Отговор
    Класическа борба, ММА или борба в кал?
  • 8 Сатана Z

    4 1 Отговор
    Не знам кой е писал табелата ,че лифта не работи на английски ,но правилно е да се напише на табелата:
    "Lift temporary out of order. Sorry for inconvenience"
    Неграмотни общинари взимащи една торба с пари.Дори и английски не са научили.
  • 9 Лифта е частна компания от Австрия

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Никой няма да го ремонтира защото половин час с лифта не се знае какво ще е времето и какво може да се случи по време на транспортирането с пътниците

    Коментиран от #10

  • 10 Сила

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Лифта е частна компания от Австрия":

    ТИКВА ООД..... КРАТУНКА ХОЛДИНГ ...... това е компанията!
  • 11 Цъцъцъ

    3 1 Отговор
    Хайде сега им сърбайте супата на ПП.
    Дойдоха на власт с измама- мълчим.
    Грабят ни- мълчим.
    Честито!
  • 12 SDEЧЕВ

    2 1 Отговор
    Отчуждаване по оценка за скраб и изграждане на нови Тези италианци са си чисти българи ,които заграбиха цялата инфраструктура за без пари и я спряха за да се ходи на Банско. Отчуждаване за обществен проект или задължаване на маймуните да пуснат всички лифтове включително и Конярника
  • 13 Тото

    0 0 Отговор
    За всички най-добре ще е страните да се разберат най-сетне и да се почне модернизацията на Витоша. Стана ясно, че има желание и пари за нови лифтове, но има и малоумни пречки....Аман!
  • 14 12345

    1 0 Отговор
    а той ли ще орговаря ако стане някой фал с тва старо чудо?
  • 15 Бисер

    1 0 Отговор
    Има нужда от лифт, но модерен, хубав, като за 21 век, не архаичен и смешен...
  • 16 Един

    1 0 Отговор
    Сутринта го гледах завалията.Този човек е председател на СОС?!Млад с визия човек.И като си отвори устата - олеле.Той правилно не може да се изразява,та ние чакаме да реши проблема.Проблема на Витоша са зелените.Те не дават на инвеститорите нищо да бутна по съоръжения и писти.Да припомня ,че преди Минев,собственик беше шефа на австрийската ски федерация.Човека поседя,поседя.Видя,че неможе да се разбере с власт и зелени,хариза концесията и бега бързо.А искаше да инвестира за мондернизира всичко от до.А австрийците са най-добрите по тази част.Витоша щеше да стане номер едно в Източна Европа. И щеше да е жесток конкурент не само на Банско и Пампорово,а и на много алпийски курорти приемащи световната купа.Но Белев и компания не пускат кокъла.Броим пилци и зайци,авлиги и вълци,а дечицата ни търгуват и употребяват тревни субстанции.Вместо да спортуват лете и зиме в планината.Лифтовете не са само за ски туризъм.Ако се направят две нови кабини до горе и се забрани напълно автотранспорта нагоре ще стане уникално.
  • 17 Стефан

    1 1 Отговор
    Вярно е, че от общината не създадоха по една или друга причина условия да могат да бъдат подменени съораженията
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове