Last news in Fakti

23 Май, 2024 19:46 1 557 34

Правнучката на Гоце Делчев: Част съм от листата на БСП, тъй като споделяме общи ценности

  • избори-
  • бсп

Кандидатирам се за народен представител, защото искам да съм полезна на обществото, споделя Бистра Низамска

Правнучката на Гоце Делчев: Част съм от листата на БСП, тъй като споделяме общи ценности  - 1

„Мотивира ме това, че искам да помагам на хората. Аз не се страхувам да се боря за тяхното по-добро бъдеще. Щастлива съм, че имам възможността да отстоявам истинските каузи, заедно с БСП.” Това заяви Бистра Низамска, кандидат за народен представител от листата на „БСП за България” в 1 МИР Благоевград.

Низамска, която е правнучка на големия български герой Гоце Делчев, сподели пред Евроком защо е приела поканата на социалистите да е част от тяхната листа:

„БСП изповядва най-високите ценности, които и самата аз споделям: честност, неподкупност, солидарност, мир, достойнство. И други партии са ми предлагали да бъда техен член, но аз, като ляв човек, никога не съм приемала. В
моя съзнателен път винаги съм искала да бъда част от БСП и това се случи. Горда съм с членството си точно в тази партия.”

По нейните думи грижата за хората, защитата на общественото благо и отстояване на националния интерес са целите, които са я мотивирали да участва в политиката.

„Моето семейство никога не се е възползвало от привилегиите на ничия власт. Намеренията ми са само и единствено да помагам на хората, да бъда полезна на обществото и затова приех поканата на БСП”, споделя Низамска.

На въпрос за днешните отношения между България и Северна Македония, тя заяви: „Моят прадядо Гоце Делчев е казал така: „Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование между народите.” Важно е в отношенията си със Северна Македония да запазим уважението помежду си. Най-малкото, защото имаме обща граница и история. Но договореностите, които вече са подписани, трябва да се спазват.”

Според Бистра Низамска основните проблеми в област Благоевград са свързани със здравеопазването и демографската криза.

„Няма как в един град, който се развива добре, като Петрич, да няма напълно функционираща болница. Хората посещават Сандански, Благоевград, защото нямаме достатъчно специалисти в нашата община, няма достатъчно
функциониращи отделения”, даде за пример кандидатът за народен представител.

В тази насока БСП предлага безплатни целеви стипендии за редовни специализанти и финансиране на специализации в чужбина и осигуряване на работно място в здравната система на страната. Сред предложенията на
социалистите за здравеопазването са още премахване на статута на търговски дружества на болниците и гарантирано достойно заплащане на труда в здравеопазването чрез остойностяването му за ангажираните в сектора.

По думите на Низамска хората не са мотивирани да гласуват. „Когато се срещам с тях, им казвам: „Ядосайте се, хора. Използвайте гласа си.” На възрастните казвам да мислят за внуците си, които израстват в чужбина и не говорят български, защото родителите им са били принудени да търсят препитание извън България.

Борбата на БСП е да върне младите хора обратно в страната, като подобрим условията им тук”, каза още тя.

Част от предложенията на социалистите за младите включват еднократна помощ при раждане на дете, помощ за майките студентки, нулев данък върху доходите за граждани до 26 години и безлихвени кредити за млади семейства при закупуване на първо жилище.

За лична цел в кампанията Бистра Низамска си поставя да убеди повече хора да гласуват. „Подкрепете „БСП за България” с номер 24 и мен с преференция 106 в 1 МИР Благоевград”, призова в заключение тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грухтърс

    10 4 Отговор
    Арна и сочна е птраната, създадена да ти оре нивата и да ражда. Браво.
  • 2 Оффф ,

    16 3 Отговор
    при толкова много "помощници" , просто няма на кого да "помагат" при стопилото с 1/3 население !
  • 3 Софиянски

    20 12 Отговор
    Това е равносилно на как царя покани мутропрофанова пред портрета на баща си ;)
    Гоце Делчев се е борил за присъединяване на Македония към България, умрял е за това. Не е нормално внучка му да се сгодява с убийците на идеалите на дядо и. Срам и позор!

    Коментиран от #9, #22

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 филип ейджи

    23 4 Отговор
    моме убъркала си се нещо, тия продадоха и предадоха и род и памет и все
  • 6 ТаУмВзе

    12 4 Отговор
    Толко ценни Кинти си делкат, че чак и Ценности имат де! Следва шурей на Ботев да извадят и братовчед на Кан Крум. ХАХАХАХХА
  • 7 зашката

    8 5 Отговор
    кеумрем връз нея
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иво

    20 6 Отговор
    Прадядото ще се обърне в гроба от радост, как как момето слугува на тези, които предадоха България.
  • 11 Град Козлодуй

    17 3 Отговор
    Просто Интереси и Алчност за Власт🤣
  • 12 Биволицата и

    19 2 Отговор
    сатаната ще включи в листите, само и само да захлеби още половин процент !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чума

    9 15 Отговор
    По долу видях поне 2 невежи коментара и само ще им напомня, че сам Гоце Делчев е изключен от Военното училище, поради изразяване на социалистически идеи! Не сте ли чували за левицата на ВМРО? Никола Карев, председателя на Крушовската република при въстанието 1903 г. също е социалист! Димо Хаджидимов, Сандански, Гьрче Петров...

    Коментиран от #15, #21, #25

  • 15 Град Козлодуй

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Чума":

    Има Една Книга Войната се Завръща от АНРИ ПОЗЗИ Ано Желаете Прочетете я Приятна Вечер
  • 16 Ветеран от Протеста

    16 2 Отговор
    Кандидат - приватизаторка и Евродепутатка - милионерка...Ми ковто - такова!!?
  • 17 Просто човек

    19 1 Отговор
    п.о.з.о р!
  • 18 копи пейст

    4 14 Отговор

    До коментар #4 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Героят от процеса за подпалването на Райстага през 1933 година, опълчил се срещу Гьоринг пред нацисткия съд и от този момент тачен от всички антифашисти, уважаван от българската партия като митологичен полубог. За да се избавят от Димитров, руснаците избрали „по-елегантен” начин. През януари 1949 г. той изчезва от София. Според някои слухове той заминал за летището, за да посрещне заместник-председателя на Съвета на министрите на СССР Андрей Вишински, който направил междинно кацане в София. Той се намирал в самолета, когато вратата зад него внезапно се затворила. Дълго време за Димитров не се знаело нищо, докато през април в пресата не се появило кратко известие, че той е болен и е в Съветския съюз. Димитров умира на 2 юли 1949 г. в московска болница. Тялото му е балсамирано от същите специалисти, които са мумифицирали и Ленин. Така и не става ясно от какво е умрял.
    Докато не се разсекретят убийствата от "братушките" през 1949 г. на Министър-председателя на България, Георги Димитров и неговият Зам. Мин.- председател Трайчо Костов, БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СМЕ РАЗЕДИНЕНИ ...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 РЕАЛИСТ

    5 18 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянски":

    И кои са убийците на идеалите на дядо ѝ? Заради влизането на български войски в Македония през Втората световна и безчинствата, които са вършили там, никога няма да имаме добри отношения, ако не се извиним официално на държавно ниво. Още в училище децата в Македония учат за зверствата на българските фашисти, така както нашите деца учат за Батак.

    Коментиран от #24, #27, #31

  • 23 Ха сега де...

    10 4 Отговор
    Тая може ли да го каже всичко това на македонски? Ако не може значи е фалшива.
  • 24 ммм даааа

    13 0 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    Ти си фашист и сръбска подлога!
  • 25 Напълно право

    5 14 Отговор

    До коментар #14 от "Чума":

    Напълно право е момичето. Прадядо и е със социалистически убеждения, Крушовската република изповядваше социализъм. За съжаление ВанчЕ Михайлов превърна революционната ВМРО в профашистка кръволошка организация избиваща българи.
  • 26 никола гешев

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "САТЪРА НА ХАНА":

    В центъра на Скопие има гимназия с неговото име. А въпросният алкохолик не е никакъв българин, а съвецки поданик, депутат от Думата и интернационалист, отричаш нациите!
  • 27 Боре

    12 3 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    Вие сте кръгъл ид..т, с много голямо И!Хващайте пътя за Скопие и никога не се връщайте във "фашистка" България!
  • 28 Чума

    0 8 Отговор
    Тодор Чопов - син на Руша, сестра на Гоце Делчев! Комунист! Убит от фашистите - септември, 1923 г.

    Коментиран от #30

  • 29 стоян георгиев

    10 0 Отговор
    Георги Делчев е нямал деца.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 стоян георгиев

    12 0 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    Тва дето пишеш не е вярно историята не се учи с песни на лепа брена.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Аз съм братовчед по лелина линия...

    0 0 Отговор
    мен,защо не сте ме поканили на интервю...а????
  • 34 инж. Ганчо Илков

    12 0 Отговор
    Обичаш Хората и искаш да им Помогнеш. Как? Като станеш Депутат от Малцинството? За себе си ще Сполучиш. Но кой ще те Чуе? Кой ще Реализира Твоята Обич към Хората? Корнелия Пее тази Песен, първо от Името на СДС, а от доста време от БСП. Говори за Подобряване Хала на Българина, а с Действията си Поддържа Статуквото в Парламентарното Мнозинство (Борисов и Пеевски, все Лица мислещи за Хората /с Олигархична Закваска/).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове