Last news in Fakti

31 Май, 2024 14:36 4 401 41

Ваня Григорова: Бизнесът с бързи кредити е симптом за тревожни процеси в държавата, с които ние можем да се справим

  • ваня григорова-
  • бизнес-
  • бързи кредити-
  • тревожни симптоми-
  • справяне

Ние сме спирачка пред безграничната алчност на спонсорите на големите партии. Ваня Григорова знае какво трябва да се направи за работещите хора. Аз, като омбудсман, имам готови мерки за защита на потребителите от монополите. Кадиев, като уважаван икономист, знае как да направи сметките, каза Мая Манолова

Ваня Григорова: Бизнесът с бързи кредити е симптом за тревожни процеси в държавата, с които ние можем да се справим - 1
Снимка: Солидарна България

Бизнесът с бързи кредити е симптом за тревожни процеси в държавата, с които ние можем да се справим. Това заяви пред гражданите в Сливен лидерът на Коалиция "Солидарна България" Ваня Григорова, която е водач на листите в 25 МИР, в Пловдив-град и за европейски парламент. Тя продължи срещите си очи в очи, с които сверява приоритетите на Коалицията с дневния ред на хората. "В Нова Загора, както и навсякъде в региона, е голяма тревогата от случващото се с комплекса "Марица Изток". Една от трите топлоелектроцентрали вече освободи 160 служители, ТЕЦ-2 функционира с намалена мощност, мините почти не работят, каза тя. Без енергетика, няма силна икономика. Без икономика няма хора, а без хора няма държава - това е голямата тревога на новозагорци". Те, както и сливналии, искат децата им да останат в България. В Сливен хората споделиха, че градът се оживява покрай абитуриентските балове, след което поредният випуск го напуска.

"Друго, което забелязах в региона е главоломното разрастване на бизнеса с бързите кредити. В град като Нова Загора такива "компании" надничат буквално от всеки ъгъл. А те драстично увеличават задлъжнялостта на населението. И също са една от причините за емиграцията към чужбина. Когато човек не може да върне кредита - заминава, това го споделят дори и работодатели, каза Ваня Григорова. Интересувала съм се от проблема - потребителите са основно два типа - млади хора, у които достъпът до такива кредити подхранва хазартната зависимост и работещи бедни, които теглят пари за посрещане на неотложни нужди. Всичко това добива епидемични размери. Наясно съм, че бизнесът с бързи кредити е симптом за определени процеси, а не първопричина, но не знам да има друга държава в ЕС с толкова улеснен достъп до подобни "услуги". Все повече банки откриват такива бюра за бързи кредити".

Ваня Григорова добави, че Коалиция "Солидарна България" подготвя законодателни мерки и ще се заеме и с тази задача, която досега убягва от погледа на народните представители. "Собствениците на такива бизнеси явно успяват да намерят лоби, за да не се приемат регламенти и промени. Законопроектът на Мая Манолова за частния фалит, който все не се приема от парламента, гарантира своего рода "втори живот" на длъжника, така че да може да започне отново на чисто", каза тя.

Водачът на листата на Коалиция "Солидарна България" в Сливен Минчо Афузов отбеляза, че този регион е с най-висока раждаемост в страната, но едновременно с това и с най-висока смъртност сред новородените. "Вече е регионът с най-ниско заплащане на труда. А също така и с най-ниски резултати от Националното външно оценяване на учениците след 5 и 9 клас, каза той. Срива се и здравеопазването, въпреки че частни здравни заведения никнат, за да усвояват пари от здравната каса, без да предлагат необходимото качество. За пример мога да дам случай на човек с инсулт, който се намира на 3 километра от центъра на Котел, но е чакал 6 часа да го вземе линейка. Българският народ жадува за малко повече държава в своето битие, а за Сливенска област това важи с още по-голяма сила. За мен Коалиция "Солидарна България" е отборът на бунтарите, към който се присъединих, за да върнем държавата на хората".

Ваня Григорова, Минчо Афузов, Стефан Пасков и други кандидати от листата посетиха и производственото предприятие "РЕТАЛ", където възнагражденията на работещите са едни от високите за областта. Въпреки това има вакантни позиции за работа. Изводът, който направиха работодателят и гостите му е, че хора се задържат не само с доходи, но и с подходяща социална среда и социален живот, каквито в Сливен очевидно са все по-дефицитни във връзка и с общия упадък на икономиката.

На общоградска среща вечерта в пълната зала на хотел "Национал" се присъединиха председателят на "Изправи се. БГ" Мая Манолова и Георги Кадиев, втори в евролистата на коалицията, водена от Ваня Григорова.

"На тези избори има само едно ново лице - Ваня Григорова. На тези избори има само една алтернатива на всичко това, което ни залива - "Солидарна България". Всичко друго ви е до болка познато. Така че - на работа!", призова сливналии Мая Манолова и добави: "Ние сме спирачка пред безграничната алчност на спонсорите на големите партии. Ваня Григорова знае какво трябва да се направи за работещите хора. Аз, като омбудсман, имам готови мерки за защита на потребителите от монополите. Георги Кадиев, като уважаван икономист, знае как да направи сметките. Има 700 хиляди работещи бедни, с чиято защита трябва да започнем. Необлагаем минимум е първата стъпка - първите 930 лева, които печели всеки работещ, да не се облагат с данъци. Искам да обърна внимание на един проблем, с решаването на който на нас с Ваня като жени много ни отива да се заемем. Това са самотните родители, които са основно жени и формират значителен дял от работещите бедни в страната. Това е много голям проблем. Десетки хиляди деца, които растат с един родител, са обречени на недоимък от малки. Нужни са специални мерки за тяхната защита. Нужни са мерки и за банковите такси. Законодателното решение е ясно - трябва да им бъде сложен таван. Само че банките са всемогъщи, а депутатите и много от партиите са техни слуги".

Георги Кадиев предупреди гражданите, че в общественото пространство започва да се подготвя почвата за изпращане на войски на НАТО в Украйна. "Ние, от Коалиция "Солидарна България" сме абсолютно категорични - никакво българско участие там, дори цената на това да е замразяване на членството в НАТО, заяви той. - Няма цел и причина, която да оправдава това. "Има общочовешки ценности, има 10 Божи заповеди - но кажете ми, ако знаете, поне една евроатлантическа ценност"...


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези

    37 10 Отговор
    пенсионери за колко пари са отишли да ѝ слушат лъжите ?
  • 2 Русофил

    35 7 Отговор
    Ванчето и Галева - богини, направени с телевизор.
  • 3 не лъжа

    30 2 Отговор
    Като чуя - български бизнес и се хващам за пищова и ми идва много ,ама много да стрелям !!

    Коментиран от #17

  • 4 Ех тая Кака!!!

    37 4 Отговор
    Само празни приказки, като за предизборна демагогия!!! Кажи точно как ще стане, че ми стана интересно ???
  • 5 стоян

    9 30 Отговор
    Цялата истинска опозиция на статуквото в България трябва да се обедини около Величие на полковник Марков.Там е визията,там е капацитета на България.Истината е във Величие.

    Коментиран от #7, #10, #21, #26, #40

  • 6 Гачо

    38 2 Отговор
    Не са проблеми фирмите за бързи кредити, проблемът е, че плебса е прост и няма грам финансова култура. Точно както го искат Боко и сие. Взима кредити за почивки, за всякакви тъпотии, а не си прави сметка, че после трябва да връща х2, х3 или х4. Ако не са фирмите за бързи кредити ще са лихварите, които са почти еднакви. Да не говорим, че и регулация няма от БНБ, защото всички фирми за бързи кредити са на "наши" хора и текат ручейчета към ГЕРБерунгелите.
  • 7 Русофил

    27 12 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    Обединение около руския агент Марков за руско Величие - никога.
  • 8 Боруна Лом

    11 4 Отговор
    АА РОМ. МЕСИЯ!

    Коментиран от #36

  • 9 Бизнесът с бързи кредити е симптом

    22 2 Отговор
    ЗА УЗАКОНЯВАНЕ И ИЗПИРАНЕ НА ПАРИ ОТ КРАДЕНО ДДС.
  • 10 реру

    25 8 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    "... трябва да се обедини около Величие на полковник Марков...", който е толкова много набожен, че дори не прави разлика между площад и църква или за квазипатриотите това е без значени...

    Коментиран от #28, #31

  • 11 инж. Ганчо Илков

    15 2 Отговор
    Пополистите, Кандидат Депутати, правят Категорични Твърдения, но не дават Информация, как ще ги Реализират. Решения в Парламента се вземат със 121 гласа. В най - добрият Случай, Ваня колко Депутати може да Вкара. Максимум 10 Депутата. Какво може да направи? Единствено Лични Финансови Облаги. Предварително е ясно,че това е и Крайната Цел. Единствено, което нещо могат да направят, това са Проектите на ГЕРБ и ДПС, подкрепени с подобни на Ваня Проекти. По този Начин ще бъдат Продължени Животът на Олигарсите, Корупцията и "Сивата Икономика". Бюджета, ще бъде Източван, както с Настоящите, така и със Следващите Парламентарни Избори. Краят не се Вижда. Гласувайте. Проектите, получават Субсидия в зависимост от броя на Гласувалите.

    Коментиран от #18

  • 12 Колкото и пари да давате

    24 3 Отговор
    колкото и билбордове да слагате, този път няма как да я пробутани Ваня.
  • 13 Голем смях

    20 3 Отговор
    ХАХХХААХАХ...Тази...бразилка ..и от инвестициии ли разбира ..хаахах Дялан камък...дето я сложиш все си пасва ....Колко мозък има,че да си повярва че е някоя или някакъв фактор ..Това е заболяване при което тъпунгера си мисли че е умен ...и го вярва.
  • 14 Иди да метеш

    19 2 Отговор
    В кв Христо Ботев! Голямата политичка. Без Нинова щеше да видиш слънцето да изгрява от запад.
  • 15 Да бе , да. ! 😜

    10 1 Отговор
    Зад тези лихвари стоят политически възгледи , с които вече някой вече трудно ще се справи . Ей го ТиБиАй вече стана и Банкя .

    Коментиран от #25

  • 16 хе хе

    20 2 Отговор
    Кажи първо кой ти спонсорира предизборната кампания.
  • 17 Прав си:

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "не лъжа":

    Българския бизнес е свързан с политиката т.е. Няма реален бизнес.Фирмите са на хора които са свързани с властта!!!!
  • 18 Яяя

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "инж. Ганчо Илков":

    Как успяваш да пишеш с толкова много главни букви? По какво правило ги слагаш?
  • 19 Магнит ски

    8 2 Отговор
    България загива ние сме около 4 млн души тук се откраднаха МИЛИАРДИ НАШИ ПАРИ..
  • 20 Българина

    12 2 Отговор
    или е с много слаба памет и/или е склонен към мазохизъм! Само така мога да си обясня харесването на тази госпожа Ваксина! Забравихте ли, как преди 2 години въпросната госпожа каза в национален ефир, че ако зависело от нея щяла да направи факсинирането задължително?!? И искате тази мр@сница на власт? Ако е така напълно си заслужавате съдбата!!!
  • 21 Яяя

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    Ми, не е полковник, а подполковник от запаса и то от НСО, охранител, ще рече. Уволниха го за нарушения. Голям капацитет!
  • 22 аве

    11 1 Отговор
    Хубава работа, ама палестинска....
  • 23 Мнение

    10 2 Отговор
    Шорошоида Григорова да се скрива от политическата сцена вече!
    Ясна е от далеч на кого служи!
  • 24 Нури

    8 0 Отговор
    Бързите кредити са капан Пазете се
  • 25 Коректор

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Да бе , да. ! 😜":

    Стана "банка" . Ами ...така е !
  • 26 Мнение

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    На база на какви факти и доказателства определи т.нар. полковник, че е истинската опозиция в България???
    Човекът в прав текст заявява, че ще търси партньорства сред всички политически субекти, защото във всички партии имало добри хора!
    Само дето не е обяснил кои са добрите хора в герб, дпс и ппдб?!

    Отделно заяви, че за да присъства на дебат, трябвало първо Радостин Василев да инвестира 1 мил евро в исторически парк на Ивелин Михайлов???
    Такова условие за дебат чувам за първи път!!!
    Тоя т.нар. полковник все повече заприличва на поредния проект от посолството!
  • 27 Абсурдистан

    11 1 Отговор
    Тази говорилня на пръв поглед изглежда амбицирана за положителни промени, но само на пръв поглед. На афиша в един от градовете я видях заедно с известна местна адвокатка, позната като "адвокат на мафията" фрашкана с мръсни пари. Е Григорова ми е ясна какво ще прави, ако влезе в парламента.
  • 28 Мнение

    4 16 Отговор

    До коментар #10 от "реру":

    Че полковникът върши меко казано странни неща няма спор (заяви че няма да влиза в политиката, след няма и няколко месеца си направи партия)!

    Но фактът ,че народът български има много повече общо с Русия и руския народ, отколкото с цветнодъгите задокеански бургерояди, които съсипаха редица страни по света вкл и Югославия, е от изключително значение за бъдещето на страната ни!
    Не може шепа жълтопаветви платени, и/или заблудени индивиди да диктуват какво да прави един цял народ!
    Затова най-логичният избор е масови референдуми по важните за България теми!!!
    НЕКА НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ СЕ ПРОИЗНЕСЕ САМ ЗА БЪДЕЩЕТО НА СТРАНАТА СИ!
    А ТЕЗИ ОТВЪН КОИТО ИСКАТ ДА ГО ВКАРАТ ВЪВ ВОЙНА, ДА СЕ ИЗМИТАТ ОТ СТАРИЯ КОНТИНЕНТ!

    Коментиран от #33

  • 29 Ваня

    10 1 Отговор
    Тази изтъркана плоча която я въртиш от кака Мая ли я взе защото ми звучи познато?
  • 30 Макавей Пухчев

    19 1 Отговор
    Абе Ваня, защо не вземеш някой павилион в махлата в Сливен и да пържиш мекици за твоите бедни братя бледолики, а се занимаваш с това дето най не го разбираш
  • 31 Величие е

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "реру":

    Следващото образование след възраждане итн вмро атака но рибите които кълват на тази кукичка са все едни и същи и вместо да помогнат на семействата си помагат на поредните месии които ще оправят света.
  • 32 ще се оправят проблемите

    3 1 Отговор
    Няма друг начин. Особено като окосим избуялата трева, защото цъфна, ще вземе и да върже.
    А алергичните ще се побъркат. Едва дишат.
  • 33 реру

    16 1 Отговор

    До коментар #28 от "Мнение":

    "Че полковникът върши меко казано странни неща няма спор (заяви че няма да влиза в политиката, след няма и няколко месеца си направи партия)!..."


    Който както иска може да го титулува, но е ПОДПОЛКОВНИК. Относно партията също не е точно така. По-точно завладя, приватизира и т.н. една партия, която е регистрирана през 2023 год., но това въобще не ми е интересно. Да му мислят съответните фенове, клакьори и т.н....
  • 34 Виж я ти

    13 3 Отговор
    За какво се е загрижила! А това, че защитава един паментник, който да ни напомня вечно, че сме васали на една импи! Вместо да иска паметник на великия Вълчан воевода или друг велик българин. Вън от България руските лакеи.
  • 35 Нури

    1 0 Отговор
    мафия и Паралелна мутри са на В власт в Държавата
  • 36 Нури

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Боруна Лом":

    Ром е Алкохол
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ВИЖТЕ КОЛКО ПАРАЗИТА Я СЛУШАТ

    0 0 Отговор
    ЯВНО НЯМАТ ДРУГА РАБОТА И НЕ ЖИВЕЯТ НА КРЕДИТИ ЩОМ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВАНЯ !
  • 39 КОГА СТЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА МАЯ И ТЯ НЕ ВИ Е

    0 0 Отговор
    МЕТНАЛА В ХРАСТИТЕ ? ЕДНА ОТ ДВЕТЕ ИЛИ И ДВЕТЕ СЕ ГОТВЯТ ДА СТАНАТ ОМБУДСМАНКИ АКО БОЙКО СПИЧЕЛИ , А ТОЙ ЩЕ НАПРАВИ ТОВА ОЩЕ ПЪРВИЯ ДЕН СЛЕД КОЕТО ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН ! ТОВА ИМ Е ЦЕЛТА НА ТИЯ ДВЕТЕ ЛЪЖКИНИ !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Диляна Иванова-Станчева

    1 0 Отговор
    Ваня Григорова прави всичко заради едните пари,
    то това е ясно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове