Last news in Fakti

31 Май, 2024 20:14 5 314 67

Защо Ваня Григорова и Мая Манолова са обречени на провал и не могат да влязат в следващия парламент?

  • ваня григорова-
  • мая манолова-
  • д-р събина петканска-вълева-
  • избори-
  • парламент-
  • евроизбори

Последователната политика на #БСП в последните над 10 години като единствена алтернатива на ГЕРБ

Защо  Ваня Григорова и Мая Манолова са обречени на провал и не могат да влязат в следващия парламент?  - 1
Снимка: БГНЕС

Политическият проект на Ваня Григорова и Мая Манолова – Солидарна България , който създадоха след дистанцирането им от БСП ,а след това и с напускането на Левицата , е обречен на провал по много причини .

Това коментира Д-р Събина Петканска-Вълева.

Ще споделя няколко от най -важните ,поради които Ваня Григорова и Мая Манолова смятам ,че няма да могат да влязат в следващия парламент :

1. Ваня Григорова - Мая Манолова вече не се асоциират с #БСП и не се ползват от авторитета , организацията и структурите на #БСП . А точно обратното , те са конкуренти на Партията и работят срещу #БСП .

Това прави кандидатурите им незначителни и незабележими . Още повече, освен че се противопоставиха на БСП , Ваня Григорова влезе в груба конфронтация с Корнелия Нинова .

Няма я програмата , структурата , организацията и личностите на БСП ,които да работят за тях и да ги легитимират пред обществото . БСП работи за своите избраници за националния и европейски парламенти .

2. Скандалното и изненадващо напускане на Ваня Григорова - М. Манолова на Левицата .

С изненадващото напускането от Ваня Григорова – Мая Манолова на Левицата поради незадоволени лични авторитарни амбиции , с изпадането в неловко положение на Председателя на Левицата Костадин Паскалев и на целия екип , който беше работил за тях на местните избори , Ваня Григорова - Мая Манолова ясно и категорично се делегитимираха като алтернатива на лявото . Ясно показаха, че проекта им задоволява само техните лични и то авторитарни амбиции .

Това няма как да не бъде видяно и разбрано и да не отблъсне левия избирател .

3. Грубият и агресивният тон най -вече на В. Григорова към всички и за всичко . Трудно скриваната некомпетентност за проблемите на България в много сфери и области на обществения живот . Акцентиране само върху доходите на фабричните работници и пренебрегването на всички други сфери и професии на съвременното общество . Все едно сме в 19-20 -ти век на масов физически труд във фабричното производство . Очевидно непознаване на структурата на съвременното общество , неговата организация и начини на функциониране и истински проблеми в България . Непокритото самочувствие и авторитарен уклон показван с честото използване на - АЗ . Явна липса на идеология , програма ,екип , организация и симпатизанти .

4. Открито силни антиевропейски позиции .

Силните антиевропейски позиции на Ваня Григорова -Мая Манолова ги поставят в пряка конкуренция най -вече с Възраждане и Левицата . Където В. Манолова – В . Григорова трудно се различават от Левицата от една страна . А от друга страна , трудно могат да надвикат Възраждане в антиевропейската им риторика за неприемане на еврото и дори за излизане от ЕС на България .

В същото време ляво ориентираните избиратели, които са за европейското развитие на България като пълноправен член на ЕС , които са болшинство от левите избиратели е съвсем логично да стигнат до извода ,че най -добрия избор за тях е БСП, а не Левицата и още- по малко Ваня Григорова- М. Манолова .

5. Различна е средата- на възможно най- неподходящия избор на ПП-ДБ на Васил Терзиев и на ГЕРБ на Хекимян за кандидати за кметове на София ,като противници на Ваня Григорова , което да насочи много избиратели към нея .

На предстоящите избори ще се покаже категорично ,че на местните избори в София не се е родила звезда , както написаха някои журналисти .

Няма го възможно най- неподходящия избор на кандидат за кмет на София от ПП -ДБ в лицето на В. Терзиев , който отврати и отблъсна десния и либерален избирател в София . И избора на ГЕРБ на Хекимян , който не успя да консолидира избирателите на ГЕРБ .

Което доведе до гласуване за В. Григорова като ново и непознато лице на много десни избиратели и на много симпатизанти на ГЕРБ .

Така Ваня Григорова след като ГЕРБ и ПП -ДБ нямаха подходящи кандидати за кмет на София , като представител на следващата най -влиятелна партия в София -БСП , на практика остана единствена алтернатива за избор на кмет на София.

Затова успеха на Ваня Григорова за кмет на София не е толкова личен , колкото на БСП и на това че ПП-ДБ и ГЕРБ , издигнаха възможно най -неподходящи кандидати .

6. Историята на М. Манолова до сега: Предложението и на Пеевски за председател на ДАНС, които доведе до едногодишни протести и падане на правителството на Орешарски . Участието и в изборната афера Костинброд . Напускането на БСП и ставането и на Омбуцман с помощта на ГЕРБ .

Противопоставянето и на ГЕРБ и кандидатстването и за кмет на София .

Участието и в дясното сдружение -Ние идваме Участието и в Левицата ,а след това изненадващото напускане на Левицата .

Участието и в Солидарна България с В. Григорова.

Анализ и изводи са излишни , народа има много поговорки за такива случаи . Левият избирател не може да не си направи изводите и да стигне до логичните решения .

7. Историята на Ваня Григорова :

Израснала и наложена като обществено разпознаваема личност като синдикалист от синдиката Подкрепа . Синдикат ,който беше създаден от Тренчев като конкуренция на КНСБ с история и амплоа за проевропейска насоченост и политика .

Смяната на амплоато и кандидатстването и за кмет на София от БСП и Левицата .

Разграничаването от БСП с остри и груби критики към Нинова .

Скандалното и неочаквано напускане на Левицата ,след претенции за еднолично управление на Левицата и създаването на собствен политически проект .

Въпреки по кратката политическа история на Ваня Григорова , тенденцията е ясно видима и доста нелицеприятна .

8. Трезвата преценка на всеки ляв избирател , че гласувайки за Ваня Григорова - Мая Манолова , гласа му ще бъде изгубен и 90 % от гласа му ще отиде за други , включително и за десни и националистически формации и само 10 % от гласа му ще отиде за леви формации като БСП .

9. Последователната политика на #БСП в последните над 10 години като единствена алтернатива на ГЕРБ .

Растящият авторитет на БСП особено след провала на сглобката и най- вече на ПП -ДБ и превръщането на БСП все повече в единствената партия ,която може да обедини около себе си политическите сили ,които са за смяната на модела ГЕРБ .

#Избори Поради изброените и много други причини , поради неволното сравнение от левия избирател между БСП и Солидарна България на Ваня Григорова - Мая Манолова – неминуемо за огромното болшинство от леви избиратели , предизвестения избор ще е за БСП ,а не за Ваня Григорова - Мая Манолова . И това прави невъзможно преодоляването на 4-ри процентната бариера от Солидарна България за влизане в следващия парламент .

Затова се обръщам към левите избиратели и симпатизанти да гласуват за #БСП с бюлетина #номер24 за националните избори и за изборите за европарламент .

BGПарламент бюлетина #номер24 - 102

Евроизбори бюлетина #номер24 -108

31.05.2024 г .

Д-р Събина Петканска-Вълева


Поставете оценка:
Оценка 3 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    43 50 Отговор
    Коя е Манолова Коя е Григорова

    Коментиран от #3, #40, #44, #53

  • 2 Мераклията

    26 17 Отговор
    Дай Боже да влязат и с двете на държавни разноски да отидем на Малдивите и да ме гушкат цяла вечер, докато не мога да "фъргам" повече.

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Чак

    54 13 Отговор
    пък защо ? Две дебели кратуни , гледайки все аванта и далавера , биейки се в гърдите , обещавайки да потекат реки от мед и масло и още , и още.... И кой им иска обезщетенията и глупотевините , а и кой им вярва изобщо ?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 АГАТа Кристи

    33 11 Отговор
    Щото ак@ла им изтича през ушите !

    Коментиран от #10

  • 7 Кафявото

    16 10 Отговор

    До коментар #2 от "Мераклията":

    Си го фръгаш и дома. Друго немаш.
  • 8 мхаа

    30 37 Отговор
    Защото са част от путлерастките подметки, говорещи глави.
  • 9 На теб

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    "заведението" ти се простира в рамките на весето.
    Икономисал си ръкавици и после си бил сам със себе си, като си си представял за коя да гласуваш...

    Коментиран от #13

  • 10 Точно

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "АГАТа Кристи":

    Точно
  • 11 Манолова - Григорова ше влязат в

    29 53 Отговор
    следващия Парламет! А, това, че на някой не му Харесва, сие негов Проблем! Успех за В. Григорова и М Манолова!!!

    Коментиран от #24

  • 12 лошоо

    22 15 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Направо си отрежи главата хем няма да ти пречи. И изтреби пияните руснаци, въшките са ти от тях.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Последния Софиянец

    17 11 Отговор

    До коментар #9 от "На теб":

    Тази завист ще те съсипе. Много те е яд,вместо да завиждаш се хвани да работиш да си изкарваш пари с труд. За да можеш и ти да си позволиш нещо в живота.

    Коментиран от #18

  • 14 Последния Софиянец

    8 8 Отговор

    До коментар #12 от "лошоо":

    Много си меркантилен.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 не съм

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Практичен съм.
  • 17 Тошко укр@йнски

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Лекуват се с ракия и стрита тухла - от ракията се напиват и почват да се целят с тухлите.
  • 18 А ти

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    стъргай кафявото и работи върху себе си развъждайки
    пи. в-ки - за да се хвалиш !
  • 19 Хаха

    31 11 Отговор
    Обречени да заради политическия труп мая Манолова. Не че Григорова блести с голям интелект, даже напротив.
  • 20 Град Козлодуй

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Вие не Сте Ник Град Козлодуй
  • 21 Удри

    32 9 Отговор
    И двете не стават за чеп за зеле.
  • 22 Тая пък

    19 8 Отговор
    "докторка" с двойно име направо ме разсмя - то БСП-то аха-аха да изтече от парламентото, щото го млатят кат мече в дувар турчилята, оня варненският тарикат (кат казах, та се сетих - кво става с оня другия, де изчезна тоа Марешки бе), Славиту и още цяла банда мераклии да лапат ненаказано на държавната софра, а тя тръгнала да ни занимава с някви измислени полит-деятелки... :))
  • 23 Гочо

    24 8 Отговор
    Чии пари харчат тия за предизборна агитация?
  • 24 Дежа ву

    21 4 Отговор

    До коментар #11 от "Манолова - Григорова ше влязат в":

    Ще служат на който ги финансира и изсипа милиони. А Пеевски с колко олекна?
  • 25 Дядо Гъдю

    24 2 Отговор
    Така,както вървят нещата наесен ще има нови парламентарни избори.
    Не се горещете излишно,не се обиждайте излишно.
    Но определено отидете и гласувайте за любимите си партии.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гочо

    23 5 Отговор
    И Мая и Ваня не разбраха, че местните избори нямат почти нищо общо с парламентарните!
  • 28 Да,бе

    21 5 Отговор
    Циганите,ако се опомнят и гласуват за тяхната Ваня никой няма шанс,ама са цигани продажни и Ваня се е доказала,а те са лузъри по ген и по принцип..И това,че Григорова е с такъв произход не е проблем,проблемът и е,че е спонсорирана от български циганин свинар.

    Коментиран от #29, #34

  • 29 Дамян

    24 6 Отговор

    До коментар #28 от "Да,бе":

    И с какво се е доказала Ваня???

    Коментиран от #31, #35

  • 30 Валдес👌👌

    22 6 Отговор
    Манолова е Финансирана от Гольовците а Григорова от Мешарето
  • 31 Да,бе

    8 3 Отговор

    До коментар #29 от "Дамян":

    Да си чул или чел за някоя друга от миллета повече,а пък някой да е разбрал,че родата ти въобще оставя въглероден отпечатък...За миризмата е ясно.
  • 32 Айде бе

    6 13 Отговор
    Кой ви каза че не могат, пак плитки внушения, но не сте познали!
    Евроатлантиците умират от страх, защото ще загубят тези избори!
  • 33 реру

    14 1 Отговор
    //Offtopic


    Интервал ВИНАГИ се поставя СЛЕД, а не преди препинателен знак. Изключение е само "голямо тире", когато интервал се поставя както преди, така и след тирето...
  • 34 Име

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Да,бе":

    факт👌
  • 35 Да,бе

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "Дамян":

    Някой да е чувал за теб,или рода ти или,а бе загубена кауза.
  • 36 Марко

    12 3 Отговор
    Нямам никаква представа дали Мамаята и мургавата й дружка ще влязат в следващия парламент / а и не ме интересува особено, дори да влязат, ще са в миманса, редом до ИТН/, но тази статия искрено разсмива с нескопосания език на авторката, която очевидно пращи от огромен мерак без всякакво интелектуално покритие....
    Смях😂
  • 37 омбуЦмана

    8 5 Отговор
    Историята на М. Манолова до сега: Предложението и на Пеевски за председател на ДАНС, които доведе до едногодишни протести и падане на правителството на Орешарски . Участието и в изборната афера Костинброд . Напускането на БСП и ставането и на Омбуцман с помощта на ГЕРБ .

    На никой ли не направи впечатление на неграмотността на статията.
    определено не е печатна грешка.

    И никой ли не разбра че не Галева е предложила Делянчо за поста.

    Никога няма да разберем отговора на въпроса -КОЙ
    И Орешарски в тв интервюто
    отказа да отговори
    само каза
    Следващ въпрос

    Коментиран от #42

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ама

    7 2 Отговор
    Събина на боб ли хвърля,за да знае кой колко процента ще има ?!
  • 40 Ами

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Нури":

    не са от продажното депесе !
  • 41 ганев

    17 4 Отговор
    ..СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ПОВЯРВАХА НА ВАНЯ ГРИГОРОВА....И ТЯ ПОЛЕТЯ.....ДЪРТАТА ХИЕНА Я ВИДЯ Я ИЗПОЛЗВА ДА СЕ ВМЪКНЕ ПАК В ПАРЛАМЕНТА....НООООО
  • 42 Айде бе

    7 11 Отговор

    До коментар #37 от "омбуЦмана":

    Манолова никога не е предлагала Пеевски за шеф на ДАНС, коя е била Манолова по това време, че да го предлага, това е смехотворно. Тя саркастично отговори в едно интервю , че тя го е предложила за да се надсмее над истинските инициатори, които се знаят кои са. Твърде плитка пропаганда!
  • 43 баба Гицка

    12 4 Отговор
    Кусур и тези в парламента! И те кокал искат без да бачкат. Я метлата и да бачкат за квото са учили!
  • 44 Симеон

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Нури":

    ХАХАХАХАХХАХХХАХАХ
    САМО МАЯ И ВАНЯ №9!
  • 45 Мене ме кефи

    9 6 Отговор
    Мене ме кефи кога се рои лявото
  • 46 така така

    6 14 Отговор
    Кой пък ви е казвал, че "били обречени на провал"? Козяк ли ви плаща??
  • 47 Симеон

    8 10 Отговор
    БСП СА ПЛАТИ ЛИ НА ФАКТИ ДА ПУСНАТ ПУБЛИКАЦИЯ КАК ГИ ПЛЮЯТ!
    ЖАЛКА РАБОТА!!!
    СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ! №9
    ПОБЕДА!!!
  • 48 захари

    11 4 Отговор
    Едва ли някой ще си спомня, че Мая е Ваня ся участвали в тези избори!

    Коментиран от #52

  • 49 Колю

    12 5 Отговор
    Защо Ваня Григорова и Мая Манолова са обречени на провал и не могат да влязат в следващия парламент????
    Ми защото са кифли насапунисани, ей затуй.
  • 50 хе-хе

    5 7 Отговор
    защото нямат гръб, финасов

    Коментиран от #59

  • 51 Ами

    11 5 Отговор
    Щот са фалшиви
  • 52 От олигофрени

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "захари":

    Избирачи какво да очакваш .
    От сега се редят при дилъра и се пазарят за цялата рода .
  • 53 Па същите

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Нури":

    Като Кара дая и Люлив Местан
  • 54 Тая Мая

    13 3 Отговор
    Луд умора няма !
  • 55 Парички милички

    11 1 Отговор
    Хе хе хе... абсолютно Поръчкова статия в навечерието на изборите. Не, че нямат трески за дялани движещите "Солидарна България", нищо ново под слънцето, само парите стават по жълти. Като ги грее...
  • 56 Бай Ламби

    9 4 Отговор
    Абре, тва нящо у дясно на фотото да не е посланника на Индия у нас бре?Ко прай туй нящо до сестра Галева?Що са меси у българските изборе?Що си не гледа Индията ами се меши у наште работи?Тцтцтцт...убаа рабта ама ц....., рабта.
  • 57 Къде е

    6 4 Отговор
    Къде е Програмата на БСП ? Освен общи Приказки! Нищо! Няма и никакви действия за постигането на Някаква програма! 100 години ! И Нищо! А Що се отнася до тези две...... Очевидно нямат необходимия Обзор какво да се прави! Виждането е едно! Но как да стане това! Докато останалите не искат да обещават Нищо Освен да Вземат Властта!
  • 58 лява работа

    6 5 Отговор
    Ако питат мен, ляво ли е и кучетата не го ядат. Спомням си през първото правителство на ГЕРБ как двете каки налитаха като горгони на Бойко. Той човека харен, иначе щеше да им каже. Те и затова после ни назначиха онова чудо летеца, дето ни назначи разбойниците от ПП и посрами България пред света.
    Сега комунетата се разграничават от ДБ-ПП като от ядрени отпадъци, ама ние помним.
  • 59 загубиха го

    8 2 Отговор

    До коментар #50 от "хе-хе":

    Черепа ги хрантутеше от Дубай, ама и той възгечтиса.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 като зайци играят

    3 1 Отговор
    за субсидия!
  • 62 За протокола

    2 0 Отговор
    Очаквах повече и от двете.
    Не ги харесвам и не споделям идеите им, но в спора със силни и интелигентни противници се раждат по-добри решения.
  • 63 хммм

    3 1 Отговор
    Не е достатъчно само да си устат за да заминеш за Брюксел или да влезеш в Парламента.
  • 64 ТЕ СА ТОЛКОВА НАГЛИ ЧЕ ВЕЧЕ ИСКАТ ДА СА

    0 0 Отговор
    ПРИ ТЕЛЕШКИТЕ КЮФТЕТА НА БРЮКСЕЛ ................... И ДА НИ СЕ СМЕЯТ КОЛКО СМЕ ТЪПИ !
  • 65 Дейвид

    0 1 Отговор
    Григорова и Манолова ЩЕ влязат в следващият парламент. Проблема е, че ще бъдат с много малък процент и няма да могат да направят много. И това, последното, само по вина на БСП. Тази партия отдавна с е изпяла песента и трябваше да се саморазпусне още преди 10 години и да даде възможност за поне 3 партии. Социалдемократическа партия, каквато трябва да има всяка развита европейска страна, крайнолява соцпартия и нещо центристко. Друг е въпроса, че народа не гласува, което дава преднина на партиите с твърд електорат - ГЕРБ и ДПС. Ако 90% от народа гласува, тогава в Парламента ще има поне 10 партии с 8-12% и тогава няма да е възможна абсолютната власт на Боко и Шиши(разбирай Доган).
  • 66 тнгр

    1 1 Отговор
    Явиха се две свестни личности които могат да реорганизират България. Подкрепям ги напълно. От Пловдив.

    Коментиран от #67

  • 67 ИЗБИРАТЕЛ

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "тнгр":

    E какво свестно видя в Барбито.Омръзна на Софиянци с простотиите по улиците на София.А,всички приказки за работещите бедни е ПУНТА МАРА!За тая е важно да се Докопа до СУБСИДИЯ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове