2 Юни, 2024 11:20 1 053 24

Регионалният министър: За около две години - две години и половина ще има път до терена за новата детска болница

  • регионален министър-
  • две години-
  • път-
  • терен-
  • детска болница

По повод ремонта на "Дунав мост" при Русе, който започва в края на юни, служебният министър каза, че той няма да задълбочи "кризата при преминаването"

Регионалният министър: За около две години - две години и половина ще има път до терена за новата детска болница - 1
Снимка: Нова телевизия

За около две години - две години и половина ще има път до терена за новата детска болница. Това каза в ефира на Нова телевизия служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова-Касабова, цитирана от novini.bg

Докато се строи сградата, Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) се ангажира да изгради и последната част от Околовръстния път на София. Изчакваме представители на общината да се включат в специална група, която работи по проекта, посочи министърът.

Тя заяви, че министерството съкращава вътрешните срокове за придвижване на документацията по строежа. Има много дейности по разрушаване на стара сграда и разчистване на терена, коментира Коритарова, но не се ангажира със срок за завършването на строежа.

По повод ремонта на "Дунав мост" при Русе, който започва в края на юни, служебният министър каза, че той няма да задълбочи "кризата при преминаването". На моменти може да има забавяне, защото една от лентите ще бъде затваряна частично. За кратко ще има пълно затваряне, но това няма да е в първата година на строителството. Ремонтът се очаква да приключи в рамките на две години, посочи още Виолета Коритарова.
Настилката на магистрала "Тракия" в района на Ямбол и Сливен е лоша, тя ще бъде ремонтирана през есента. Продължава работата по магистрала "Хемус", след като известно време не се работеше. Сега тези участъци трябва да се санират, за да се превърнат в строителен обект. Тази година се очаква да бъдат готови 17 км, а догодина още 26 км от нея, каза Коритарова и допълни, че в същото време по два от тунелите на "Хемус" дейностите по ремонт ще приключат до края на месеца.

Установих забавени проекти по Плана за възстановяване, когато встъпих в МРРБ. Затова и поисках вътрешен одит. Тя отхвърли твърдения на предшественика си Андрей Цеков, но изрази опасения, че държавата може да загуби средства.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 2 Отговор
    Китайците ще го направят за седмица.По време на Ковида китайците строяха болници за пет дни.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 уаууууу!

    11 1 Отговор
    Какви кратки срокове,какво чудо! тези хора нито могат да планират,нито да организират,нито да строят, могат само да смучат милиони Хемус ще бъде готова,евентуа.но, за 100 годишнината он началото на строежа. Сигурно Т.Живсов е виновен. А тази "МИНИСТЪРКА" честити на българите днешния празник!!!??Оставка!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 А не така

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    В Китай е лош социализъм и за това са първа икономика, ние добре, че се отървахме от "лошия"социализъм и сега процъфтяваме, като държава и нация. Да живее крадливата демокрация.

    Коментиран от #9

  • 6 Червената шапчица

    11 2 Отговор
    „Преди всичко искам да честитя празника на всички българи!“
    Кой празник ни честитиш, госпожо министър?
    2 юни – Деня на Ботев?
    Какво ПРАЗНУВАШ, че не се сещаме? Гибелта на Ботев? Гибелта на пролелите кръвта си за свободата на България?
    На чеверме ли ще празнуваш?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 малко са

    6 0 Отговор
    12 години е по-реалистично за българската действителност.
    Хората за един уикенд ЖП мост подменят.
  • 9 Китай е просто

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "А не така":

    голяма държава, каква първа икономика? Техният БВП е колкото на ЕС с 3 пъти по-малко население. Нашият БВП е $100млрд. и като го умножим по 230(толкова повече са китайците от нас) се получава $23Трлн. а техният е $18трлн.
  • 10 след руския балон

    3 3 Отговор
    скоро ще се спука и китайския балон
  • 11 !!!!! Явно на тази жена IQ и под 36

    3 2 Отговор
    То бива да си Прогресивно Тъп, ама чак толкова , Колкото тази жена ,ЕДВАЛИ. Но явно е УДОБНА И , КАКТО ВСИЧКИ "наши" "политици" е доказала Прогресивната си Олигофрения пред посолствоТО.
  • 12 На ул. Козяк ги отглеждат

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    На ул. Коз1к ги отглеждат . Колкото повече си ТЪП , и Си д8казал, че си БЕЗГРЪБНАЧНО. Толкова по-висок пост ти предлагат в Нелегалната Територия.
  • 13 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Лекари Няма, но след 2 годин ще има Детска болница! То и Деца няма де.
  • 14 Някой вярва ,ли,

    1 1 Отговор
    че детската болница ще се построи за 4,5 години? Май ще си остане само пътя до обекта.
  • 15 учуден

    4 0 Отговор
    Толкова бързо ?
  • 16 Регионален Министър!!! Идиот на годината

    3 1 Отговор
    От Околовръсното и от пътя за Горна Баня, има 300м до терена за Болницата??? На ден по Един метър ли ще правите??? И след като направите пътя ще почва Сртоежа???? Тази държава наистина се управлява от Идиоти!!?
  • 17 Тази министърка е все Заспала!

    4 1 Отговор
    Ще падне да си счупи носа на Бюрото!!
  • 18 Срамота

    1 0 Отговор
    Хотели строите за 4-5 месеца, ама сега щото големите корпорации не ви дават и ако трябва 10 години ще се бутата. Ами що да гласувам за вас ?
  • 19 Отстрани

    2 3 Отговор
    Миналата година ни е струвала 500 милиона издръжката на семействата на украинските нацисти по нашите курорти, колко детски болници можехме да построим с тези пари??? Колко линейки и хеликоптери можехме да купим ??? Тези нещастници две години и половина щели да правят път !!! Ами то България може и да я няма дотогава както е тръгнало! Опичайте си акъла на тези избори и недопускайте повече евроатлантици във властта.
  • 20 Захари

    4 1 Отговор
    В БГ не се строят хубави пътища и не се ремонтират качествено. На последно място сме.
    Строителните министри са слаба ракия.
  • 21 НЯКОЙ АКО НЕ ЗНАЕ КЪДЕ ЩЕ Е НОВАТА ДЕТ-

    3 0 Отговор
    СКА БОЛНИЦА НЕКА ЗНАЯТ ЧЕ ТЯ Е НА 100 МЕТРА ОТ ОКОЛОВРЪСТНОТО ---- ДВЕ ГОДИНИ ЩЕ ПРАВЯТ ПЪТ ДО ТАМ ................ ТАЯ КУКУМЯВКА ЯВНО НЕ Е ХОДИЛА ТАМ И ЧЕ ПЪТ И СЕГА ИМА - ОТ ТОШОВО ВРЕМЕ !
  • 22 ТРЯБВА ЛИ НИ ДЕТСКА БОЛНИЦА , АКО ЩЕ

    3 1 Отговор
    ГИ ПОГРЕБВАМЕ В УКРАЙНА ТИЯ ДЕЦА ............ СЕТИХ СЕ ЩЕ ПРАЩАМЕ САМО ЗДРАВИТЕ !
  • 23 жоро

    2 1 Отговор
    какво прави тази г-жа в това министерство
  • 24 Вълканов

    0 0 Отговор
    Това ознначава, Нова детска болница няма да има с товаразотаване на изпълнението и.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол