Last news in Fakti

5 Юни, 2024 13:13 2 079 35

Ваня Григорова: Три дни преди вота изпълнителната власт се намесва в изборите в Старозагорско

  • ваня григорова-
  • изпълнителна власт-
  • намеса-
  • вот-
  • старозагорско

Следобед спешно в Раднево пристигат служебният министър на енергетиката Владимир Малинов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е и член на ръководството на ГЕРБ, уж за да разговарят със синдикални лидери за бъдещето на комплекса "Марица-Изток", заяви тя. - Нали си даваме сметка, че три дни преди деня за размисъл целта очевидно е друга, коментира лидерът на коалиция "Солидарна България"

Ваня Григорова: Три дни преди вота изпълнителната власт се намесва в изборите в Старозагорско - 1
Снимка: Солидарна България

Три дни преди вота изпълнителната власт се намесва в изборите в Старозагорско. Това заяви Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България" и водач на листите в 25 МИР в София, в Пловдив-град и за европейски парламент на изборите на 9 юни, в ефира на БНР.

"Темите, които задаваме в предизборната кампания очевидно уплашиха управляващите. И ето една новина от днес - отново имаме недопустима намеса на институциите в предизборния процес. Следобед спешно в Раднево пристигат служебният министър на енергетиката Владимир Малинов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е и член на ръководството на ГЕРБ, уж за да разговарят със синдикални лидери за бъдещето на комплекса "Марица-Изток", заяви тя. - Нали си даваме сметка, че три дни преди деня за размисъл целта очевидно е друга. За обилното отразяване на "събитието" даже е уреден специален транспорт за медиите... Ако управляващите бяха толкова загрижени за бъдещето на комплекса "Марица Изток", можеха да се възползват от визитата на председателя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и да поставят пред нея въпроса".

Ваня Григорова добави, че вместо да я водят на предизборна разходка в Пловдив, където Фон дер Лайен беше освиркана, са можели да я заведат в Раднево и Стара Загора да се срещне очи в очи с потърпевшите от "Зелената сделка".

"И в Старозагорско едва ли щяха да я посрещнат с цветя, нито пък щяха да я короноват за Царица на розата, въпреки че Розовата долина е близо. Но такъв разговор щеше да има много повече смисъл във връзка с бъдещето на комплекса "Марица Изток", коментира тя. - Ние от "Солидарна България" вече заявихме, че дори и 5 процента шанс да има за запазване на комплекса, ще го използваме. Очевидно е, че това не може да стане с нагаждачество и демагогия, а с воля и характер, каквито сме доказали, че притежаваме. Нужен е и професионализъм и ние го имаме в лицето на инж. Щерьо Щерев, бивш директор на "Мини Марица-Изток" и заместник-председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия, който е водач на нашата листа в Старозагорско".

Ваня Григорова отбеляза, че над 120 000 души в Стара Загора и в съседните райони са заложници на "Зелената сделка" - класическа неолиберална политика на Еврокомисията, пробутвана уж от загриженост за природата. "Тя увеличава неравенствата не само между отделните държави, но и вътре в обществата, заяви тя. - Пример за това е съвсем ясен - със закупуването на електромобил получаваш данъчни облекчения, безплатни паркоместа и прочее бонуси, но колко струва този електромобил и може ли обикновеният работещ човек да си го позволи?

След изборите за Европейски парламент всичко ще подлежи на предоговаряне, включително "Зелената сделка", след като дори и цената на въглеродните емисии, които закопават нашата енергетика, подлежи на политически решения. Нека да си припомним, че когато Германия трябваше да се запаси с въглища, стойността на емисиите бе задържана, а дори и налагането на санкции срещу Русия беше забавено.

Лицемерието и двойните стандарти на Еврокомисията бяха илюстрирани чудесно и от един от въпросите, който ми бе зададен в Димитровград: А кой ще наложи санкции за вредни емисии на онези, които наливат масло в огъня на конфликта в Украйна с несекващи доставки на оръжия?".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    2 22 Отговор
    Глас за Солидарна България! Надявам се да ви виждаме по-често.

    Коментиран от #25

  • 2 СЕКТА101

    8 7 Отговор
    Исторически Парк е долнопробна секта. И това не е обида а факт.

    Коментиран от #6

  • 3 Сила

    14 0 Отговор
    СО МАНГЕС, ДАЙ МЪРО КАКООООО.....

    Коментиран от #15

  • 4 Последния Софиянец

    1 27 Отговор
    М@чкай! Ванче!

    Коментиран от #12

  • 5 Как

    21 2 Отговор
    Да обясни Григорова кой я спонсорира толкова пари са вложени за нейния проект .
  • 6 Сила

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "СЕКТА101":

    За секта се иска акъл, визия и визионерство...... Тия са просто билюк делиормански копейкаджии...... Пародия на секта!

    Коментиран от #17

  • 7 Гого

    2 13 Отговор
    Може г-жа Григорова да обере наказателния вот
  • 8 Григорова, да ти обърна

    14 6 Отговор
    внимание да си кажете това ли искате!
    Когнитивен дисонанс 1. "Добре, че цялото ми семейство е в Испания, или Италия, или Белгия, или САЩ, защото там е страхотно и ще работят, и ще имат пари, и ще са щастливи, даже на мен ще ми пращат пари. Но ще гласувам за про-путинска партия, защото Путин е велик и всичко, което прави, е велико, и ще направи България велика и богата, но семейството ми не трябва да се връща в България, защото на Запад има всичко и ще изкарат пари, а тук няма. Но ще гласувам за про-путински партии, защото те се противопоставят на омразния колективен Запад, който ще загине всеки момент, но все пак роднините ми да не се връщат, защото на Запад е добре и уредено и всичко там е супер."
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Е, иии?

    10 0 Отговор
    И какъв ти и проблема, Ванче?
  • 12 БАБА ВУНА

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Може на дедото,че чайчето не помага!
  • 13 Българин

    21 1 Отговор
    Григорова много си Нагла

    Коментиран от #22

  • 14 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ванчее...":

    Пиятите виждат грозното Красиво и си ядът цървулите Извинявам се
  • 15 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сила":

    Моля преведи на Български
  • 16 Име

    10 3 Отговор
    Точно Подкрепа с Григорова, заедно с КНСБ подведоха работещите няколко пъти през последните години! Трябваше да договорят инвестиции за екология и фотоволтаици от Името на Марица Изток, а не на външни фирми.
  • 17 Тъпа Мара се побара

    3 10 Отговор

    До коментар #6 от "Сила":

    Последната надежда е в бюлетина № 25 ПП Величие! Четете и гледайте в тубата. Възраждане са поредната Сглобка. Вижте им гласуванията в Парламента...единно със сглобкаджиите!

    Коментиран от #18, #19, #27, #35

  • 18 ПП КЪКОВЕ

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Тъпа Мара се побара":

    ПП КЪКОВЕ, не ПП ВЕЛИЧИЕ - всичките в тая партия са КЪКОВЕ МАЗНИ
  • 19 Сила

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "Тъпа Мара се побара":

    Последната надежда на членове и симпатизанти на ВЕЛИЧИЕ то е спешно медикаментозно лечение в специализирани психиатрични учреждения......!!!
  • 20 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 5 Отговор
    ТАЗИ РОМКА СЕ ВЗИМА НА СЕРИОЗНО................. КАТО ВСЯКА ЖЕНА ................ ФАКТ ! ............... ПАДЕНИЕТО НА КОМУНИСТИТЕ Е СТИГНАЛО ............. ПОД ДЪНОТО ............... ФАКТ !

    Коментиран от #21, #29

  • 21 Българин

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    РОМ е Вид Алкохол
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Магнит ски

    4 1 Отговор
    ХРИСТОФОРОС АМАНАТИДИС ТАКИ...мафиот и бандит ..като Брендо Златко баретата...Ами защо няма арести в нашата ЧАЛГАРСКА НОМЕНКЛАТУРия???
  • 24 Мнение

    2 2 Отговор
    Уважаеми българи!
    Моля ви не се подвеждайте по поредните проекти на посолството, като Ваня бесепарова и Мая омбудсманката, предложена от Борисов на този й пост!

    Гласувайте само за партии, които заклеймяват войната и търсят решение единствено по мирен път!
  • 25 12345

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "хммм":

    Полковник Николай Марков и Ивелин Михайлов на среща в Асеновград . Гледайте ги в Юу Туб .

    Коментиран от #31

  • 26 КМЕТА ЖИВКО НЕ Е ПОГЛЕДНАЛ

    1 2 Отговор
    КВО СТАА С АФАЛТА ПО СЕЛАТА И МЕЖДУ СЕЛАТА ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ.ДИМИТРОВГРАДСКИЯ ПЪТ Е С БАЙ ТОШОВ АСФАЛТ И ЖИВКОВИ КРЪПКИ ТУК ТАМЕ...
  • 27 Мнение

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Тъпа Мара се побара":

    Полковникът има видео от 2015 в което призовава в прав текст американското посолство да се намеси във вътрешните работи на България, понеже инак страната ни щяла отново да поеме по пътя към Русия!!!
    Ако искате да ви споделя линк, само кажете!!!
  • 28 Цирк Балкански

    11 0 Отговор
    Бе честно казано можем да минем и без цигански номера.
  • 29 РЕАЛИСТ

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Не разбрах, кой е комуниста в случая. Ако Ваня имаш в предвид, то си много далеч. Ваня е от седесарското Подкрепа на Тренчев, стипендиантка в на Сорос и никога не е била член на БСП или БКП.
  • 30 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 2 Отговор
    ПОЛКОВНИК МАРКОВ Е ................. КОПИЕ(ДВОЙНИК) НА .............. ZEЛЕНИЯ ЧОРАП ........... ФАКТ ! ПРИКАЗКИТЕ И ИДЕИТЕ МУ СА ............... ФАШИZOИДНИ КАТО НА ПУТЛЕР И МУНЧО БРАДАВИЦАТА .............. ФАКТ !
  • 31 Сила

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "12345":

    Търся ги там, обаче тая двойка ми излиза само на платените канали за възрастни, 18 +......
  • 32 Някой

    2 1 Отговор
    Ванчето е много секси, но за политик не става !
  • 33 ИНЖ1

    1 1 Отговор
    А - и Ваня Минохвъргачката разбра как работи герберската "машина" за натиск!? Верно ли??? Ама нали ППДБ бяха глупаци и какви ли още не, дето се занимават с Правосъдна реформа???
  • 34 Някой

    7 0 Отговор
    Ей да свършва тази предизборна кампания че ми писна да им слушам глупостите по телевизията !!?
  • 35 Партия "Величие" е нашата надежда!

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Тъпа Мара се побара":

    Партия "Величие" е последната надежда за отчаяна и разпадаща се България. Трезвите българи ще гласуват за партия "Величие". Зомбираните ще гласуват за онези, които са ги зомбирали, а отчаяните и депресираните ще предпочетат да седнат на чашка, вместо да отидат на изборите и да гласуват. Човек което сам си направи, никой друг не може да му го стори!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове