Last news in Fakti

6 Юни, 2024 05:56 998 12

Военни и техника се прибират от мисия на НАТО в Косово

  • нато-
  • техника-
  • косово-
  • пътища

Те ще използват републиканската пътна мрежа

Днес и утре, 6 и 7 юни 2024 г., предстои военнослужещи и военна техника от състава на Въоръжените сили на Република Турция, които се завръщат от участие в операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR), да преминат по републиканската пътна инфраструктура на нашата страна.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на Служба „Военна полиция“. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО), цитиран от БТА.

По-рано тази седмица личен състав и военна техника на участници в учението на НАТО „Ramstein Legacy - 2024“, което се провежда в Румъния, бяха транспортирани от Гърция към северната ни съседка. Автоколоните бяха ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“. В средата на месеца военнослужещите и военната техника ще се предислоцират обратно в Гърция, информират от МО.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    7 2 Отговор
    Пускаме турците без бой.

    Коментиран от #5

  • 2 Скоро ще останат май

    10 1 Отговор
    Оглеждат територията
    събират реални впечатления
  • 3 Иван

    4 13 Отговор
    Значи днес да очакваме да ни залеят социалните медии от клипчета на преминаващата техника и пропагандни надписи как изпращаме оръжия и техника в Украйна.
  • 4 Гатьо старшината

    11 2 Отговор
    А нашите остават - така ли?
    После не се чудете защо всичките ни съседи ни мразят и не почиват в Бг.
  • 5 Хасан

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Нали руснаците са владяли Украйна 200г. и сега всички фашисти реват, че е тяхна. Ами турците са владяли БГ 500 г. тогава тя каква е рашисти ?

    Коментиран от #6, #12

  • 6 Прокопий

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Византюгите са владяли 1000 години Мала Азия, не е ли Мала Азия гръцка тогава?
  • 7 хмм

    5 1 Отговор
    Това може да е едно от последните участия на Турция в мисии на НАТО. Турция влиза в Брикс, а следващата стъпка е излизане от алианса. Ердоган лази по нервите на англосаксите, така както те в продължение на десетилетия лазиха по неговите. Не поискаха да приема Турция в ЕС, значи ще влезе в Брикс, кой губи и кой печели предстои да разберем.

    Коментиран от #10

  • 8 Гост

    1 0 Отговор
    Да минат по подбалканската да отупат блеярите, оти милиция нема...
  • 9 въпроси

    7 0 Отговор
    Що за мисия е тази в Косово? Според обясненията тя била превантивна, за да не се разсраства напрежението? Добре де, обаче нато по дефиниця е отбранителен съюз, който гарантира сигурността само на държавите, които членуват в него. Косово не е член на нато и изобщо не е ясно защо там изпратиха и 100 български момчета. Чий интерес защитават те там? Тази мисия не създава ли повече напрежение отколкото спокойствие и сигурност в района? Кой се стреми непрекъснато да разпалва конфликти в Европа и защо го прави? Вярва ли няко, че нато е в състояние да помогне на България в случай на вражеско нападение срещу държавата ни? Логичен е въпросът - ако членството ни в нато ни създава врагове, каквито преди това не сме имали, повече ползи или повече негативи носи участието ни в този съюз? На фона на всичко това в много европейски държави редовно се провеждат многохилядни антинатовски протести. Както казва Скот Ритър Нато е САЩ, а аз допълвам, че тази държава трябва да си знае къде и е континента и да не си въобразява, че Европа е част от федерацията.

    Коментиран от #11

  • 10 Бръх

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "хмм":

    Нищо общо няма между Брикс и НАТО и за това Турция няма да излиза . Брикс е по скоро еквивалент на ЕС .
  • 11 Причина

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "въпроси":

    Причината за основаване на Косово на кратко е конфликта между албанци мюсюлмани и сърби. Сърбия е също по скоро другар с Русия и се знае, че така или иначе ще окупират Косово понеже ,го виждат ,като част от територията си и ще стане конфликт пак между Албания ,Косово и Сърбия и този конфликт може да доведе война в балканите . Нато продавайки оръжия и пращайки войници и оборудване в Косово гарантира сигурността на региона . Сърбия е лесна цел за НАТО така ,че няма да тръгне като Русия и не може да окупира ,като има войници на НАТО там.
  • 12 Никси

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    ако не ти е ясно , отвори старата карта на Русия (СССР), тоест Съюз на Съветските Социалистически Републики и ще видиш къде се намира Украйна , а не лай като папагал да ни ядосваш , ако не си учил история , седни и поразгледай да ти стане по не малко ясно нещата , тогава са били 15 Републики в едно , всичките Руско Говорящи хора , с исключения на Грузия , Айзеберджан и Чечня !!!.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове