Last news in Fakti

6 Юни, 2024 16:11 3 040 32

Бившият шеф на пловдивската полиция: Аз ще служа в МВР, за разлика от този, който ме уволни, той утре я е министър, я не

  • полиция-
  • мвр-
  • уволнение

Съсипаха дирекцията и човешки съдби, за да изпълнят политически и икономически поръчки. Стигнаха до най-ниското възможно ниво на саморазправа, включително и с шофьора ми, каза Васил Костадинов

Бившият шеф на пловдивската полиция: Аз ще служа в МВР, за разлика от този, който ме уволни, той утре я е министър, я не - 1

"Аз съм дал целия си съзнателен живот на тая професия и на това министерство, имам много по-съществени разбирания за тая професия от тия, които неправилно прилагат закона. В случая това е министърът на МВР. Така че, аз ще служа в МВР, за разлика от него, който утре я е министър, я не".

Така бившият директор на ОД на МВР в Пловдив Васил Костадинов коментира намеренията си за работа в системата на МВР, след като Административният съд реши, че заповедта му за уволнение е била неправилна и го връща на работа, съобщи Plovdiv24.bg.

Той беше уволнен миналата година от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Костадинов уточни, че все пак има 14-дневен срок за обжалване пред ВКС. "Следва да ми бъде предложена или същата длъжност, ако е вакантна, а тя не е в момента, или длъжност съгласно класификатора на длъжностите в МВР.

"Аз обаче добре познавам подхода в министерството в момента, тъй като аз съм третият подред възстановен служител след неправомерно прекъснати трудови правоотношения. Преди мен е Сълко Литов, зам.- директор на дирекцията в Пловдив по мое време, с който се саморазправиха и на който му предложиха длъжност под неговите умения и качества, тъй като и неговата длъжност бе заета. Това в момента го умеят добре.

Така че процедурата е следната – която решат длъжност да ми предложат, аз ако преценя, ще я приема, ако не - казваме си довиждане и започваме да се съдим затова, че не ми е предложена адекватна длъжност", добави Васил Костадинов.

"Аз ще служа в МВР, дали сега, дали след 14 - 20 - 30 дни, или след няколко месеца. Но той няма да служи. Той сам прецени, че няма да служи, като реши да изпълнява политически, икономически и олигархически поръчки, цялото му ръководене е такова.

Аз знаех решението на съда отначало. Защото това е абсурдно обвинение - да вмениш злоупотреба с власт за 16.80 лева неправомерно усвоени средства от един служител, при положение, че нито съм ги взел тези пари, нито сме ги разделили. Нито пък пък съм бил със съзнанието, че върша някакво нарушение. Това е абсурд!

Съсипаха цялата дирекция, съсипаха и човешки съдби, включително, за да изпълнят политически и икономически поръчки. Стигнаха до най-ниското възможно ниво на саморазправа, включително и с шофьора ми, и с други хора, които са се ползвали с моето доверие. Вкараха ги в болница, изпаднаха в състояние да се чувстват като престъпници. На тези мръсници няма да им простя!

Хич не ми пука, че го казвам така! Защото цял живот съм я разбирал тая професия по много по-различен начин, от който я разбират сега власт имащите. И ако върнете назад времето, да видите как той стана министър, с какви професионални качества и умения и какво свърши, като стана министър.

Живеем в държава на безобразията. Но МВР в това отношение е нарицателно", посочи още Васил Костадинов.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    74 0 Отговор
    А ако някой си помисли и за миг ,че МВР работи в полза за народа а не за управляващата мафия ,да вземе да скочи от някой виадукт !!!
  • 2 гражданин

    46 2 Отговор
    Всички уволнени ги връщат на бял кон . !! Преди 4-5 год. уволниха цялата смяна от митничари на Капитан Андреево ,и всички ги възстановиха след месец.
  • 3 Отвратен

    48 1 Отговор
    В МВР ИМА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ОПГ/организирани престъпни групи/ които използват вратички от законите и си правят каквото искат!ЗАТОВА ХОРАТА НЯМАТ ДОВЕРИЕ НА МВР И ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНАТА СИСТЕМА ! С ЕДНА ДУМА НЯМА Д Ъ Р Ж А В А!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Боювият

    34 8 Отговор
    министър все такива ги върши !
  • 5 Скрий се бе ....

    34 7 Отговор
    Милиционерските драми на тези не ни вълнуват!Всеки ден виждаме резултата от "работата" им!Престъпност, корупция и пълна безнаказаност, а тия клюпат на хранилките и все нещо не са разбрали!
  • 6 ТТТ

    42 4 Отговор
    Забравихте ли, че боко тиквата беше главен секретар, а иначе прост пожарникар, а сол таш... цецоуууу беше министър на МВР, а иначе прост физкултурник. Е.....

    Коментиран от #22

  • 7 Факт

    35 3 Отговор
    Що се сещате само като ви наритат!?
  • 8 Боклуците на Боклука

    41 6 Отговор
    Калин Стоянов е пълен боклук и тъпанар.

    Коментиран от #11

  • 9 Град Козлодуй

    10 8 Отговор
    Истинските Ченгета отиват на Небето При Бог а Лошите Ченгета си Ходят Навсякъде
  • 10 Винкело

    21 6 Отговор
    Браво, Директоре!
  • 11 Така е! Прав си!

    31 4 Отговор

    До коментар #8 от "Боклуците на Боклука":

    Калинчо е "Калинката" на ГЕРБ, при които се назначават кадри с връзкарство, а не с качества!
  • 12 Дедо

    15 10 Отговор
    Като те гледам си на възраст за пенсиониране. Пенсионирай се и стига си се лакомил да си на държавна хранилка .

    Коментиран от #15

  • 13 Бандит с власт!

    16 1 Отговор
    Така е за съжаление, мутрите са недосигаеми в БГ!
  • 14 Българин

    21 3 Отговор
    За съжаление този човек е абсолютно прав, иначе министърът на МВР май беше от биячите на онези млади хора от протестите 2020г.Явна за награда- министър.
  • 15 Мнение

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Дедо":

    52 годишен е човека, още 2 години има за пенсия.
  • 16 Нищо ново под Слънцето! Така Уволняваха

    14 2 Отговор
    И преди ноември 1989г!бях техническо лице без никакво наказание! Понеже бях избран за Председтел на Синдиката в Поделението където работех ми Съкратиха длъжноста и Станах стоителен работник, след месец съкратиха и тоя Щат и станах Портиер, казаха ми, че няма да има Портиери, че ще го съкратят и тоя портиерски щат!! Не чаках да ми съкратят щата за 3 път, Теглих им една Дълга звучна на Началниците и си подадох аз молба за напускане на МВР! Не съм съдил Никой, но това е МВР!! Братми беше почнал Работа в СДС Това било Проблема!! Есента на 1989г!?А катилите, останаха до пенсии да работят в МВР!? Някой от тях сега са Лихвари???? Дали са Крали Яко??
  • 17 Град Козлодуй

    11 9 Отговор
    тоя от снимката само като му гледам физиономията и мога да му дам 3 години затвор
  • 18 Тодор Живков

    10 3 Отговор
    Ами ГРАБ са си мафия, кого да назначат, разбира се че мафиот, Няма да назначат свещеник.
  • 19 6-6-6

    13 0 Отговор
    Само ,който не знае що за стока си Костадинов само той може да ти се върже. Нямаше смяна ,която не ти се отчиташе, а който имаше смелостта да възрази беше пращан в немилост, в най-добрия случай на пост 1
  • 20 Хо хо

    6 2 Отговор
    Я камилата, я камиларя. Калин Стоянов избра професията, а ти Живко Коцев. Мърдай там на портала и си кютай.
  • 21 Ха. Ха

    3 5 Отговор
    С 20 г стаж, може да са на 38 години имат право на пенсия и 20 заплати. Цели семейства при др Иван Костов бяха млади пенсионирани с малки деца от системата и никъде нямаше работа за пазачи, а и след това си назначаваха техни хора. Кво реват, х е бил военен, а z в системата и затова вземам отношения, не може да обижда всеки всеки, все пак е роден през 1980 година. Този ми прилича на нашият милиционер, хем краде, хем зад гърба на около 10 души, те крадат, не ходи при тях, а те умряха, а за жената, тя е луда, а жената фризьорка учеща младите на занаят. Съдби. Явно ни е отредила съдбата на вас горе, на нас, моите родители, децата ни, да минем през л, айната,, от войни гюмюрджина, тук, навън. Много ги върнаха и с отиването на работа им връчиха зачовед за уволнение преди години, а и да ви оставят, ще имат подчинените страх от вас от Министъра, или дайте да убием младото, да остане на радев човека. Грешни и алчни сте. Всеки на власт заплашва
  • 22 Бай Митко

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "ТТТ":

    То това не е за забравяне - пожарникар да бъде главен секретар на МВР, през който минават за одобрение разработки за борбата с мафията!? По негово време няма нито едно умишлено показно убийство разкрито! И на всичката му некадърност и празнопъчене взеха, че и генерал го направиха! Измислена работа, но факт!
    Другият пък Цецо физкултурника като две капки котешка п...я са със сегашния министър Калин дето ще назначава полицаи с първа степен на затлъстяване!? Няма тестове, няма физкултура ..., хоп на кантара и удари ли 120 кила го правят полицай!?!?
  • 23 Илиев

    12 5 Отговор
    Калине,Калине,вятър те вее на алест кон.Ако съм на мястото на този служител,ще ти запотя тясното челце,като те осъдя да ми платиш за времето когато бях извън системата.Това е директор,бе аланкоолу. Професионалист,а ти си назначен от Боко Банкянския.

    Коментиран от #31

  • 24 Водач на служебно куче

    3 0 Отговор
    или пак освобождаване
  • 25 Боко толупа-евроатлантик N1

    8 3 Отговор
    Я млъквайте и отивайки под строй да гласувате за мен,негодници такива...
  • 26 Джон Наш

    9 4 Отговор
    Каза ви се че ако не приемете условията на преговорния екип и Баце ви чака чагъркане до девето колено. Лидерите на ПП ДБ захлебиха и ще бегат по топлите острови, а ти ще мръзнеш в портиерната. Сега си сам и на никой не му пука за теб!!!
  • 27 Боко сикаджията

    11 2 Отговор
    Няма ми обиждате министър СтояноФ,толкова изпълнителен,даже като ходи до тоалетната пак иска разрешение..
  • 28 Гражданин

    10 1 Отговор
    Най -неадекватния мвр министър..
    С мозък на Амеба, утре толупъ и шиши ще го изритат и ония ще гледа като Тодор Живков на 10 ноември...
  • 29 Аха аа

    0 2 Отговор
    През 60те70те е работил като военен шивач. От 8 души решили да оставят двама. Предложили на нашият, но отказал, започна като охранител в мир шивашката фирма и след месец, имаме си инвалид и напусна и така живяхме, ходеше на наш братовчед да взема пари от щори, да не го нападнат и с 40 лева издържаха студент, 2 бебета, жена. Има начини, стани управител на охранителна фирма и си гледай и клати краката, давай им малко, кради ги, уволнявай ги, вземай кой под масата даде, ако не даде вън, оправяй се. Лошо е, че българина интелигенцията или номенклатурата не са научени на труд, а да им подава абтала, на 48 и 50 не умряхме по костово, с една пенсия карахме и колко дадоха 7000 лева, 10 години безработни на една пенсия. И снахата, ако е брат ти дали ще ме търпи над 10 г да не работя, а е юрист. Жив и здрав да си. Бате Бойко или Румен Радев ще ви уреди на някое топло местенце, да си клатите нугите без труд
  • 30 Пояснение

    9 1 Отговор
    Кураж Васко и смело напред. Той онзи отгоре гледа.
  • 31 Дреме му на Калин

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Илиев":

    Ще осъдиш Пенчо, Генчо, Иванчо, Драганчо , вкл. и себе си. Държавен служител персонална финансова отговорност НЕ носи. Надъхвате се с нищо незначещи фрази, а в неделя да не забравите да отидете за гъби. Има ги в изобилие, доста дъждец падна.
  • 32 Чума

    3 0 Отговор
    Следва да му изплатят пропуснатите заплати и стаж! Но, той би следвало да се кандидатира за депутат от Герб, защото който е в Герб или още по добре от ДПС, кариерата му е гарантирана! Иначе може да има качества, но нещата се решават на избори с победа на всяка цена!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове