8 Юни, 2024 15:23 1 831 25

Масови смени в състава на секционни избирателни комисии в Благоевградска област

  • секционни избирателни комисии-
  • районна избирателна комисия

В община Петрич са сменени 50% от състава на комисиите, няма как новите хора да бъдат обучени, затова със сигурност ще има доста грешки в протоколите, смята Исмет Узунов - секретар на РИК

Масови смени в състава на секционни избирателни комисии в Благоевградска област - 1

Продължават масовите смени в съставите на секционните избирателни комисии в Благоевградска област, алармират от Районната избирателна комисия, цитирани от БНР.

Колкото до изборните материали - те бяха извозени от Общината до автобусите с пазарски колички на голяма търговска верига.

Заради обема и тежестта на изборните книжа община Благоевград беше предвидила метални колички за извозване на материалите до автобусите. Как оцениха организацията членовете на секционните комисии:

"За секционните комисии количките са голямо удобство. Инструкциите са ясни, всичко е точно".

"С тези нови инструкции е много по-олекотен начинът на работа. Много добра организация. Хората очакват да си получат материалите. Отправяме се към секциите, подреждаме, подготвяме и чакаме избирателите".

И на тези избори се очакват масови грешки при отчитането на резултатите от вота заради масовите смени в състава на секционните комисии, които продължават и към момента. Исмет Узунов - секретар на Районната избирателна комисия:

"Общината, с най-много смени, които се правят в последните дни, е община Петрич - може би около 50 процента подмяна на съставите. Когато вчера или онзи ден са назначени в една община нови 250 или 300 човека, вие нали знаете, че те няма как да бъдат обучени. Това ще бъде проблем. И двата избора са преференциални, което означава, че ще има много грешки".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    17 3 Отговор
    Не се косете протоколите с изборните резултати вече са готови остава само да им напишат датата и да им ударят печата.

    Коментиран от #5

  • 2 Вижте

    11 4 Отговор
    Интервюто от вчера на бившия главен прокурор Иван Стоименов Гешев! Показва записи и документи че ИТН е създаден от ГЕРБ и ДПС и парични преводи от Борисов и Пеевски към тях! Доказва и защо чалгарите не са участвали в изборите 2019 г.и как спонсор на ГЕРБ е превел 156 милиона към ИТН и после е взел на концесия столична община! Бившия министър на спорта от ИТН Радостин Василев съшо на съдебно дело показа подобни документи и осъди Трифонов за 100 хиляди лева! В соц.проучванията респондентите14 процента отговарят за "Други" като независимо проучване от тях 9 процента са за МЕЧ на Василев с бюлетина номер 13

    Коментиран от #9, #17, #18

  • 3 макето

    19 2 Отговор
    Герб и ДПС са Мафия излезте и им го наабутайте с 200 като вожда им!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гарантирано

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    от ГЕРБ !!!
  • 6 Емигрант

    3 8 Отговор
    За тези които ще гласуват : - РУМЪНИЯ ВДИГНА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА НА 3700 ЛЕИ = 1454 ЛЕВА ! Гласувайте глупаци масово, за да удовлетворите желанието на политиците които да има с какво да се похвалят пред ЕС, че суверенът им вярва на ОБЕЩАНИЯТА ! БУДАЛИ !
  • 7 Като отидеш да гласуваш

    7 9 Отговор

    До коментар #4 от "ЧИЧО МИНЧО":

    Минчо, не го набутваш на ГЕРБ и ДПС, а лично на себе си и на народа ! Как си мислиш, римляните да измислят правилото "разделяй и владей" да бъде безрезултатно ? Толкова сте проsти, че кой каквото ви каже без да го проверите веднага се "закачате" за него ! Борисов не е толкова прост за да иска масовост на гласуването, това как ви звучи ?

    Коментиран от #8

  • 8 едикас

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Като отидеш да гласуваш":

    Иска простия пожарникар да излъже за пореден път българите. Така говори за да направят хората точно на обратно и с купените сигани да яхне народа. Всички масово да излизат и да му го турнат на Толупа мръсен и на бандата му. Време е да се вдигат всички българи на въстание. Идва време за Величие.

    Коментиран от #10

  • 9 Единствените честни

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Вижте":

    политици са тези които напуснаха шайките за нередности на които са биле свидетели и съвсем логично е вождовете им да ги нарекат "дезертьори", "предатели", "изменници" за да им подложат авторитетът на съмнение и да предизвикат омраза към тях, изтърването на субсидии не е маловажно за никой вожд на шайка, с тези пари се купува всичко НЕОБХОДИМО за луксозния политически живот под имунитет !
  • 10 Много си

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "едикас":

    назад с мисленето, манипулацията ти изпреварва всичко полезно за реакция !
  • 11 Българка

    11 1 Отговор
    Хора, утре не ходете за гъби, а излезте масово и гласувайте. Всички знаем, че мафията ни готви пълзящ преврат. Борисов и Пеевски са хората, които попиляха българите. ИТН са тяхно прокси. Възраждане също видяхме, че в НС подкрепят ГЕРБ. Ясно е срещу кого мутрите плюят и организират чрез силовите си бухалки предизборни мероприятия. Това е политическата сила, която след горчиви поуки може да бъде опонент на тези, които направиха българите най-изчезващи, най-бедни, най-болни
    Нека гласуваме за очакваната промяна!

    Коментиран от #13

  • 12 Емигрант

    2 2 Отговор
    Само като видях, че засега трима трудномислещи са ми сложили минус на истината за минималната румънска заплата веднага се разбира защо България е толкова бедна държава и се влошава все повече ! Да не вярваш на истината означава, че си твърд глупак ! Отивяйте и гласувайте да с вложите беднотията и да докажете, че простотията влачи след себе си винаги беднотия !

    Коментиран от #14

  • 13 Обясни с думи прости

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    как ще победиш ГЕРБ/ДПС с гласуване ! ЧАКАМ ! 34 партии и коалиции срещу твърдия електорат на мутрите ? Вземи едно моливче и използвай аритметиката ! Наивници ! Хората са открили "топлата вода" вие каква ще откривате ?

    Коментиран от #15

  • 14 рфдцсь

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Емигрант":

    Ти не знаеш ли че като не гласуваш, защото закона в България е такъв, пак си гласувал??? Само че вместо да кажеш мнението си гласът ти се дава дирекно на разбойниците. Това всеки нормален българин го знае. Така че на 09 масово всички българи на въстание за да изринем кочината и да изгоним сви ните дето 34 г. се гаврят с нас.
  • 15 рфдсух

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Обясни с думи прости":

    Ами в училище се учи математика бре. Вземи си лист и молив и пиши. Разбойниците имат такива % защото на избори до сега ходеха 35-40 % от българите. Остават 60 %. Ако те излязат и масово вдигнат Величие то на България, мафията си отива. Които не избяга докато може ще чука камъни.

    Коментиран от #16

  • 16 Ти си бил не само проsто парче,

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "рфдсух":

    но и веселяк ? Това за моливчето аз ти го предлагам, затова, че ми е ясно на колкото повече делиш едно число винаги получаваш по- нисък резултат ! Сега ще те питам още по-просто нещо: - ако влияеше отрицателно увелчаването регистрирането на шайки за избори тогава дали депутатите биха допуснали това увеличаване ? Знаеш ли, че България е държавата в ЕС с най-голям брой партии участващи на избори, както е с най-висока смъртност, най-голяма бройка убити на пешеходни пътеки в света, най-ниска пенсия в ЕС, най-ниска заплата в ЕС, единствена е с цена на дизела по-висока от бензина в ЕС и т.н., докато се стигне до най-проsт суверен в ЕС довел го да най-беден в ЕС ! Така, че вземи се опитай да мислиш и не имитирай повече "умнотия" върху тези всички "срамотии" за хомосапиенс ! Светът на цивилизацията ви дава примери за успех, но щом не ги харесвате, поне не се излагаме да "раздавате" акъл който никой не иска и да ви го чува !

    Коментиран от #20

  • 17 Ами вчера ТОГАТА

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Вижте":

    на ГЕРБ - М.Константинов за изборите си го каза в "прав текст", че се очертава стабилно правителство на коалиция ГЕРБ+ДПС+ИТН който не е разбрал или не иска да разбере това да изчака да минат изборите да се сглоби правителство и ще се убеди !
  • 18 И аз реших...

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Вижте":

    С номер 13 ...Просто няма за кой и другите ги видяхме

    Коментиран от #19

  • 19 БГ светлина

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "И аз реших...":

    Само с №14 има надежда нещо да стане по-добро за българите, а не за мутрите

    Коментиран от #21, #24

  • 20 едсуха

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ти си бил не само проsто парче,":

    Виж сега има пациенти на които никои не може да им помогне, ако те самите не положат усилия за да се ограмотят. Само по волята на Бога и на сина Божи Господ Иисус Христос е възможно да се измисли решение за тежки случаи, а как става е описано в Новия Завет. Дерзай.
  • 21 едийак

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "БГ светлина":

    Те тези от ПП и ДБ са тротинетките на мафията бре!? Никакъв глас за трупове.
  • 22 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    1 0 Отговор
    Пеевия .
  • 23 Слубжичка

    0 1 Отговор
    Г-н Узунов, ако се включа в Комисия нали ще м осигурите държавна работа в някоя общинска дирекция в Благоевград?
  • 24 бай тасо

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "БГ светлина":

    САМО С 25
  • 25 сноу

    1 0 Отговор
    Всичкото СИК бие коляно на байкенеф и тогава става СИК..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове