11 Юни, 2024 20:39 1 786 12

Политологът Светлин Тачев обяви единствения вариант за правителство

  • светлин тачев-
  • правителство-
  • герб-
  • бсп

Формирането на кабинет от новия парламент изглежда много трудно, защото никой не иска с другия

Политологът Светлин Тачев обяви единствения вариант за правителство - 1
Снимка: Нова телевизия

За мен единственият възможен вариант, за да се формира правителство е да се търси надпартиен и експертен кабинет, с ясен мандат на действие, който да бъде подкрепен от определени партии. Този кабинет трябва да бъде без изявени политически фигури и да се търсят пресечни точки.

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът Светлин Тачев, който коментира резултатите от изборите.

БСП загуби около 80 000 гласа спрямо предишните избори. Корнелия Нинова подаде оставка, но за мен тя ще се кандидатира отново за лидер. БСП удари дъното. Има огромна криза в лявото и там без обединение нещата няма да се получат, но такова обединение може да има само, ако Нинова наистина напусне БСП. Президентът също може да инициира такова обединени, но според мен той няма да се впусне в политическия живот преди да му изтече мандата.

"Формирането на кабинет от новия парламент изглежда много трудно, защото никой не иска с другия. ПП-ДБ вече заявиха, че ще са опозиция и няма да правят управление с ГЕРБ и ДПС.

Има някаква възможност ПП-ДБ да се разпаднат и някаква част от коалицията да тръгне към ГЕРБ - СДС, но това пак ще е много сложно, защото виждаме какви щети нанесе сглобката. ГЕРБ и ДПС не могат да управляват сами. Те могат да търсят подкрепа от ИТН, но пък едно участие на ИТН във властта с ГЕРБ и ДПС ще нанесе електорални щети на партията със сигурност.

Остава "Величие", но ние не ги познаваме и не знаем какви са им целите и дали желанието им да участват във властта ще се окаже по-голямо от това да спазват популистките си обещания. Ние не знаем как ще се държи "Величие" в НС. Ивелин Михайлов е бизнесмен и може да реши да се държи такъв като в парламента и да подкрепи кабинет на ГЕРБ и ДПС, но това са само хипотези", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербер

    4 13 Отговор
    БГ има нужда от стабилно правителство ГЕРБ, ДПС и ИТН, а ПП-ДБ ще са фалшива опозиция!
  • 2 Мда

    13 0 Отговор
    Пореден коментар с нулево съдържание.
  • 3 Конспиратор

    9 4 Отговор
    ✔️Ако Украйна загуби войната, следващите сме ние. Това каза Кирил Петков, бивш министър-председател на България, пред Анадолската агенция (АА), съобщи БТА.✔️
    Това храбро изявление унижава вековната ни държава.
  • 4 За протокола

    7 1 Отговор
    "Хънтър БайДън беше признат за виновен по вдички обвинение, а именно в даване на невярно изявление при покупката на оръжие, невярно изявление свързано с информация, която трябва да се съхранява от федерално лицензиран търговец на оръжие, и притежание на оръжие от лице, което е незаконен потребител на или пристрастен към контролирано вещество (наркотици) .
    Хънтър Байдън е изправен пред общо максимално време в затвора от 25 години за трите обвинения . Всяко обвинение включва и максимална глоба от $250 000 и три години контролирано освобождаване. Хънтър Байдън обаче е нарушител за първи път, което прави малко вероятно той да получи максимални наказания, когато бъде осъден на по-късна дата."

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Стоян Хлебаров

    12 0 Отговор
    Какви варианти и експертни кабинети,като България е яхната от престъпници,а жокеят е Борисов и Доган!?
  • 6 Милен

    7 0 Отговор
    Поредният пишман експерт дето прави лаишки изказвания. Така нареченото експертно правителство ще бъде подкрепено от петорната сглобконекоалиция и ще просъществува по-малко от година. После пак ще има избори, защото никой от тях няма да иска да управлява.
  • 7 За протокола

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "За протокола":

    Бай Дънслед решението на съда: "Както казах миналата седмица, аз съм президент, но също така съм и баща. Джил и аз обичаме нашия син и сме толкова ГОРДИ с човека, който е днес“

    Без коментар!
  • 8 Глобата

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "За протокола":

    му е достатъчна. Как наркоман или пиян ще декларира дрогирам се или пиан съм.?! Незаконен купувач на оръжие притежавал го 11 дни. От мухата се прави слон, че и у нас (през океана) коментираме, сякаш нямаме проблеми.
  • 9 Макс

    6 1 Отговор
    Да видим Борисов дали е способен да формира кабинет. Всъщност това зависи от Пеевски. Борисов си го пожела и го получи.
  • 10 политолог

    1 0 Отговор
    и аз мога да го кажа
    вариант А -ГЕРБ са длъжни да предложат правителство но ББ да не е премиер
    ДПС ще трябва да подкрепи а ПП му дължат 9 месеца ротация.
    Вариант Б - ДПС са длъжни да предложат правителство с лица с БГ имена и познати на хората.
    ГЕРБ ще подкрепи, а от другите някой ще трябва да се жертва.
    Вариант В - най трудния

    Зависи, чорапа на кой ще даде мандата.
    най вероятно на ИТН и приключваме.

    Още повече е лято и мозъците омекват
  • 11 Няма да има правителство

    1 0 Отговор
    Главчев ще продава държавата и подарява на Украйна, с гласовете в НС на ГЕРБ, ДПС и Кирчовците. ИТН ще лаят като кучета, Възраждане ще се надуват като пуйки, и всички ще искат да смачкат Величие, понеже са психопати и не търпят превъзходство макар и от 4,8%.
  • 12 Шопо

    1 0 Отговор
    Старите партии ще направят коалиция, ГЕРБ, ДПС, БСП.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове