Last news in Fakti

15 Юни, 2024 05:30 1 582 15

Миков: Нинова е до стената

  • михаил миков-
  • бсп-
  • корнелия нинова

Може да има разпад в парламентарната група, смята бившият лидер на БСП

Миков: Нинова е до стената - 1
Снимка: БГНЕС

Особеното на тези избори е, че за пръв път БСП след опозиция получава по-слаб резултат. Свиването на парламентарното представителство и неудовлетворените амбиции по региони водят до обостряне на напрежението. Когато и да си тръгнеше г-жа Нинова от БСП, все щеше да е късно. Голяма част от хората, които поставят въпроса за нейното освобождаване, са участвали много последователно в политиката, която тя е провеждала.

Това коментира Михаил Миков от "Левицата" в предаването "Денят ON AIR".

По думите му "шумният начин", по който се развива процесът в най-голямата лява партия - БСП, може да предизвиква само тъга, че лявото представителство днес е на "много ниско равнище".

"Спорът в БСП не е политически. Няма ясна оценка на политиката, довела партията до това положение. Няма прогноза какво ще се случи след това. Може да доведе до разпад на парламентарната група. Демократичните принципи трябва да се възстановят. Трябва да се види какви са грешките, които бяха допуснати, за да не се повтарят. Гоненето на политически партньори е част от грешките. БСП винаги е имала претенции за интелектуално политическо превъзходство. Партията изгуби предимствата си на партия на интелекта. В битката по махането на Нинова ще се правят безпринципни съюзи в името на оцеляването", каза Миков пред Bulgaria ON AIR.

Според него проблемите няма да се решат с лидера. На мнение е, че ако БСП не излезе от "погрешното поведение на превръщането ѝ в лидерска партия, няма шанс, независимо кой ще бъде лидерът".

На въпрос дали Нинова се бори за трети мандат, Миков отговори, че тя вече е притисната до стената и трябва да се оттегли.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    6 0 Отговор
    Политиката е от Женски Род
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хаберих

    3 1 Отговор
    Богатите мъже никога не остаряват!
    (Женска народна мъдрост.)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 #идиоти вън

    6 4 Отговор
    Ех Миков, Миков, да Нинова е до стената, може и през вратата, но ти какво се обаждаш от мазето, а и там ще си останеш за винаги, у мазето! Всъщност за протокола да отбележа, за състоянието на БСП огромна вина имате и Станишев и ти Миков, както и Дибрев, както и много други от вас, които, когато им бе дръпната паничката не спряхте да плюете по БСП! А иначе всички сте ми през деевет планини!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СЛОНА

    3 0 Отговор
    ТОВА Е НАРЕДЕНО ДА СЕ ВЪРНЕ ЗА ДА ОБЕЗГЛАВИ ПАРТИЯТА!!!
  • 10 Миков, толкова години не се ли Наяде?

    7 1 Отговор
    Като Хиени сте! Не вие Виновна Нинова, искате да сте Вождове, но няма останали Индианци!! Заминаха си! В БСП много Вожд, малко Индианец!!
  • 11 нямате повод за радост

    3 0 Отговор
    Това е много лоша новина за вас. Отивате в небитието...
  • 12 Наблюдател

    4 1 Отговор
    Много предатели, много нещо! Човек би си помислил, че всички те са живели на Луната, а Нинова е провалила БСП. То бива неграмотност и/или демагогия, но толкова - не бива. Не им ли стигат мозъчните клетки, за да направят анализ, че 70% от българите не отидоха до урните, че мнозинството не подкрепя нито така нар. европейски елит, нито българския, без значение коя е партията! Тези умници да не си въобразяват, че ако някой от тях оглави БСП, ще я въздигнат до небесата?! На този етап няма кой да им позволи това, защото БСП бе зачената като проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. По признанието на един от бившите й председатели и основен гробокопач - Станишев, тя не съществува за да се бори срещу капитализма. Той Нейната задача бе да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптира към установяващия се капитализъм, преживявайки като бедни до момента на изчезването на прослойката, поради биологически причини; да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма; и вписването в него на малка част от социалистическата партокрация. Видно е кои се вписаха, нали?! Това е реалността! Корнелия Нинова се опита да направи промени и си навлече гнева на мислещите се за „богопомазани“, голяма част от които са купени. Социалдемократическите новобогаташи, които се опитват да овладеят ръководството на БСП ще се доказват като „верен” партньор на големите пари и господарите на сегашния световен ред.
  • 13 взвод!

    0 1 Отговор
    пли!!!
  • 14 Само предлагам

    0 0 Отговор
    АААААА радост а така Удари една ГОЛЯМА РАКИЯ
  • 15 Миков,

    0 0 Отговор
    ти в час ли си? Грешка било гоненето на политически партньори и радост от това, че най- после сте притиснали Нинова до стената. Приключвате, няма по кого да.хвърляте камъни и ще започнете да се самоизяждате.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове