Last news in Fakti

15 Юни, 2024 16:58 2 488 16

Корнелия Нинова и Георги Свиленски са заплашени от партийно наказание

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • избори

Трусовете на "Позитано" 20 продължават

Корнелия Нинова и Георги Свиленски са заплашени от партийно наказание - 1
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова се размина на косъм от това да бъде наказана и да няма право да се кандидатира на ръководни длъжности в БСП за срок от 1 г. Също и Георги Свиленски, защото и двамата не са спазили решението на Изпълнителното бюро на партията откъде да влязат като депутати.

Наказанието им е било поискано от социалисти по време на заседанието на Националния съвет, сред тях и младата Надежда Мидюрова. И въпреки че мнозинството гласове били за наказание, до гласуване и решение не се стигнало, защото самата тя не присъства на "Позитано" 20. Решено е било да я поканят на заседанието, за да присъства и тя и да бъде изслушана, пише "24 часа".

В последните 2-3 г. от Националния съвет са изключвани социалисти, без те да присъстват, както и са наказвани хора за по-малко, а не за нарушаване на устава, както беше с Иван Иванов, напомнила обаче Мидюрова.

Взело се решение да се направи ревизия на всички наказания през последните 2 години.

Дори и без наказание, Нинова не може да се кандидатира отново за лидер, категорични бяха членове на пленума. Тя е в оставка, която трябва да се констатира на конгреса през ноември. Дотогава ще е изтекъл вторият ѝ мандат начело на партията. А след като е с изтекъл мандат, а не предсрочно прекратен, тя няма право да се кандидатира, защото по устав са разрешени само 2 мандата като лидер.

Припомняме, че Корнелия Нинова избра да влезе от Благоевград, за да стане депутат Калоян Методиев. Бившият лидер на младежкото СДС влезе в парламента като втори в столичния 25-и МИР. Нинова направи това въпреки, че имаше решение на Изпълнителното бюро за обратното - тя да влезе от София. По-рано днес Националният съвет задължи групата на БСП да не включва Калоян Методиев в състава си и поиска той да напусне парламента.

Същото направи и Георги Свиленски, който ще е депутат от Плевен, въпреки решението на ИБ да е депутат от столичния 24-и МИР. Така той спря Стефан Бурджев, а в НС влезе близкият до лидерката Михаил Ставрев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    20 7 Отговор
    Гергов я докара на Позитано да скапе БСП по заповед на черния от Драгалевци.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да де

    17 1 Отговор
    Хехе малко ми мяза като като при "атентата" срещу Гешев. Отначало всичките му подчинени лееха сълзи, че можело да загине, а после по команда колективно го отсвириха. Та и тука е нещо подобно довчера съпартийците й сваляха звезди сега ще я наказват

    Коментиран от #13

  • 4 адаша

    7 3 Отговор
    Септември. Избори. Бсп. Парламент. Да бе, да. Кеф!
  • 5 Анонимен

    10 6 Отговор
    Стари комунистически завери!
  • 6 007 /агент/

    10 8 Отговор
    А наказанието - както го правеха идолите им :
    1. Народен съд.
    2. Отнемане на цялото имущество и самонастаняване в него на членове от младежкото бсп.
    3. Изселване в провинцията /ако Белене още не е възстановен/.
    4. Отнемане правото на техни наследници да учат във ВУЗ.
    5. Без право на пътувания в чужбина с изключение на организирани екскурзии до Русия /с пазванти/ за поклонение пред вожда и учителя Ленин, защото нашият такъв..... /тежка му пръст/ !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Град Симитли

    9 3 Отговор
    Лов на "врага с партиен билет"...
    ... Много са чевръсти, ама лапките.... са им къси
  • 9 БКП - БСП Е РОЖБА

    5 9 Отговор
    НА КПСС И КГБ, НИНОВА Е САМО ПОСЛУШКО
  • 10 Анонимен

    6 2 Отговор
    Корнелия Нинова и Георги Свиленски са заплашени от партийно наказание. Нямате право - те са гей двойка
  • 11 Разпад

    4 0 Отговор
    Вече и заблудените комунисти не ги взимат на сериозно
  • 12 М3 голд

    1 1 Отговор
    И какво става с този партия? Нинова ЕООД! Беше. Оправяше си приближени и любовници на добре платени места ЕДНОЛИЧНО. Обиколи страната с костюмче, показващо пищна физика и събра гласове от мъже, а с усмивка и благи приказки - и от жени. Направи контролирани преврати в редица партийни организации за да ликвидира конкуренция и постави послушковци. Пораженията се виждат. А някой може ли да каже за дейността й в правителството по продажба на оръжие и боеприпаси? Как се зареждаше ВСУ, без в документите да фигурира Окраина като краен получател. И имаше ли шоколадче насреща?
    Дано това да е минал период за БСП. България има нужда от лява партия.
  • 13 Марков

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    Определено не си запознат. Свалят й звезди близкото и подчинено обкръжение. Цветя й поднасят при посещения в страната. Но вижте някои големи организации, между които и софийската, как бяха манипулирани, мачкани брутално, за да сменят ръководствата с нейни близки хора. Върхът на гаврата е да вкара седесарина Калоян Методиев в НС като депутат от БСП. Какъв е той на партията? А на нея? Съветник, любовник? Да сте чули нещо казано или публикувано от него по проблемите в обществото, като страна от БСП? Наглост и пошлост! Това ще доведе до още по ниски изборни резултати в бъдеще.
  • 14 Пука ми на сайдера!

    1 0 Отговор
    Пука ми на сайдера! Тази Партия за сега не струва!
  • 15 ДОКОЛКОТО ЗНАЕМ КОРНЕЛА Е БЕЗПАРТИЙНА

    1 0 Отговор
    И ДОРИ ДЕВСТВЕНА ПОКРОВИТЕЛКА НА ОБРАТНИТЕ КАТО СТАНИШЕВ ПИРИНСКИ И ОСТАНАЛАТА МИЛИОНЕРСКА СГАН ОТ БКП - БСП !
  • 16 М3 голд

    0 0 Отговор
    Аз се учудвам на наглостта на Нинова и Свиленски и търпението на другите от ИБ. Има решение кой от къде ще стане депутат, тия двамата нарушават решението и става прецедент. Това сигурно е лично решение на Нинова, но защо всички знаещи са се ослушвали? И сега: да ги наказваме ли или не, ама с наказание Нинова няма да може да се включи в състезанието наново... Простотии! Режеш изгнилото до здраво и продължаваш! Колебливото отношение сега ще струва много усилия после. Какъв е този Методиев? Духовен другар, политически партньор, любовник, че толкова държи на него? Лансира го при президента, сега бил шеф на кабинета й. А той е бивш шеф на младежкото СДС. Аномалии! Да си го взема и да си го води в къщи, ако иска. За мен той е кариерист и безидейна фигура.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове