Last news in Fakti

15 Юни, 2024 20:22 2 090 66

Христо Иванов: Ако ГЕРБ влезе в открита коалиция с ДПС и ИТН, това ще коства ужасно много на Бойко Борисов

  • христо иванов-
  • дб-
  • оставка-
  • политика

Подаването на оставка и излизането от парламента е моят начин да кажа на хората "Извинявайте!"

Подаването на оставка и излизането от парламента е моят начин да кажа на хората "Извинявайте!" и да докажа, че разбирам претърпения провал и поемането на отговорност.

Това заяви лидерът на "Да, България" в оставка Христо Иванов в радио форум "Стълбището" по "Дарик радио" и декларира, че няма да се кандидатира отново за председател на партията.

"Ще бъда в парламента в първия му ден, ще се закълна и ще подам заявление да бъда освободен. Мисля, че това е по-легитимната процедура, отколкото да поискам от ЦИК да не ме обявява за избран. Няма да минем по този спорен ред", уточни Иванов. Той подчерта, че хората в "Да, България" скланят глава, но вярват в стратегически правилната посока на досегашната си политика.

"Вярваме, че по един или друг начин тази посока може да се окаже безалтернативна. Ние правихме правилните неща, но по начин, който не беше годен на много нива", разясни Иванов. Помолен да коментира възможното съставяне на правителство след изборите, той заяви:

"Ако ГЕРБ влезе в открита коалиция с ДПС и Слави Трифонов като смокинов лист, това ще коства ужасно много на Борисов и той го знае. Такова правителство няма да се случи, защото лидерът на ГЕРБ го иска, а защото е принуден. Неслучайно се опитва да се скрие от това по всякакъв начин. Ако съставят подобно управление и Пеевски най-накрая се добере до голяма порция власт, те няма какво да направят, освен репресия и мачкане", категоричен бе Иванов. Според него Делян Пеевски се стреми да погълне България.

Политическият лидер в оставка допълни, че заграбената власт би била дълбоко нелегитимна и скандална, а и Бойко Борисов сам е признал, че електоралният спад на ГЕРБ се дължи на близостта с ДПС.

"Пеевски се държи с Борисов така, както преди се държеше с Денков. Той друго не може да прави, защото знае, че вътрешното му положение в ДПС е крайно несигурно", каза още Иванов. Той изрази убеждение, че ГЕРБ и ДПС не са победители на предходните избори, но ПП-ДБ са се провалили и в резултат на това е подал оставка. Иванов подчерта, че действието му не е дошло като красив жест, а е заради многото допуснати грешки. Ключова от тях е било влизането в управление, без да е изчистен докрай разговорът с избирателите.

"Пеевски е това, което е, главно със силата на нашите слабости. С това, че вече десетилетие не можем да се съгласим около какво се обединяваме - около идеята, че ще сме апокалиптично радикални и един ден всички ще гласуват за нас, или около идеята, че този тип градски общности на средната класа винаги и навсякъде управляват в баланси с други групи от населението. На базата на това тези градски общности успяват да пласират своите приоритети сред по-голяма обществена група. Това е технологията на компромиса", анализира Иванов.

Според представителя на "Да, България" обединението ПП-ДБ не е съумяло да разясни с каква идея се явява на изминалите избори. Иванов очерта две противоположни тези - от една страна идеята, че свършеното през последните десет месеца е правилно, а от друга, че свършеното е проблем и трябва да бъде отречено.

"Ние така се вкарахме в този ъгъл. Видя се, че избирателите не искат да дадат цялата власт на единия лагер и все повече не искат изобщо да участват в такъв разговор", посочи Иванов. И допълни, че изходът от тежкия вътрешен блокаж и политическата криза е изисквал разбиране отвъд самоцелната конфронтация и играта с нулев резултат.

"Не можем да правим избори, докато властта не дойде цялата при нас, за да "изчегъртаме" отсрещната страна. Впрочем, "изчегъртването" е грозно послание на Слави Трифонов, което бе приписано на мен, без някога да съм го казвал. Вече не работи тезата, че никога с нищо няма да направим компромис, пък вие ни дайте цялата власт и ще видите, а дотогава ще бъдем апокалиптична опозиция дори да свърши светът", смята Иванов.

Председателят в оставка отново окачестви академик Николай Денков като добър премиер в неистово трудна ситуация и без реална подкрепа.

"Една от структурните грешки на този кабинет беше, че той изначално не призна своята ограниченост. Не го казахме ясно на хората, не ги убедихме. Преди изборите отново развихрихме отрицанието - гласувайте за нас само защото сме обратното на онези там. На изминалите избори тези, които опитаха да се върнат към това позициониране и за седми пореден път да влязат в една и съща река, останаха на суша", допълни Иванов.

Политикът заяви, че най-важната предстояща работа е провеждането на по-големи разкази и разговори за идеи с избирателите. Според него такъв разговор не трябва да се базира на поучаване, обвинения и презумпция, че ако отсрещната страна е лоша, неминуемо нашата страна е добра.

"Колкото по-дълго стоиш на политическия терен, не можеш да продължаваш да използваш тази индукция. Тя просто вече не работи", анализира Иванов. Според него целта на политическия разговор оттук насетне е да се убеди средната класа в сключването на нов обществен договор за посоката на развитие на България и от тази гледна точка да се търсят баланси.

Попитан за първенеца по преференции в рамките на ПП-ДБ Божидар Божанов, Христо Иванов заяви:

"Божанов просто говори и прави едно и също нещо - реформира държавната администрация. Той е най-последователният боец за това, администрацията в България да се реформира, да не мачка и тормози гражданите, а да ги обслужва. Този човек е направил по тази тема повече, отколкото цели парламентарни мнозинства".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    41 22 Отговор
    Ице, определено не можеш да даваш акъл на Баце, който те изпързаля няколко пъти.
    Ти така и не разбра спецификата на българския избирател

    Коментиран от #6, #10

  • 2 дпс-гроб е

    20 15 Отговор
    една опг, славчо не го знам още но е соросоидозависим

    Коментиран от #62

  • 3 Кресна

    31 22 Отговор
    Защо от Факти не публикуват цялото интервю ? Той каза нещо много важно и това е отрязано от Факти ,че САЩ губи Европа и войната в Украйна у някой хора ще трябва да плащат сметки в България .
  • 4 Булката беглец

    26 14 Отговор
    Ей, голяма любов по тоя Бойко, голяма грижа за съдбата му! Чак надебеля от мъка и стрес по него. Помисли малко и за себе си, стига с тоя алтруизъм.
  • 5 Феникс

    10 25 Отговор
    На есен да си знаете, или пак не гласувате и давате шанс на тези да довършат страната ни! Или избирате възраждаен и величие! Незабавно трябва да премахнем неолибералите и техните господари от България, това ще е последният шанс да направим това със мирни методи!

    Коментиран от #48

  • 6 Бендида

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Дали? Дали Борисов го изпързаля или ни пуснаха нас по пързалката?

    Коментиран от #11

  • 7 Боко толупа-евроатлантик N1

    20 16 Отговор
    Ристьоо спри да ми се бъркаш в схемите ,негодник..
  • 8 Зевс

    31 15 Отговор
    Вие нали бяхте коалиция с Баце, изпрахте го, а той ви го сложи, не го мислете него.
  • 9 Крумов

    14 9 Отговор
    Въпросът е - че ние - избирателите сме пълноценни мъжкари и жени - което е по-страшно, един вид - познавам жени - политически любопитни. Не ви харесваме нито ГЕРБ - нито псевдото СДС, нито ПП, нито БСП, нито Възлаждане, нито Величие нито Маличие.

    Лъжете ни - понеже получавате пари, ветър духа - шумки - шумкат.

    Нещо им се е случило на всички партии. То настъпва внезапно нещото.

    Щракате на заплата - ние - работливите - само щракаме.

    Политиците не ставате - в съвкупност и в каквото и да е.

    То няма спирачка - онова - едно шишкаво, те се харесват впрочем - това - шишковци.
  • 10 Мигел

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Ако има избори за Борисов или за Христо Иванов като личности за кого бихте гласували.
  • 11 Русофил

    24 17 Отговор

    До коментар #6 от "Бендида":

    И дека е промяната в съдебната система - смениха Гешев със Сарафов и ... нищо.
    Същото и с Конституцията - нищо, обществените поръчки - нищо.
    Промяната продължавали - продължават нищото.

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Голата истина

    15 10 Отговор
    Тоя страхлив щафорец няма право на мнение
  • 14 Солджъра от ДБ

    16 11 Отговор
    В скрита коалиция ли викаш да влезе, пак задкулисно,а?
  • 15 Само да попитам

    14 13 Отговор
    Ами да попитам каква коалиция предлагаш сега може би ПП и ВЪЗРАЖДАНЕ и ти министър Предложи нещо
  • 16 Марда

    10 7 Отговор
    Нищо няма да коства. Територията ще се феодализира на МАКС, а Трифонов ще изчисти дълговете. На Терминал 2 ще кацат все повече ниско тарифни компании в посока Западна Европа, а тези които пътуват с редовни полети ще правят констатацията, че тук леко, по леко става Ориента.
  • 17 Бендида

    25 3 Отговор

    До коментар #11 от "Русофил":

    Говоря конкретно за Христо Иванов. Същият Христо на когото не видяхме очите. Същият Христо който продавайки оставка само дето не го обявиха за светец. Всички от ППДБ го отнесоха, само Христо света вода ненапита.
  • 18 и сега какво

    20 12 Отговор
    Боко и Шиши ще си търсят друг теляк?
  • 19 Мда

    15 8 Отговор
    Добре де, този си подаде оставката за ДБ шеф, щеше да е вън от политиката и какво стана? Христо пак ляля, стана депутат и т.н. Леле...
  • 20 ЕДГАР КЕЙСИ

    16 11 Отговор
    ПИНОКИО Е ГНУСЕН ОТ ВСЯКЪДЕ ............... ФАКТ !
  • 21 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    15 9 Отговор
    Аааааа, значи може само с теб, а ристьо?
  • 22 ежко

    16 9 Отговор
    Христо говори от собствен опит!Де факто, нито ГЕРБ нито ДПС ще загубят избиратели от коалиция между тях.Имат твърди ядра,които са им 100% верни.Друг е въпроса,че и двете са с алчни лидети и няма да могат да поделят евробаницата.
  • 23 Стикс

    13 8 Отговор
    О лодкарьо.....
  • 24 Мишел

    15 9 Отговор
    Борисов искал експертно правителство но премиера, министъра на МВР ,на отбраната и на външните работи да е от ГЕРБ.Това експертно правителство ли ще е? В конституцията няма записано подобно нещо "експертно" правителство ... Който се хване с тях освен ДПС умира
  • 25 Хаха

    15 12 Отговор
    Ристе правната нула, га седеше в скута на Пеевски добре ти беше. Направи най-унизителните промени в Конституцията с малограмотната Надка Гълъбицата и Гуглена Парапетна.
    Нали нямаше да си депутат, бе цървул?
    Ама цял живот цицаш държавата и Америка за България.

    Коментиран от #27

  • 26 Смърфиета

    13 8 Отговор
    Секта, разкарай се от публичното пространство! Интелектуално и морално фалирал! И поздрави кака си, дето ти бере гайлето!
  • 27 Постепенно

    9 9 Отговор

    До коментар #25 от "Хаха":

    хората и прасетата, които ядяха пуканки на парапета, все повече не можеха да различат, коя от двете е Лена Бориславова и коя е Любена Петрова.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Абсурдистан

    10 8 Отговор
    Този не трябваше ли вече да се е скрил в кучия?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Маджо

    10 8 Отговор
    Ох Ицака Маджов се затъжил за Борисов .Тоя е отвратителен тулуп.Толкова е досаден и омръзнал на всички е Ицката Маджов
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Запознат

    9 7 Отговор
    Ице, ми ИТН затова ги вкараха в Парламента. Да са патерица та ГЕРБ. Това се знаеше преди изборите.

    Коментиран от #61

  • 35 факти

    5 11 Отговор
    Как, аджеба, комунистите за 40 години са построили това нещо, което са построили? Как са го направили, бе? Това е като химера. Как са го направили, бе? Как може държава, която е имала освен тез глупости за велика Царска България - това са пълни измишльотини, мизерия, 90% селско население, орали са с воловете, никва индустриализация, 4 предприятия е имало в България. Другите били фабрички, цехчета. Завод не е имало. В цяла България имало 6 км асфалт - ся като пътувате навсякъде, това са го построили комунистите. Виждате, тези бездарници не могат да направят нищо за 35 години преход.
  • 36 Перо

    7 5 Отговор
    Монолог на луд, който не знае на кой свят се намира! Никой не иска да признае, че държавното устройство и политическия модел е сбъркан, от самото начало с Конституцията, която е направена от 3-то поколение соц. юристи от други условия и социално-икономическа система. Това довежда до случайници и некадърници във всички власти и тотално зависими от чужди служби и мафиотски организации! След 34 г. упражнения с наливане от пусто в празно и едни и същи “политици”, работещи по системата проба-грешка, резултата е налице! 70% от населението не вижда гласуването по системата за начин на промяна и нови лица! Пременил се Илия, пак в тия - 34 г.!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Мравояд

    8 6 Отговор
    Нали вече си никой, стига ни занимава с тъъъпите си анализи. И ти си като Гешев, след дъжд качулка!
  • 39 ЧЕ ТОЙ БОЙКО ИМА НЕ СЪВСЕМ ТАЙНА ЛЮБОВ

    7 5 Отговор
    С ДРЪНДАРСКИЯ ПРИНЦ - НАЛИ ТОЙ ДАДЕ 400 000 ЛЕВА НА ПЪРВАНОВ ЗА ДА СТАНЕ МУТРАТА ГЕНЕРАЛ !
  • 40 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 5 Отговор
    ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО КОЕТО Е ДОБРО ЗА БЪГАРИЯ ................. ОТНЕМАНЕТО НА ПРАВАТА НА ............. ФАШИСТА ДИКТАТОР МУНЧО БРАДАВИЦАТА ............... ФАКТ !

    Коментиран от #41

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Лъжецо, никой нети вярва на Извинението

    5 4 Отговор
    Тези на, които се,! "извиняваш" ти казват да вървиш на М, А. Й. Н. А. Т. А. с и!
  • 43 Здрасти

    3 2 Отговор
    От опит приказва момчето.
  • 44 Боко е осигурен

    4 3 Отговор
    до края на нещастния си живот, може да бърка всяка минута! Което не го прави по-малко нещастен...
  • 45 Факти

    7 2 Отговор
    Ха ха, демократа Ристьо, тръгнал да оплаква мутрата Боко, с кого ще дели баницата! Ха, ха каква велика политическа идилия с марка Бг.! Тези хора просто са много зле, затова и всеки нормален човек отказва да ходи да гласува и да им слуша тъпотиите!
  • 46 факти

    1 8 Отговор
    орбан: българия, румъния и полша ще станат мишени на руските ракети!!!!! нато създава три авиобази, от които ще излитат бойните самолети на украйна!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Пълни

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Феникс":

    Глупости! Феликс ли си, Меликс ли си, не те знам! НО СИ МНОГО ЗЛЕ! Възраждане и Величие, какво следва, Безразличие!
  • 49 Горски

    8 3 Отговор
    Турският сериал на Христо Иванов вече набира скорост!
    1 епизод - Христо подава оставка, няма да е депутат.
    2 епизод - ще подаде оставка, само малко ще е депутат
    3 епизод - Ицо ще се закълне като депутат
    4 епизод - Ристю ще се закълне като депутат и 100% ще подаде заявление за напускане.
    Може би ще има и:
    5 епизод - Христо се закле като депутат, съвсем скоро ще подаде заявление за напускане.
    6 епизод - още не е подал нищо
    7 епизод - вече наду лодката и е на Росенец.
  • 50 абсолютно

    0 3 Отговор
    Те ще бъдат в Полша, Румъния и Словакия

    Орбан: НАТО създава три бази в Европа за доставка на оръжие за Украйна и те ще станат военни мишени
    1937 | 14 юни 2024 | 10:46

    Членовете на Северноатлантическия алианс на 13 юни приеха "оперативен план за разширяване на подкрепата за Украйна", който предвижда по-голяма роля на НАТО в доставката на оръжия и обучението на украинската армия



    "НАТО, като част от мисията си в Украйна, иска да създаде военни бази в Полша, Румъния и Словакия, за да координира доставките на оръжия за Киев". Това съобщи унгарският премиер Виктор Орбан по радио Kossuth, предава "Фокус".



    Той отбеляза, че Северноатлантическият алианс "иска да помогне на Украйна, като създаде така наречената украинска мисия на НАТО".



    „Това означава, че НАТО ще координира трансфера на оръжия в Украйна. Те ще създадат три големи бази, откъдето ще прехвърлят оръжия в Украйна“, каза унгарският премиер.



    Орбан изрази тревога, че ако тези бази бъдат установени в страни, граничещи с Украйна, по-специално Полша, Румъния и Словакия, „те ще станат военни цели“. Премиерът подчерта, че Унгария, която също е наблизо, е загрижена за своята безопасност и няма да участва в тези действия.



    Унгария няма да участва в мисията на НАТО в Украйна, но няма да пречи на създаването ѝ от други страни от алианса, заяви в предаването Орбан.



    Той припомни, че по време на преговорите в Будапеща на 12 юни Унгария е получила гаранции от генералн

    Коментиран от #54

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Някой

    4 3 Отговор
    Слушайте човека, той знае от личен опит! Все пак стоя на първия ред (скут).
  • 53 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Брадавици и циреи":

    БРАДАВИЦИТЕ НА МУНЧО СЕ ................ ДЪЛЖАТ НА ZAPAZEHA KPЪВ (ПО НАСЛЕДСТВО) ...........,.... ПРЕМАХВАНЕТО ИМ Е МНОГО ОПАСНО ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ................ ZЛОКАЧЕСТВЕН .......... ФАКТ !
  • 54 оня с коня

    5 0 Отговор

    До коментар #50 от "абсолютно":

    Ном.45 цитира Орбан който казал че НАТО ще създаде авиобази за Укр. самолети в България,Румъния и полша.Ти цитираш също Орбан,който казал че Авиобази на НАТО ще има в Румъния,Полша и Словакия.затова и питам:КОЙ ОТ ДВАМА ВИ лъже и последно в Словакия ли ще има натовска Авиобаза или в България?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Христо ти нали

    3 0 Отговор
    си тръгваш?! Какво си се загрижил ?
  • 57 Я да си ходиш

    2 1 Отговор
    Бойкикиев продължава да злобее,въпреки ,че стана за резил.Потопете този ,онзи и накрая сам се потопи..Не виждате ли че хората не ви искат.В момента влязохте по инерция и още не е разбрал ,че е правна нула.Стига сте изнудвали другите партии които получиха повече,нека се обединят и повече да са,защото за 3 години ни върнахте назад и затрупахте със заеми.Никакви проекти,никакви инвестиции,висока инфлация от оня с посредниците .Този ни проглуши ушите, че прави реформи ,а то дръжки .Зависимите не правят реформи,а обслужват спонсорите си.
  • 58 Един не-трол

    2 2 Отговор
    Да бяхте проявили малко мъжество и да си намерите топките да се махнете от ПП сега вия щяхте да сте втори ПП нямаше да са във парламента и тогава можехте да направите, коалиция и да ти се чува гласа. Ти пристана на боядисаните ДС дечица и сега се чудиш как стана това. Ми ДС генералчето ти защо не се разкара? Христо сам си изяде главата от страх да не би да си извън парламента още от предните избори се видя, че не ви е мястото при ПП ама явно слушаш някой, който не ти мисли доброто. Като си морален и като чу записите, защо не прекрати коалицията си с ПП. Като му слушаше на Киро глупостите и като му видя схемите защо не прекрати? Защото нямаш потенциал да управляваш и го знаеш трябва да се скриеш зад някой и да даваш акъл. Добре си работихте с Борисов 2015 и ти се разсърди като малко дете и сега те няма вместо да имате пак добри проценти 2019 и да продължиш да трупаш. Лигльо.

    Коментиран от #60

  • 59 Продажен лъжец долен

    3 0 Отговор
    Циркове и лъжи с тази оставка отново!
  • 60 Защото

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "Един не-трол":

    ПП и ДБ са едно и също нещо! Проект на кръга капитал, обслужващ интересите на САЩ, подкрепени от НПО-та, пари и лъжи!
  • 61 Верно ли

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Запознат":

    Това да си жалък лъжец без бъдеще, голямо дъно! Лази в лъжи! ПП и Дб се грижат да си бедна и нещастна!
  • 62 Слави ли не знаеш

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "дпс-гроб е":

    Който е 30 години пред теб! Нито е соросоид, нито продажник! Човек със достойнство, чест и много силни принципи!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Никой не те пита

    2 0 Отговор
    Хващай лодката и при Доги!
  • 65 Приключва ерата герб

    3 0 Отговор
    Най после свинята Бойко седна на свинския на пеевски. Халал да му е. Щом се обичат нека се вземат. Да не забравя, че булката е Бойко. Остава да видим дали е честна.
  • 66 Стефан

    1 0 Отговор
    Казва бездомното куче отстрани и подлайва тъжно, че пак е на улицата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове