Last news in Fakti

17 Юни, 2024 16:55 1 926 19

Раждане на паркинг: Жена роди момичченце на задната седалка на кола пред болницата във Велико Търново

  • раждане-
  • болница-
  • велико търново

Когато лекари и акушерки слезли при колата главата и раменцата на бебето вече се били подали, а секунди по-късно те поели детето в ръцете си

Раждане на паркинг: Жена роди момичченце на задната седалка на кола пред болницата във Велико Търново - 1

Жена на 32 години роди на паркинга на Многопрофилна областна болница за активно лечение “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново, съобщи БНР. Екип от лекари, акушерки и неонатолози извършиха раждането при полеви условия, съобщиха от лечебното заведение.

В петък следобед разтревоженият баща паркирал на новия паркинг на болницата и отишъл да търси помощ. В коридора на болницата той срещнал д-р Мария Росенова, която е първа година специализант в хирургичното отделение.

Младата лекарка веднага изтичала след мъжа, на място се озовала и Петя Друмчева, която трета година учи за акушер и поема дежурства в Спешно отделение като болногледач. Двете веднага са извикали колегите си от Акушеро-гинекологичното отделение, които почти веднага слезли на паркинга. Там са заварили жената на задната седалка, главата и раменцата на бебето вече се били подали, а секунди по-късно поели детето в ръцете си, разказаха от болницата.

"Хванах го, завъртях го, както е по правилата и то изплака. Колежката Петя Друмчева помогна страшно много, притискаше пъпната връв, докато колегите слязат“, споделя д-р Росенова, която е изучавала акушерство и гинекология в университета, но до този момент се е сблъсквала с раждане само на теория.

Мигновено на място пристигат д-р Валериева и акушерка Севдалина Илиева, които поемат грижата за жената, а д-р Галя Николова – детето. Бебето е момиче и има две имена – българско Илиана и турско Мелек. Тежи 2560 кг. и е висока 47 см, посочват от болницата във Велико Търново.

Това е четвърто раждане за майката Калинка Пенева. Тя е от град Сливен, където сега живеят първите ѝ три деца и споделя грижите за тях с първия си съпруг. Любовта обаче я отвела в стражишкото село Сушица, където ще отглеждат малкото момиченце.

Майката обяснила, че е имала болки, които не били толкова силни, но се съмнява, че е чакала твърде дълго и затова е родила още в колата. Тя е благодарила на лекарите и акушерките за помощта и грижите. Бебето е добре и е спокойно, а днес то и майка му са изписани и са се прибрали вкъщи.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паркомясто

    30 1 Отговор
    Хеликоптерите се забавиха нещо, но щъркелите си карат по разписание.
  • 2 честен ционист

    5 11 Отговор
    Нарушила им е фас-паузата на докториците. Как може подобно безобразие?

    Коментиран от #18

  • 3 хммм

    17 3 Отговор
    Показва, че при фашизъм май мунските навици са се завърнали. Не ни трябват ДПС и ГЕРБ. Трябва ни българско правителство!!
  • 4 Д-р Менгеле

    26 5 Отговор
    Да ние честит поредния цигански кърлеж върху снагата на Майка България
  • 5 Зарязала

    27 1 Отговор
    си трите деца в Сливен и тръгнала по лювов ! Сега още 1 - 2 и пак по любов !
  • 6 Перо

    18 1 Отговор
    Името на родилката и кв. “Надежда” в Сливен не се споменават!

    Коментиран от #8

  • 7 Адолф

    17 1 Отговор
    Чудо голямо, била родила на задната седалка на колата.Най-вероятно там го е и правила.Едно време по жътва са ги раждали на полето.Закачали са ги под някое дърво на сянка в някоя люлка и там са стояли по един месец докато не се ожънат нивите и се приберат обратно в селото.Чак тогава са го записвали в кметството че се е родило.
  • 8 Никси

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Перо":

    я бързо прочети заглавието , а не повтаряйте като папагали заучени фрази ,къде е Велико Търново и къде е Сливен ? , така малко да имаш с географските познания в държавата ни , и жената не е от Ромски пройзход а е Българка дето е раждала , за това ли седите тука да пишете глупости и да се подигравате с хората и по точно с тяхната съдба мм ?, утре ако се случи на твойта жена или снаха или дъщеря , така ли ще пееш ? !!!.

    Коментиран от #9

  • 9 Мъдев

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Никси":

    Тонгв
  • 10 анон

    4 0 Отговор
    щом е от североизтока значи пра баба стана момето :)))
  • 11 Толкова бързо и леко

    8 3 Отговор
    може да роди само сиганка. Лични впечатления в родилното през 1988. И при първо и при следващите няколко броя. Българките бяхме чудо на чудесиите по 12 часа минимум.
  • 12 БеГемот

    3 0 Отговор
    Ощета азлък за майка България!
  • 13 Никси

    2 3 Отговор
    това малко ми прилича на докато се наведа да го взема охлюва и той се шмугна в храстите , тая болница на колко етажа е че слезнали докторите и акушерките в последния момент , когато родилката щяла да го изплюе като боа жаба , асансьора ли не бачка или си е направил някой майтап да заключи входната врата , и тия до кът намерят ключа са се изпошашардисали , е бива ли такава работа , в наща болница акушерки и гениколози няма отдавна , пък ги карат в София да раждат , някои и в линейките са раждали , а пък тука при наличието на екип и доктори и акушерки , да вземат да изпуснат родилката и детенцето , ами ако беше зимата и навън е куча студ , кво прайм тогава , ще рипате като пожарникари от пилона на последния етаж и дано долу да има дюшеци да се не изпоконтузите , хич не им пука на някои , пият си кафета и турляват с цигарите по цял ден и започват с клюкарските работи да осъждат тоя или оня , и само се говори за почивки в Турция и кой кви заплати взимал , вместо да си гледат работата и задълженията си , той Киро Брейка добре ги оправя по параграф , сигурно и довечера в некой лайф ще ги оплюе сигурен съм , и му правя евала защото говори чесно и справедливо , за което му гледам всичките видеа и говори правилно , само дебилите не могат да го разберат !!!.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "„Ричард”":

    ти Ричард от Дързост и Красота ли си Чембърлейн или Ричард Груев Автомобилния коментатор спортен журналист ? или си оня с трите коня и петте магарета ? !!!
  • 17 куче от краен квартал

    4 1 Отговор
    Бай Мангау не е ли позвънил предварително на 112, че тръгва към болницата във В.Т с раждаща жена? Екипът щеше да го чака на паркинга. Можеше и пред вратата на Бърза помощ да спре. Дали тази Дулсинея е имала наблюдаващ акушер, който да и проследява бременността? Или е чакала първо да мине Байрама, че после да влиза да ражда.
  • 18 Доктора

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Заради такива като теб съм в Лондон. Очаквам всички български лекари и сестри да отиват в чужбина. Ако някой в България се разболее, да идва при мен. Хваща самолета...
  • 19 ИСКАЛА Е ДА НЕ ПЛАТИ ЗА РАЖДАНЕТО

    0 1 Отговор
    АМА ХИЕНИТЕ С БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ СА Я НАДУШИЛИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове