Last news in Fakti

20 Юни, 2024 11:32 1 649 21

Габриел Вълков: Страницата "Корнелия Нинова" е затворена в БСП

  • габриел вълков-
  • бсп-
  • корнелия нинова

В партията трябват нови лица и нови политики

Страницата "Корнелия Нинова" е затворена в БСП и вече започнаха процесите по избора на председатели както на местно ниво, така и на национално ниво на нов лидер на партията. Такъв тип диктатура БСП, като демократична партия, не приема и заради това се получиха множество разцепления в партията и до този резултат от 150 000 гласа.“

Това заяви председателят на Младежкото обединение в БСП Габриел Вълков в предаването „Делници“ на Евроком.

По думите му една от основните причини за лошите резултати на социалистите на изборите е вътрешното разделение в партията, създадено от Нинова.

„Заради това, че тя бе избрана на пряк избор, започна да се налага повече отколкото другите лидери досега са си позволявали. Такъв тип диктатура БСП, като демократична партия, не приема и заради това се получиха множество разцепления в партията и до този резултат от 150 000 гласа“, обясни Вълков.

Според него бившият лидер на партията не е допускала младежи до ключови позиции в БСП, защото ги е чувствала като конкуренция и гласът на младите е бил силно приглушен.

„Когато разпънахме транспарантите с искането за оставка на Корнелия Нинова, получихме десетки поздравления от хора от ръководството на партията, от областните председатели и от младежите от цялата страна. Този наша позиция беше приета от Националния съвет на Младежкото обединение в БСП с пълно единодушие – хиляди млади социалисти от цялата страна поискаха партията да поеме по друг път“, разказа младежкият лидер.

Габриел Вълков не се съгласи с твърдението на Нинова, че определени кръгове в БСП са ѝ „отнели партията“.

„На първо място, партията не е нейна. Тя е колкото нейна, толкова моя и на всеки друг социалист. Второ, аз като член на БСП, не виждам тези кръгове, за които тя говори. Аз виждах един кръг – на Корнелия Нинова и ръководството около нея, който мачкаше всички останали. И това се вижда с множеството изключени членове и сринати организации“, каза още той.

И добави: „Ако тя беше чистила партията от всичките тези олигарси и тъмни кръгове, които описва, сега сигурно щяхме да бъдем първа политическа сила, но сме със 7% подкрепа. Това означава, че обществото не оценява нейните действия като положителни.“

Според Вълков в момента властта в партията се връща обратно в колективните органи и това се е видяло на последното заседание на Националния съвет, където отдавна не е имало такъв оживен дебат.

По думите на председателя на МО новото ляво, на първо място, трябва да е с нови лица, които да вървят ръка за ръка и с нови политики.

„Именно заради това ние, като младежка организация, работим върху нова лява платформа на БСП. Част от политиките, които разработваме, сме ги предлагали на Нинова, но тя не ги е възприемала“, посочи Вълков.

Младият социалист коментира и темата с Калоян Методиев, който беше изключен от парламентарната група на „БСП за България“: „За нас е неприемливо човек, който е бил председател на младежкото СДС, да бъде депутат от БСП. Особено, когато е лично спуснат от Корнелия Нинова и не е одобрен от структурите и органите на партията.“

Той обясни и как се е стигнало до това Методиев да стане народен представител: „Нинова предпочете да стане депутат от Благоевград, където на второ място беше едно младо момиче, бивш председател на младежката организация в Гоце Делчев, която събра 1800 преференции. И въпреки това Корнелия Нинова предпочете младежкото СДС пред младежкото БСП, вместо младежкото БСП, да избере младежкото СДС, спирайки младото момиче за парламента, за сметка на Калоян Методиев.“

Вълков припомни, че решението за изключване на Методиев от парламентарната група е било взето единодушно от Националния съвет на БСП, Според него в партията не трябва да има „богопомазани“ и когато Нинова и други 8 депутати не спазват колективното решение, би следвало да им се наложат партийни наказания.

„Аз не подкрепям изключванията, защото БСП трябва да обединява и да събира. Дали ще има наказания и какви ще бъдат те, ще реши Националният съвет на партията“, коментира той.

„За мен Корнелия Нинова няма право да се кандидатира отново за председател на БСП - заради морала и заради двата нейни мандата начело на партията“, коментира още Габриел Вълков.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 8 Отговор
    Олигарсите отново завладяха БСП.
  • 2 Име

    10 13 Отговор
    Култът към личността на Корнелия Нинова е развенчан.
  • 3 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    6 4 Отговор
    ДЯДО МИ , КОМУНИСТ ОТ 1917 ГОДИНА
    СА ГО ИЗКЛЮЧИЛИ 1960 ГОДИНА ОТ БКП
    ... ЗАЩОТО НА ЕДНО ПАРТИЙНО СЪБРАНИЕ
    СЕ Е ИЗЦЕПИЛ
    " ПАРТИЕН СЕКРЕТАР КОЙТО НЕ КРАДЕ, ЛЪЖИ И НЕ ХХХ НЕ Е ИСТИНСКИ ПАРТИЕН СЕКРЕТАР"
    ....
    А КОГАТО ГО ПОКАНИЛИ ДА СЕ ВЪРНЕ ГИ ОТРЯЗЪЛ " АЗ ЕДИН ПЪТ СЪМ СТАВАЛ ЧЛЕН НА БКП. АКО НЕ МИ ДАДЕТЕ СТАРИЯ ПАРТИЕН БИЛЕТ, НЯМА ДА СЕ ВЪРНА" ...
    ТАКА ЧЕ ЦК НА БКП ( БСП) СИ ЗАГУБИХА МОРАЛА МНОГО ПРЕДИ 10-ТИ НОЕМВРИ .
    .... КАЗВАМ ГО КАТО КОМУНИСТ И СИН НА КОМУНИСТ ЗАВЪРШИЛ АОНСУ :))
    ... БАЩА МИ СТАВА КОМУНИСТ ПОНЕЖЕ ДРУГАРИТЕ НА ДЯДО МИ ОТ ПРЕДИ 9-ТИ СЕПТЕМВРИ ( ИСТИНСКИТЕ КОМУНИСТИ ) МУ ПОМОГНАХА

    Коментиран от #4

  • 4 Град Козлодуй

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    и моя Дядо за критика към БКП го изключиха от БКП а беше Партиен секретар

    Коментиран от #6

  • 5 Вълков от възвишенията на Монтерей

    6 1 Отговор
    Чичино момче
    я питай чичо ти
    пък каква странница да видиме ти ще отвориш
    не уста а странница ?
  • 6 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Град Козлодуй":

    В СЛУЧАЯ С МОЯ ДЯДО
    ПАРТИЙНИЯ СЕКРЕТАР И СЧЕТОВОДИТЕЛЯ НА КООПЕРАЦИЯТА
    ОТКРАДНАЛИ 10 КУБИКА ТАЛПИ
    ....
    КОИТО ДЯДО МИ КАТО МАЙСТОР ДЪРВОДЕЛЕЦ БИЛ СПЕСТИЛ КАТО РАЗКРОЯВАЛ ПО МАЙСТОРСКИ - ЗА ДОБРОТО НА КООПЕРАЦИЯТА
  • 7 Цецо

    13 4 Отговор
    Гергов,Добрев и др.олигарси изгонени от Нинова направиха всичко възможно да си върнат партията.
  • 8 Артилерист

    5 5 Отговор
    Добре го е казало момчето. Безумие е Калоян Методиев да е депутат от Партията на българските социалисти. Това е уредбата на Нинова...
  • 9 Несъгласен с младежа-позьор

    5 1 Отговор
    Млади момко, я ни пуснете списък за вътрешно ползване в партията - кой къде управлява: УС, борд и собствени или в съдружие фирми. Ще преценим сами какви интереси какво защитават. Вашето обединение каква политическа дейност развива освен да протестират няколко човека и то по сигнал пред централата или на конгрес по хулигански. Чакаме, драги “революционери”

    Коментиран от #11

  • 10 БеКаПе

    4 1 Отговор
    И вие сте затворена страница.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Африканец

    2 4 Отговор
    Нали се оказа че е Корнелия Нинова живее с тоя к Калоян Методиев напъдила е Митко и сега го пробута навсякъде. Ама до тука беше.
  • 13 Азззззззз

    4 4 Отговор
    Помия.р. Защо не е скачал докато Корнела беше ма власт, а сега?
  • 14 нови

    4 2 Отговор
    лица-празни приказки.я кажете по-добре какво реално сте допринесли за социализма.или той ви е мн.блед спомен от детските години.навярно такива като вас се счупиха да драскат преференции за Пенкова.да си поживее 10 г. в Брюксел.какво е направила за партията ви,за страната,че трябваше да отпадне РГечев?или знаете,че като отидат там се обезличават от менстрийма на Лайен.нищо добро няма да дойде като решения за нас от там!
  • 15 А вие, господине,

    6 2 Отговор
    Тепърва ще трябва да се доказвате, щото и имената ви и физиономиите ви никой не виждаш и не е познавал до днес...да бяхте по- активни, вместо да се криете досега зад нинова
  • 16 ЗАПОМНЕТЕ !!!

    5 4 Отговор
    АКО НИНОВА СИ ОТИДЕ,БСП ЩЕ ГЛЕДА ПАРЛАМЕНТА ВЕЧЕ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.ТЪРГАШИТЕ МОЖЕ ДА СЕ БОРЯТ САМО ЗА МИЗЕРНА СУБСИДИЙКА.ПОЛИТМАФИЯТА ЩЕ ТЪРЖЕСТВУВА!!!БСП , АКО СКАТЕ ДА ВИ ИМА,ПАЗЕТЕ НИНОВА!!!ЗАПОМНЕТЕ!!!
  • 17 Сталин

    3 2 Отговор
    Наесен под чертата!
  • 18 Пирови победители

    5 2 Отговор
    Смешник. Пале с претенции. По-полека, че както сте я подкарали, ще затворите страницата БСП.
    Май искахте обединение?
    Или мечтата е обединение с герберите?
    Ама те и герберите са в канала...
  • 19 Бай Курти

    3 3 Отговор
    Ама ако оставите кръга около нея все едно нищо не сте направили! Първия отлетял трябва да е Баджо, щото по самоотвержено никой не си позволяваше да я защитава.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 До коментар # 16 запомнете

    3 0 Отговор
    Сега гледайте голямата касапница . Ще се избият по между си и така ще попаднат в ръцете на великия касапин. Жалко не жалко все пак си отива най-старата партия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове