Last news in Fakti

22 Февруари, 2014 09:10 30 893 5

Сексскандал в МВР след разстрел на наркотрафикант

  • мвр-
  • наркотици-
  • заем

Преглед на печата

 

Сексскандал в МВР след разстрел на наркотрафикант, съобщава в. „24 часа“

8 февруари 2003 г. в дипломатическия блок 73 в софийския кв. Яворов наближава полунощ в нощта срещу събота, когато 31-годишен млад бизнесмен се забавлява в пълния смисъл на думата с три млади жени в дома си.

Истинската сексоргия, на която биха завидели много мъже, се случва в спалнята с огромно легло на Тихомир Трифонов. На нощното шкафче има разпилени остатъци от бял прах, а четиримата разменят помежду си камера, с която се снимат.

Докато се забавлява с трите ненавършили 20-години момичета от кв. Надежда обаче Трифонов не подозира, че това ще е последният секс в живота му.

По същото време, но навън в студената февруарска вечер пред блок на бившето БОДК на алея "Яворов" се е притаил друг млад мъж. Той е облечен в черно с качулка и шапка на главата, а под якето е скрил картечен пистолет със заглушител.

 

Губернатор гони СДС от "Раковски" 134, пише в. „Труд“

Партии, фирми и граждани дължат на държавата близо 1 млн. лв. за наеми и такса смет за имоти в столицата. Това показва справка на Областната управа на София-град към 31 декември 2013 г. За м.г. областната администрация е платила над 2,6 млн. лв. на общината за смет за държавните сгради. А губернаторът Росен Малинов е предприел действия тя да бъде възстановена от наемателите, както изисквали договорите с тях.

Най-много дължи централата на СДС на ул. "Раковски" 134. Според справката сините имат да дават за наем 125 148 лв. от октомври 2012 г. до декември 2013 г. Според данните те не плащали и такса смет от 2006 г. и дължат 303 750 лв. Така дълговете на СДС стават общо 429 531 лв. с лихвата от 632 лв. Областният управител изпратил покана за издължаване или преговори. Договорът за имота предвиждал при 3 неплатени наема той да се счита за прекратен и можело да се стартира процедура за освобождаване на имота. "Това е законовото изискване", каза Малинов.

 

Комисар черпи с 5 лева изпечен крадец, разказва в. „Стандарт“

Крадец бе почерпен от полицейски началник, за да се кротне и да престане с криминалните си прояви. Шефът на областната дирекция на МВР във Враца комисар Иван Кирилов се смили над апаша, от който пропищя цяло село Малорад. В първите дни на акцията с жандармерията Кирилов отишъл лично в ромската махала и влязъл в къщата на крадеца, за да го провери и респектира. Стопанинът дори не отрекъл, че върши редовно престъпления. Оправдал се обаче с недоимъка. Мъжът показал двете си невръстни деца и се разплакал. "Нямам с какво да ги храня. Кажете ми, господин началник, гладни ли да ги оставя, като нямам работа". След това обърнал пред очите на ченге номер 1 в региона празните си джобове и заридал. Очите на Кирилов също се насълзили. Коравият полицай съжалил крадеца, бръкнал в джоба си, извадил 5 лева и му ги подал. "Ето, вземи тези пари и нахрани децата си. Обещай ми, че ще се хванеш на каквато и да е, но законна работа", обърнал се комисарят към крадливия баща.

 

Купуваш менте от нета, унищожават го, предупреждава в. „Монитор“

Клиентите, които си пазаруват фалшиви стоки от сайтове в чужбина, ще останат неприятно изненадани, защото покупките им може да бъдат задържани от митническите власти. Причината е нов европейски регламент, който влезе в сила от 1 януари 2014 г. и улеснява унищожаването на фалшификатите. Когато колетът пристигне в България и митничарите установят, че стоките са фалшиви, потребителят ще има две възможности. Първата е да се откаже доброволно от стоката и тя да бъде унищожена за сметка на притежателя на правата върху марката. Вторият вариант е купувачът да реши да си запази закупеното, но тогава срещу него правопритежателят може да заведе дело. Новият режим ще важи дори за малки пратки от 1-2 артикула.

 

Бизнесът съкращава работници, държавата – назначава, обобщава в. „Сега“

С почти 44 000 души са намалели наетите в България за година, но съкращенията са засегнали изцяло частния сектор, тъй като в обществения дори е отчетено увеличение. Това показват данните на статистиката за работещите на трудови и служебни договори. През 2013 г. броят им пада до 2.174 млн. души от 2.218 млн. през 2012 г. Но бюджетът е плащал на 560 574 българи, което е с над 2100 души ръст спрямо година по-рано, а частният бизнес - на 1.614 работещи, или с над 46 000 по-малко.

 

Всеки трети кредит е на сума 5000 лв., анализира в. „Преса“

75% от всички изтеглени кредити от граждани у нас са за суми до 5000 лв. - сочат данните на БНБ към края на 2013 г. Заемите до този праг са 2 001 363 броя от общо 2 654 324 изтеглени кредита от физически лица у нас. Общата сума, която съставят тези малко над 2 млн. броя заеми в размер до 5000 лв. възлиза на 2,352 млрд. лв., или едва 12,5% от обема на всички кредити на граждани, които достигат 18,686 млрд. лв. Така едва 25% от всички кредити, изтеглени от граждани (точно 652 961 броя) са за суми надхвърлящи 5 000 лв. Но тези 25% от всички изтеглени заеми съставят 87,5% от общата сума на кредитирането за физически лица.

Заемите за суми между 1000 и 2500 лв., както и тези за суми между 25 000 и 50 000 лв., са постигнали най-забележим ръст в рамките на 2013 г. Заемите от 1000 лв. до 2500 лв. са се увеличили с 46 130 броя (+11,1%) до общо 458 002 броя. Благодарение на това общата сума по този сегмент кредити нараства с 42,9 млн. лв. (+6,3%) до общо 721,4 млн. лв. Заемите за суми до от 25 000 до 50 000 лв., се увеличават с 5 594 броя през 2013 г. до общо 94 005 броя. Сумата по тях нараства с 233,9 млн. лв. (+7,6%) до общо 3,313 млрд. лв.

 

Политическият танц с агитките, коментира в. „Капитал“

Жълто-черните и черно-белите в Пловдив да си стиснат ръцете? Абсурд. През последната седмица обаче футболните агитки на двата враждуващи тима под тепетата - "Ботев" и "Локомотив", играят в един отбор. Съюзили са се в необичайна мисия да разкрият виновните за погрома над Джумая джамия на 14 февруари. Сигурни са 99% - както казват те самите, че ескалацията на напрежението миналия петък е режисирана. А техният протест срещу връщането на вакъфските имоти е паднал в жертва на политически игри. В задачата се пита кой е внедрил провокатори. А феновете се надяват, че вътрешното им разследване с помощта на полицията ще намери отговора.

Протестът срещу връщането на карловската Куршум джамия на Главното мюфтийство миналия петък действително се разви по странен начин. Започна пред Съдебната палата, където обединените сили на карловци и Сдружението на футболните привърженици произведоха доволно количество пламенни "патриотични" речи тип "българи юнаци". После се понесе шествие начело с икони и Йоло Денев с мегафон. Дотук нищо необичайно, протестът си се точи в този ансамбъл от месеци, откакто тече делото за Куршум джамия. По същия начин се случи и седмица по-рано, на 7 февруари, отново в Пловдив. На 14 февруари обаче завърши с щети за 700 лева от полетелите камъни срещу турското кафене на гърба на джамията, с една Lafka със счупена козирка и с един куп политически и дипломатически декларации за застрашения етнически мир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 4 Отговор
  • 2 dizi g

    11 0 Отговор
    Имам един въпрос за първата "новина"-и той е -"и какво"...?Това началото на някакъв криминален разказ ли е?Продължението в следващия брой ли?...Какво!?
  • 3 comment

    4 0 Отговор
    8 февруари 2003, малко поплесенясала тая новина.
  • 4 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Необходими са подобни форуми!Трябва да се разнообразява !Ако
    гледаме информацията за имотите постоянно,ще ни омръзне!
    ЕМИЛ ЧОЛАКОВ също разчупва,прогнозата за времето с леко шоу!
  • 5 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Реално погледнато като започнат да ни мачкат и сайтовете за продажби , ще минат в сивия сектор и всичко ,ще си отиде на мястото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове