Last news in Fakti

25 Юни, 2024 11:37 1 182 24

БСП при Радев: Изборите не са решение. Готови сме да работим за експертен кабинет с третия мандат

  • бсп-
  • румен радев-
  • трети мандат-
  • експертен кабинет

"Нашите колективни органи са категорични - с ГЕРБ няма да участваме под никаква форма с никакво управление. Понесохме болезнено тези резултати на фрагментиране на лявото политическо пространство. Започнахме нашата промяна на консолидация в лявото, коментира още Атанас Зафиров

БСП при Радев: Изборите не са решение. Готови сме да работим за експертен кабинет с третия мандат  - 1
Снимка: БГНЕС

Готови сме да работим за експертен кабинет с третия мандат. Това заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов на консултациите при президента, цитиран от БНТ.
"Имахме преди малко заседание на бюрото и общото ни колективно виждане е, че страната ни се нуждае от мъдрост и диалогичност. За първи и втори мандат нещата са ясно изчерпани, но що се отнася до кабинет експертен, кабинет на националното спасение, на националното съгласие, то ние действително сме готови да работим по един такъм мъдър модел за излизане от тази ситуация, в която се намираме. За нас е ключово да започне силно ляво обединение, от което страната ни има нужда и през последните 2 години това липсваше в политическия живот", обобщи Борислав Гуцанов.

"По време на консултациите се очертаха няколко възможни подхода за разплитане на политическия възел - от правителство на малцинството, през експертно програмно правителство и от днес предложението - ясно изразена анти ГЕРБ-СДС коалиция. Каква ще бъде вашата позиция", попита президентът Румен Радев в началото на консултациите.

"Има около 15 такива тефтерчета от безкрайните разговори при консултациите, които водихме тези две години, което е илюстрация на тази ужасяваща политическа криза, в която се намира в момента българското общество. Това преди всичко е криза на доверие. Кризата на доверие ясно се илюстрира с ниската избирателна активност", подчерта Атанас Зафиров.

Зафиров коментира сложната геополитическа ситуация и напрежението със Северна Македония на фона на изразена антибългарска реторика.
"В тази тежка ситуация пред нас има два пътя - единият път е много удобен да бъдем странични наблюдатели на това, което се случва, да заемем удобна роля на опозиция, от която нищо не зависи. Другият път е да се опитаме да участваме в тези процеси, като сме реалисти и сме наясно с резултата, който получихме на тези избори. Нашите колективни органи са категорични - с ГЕРБ няма да участваме под никаква форма с никакво управление. Понесохме болезнено тези резултати на фрагментиране на лявото политическо пространство. Започнахме нашата промяна на консолидация в лявото. В същото време като партия с голям опит сме длъжни да предложим по-различен подход. Продължаваме да смятаме, че в момента изборите не са добро решение и трябва да работим за формиране на една разумна пробългарска изпълнителна устойчива българска власт. Имаме зрелостта да бъдем проводник на такъв диалог и балансьор на тази сложна ситуация", каза още Зафиров.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    13 3 Отговор
    "Изборите не са решение" - защо да не са? Защото ще се чуе народната воля ли?

    Коментиран от #6

  • 2 Да си кажем истината!

    16 4 Отговор
    Всички партии бягат от ГЕРБ-ДПС като от прокажени! Защото никой не е "изпран", никой не иска да се коалира с двама престъпници, пък било то и "първи" партии поради факта че 70% от българите са отвратени и не гласуваха! 70% !!!!!

    Коментиран от #19

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Защо Боко е с охрана

    15 3 Отговор
    Вероятно Боко и Шиши са се скарали за много кеш и разпределяне на баницата!
    Шиши е поискал от Боко да го подкрепи за 2-ят мандат но той е отказал да му даде цялата власт.
  • 5 А българския народ няма как да избяга от

    14 0 Отговор
    А българския народ няма как да избяга от всички тедзи хищниц.и от снимката и тяхното Обкръжение.
  • 6 Право на мнение!

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    Народа НЕ иска да упражти волята си вече, отврати се, умори се от безмислената безкрайна спирала от избори, от негативизма, простащината и вулгаризма в Парламента, от това преди избори се обещава едно, а след избори се прави друго.
    Докога простият селтаак Бойко Борисов ще ни праща от избори на избори, докато не стане на неговата. Егоцинтричин самовлюбен неадекватен нарцисист! Нали парите идват от друг портфейл - от данъците на народа, а не от собствения му джоб.
  • 7 Майора

    14 2 Отговор
    Изборите са решение Гуцанов , но ако ги има дали вир ще минете бариерата от 4%!И стига с тази Анри ГЕРБ риторика , не са от 4 години на власт , благодарение на вдигнатия юмрук на Радев и подкрепените от олигарсите протести , които вие създадохте!

    Коментиран от #10

  • 8 ЧОЧО

    4 5 Отговор
    Тия с десетина Депутата искат да управляват.Спечелете изборите и управлявайте.Лудогорец станаха първи но купата ще я дадем на ЦСКА.Ако се отиде на нови избори няма ли дае пак същото.
  • 9 От Връх до конец

    1 1 Отговор
    От Връх до конец! Ве на една и съща Дупка на Кавала Свирят!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Окупация !

    2 2 Отговор
    Окупация ! Му е Майката! И Го постигнаха.
  • 12 Един Оку -- пи -- ран Народ!

    5 3 Отговор
    Един Оку -- пи -- ран Народ! Няма как Да Решава!
  • 13 Чико

    3 9 Отговор
    Корнела уж беше срещу Боки4а пък се обърна срещу президента?
    Новото ръководство на БСП изглежда по-добре
  • 14 Знаем им ги експертите

    10 3 Отговор
    След кабинета Орешарски цяло лято трева не никна.
  • 15 ГЕРБ

    10 4 Отговор
    Ха ха много им се иска пак да се докопат до власта да ама никога вече
  • 16 На следващите избори без БСП

    8 4 Отговор
    Това милионерът Гуцанов знае ли го?
  • 17 Истината

    6 2 Отговор
    Експерт и БСП не ми се връзва в едно изречение...

    Сигурно на следващи избори БСП са 5.3%

    Коментиран от #21

  • 18 Мухаа ха!

    9 0 Отговор
    БСП ще оттече в канала,ако продължава с подобни заигравки.Имам усещането,че затова махнаха" доброзорно" Нинова.За да могат " новите," да захапят и те парче от баницата.Може да е малко но парче.А всяко парче е доста мазно.Става въпрос ( ако се задържи кабинета на власт) за десетки милиарди в евро.Не лева,а евро.Всяка обществена поръчка ,умножена по две.На новата върхушка им е все тая,ако в бъдеще, бесепето се превърне в маргинална партия - около или малко над 4% .Те ще са напълнили дисагите до пръсване.
  • 19 Хаха хаха ха

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Да си кажем истината!":

    Дебил ли е Борисов? Развали сглобката, а сега се моли на ПП/ДБ за помощ!

    Коментиран от #23

  • 20 "Експерти"

    1 2 Отговор
    бол !
  • 21 Това е истината

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    БСП на тези парламентарни избори има едва 2,29% от имащите право на глас!

    Коментиран от #22

  • 22 Не злорадствай!!!!

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Това е истината":

    А ГЕРБ имат реални 8% на тези избори от всички имащи право на глас! Нито идна партия няма основание за радост или злорадство срещу друга! Всички са наказани от българския избирател, който ги игнорира и 70% не отиде да гласува!!!!!
  • 23 Хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Хаха хаха ха":

    Ами или е дебил или страда от шизофрения! След като цялата пропагандна машина на ГЕРБ и ДПС се уби да залива с помия ПП-ДБ, сега Бойко Борисов плаче за подкрепа от ПП-ДБ! Бойко Борисов сам се прецака в желанието си да унищожи ПП-ДБ, защото го арестуваха, сега Борисов се надявал на подкрепа именно от ПП-ДБ, за да го легитимират пак пред Заподните партньори, защото ще изглежда омърсен да стои кам до един олигарх-корупционер сонкциониран по Магнитски за пране на пари и злоупотреба с власт!!!
  • 24 факуса

    1 0 Отговор
    у нас точно експерти липсват
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол