Last news in Fakti

27 Юни, 2024 15:51 2 644 20

Ренета Инджова: Говорят, че ще поемат отговорност, нека ги успокоя, досега в България никой не е носил отговорност

  • партии-
  • правителство

Когато направите за 3 години 6 служебни кабинета, това се превръща в пародия, анализира политическата ситуация бившият служебен премиер

Ренета Инджова: Говорят, че ще поемат отговорност, нека ги успокоя, досега в България никой не е носил отговорност - 1

Намираме се на дъното на политическата криза като започнете от Конституционния съд, ВСС и стигнете до скандалите, които си произвеждат бутикови партии с разузнаване и служби. Това са работи за лудница, не са за държава.

Така коментира политическата ситуация у нас бившият служебен премиер Ренета Инджова пред БНР.

„Всичките се държат все едно са управляващи. Смятам, че от всички най-добър е Борисов, нека той направи този фокус. Само едно ще кажа: „Тук е Родос, тук скачай““, препоръча Инджова, като цитира Езоп.

"В тази процедура на предварителни консултации се превърнаха в демонстрации на егото. Те нямат характера на консултативни, поне по това което ни показват. Къде се видяло по света да се използват консултациите да си правят ПР. Правенето на тези неща и 3 пъти повтарянето им изхаби тази процедура, която изглежда приемлива. Но когато направите за 3 години 6 служебни кабинета се превръща в пародия", анализира политическата ситуацията у нас Инджова.

И допълни:
"ПП-ДБ решиха, че са опозиция и хвалят бюджета и финансовата стабилност на страната. Имам чувството, че се намираме в институция за въдворяване на ментално болни. И ако продължават така със селфита, интервюта и консултации, им се създава псевдосамочувствие на политиците и ги кара да нямат нищо общо с реалността.

Бившият служебен премиер препоръча, че „тече период на консултации и да се реализира първи мандат, а другите няма как да се държат сякаш на тях ще се връчи мандата“.

„Предложенията пред Румен Радев за президентска република имат дългосрочна характеристика и се спрягат от 1995 г. когато съм била служебен премиер, защото тогава 3 месеца България беше президентска република“, коментира Ренета Инджова.

Според нея преговори по света се водят по половин година и по година, понякога по 2 години, за правителство:

„А този резил, които се разиграва, не носи никакви дивиденти, те смятат, че като ги снима камерата и рейтингът им расте. Но това е било докато стигнат възходяща позиция, сега вече са в низходяща. Добре е, че президент и премиер ще отидат заедно на Срещата на високо равнище във Вашингтон, 9 и 10 юли, и там ще им кажат какво да правят, защото нашите политици никога не са взимали самостоятелни решения. Хубаво е, че ще са двамата, защото са на различни позиции и там няма да се чудят коя позиция се защитава“, коментира Ренета Инджова.

Според нея „външният фактор от 30 години играе роля и разруши политическото битие, за да може да се мисли държавнически“.

„Само говорят, че ще поемат отговорност, нека ги успокоя. Досега в България никой не е носил отговорност. В България това е преодоляно, както виждате, когато се влезе в политиката излизане няма“, допълни Ренета Инджова.

И попита:

„Ние доведохме всички възможни законодателни инициативи до техния абсурд и блокировка. Какво ще направим, ако Конституционния съд реши нещо за поправките на Конституцията, макар че им е казано да мълчат? Какво ще направим, ако се каже, че са антиконституционни промените?“


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    34 13 Отговор
    Задава се Народен съд и всеки ще си понесе отговорността.

    Коментиран от #14

  • 2 смок

    33 2 Отговор
    Носят им торби с пачки,а не торба отговорност.
  • 3 честен ционист

    21 4 Отговор
    В квазидържавите е така, отговорността е обща.
  • 4 въпросче

    24 9 Отговор
    От кого да чакаме отговорност,от Бойко ли или от Киро канадското парапетче?
  • 5 ТаУмВзе

    9 11 Отговор
    Щото България не съществува вече де!
  • 6 Авеее

    19 1 Отговор
    Отговорността си отиде отдавна от България. Сега се пече на плажа някъде в Дубай-бай.
  • 7 И Аз не съм видял някой да

    27 3 Отговор
    И Аз не съм видял някой да Понесе Отговорност! Това са мошеници които заявяват това! Защото знаят че такава няма да им бъде потърсена! Просто Човек не трябва да им Вярва!
  • 8 леко с мнението

    2 16 Отговор
    че стълбите се движат
  • 9 пиленце

    9 9 Отговор
    Как да я носят тая отговорност,през рамо ли? Тя да не е раница с дрешки?
  • 10 Половината Закони са Противозаконни и

    32 4 Отговор
    Половината Закони са Противозаконни и Противоконституционни! Някой да е понесъл Отговорност за това! А За беззаконията на Българската Държавна Администрация? Кой калъф ще ми говори за тези Работи! - Банда Мошеници!
  • 11 гражданин

    30 4 Отговор
    госпожо, не се занимавайте с този театър, дадохте толкова много в онези трудни години, направихте лични жертви, на народа му е ясно че това е театър, и че нямаме политическа система, това са едни клики от ченгета и олигарси, самозабравили се, захлебили вече 35 години от ресурса на държавата, които преди се разбираха, но явно това вече не им е възможно, поради геополитическата ситуация, и страната върви към пропаст
  • 12 нашия

    27 6 Отговор
    Ренета Инджова е ЕДИНСТВЕНИЯ мъж премиер на България от 1989 год. насам...........
  • 13 Мнение

    15 0 Отговор
    Ами то след псевдо-комунизъма последва псевдо-демокрацията, та накрая да не вземе да последва истинската анархия.
  • 14 Българин

    11 21 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тая жива ли е още ?! От де ги копате тия комунистически нафталини ...
  • 15 Симо

    18 0 Отговор
    Всичко в целия преход беше и е пародия.
  • 16 Здрасти

    7 5 Отговор
    Ами ти носиш ли отговорност?
  • 17 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 17 Отговор
    ОТ КЪДЕ ИZРОВИХТЕ ТАZИ "СПИРТОСАНА" МУМИЯ ? ? ? .............
  • 18 Тодор

    9 2 Отговор
    Точно така е.
  • 19 Алена

    7 10 Отговор
    Ами добре че си признаваш че и ти не си носела отговорност.Куха лейка.
  • 20 Люси Енглиш

    2 0 Отговор
    Кой в България някога е носил отговорност моля?!?!
    Още 1986- та някой да е носил отговорност за това,че криеха от народа аварията в Чернобил!И до днес!Някаква отговорност за бедността да има?!?!
    Отговорност за лъжите на политическия "елит"?!?!
    Хората са отвратени!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове