Last news in Fakti

28 Юни, 2024 06:18, обновена 28 Юни, 2024 06:58 1 346 47

Депутатите изслушват Калин Стоянов за връщането на Брендо у нас

  • калин стоянов-
  • евелин банев-бренво-
  • парламент

До момента няма яснота дали полицията е успяла да разплете случая

Депутатите изслушват Калин Стоянов за връщането на Брендо у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Народното събрание ще изслуша служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ относно напредъка на строителството на скоростния път Видин – Ботевград, предаде БТА.

Точката е фиксирана като първа от програмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента. Вносители на искането за изслушване са народните представители Росица Кирова, Теменужка Петкова, Николай Нанков, Александър Ненков (ГЕРБ-СДС) и Искра Михайлова от ДПС.

Освен за пътя Видин-Ботевград министър Коритарова ще бъде изслушана и за напредъка по изпълнението на Инвестиционната програма за общински проекти, включена в Приложение № 3 към чл. 107, ал. 13 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Искането за изслушване отново е внесено от депутати от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ДПС.

В дневния ред за днес по искане, внесено от народни представители от „Възраждане“ Костадин Костадинов и Цвета Рангелова, ще бъде изслушан и служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Изслушването е относно доброволното предаване на издирвания с червена бюлетина на Интерпол Евелин Банев-Брендо за изтърпяване на влязла в сила присъда, постановена срещу него през 2018 г., с която му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест години. В понеделник пред журналисти Кирил Петков обяви, че ще внесат такова искане за изслушване на вътрешния министър. Вчера то бе включено в седмичната програма като точка десета по искане, внесено от „Възраждане“.

Във времето за парламентарен контрол също ще участват служебните министри на вътрешните работи Калин Стоянов и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    32 1 Отговор
    ВСИЧКИ СТЕ ПРОБИТИ КАТО СИТО!
  • 2 да де

    35 0 Отговор
    Хехе дупетатите направо да извикат Брендо да ги светне.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ха ха

    19 4 Отговор
    посланика го е докарал с навски транспорт който не подлежи на проверка
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Софийски

    17 0 Отговор
    Какво го занимавате с Брендо, колчетата на патриарха са проблема ;)

    Коментиран от #45

  • 7 Лост

    16 0 Отговор
    Ами Калинчо ще каже ,че някакъв далтонист е объркал и е пуснал зелена бюлетина.
  • 8 А народа кога ще изслуша депутати за

    23 0 Отговор
    наложителната смяна на Калин Стоянов?
  • 9 циркове

    17 0 Отговор
    е кво ще му слушат няма да им каже истината !!!
  • 10 Дааа

    18 0 Отговор
    Такъв виден контрабандист, ако не може себе си да контрабандира, ще му се смеят и картелите и деа и всички!
  • 11 Коки

    19 0 Отговор
    Трудно ще каже нещо този некомпетентен, с два грама мозък човек.
  • 12 Бай Георги

    11 0 Отговор
    КАлинчо,да сподели в отговорите и своята оставка.
  • 13 Аман

    7 3 Отговор
    с тоя Брендо !
  • 14 Кръгът се затваря

    14 1 Отговор
    Брендо продава за Таки, а гърчето се отчита на Тлъстия в Зайчарника.
  • 15 СМЕШНИЦИ

    13 0 Отговор
    Най добре е всички депутати и министри от 30 години насам да се съберат и групово да скочат в Черно море.
  • 16 сигурно ще имразкаже

    11 0 Отговор
    как в този период е бил на няколко филмови прожекции
  • 17 Вчера

    11 1 Отговор
    нали "изслушаха" служебния Малинов и Боюв човек , как любезно си подаваха топката с гербавите относно Козлодуй и други шашми . Един чипонос Ненков няколко пъти се престара и сияеше самодоволно ! Днес с тази находка , ако не отиде на кино , ще е същото ! Срам !
  • 18 Баце

    5 6 Отговор
    Еми най-вероятно на едни момчета им е омръзнало да ядат само пица с кристали и искат разнообразие.
  • 19 Факт

    15 0 Отговор
    Тоя за за квартален на Меден рудник не става, а @Кой го сложи за министър.
  • 20 Калин Стоянов??? Брендо ни беше оставен

    8 1 Отговор
    На"отговорно пазене" от една Партньорска служба! Индормацията е Секретна, и Следствена тайна на най високо Ниво!?
  • 21 Знам го

    3 0 Отговор
    Кальо Очите много обича да се заиграва с кокаиновите крале. Важното е да му тече вадичката с парички от наркотички.
  • 22 Тони

    10 1 Отговор
    съвпадение е ;-) ..., че брендо и борисов уплашено и едновременно се окопаха (единият - в затвора, другият - в Банкя зад стобора...) дни след като в Германия спипаха някакви си ... 35 тона кока... ... ... ... ... А ти, гЭрбав пиZдьо(1), ич не ми се обяснявай! :-))) ... ... Десетилетно! дълга е общата история на брЕндо и борисов - и като мутри, и като престъпници, и като заплаха (напоследък) за животчетата им.... ;-))
  • 23 Велев

    8 1 Отговор
    Ще излезе, че не се е крил, а е бил... за трюфели до като са го търсили. Истината е, че никой не го е търсил реално, а само на документи. Факт е, че ГЕРБ покровителстваха всички бандити. Братчетата Галеви, коелигите на Мутрата в СИК, също никога не са напускали България.
  • 24 Едно проучване

    8 0 Отговор
    Не депутатите, а прокуратурата трябва да го изслуша за Брендо и Ружа преди да му сложат качулка
  • 25 Стига бе

    7 0 Отговор
    Калинчо е един обикновен шмекер, никога нищо от това което казва не е верно, всичко е стъкмена информация угодна на корумпираната политическа паsмина ! Главата на МВР няма нужния капацитет за да ръководи това министерство, той е "доведеното дете" на ОПГ ГЕРБ/ДПС ! Брендо е от години в България и никой не го издирваше в държавата както навремето известния терорист Карлос Чакала когато трябваше намираше сигурност и закрила в България ! Колко наивника ще повярват на тоя "шлака" К.Стоянов ? Кацнал със самолета ха ха.

    Коментиран от #32

  • 26 Брендито

    3 1 Отговор
    Нали се беше регистрирал в някакво село за кандидат за кмет от ГЕРБ. И то докато го издирваха с Червена бюлетина на ИНТЕРПОЛ.
  • 27 Митьо Очите с Пищова

    6 0 Отговор
    Кацнал със оня самолет Брендо преди години за който казаха едно голямо НИЩО тогава ! Спряха разследването и ЗАЩО ? Откриха тогава, че е Брендо пътника ли ? Ако е така колко пари е получил ГЛАВАТАРЯТ НА ГЕРБ за да се спре разследването ? Защо тогава не знаеха, че е Брендо, а сега знаят ? НАРОД - бу д али, полиция - рекетьори и измамници !
  • 28 Възраждане

    4 4 Отговор
    Кой сложи това недоразумение за министър питам аз????? Ясно е че е голия охлюв и съпартийците му от ПП-ДБ

    Коментиран от #36, #38

  • 29 ОБЕКТИВНО

    6 1 Отговор
    6-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ има нужда от нов парогенератор и може да се замени с един от парогенераторите на спрения проект за АЕЦ „Белене“, които обаче България обеща да изпрати на Украйна. Това заяви по време на изслушване в парламента служебният министър на енергетиката Владимир Малинов. Той беше извикан от депутатите заради преговорите за продажбата на реакторите и оборудването на „Белене“ на Украйна, както и заради разлива на радиоактивна вода в 6-и блок АЕЦ „Козлодуй“.
    „Не е имало изтичане на радиоактивни води в река Дунав. Потвърждавам го категорично. Няма промяна в радиационната обстановка както в АЕЦ „Козлодуй“, така и по отношение на работните помещения и на самата площадка на АЕЦ „Козлодуй“, заяви Малинов.
    Министърът е поискал подробна информация за инцидента. Наложило се е 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ да бъде спрян заради проблеми в неядрената част на блока и в парогенератора, където е радиоактивната вода. Министърът изказа притеснения относно повода за плановия ремонт на 6-и блок, тъй като проблемът с парогенератора не се случва за първи път. Той е поискал подробна информация от ръководството на АЕЦ защо се стига до тези чести проблеми. Министърът обаче твърди, че до този момент не е имало подобно изтичане на радиоактивна вода.

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Васил Терзиев

    3 1 Отговор
    Ще свържеме ул. "Вековен Левски" с бул. "Герена" по Надлеза "Брендо" за което е предвидено финансиране в размер на 7 000 000 000
    (бурни аплодисменти)
  • 32 Смърфиета

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "Стига бе":

    ОПГ ама управлява България.
    Еврейските шмекери, прочее се хващат за сламката "тероризъм", след като не успяха да се изтеглят за косите от отношенията в които са затънали. Но това от векове е характерно за този отделен, затворен генетичен и културен поток.
  • 33 Нямат

    6 0 Отговор
    идея защо са в НС и имитират дейност. Какво като го ислушат. Занимават се с клюкарстване и отвличане на вниманието на хората. Достатъчно е едно съобщение или изявление на МВР в което да се съобщи какво е установено.
  • 34 Смърфиета

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "ОБЕКТИВНО":

    Какво дъвчеш ядрената дъвка, там всичко е секретно.
    Плюс това, аварии са ставали, стават и ще стават, за това си има протокол на МАЯЕ. Важното е да не стигнем до ядрени експлозии, било то на мирен атом, на военен или на хибриден (чернобилски). Щото имаме лош опит от европейски Киев, през 1986. А днес, Оруел ряпа да яде.
  • 35 122

    4 1 Отговор
    А защо не извикат за обяснение министъра на правосъдието, да обясни кой съдия го пусна? и защо той не е на негово място в затвора!
  • 36 Объркало си се

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Възраждане":

    Този е от ГРОБ. Лична препоръка на Банкянския крадец.
  • 37 Пълна пародия!

    5 0 Отговор
    Този, който е Министър на вътрешните работи, а вместо да се занимава със защита на границите на страната, се занимавал и давал акъл за колчета до велоалеите!
  • 38 Смърфиета

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Възраждане":

    Зглопката прочее функционираше с колена и бутала ,където ПП нямаха изобщо структори, а ДБ само лимитирана бутикова серия. Промениха Кунституцията в техен ущърб, но нямаха избур, все пак НС трябваше да може да фунционира и без редовен кабинет.

    Е, получиха си го. Сега да не реат, че им влизат отделни лостое под упащката. Да се научат и да зачитат закона и институцийте. Щото на Аасен Василев не му е позната тази идея и това поведение.
  • 39 Възмутен

    6 1 Отговор
    С този ДПС-ГЕРБ прецака ПП-ДБ. И когато ПП-ДБ се усетиха и искаха да го уволнят ДПС-ГЕРБ го бранеха със зъби и нокти. А границата ни като "решето", полицията под негово ръководство нито като излизат, нито като влизат хваща такива като Брендо, братя Галеви и др., които уж закона търси да арестува. Обаче "колчетага" са му важни на тоя! Пък за изборите да не говорим ...

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 факуса

    4 0 Отговор
    всичко е кристално ясно,всики на заплата при него,калинката квото и да каже,ще е лъжа
  • 42 Лемънс

    6 1 Отговор
    Борисов и Пеевски защитиха шефа на МВР Калин Стоянов, когато Николай Денков искаше да го уволти, познайте на кой е човек Калин Стоянов!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Оставка!!!

    5 1 Отговор
    Министърът на вътрешните работи носи отговорност за за охрана на границата!!!!! Октавка!!!
  • 45 Тетовае

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Софийски":

    Министърът на вътрешните работи отговаря за пробитата граница, през която бягат и се връщат когага им скимне престъпници, които отдавна трябваше да са в затвора! Какъв Шенген, каква сигурност с такива министри, които вместо това са тръгнли да и тэрмозят кмета на София за някакви колчета!
  • 46 да разпитат Брендо

    2 0 Отговор
    има явни лъжи . Мръсни пари . Убитите от картелите могат да се припишат на Брендо . Кой е убил касиера . Много въпроси без отговор . Няма такъв бизнесмен . Каква е тая работа , 300 фирми , 600 имота , 590 банкови сметки , Само 3 присъди . Като Божанов и Еврото , пълна мъгла . Дали е нормален . Хванали в 8 държави 3000 тона кока за 3 години и ги приписали на организациите и картелите на Брендо . Значи още 40 000 тона е минал без да го хванат . 10-12 процента се хваща . Телефоните подслушват ли му . Рецидивист а явно някой го коцка . Нали щели да го застрелват . Къро си живееше добре . Докато не се пускаха всеки ден флашки от алексей петров , 4 месеца . после го удариха .
  • 47 Токова

    1 0 Отговор
    Нещо само в България може да се случи, парламента да изслуша слугата на мафиата.
    Апък самият парламент е окупиран от същата тази мафия.
    Докарахме се за смях на целия свят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове