Last news in Fakti

5 Юли, 2024 06:17 1 688 25

Нидал Алгафари: Някой от по-мъдрите в ПП-ДБ да ги усмири малко

  • нидал алгафари-
  • партии-
  • политика-
  • избори

Дано да отстъпят от манията си за величие, заяви политическият ПР

Нидал Алгафари: Някой от по-мъдрите в ПП-ДБ да ги усмири малко - 1
Снимка: БНТ

България си отива към нещо, което е съвсем логично за една демокрация, това са избори. И не виждам нищо лошо в това. Да, хората се поизмориха от избори, както твърдят някои политици, но според мен по-скоро политиците се измориха от това, че трябва наново да излизат, да подготвят хората, да ходят от къща на къща, да играят нещо, което е различно от това, което са замислили за лятото, но не виждам нищо лошо.

Това каза за "Фокус" политическият ПР Нидал Алгафари.

"А как ще се измъкнем от този водовъртеж? Към този момент не виждам как може да се случи, докато не се разберат 10 души в държавата, че е по-добре да има държава, колкото да има партии", каза още той.

"Разковничето е в това, че на нас ни липсват политици, които са с родословие политици. Хора, които са родени, които са живели, които са възпитани в семейство от хора, които са с политически дух. Не е задължително да са политици били родителите или обществото, което е било около тях, но поне да имат някакво такова възпитание, което го имат другите държави. И в партии и фракции, които ги има на Запад, в края на краищата надделява, че интересът е по-важен за хората, отколкото интересът за политиците. И затова отдавна стигнат за себе си до едно заключение, че политиците и политиката са за да се разрешават проблеми, а не за да ги създават. У нас политици към този момент създават проблемите, не ги решават", допълни Алгафари.

"Не можем да изискваме от средностатистическия българин, който псува като каруцар за щяло и нещяло, например да искаме нашите народни представители да бъдат хора от аристократичен произход и да го владеят в изящество български език. Какъвто ни е народът, такива ни и политиците, и за съжаление каквито ни политиците, те такива правят и народа", уточни той.

Бойко Борисов е направил "максималното добро" за ситуацията, в която беше поставен.

"И сега вече отиваме на втори, и на трети вариант, при който смятам, че ще е много по-трудно, много по-сложно да се състави кабинет, освен ако не се случи това, към което най-вероятно се върви - парламентарната група на Движението за права и свободи да се разцепи, да станат две парламентарни групи, и така, по тази логика ПП-ДБ да станат втора политическа сила, и тогава президентът да му се наложи, иска или не иска, да я връчи на ПП-ДБ. И тогава да се почват нови преговори, както бяха миналия път, като този път се надявам от ПП-ДБ да бъдат малко по-отстъпчиви от собствената си мания за величие, че те са най-великите и че светът започва и свършва с тях", коментира Нидал Алгафари.

"Те си повярваха и вчера на всички изказвания се личеше, че благодарение на тях народът в България е жив и здрав от 1300 години. Така че трябва някои от по-мъдрите хора в ПП-ДБ от време на време да им казват: "Посмали, манго“, за да се усмирят", каза още той.

Според политическия ПР акад. Николай Денков е обиден.

"Този човек си мечтаеше да бъде външен министър или министър-председател да си остане, хареса му този вариант, при който всички да му се молят, всички да му се въртят около кабинета, да искат от него какво ли не, и не му се случи. Не стана работата. Според мен затова той иска някак си личното си его, което му беше много тежко наранено, да го реабилитира по някакъв начин. Иначе, Кирил Петков също излезе с достатъчно "мъдри думи" – каза, че той е бил победил с преференции Бойко Борисов, сякаш с това нещо е направил кой знае какво. За съжаление той забравя, че Бойко Борисов го бие за не знам кой пореден път на парламентарни избори, но така де, човек трябва да се хване за някаква сламка, за да покаже колко е велик", обясни Нидал Алгафари.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хич

    47 4 Отговор
    и не се пълни да умуваш ! Не ти се получава !

    Коментиран от #2

  • 2 Важното е

    28 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хич":

    Че има желание,че няма мозък е очеваадно
  • 3 Само един факт

    48 4 Отговор
    СИНЪТ НА ТОЗИ-АЛГАФАРИ Е ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ!
    ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО ДА ЦЕЛУВА РЪКА НА МУТРЬО И ДА ГО ХВАЛИ КАТО "ГОЛЯМ ПОЛИТИК"!!!
  • 4 АБЕ АЛГАФАРИ

    36 5 Отговор
    ТИ ВЪОБЩЕ СЛУШАШ ЛИ СЕ КАКВИ ГИ ДРЪНКАШ...ТО БИВА ЛИЗАНЕ НА НАЙ-ПРОТИВНИЯТ ИНДИВИД В БЪЛГАРИЯ, АМА ТИ СЕ САМОЗАБРАВИ...ИСКАШ ДА ИЗГЛЕЖДАШ УМЕН АМА НЕ СИ..
  • 5 Хм Хм

    31 6 Отговор
    Този Алгафари ги дрънка тия от години. Какви отстъпки да правят ППДБ, като искат да вкарат Буци в затвора? Бойко иска индулгенции, че никой няма да го закача, ама нещо не се получава. Поне засега.
  • 6 Някой

    20 2 Отговор
    От къде се появи умника?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тити

    21 3 Отговор
    Няма смисъл никой да влиза коалиция с мафиотите ДПС и ГЕРБ
  • 10 Светлина

    16 1 Отговор
    Не го ли е срам този?
  • 11 Българин

    2 15 Отговор
    г-н Пеевски унищожи пепе расите и с това си спечели за вечно уважението и доверието на народа! Точно тоя авторитет и достойснтво, признати от всички не могат да преживеят жълтопаветниците и за тоа събират всякакви много ниско платени тролове тука!
  • 12 пешо

    13 1 Отговор
    дано не станем като твоята СИРИЯ
  • 13 пешо

    13 1 Отговор
    ние ще се оправим ти ходи да си оправиш СИРИЯ
  • 14 Интерес

    16 0 Отговор
    Мнението на този човек не е коректно той има зависимости ,синът му е депутат от герб!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Нормален

    6 0 Отговор
    Ти гьозбояджио,хващай си куфара и заминавай при корена си.Натика сина си при олигарха да си пълни задника с пари,затова всичко което е против герб ти влиза в зъркелите като телефонен дирек. Спри да ломотиш против българите!
  • 17 Нидал Алгафари

    4 0 Отговор
    ти не си българин и нямаш право да даваш оценки за българите. Стига сте му лизали ха ха ха на бандита. Нищо не е спечелил, нито пък е направил нещо за българите и България. Политиката и действията на Борисов винаги са били ялови. Нищо не е спечелил ГЕРБ. Истината е, че са некадърни и са тотален провал. Седем правителства свои не може да изгради, а иска да се закачи за кадърните от ПП- ДБ, но той да избира лаврите. Няма да стане. Той и Пеевски събориха две добри правителства. Мания за величие и тирани са Борисов и Пеевски. Това е голата истина. Трябва да бъдат отстранени, съдени и вкарани в затвора
  • 18 1111

    2 0 Отговор
    Да има партии е равносилно на това да има държава. Демокрацията няма алтернатива, а който не мисли така - да си ходи в Азия!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    И ТИ --И ТЕ СТЕ РОДЕНИ ОТ СЪСЕДНИЯ ОТВОР ---НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ ЗА ЖИВИТЕ БЪЛГАРИ -- БЕЗМИСЛЕНИ ДРЪНКОПЛЯМПЪРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Абе Аркадаш

    2 0 Отговор
    Що не направиш една с..... Ка на борисоф много ти е на сърцето
  • 24 А.. Л....... Чо

    2 0 Отговор
    Аз не знам някоя държава в света от пожарникар доказан крадец
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове