10 Юли, 2024 05:37 1 165 6

Керемедчиев: Без САЩ страните от НАТО са безпомощни пред Русия

  • милен керемедчиев-
  • сащ-
  • нато-
  • украйна-
  • франция

Българска помощ за Украйна ще бъде в основата на предизборната кампания, която чука отново на вратата ни, заяви бившият зам.-външен министър

Керемедчиев: Без САЩ страните от НАТО са безпомощни пред Русия - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Войната в Украйна и продължаващата българска помощ ще бъдат в основата на предизборната кампания, която чука отново на вратата ни.

Това каза бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в предаването "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че има две големи ниши в нашия политически живот, които са празни. По думите му едната е, че президентът Радев все повече завзема, а другата е крайнодясната, която идва от САЩ, но в България все още не е посяла своите семена.

Керемедчиев коментира и ситуацията след изборите във Франция.

"Не за първи път политици призовават своите гласоподаватели да обединят своите различия срещу г-жа Льо Пен и нейната партия. Обединявайки се срещу Льо Пен, силите се обединиха към крайнолевите. Франция върви към политически хаос, който беше хвърлен от Макрон. Видимо е, че много трудно ще се сформира правителство и силна политика. Много трудно може да се сформира мнозинство. По-вероятно е да се сформира между крайнолевите и Лъо Пен. Макрон ще бъде изолиран в следващите политики. Той ще завърши своя мандат, но ще бъдат оспорвани неговите решения", прогнозира Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос как ще повлияят процесите във Франция на новия ЕП, той отговори, че се създава вакуум на силни лидери в Европа, който много бързо се опитва да завземе Орбан. Керемедчиев е на мнение, че чрез създаването на ПГ в ЕП "Патриоти за Европа", посещенията в Украйна, Русия, Китай и Вашингтон Орбан се опитва да покаже, че политиката му е по-притегателна за гласоподавателите в Европа, отколкото за неговите критици.

Според госта Байдън се противопоставя на всякакви идеи за неговата смяна. Ако се откаже сам, тогава може да се намери друг кандидат, но ако не се откаже, Керемедчиев е сигурен, че делегати на Байдън ще гласуват за него. Бившият зам.-външен министър смята, че ще има и втори дебат с Тръмп през септември, който ще бъде катастрофален.

"Тръмп ще бъде поредното необходимо зло. Без САЩ страните членки в НАТО са неспособни да се изправят пред нарастващата заплаха от Русия. Изборите в Щатите ще повлияят изключително силно на тенденциите в Европа", подчерта Керемедчиев.

По думите му на срещата на НАТО във Вашингтон ще стане ясно, че Украйна няма да получи покана за членство в алианса, но ще се потвърди помощта за страната.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фак ЩАС

    16 0 Отговор
    " А ние сме във война", - коментира Дж.К. САЩ е във война през всички 242 години от
    своята история, с изключение на 16 години !

    Картър определя САЩ като "най-войнствената нация в историята на
    света", поради склонността да се опитва да принуди другите да
    "възприемат американските ни принципи".

    Под керемида ли си зачеван бе, бивший со пол ?
  • 2 Бай той Толстой

    13 0 Отговор
    Тоя без САЩ не може дасеизака сам.
  • 3 Гай Турий

    14 0 Отговор
    България няма място в НАТО. Трябва да излезе от империалистическото сборище на световните сатани. Неутралитет и договор за сигурност с Русия. НАТО не може да ни помогнат с нищо, ние сме за тях удобен плацдарм и територия за агресия на изток. Нищо повече. Могат да ни пожертват винаги, щом това им е необходимо. Жидовете са най-големите измамници на света, от хиляди години, не от днес и вчера.

    Коментиран от #6

  • 4 Дончо

    9 0 Отговор
    Закривай САЩ и ще настане мир на земята.
  • 5 бай Иван

    3 0 Отговор
    Керемидката почна да се усеща в какво набута САЩ Европейският съюз. той и Тръмп каза ,че войната в Украйна си остава за решение на ЕС .Те каквото можаха да вземат, взеха !
  • 6 Това трябва

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гай Турий":

    да го пишеш всеки ден,та дано властимащите го приемат най после!Така е,на България не и трябва нато!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове