15 Юли, 2024 23:17 1 295 29

Станислав Балабанов: ПП-ДБ правят опит за предизборна кампания, а не за правителство

  • станислав балабанов-
  • пп-дб-
  • итн-
  • корупция

Хубаво е да се седне и да се води разговор, не да задължаваш президента да нарушава Конституцията, посочи депутатът от ИТН

"От последните часове наблюдавам по-скоро отчаяния опит на едни хора да правят предизборна кампания в една тежка политическа криза. Така тълкувам извратената идея на такива като Кирил Петков, Асен Василев. Крайно неконституционно е това, което предлагат. Едни хора да ти говорят, че единствено те могат да реформират България и да се преборят с корупцията е едно, но фактологията показва, че същите тези хора в годините лъгаха за двойното си гражданство, фалшифицираха подписи на официални документи, а техните подопечни се снимаха до пудели, които бяха захапали пачки в евро. Малко е странно същите тези хора да казват "ние сме единствените прави".

Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов в "Денят ON AIR".

Според него ИТН ще се бори за антикорупционни политики, но не по този начин, който се предлага в момента, защото той е антикорупционен.

"В декларацията им пише "реформиране на службите". Отново ли по този начин ще си налагате вашите имена за шефове на служби? Отново ли ще искате един като Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ? Този, който е сниман до пудела с пачките. Ако хипотетично решението на Конституционния съд върне и обяви за противоконституционни всички тези стъпки, които промениха, цялата им антикорупционна реторика ще рухне", посочи депутатът.

Ако ИТН получи третия мандат, ще изпрати покани за разговори към всички партии, категоричен е Балабанов.

"Ако се стигне до връчване на втори мандат, получим покани за разговори, ако има воля от мнозинство, което да изпълнява политиките в срок, да се намери широко мнозинство по темата и после да се седне и да се намери правилният експертен профил на хората, които ще застанат зад тези политики. В началото само ИТН даде този ход за изход от кризата. В един момент всички припознават вече идеята на ИТН за експертен кабинет. Радостен съм, че всички узряха за идеята на ИТН. Всяка партия има експерти, проблемът са политическите лидери", допълни той.

Според него в такава политическа обстановка е хубаво да се води диалог по политики.

"Хубаво е да се седне и да се води разговор, не да задължаваш президента да нарушава Конституцията. Ние казваме "нека всички противоконституционни текстове в тази декларация да бъдат премахнати, за да можем да я подкрепим". Нека заедно, ако има мнозинство, да се води към едно антикорупционно мнозинство, а не просто да бъдем гумен печат. Искам, ако има наистина желание за антикорупционна реформа, да се седне и да се разговаря", коментира Балабанов пред Bulgaria ON AIR.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веселяка

    0 14 Отговор
    Глупаци, аз искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆
  • 2 Русофилчо

    25 7 Отговор
    ИТН няма да са гумен печат, защото са гумен кондом !

    Коментиран от #6, #11, #16

  • 3 дон

    18 4 Отговор
    Балабанче, ужасно съжалявам, че не знаех какъв истински и дълбоко вярващ Деоесае си, колата се разхождаше между нас на протестите 20и 21-ва година...

    Наистина много съжалявам.
  • 4 тиририрам

    13 6 Отговор
    Могат да правят каквото си искат. По-важно е, че не правят циркове в НС, като едни клоуни.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ееее!

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Русофилчо":

    Копираш ме!

    Коментиран от #10

  • 7 ГЕРБ

    10 4 Отговор
    Я вървете да л..,же .те г. ъз...а на Костя
  • 8 Истината

    20 4 Отговор
    Ако се приемат промените предложени от ППДБ всички айдуци и корумпета от шайката ще облекат раираните пижами ! Да не говорим за турската партия и някои от БСП !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Русофилчо

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "Ееее!":

    Не смятам. Виж статията от 20.30, ком.46
    ИТН няма да бъде просто гумен печат, защото ИТН е гумен кондом !
    Но се радвам, че мислим еднакво

    Коментиран от #19

  • 11 Марис

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Русофилчо":

    По-скоро евтин кондом с ягодки 0.2 лв за брой!!
  • 12 Хохо Бохо

    12 1 Отговор
    Ревете мафиоти...
  • 13 акудйй

    7 0 Отговор
    фактите вече фактите говорят, че твърдо трябва да се допуска и голямо мероприятие, премиерата разцепление в дпс :)
  • 14 Това са

    7 2 Отговор
    Само разговори с президента и обсъждане на възможности Ясно е ,че тия дето сте е парламента нямате грам желание за реформи и само скачате да се самоизтъквате и да ви забележат,защото и вие при едни следващи избори сте аут или ще сте в Новото начало на Пеевски ,поради лизведтни причини,все вие баща ДС и обичайните заподозрени като Стоян Денчев,Димитър Иванов и мултаци...
  • 15 Това са

    6 2 Отговор
    Само разговори с президента и обсъждане на възможности Ясно е ,че тия дето сте е парламента нямате грам желание за реформи и само скачате да се самоизтъквате и да ви забележат,защото и вие при едни следващи избори сте аут или ще сте в Новото начало на Пеевски ,поради известни причини,все вие баща ДС и обичайните заподозрени като Стоян Денчев,Димитър Иванов и мултаци...
  • 16 Бийк

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Русофилчо":

    Кондомите (не използвам другата по подходяща дума ) ,да не се репчат много
    С това разделение при шефовете им
    На дпс Делян и дпс Доган ,няма да има гласове за преразпределяне към патерици и ще увиснат като използвани айде да кажем отново кондоми при нови избори
  • 17 Анонимен

    10 4 Отговор
    Балабанката - този велик титан на мисълта.
    Цървул от класа.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЙХГДЙ

    1 0 Отговор
    НЕ СА НО СИ ВЯРВАТ
  • 21 Има такъв принц

    7 2 Отговор
    Този е толкова повярвал в себе си че винаги говори с назидателен тон и вдига брадичката сякаш се гнуси от народа. Заблудено ЛЕКЕ.
  • 22 007

    6 2 Отговор
    Нестандартността на идеята на ППъците е "който не ни подкрепи/не падскача е корумпиран", което е нещо като някаква детска игра. Няма да пораснат скоро. А всъщност непораснали депутати има, имало е и ще има.
  • 23 Копейки

    10 2 Отговор
    Ама защо ве дебелунгер Кое е лошото да се види кой защитава корупцията и кой е против нея
  • 24 ВАНКАТА

    7 1 Отговор
    Саше много си тъп сашеее
  • 25 Тоя

    7 2 Отговор
    ако може да се погледне отстрани как играе роля "политик" , как нацупен да изглежда "мъж" бавно крачи от мястото си към трибуната като прост селски кмет за да избльова помии , няма да излезе от къщи !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Изчъгъртат на дядо ми...

    8 1 Отговор
    Тия от ИТН винаги са в синхрон с Герб.
  • 28 Тити

    2 1 Отговор
    А какво ви пречи на вас да си правите кампания това че сте некадътни р отделен въпрос.
  • 29 Ггг

    4 1 Отговор
    Подписвай декларацията и после говори, иначе вие чалгарите сте за колекторските обирджии работещи за вашия лидер
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове