17 Юли, 2024 18:55 1 130 37

Борислав Гуцанов: Самият факт на предложението на декларацията на ПП-ДБ е едно нарушение на Конституцията

  • борислав гуцанов-
  • декларация-
  • пп-дб-
  • нарушение-
  • конституция

„Нашите виждания са, че може да има кабинет, единствено на националното спасение, експертен кабинет, който да има няколко важни приоритета за развитието на България", коментира председателят на ПГ на "БСП България"

Борислав Гуцанов: Самият факт на предложението на декларацията на ПП-ДБ е едно нарушение на Конституцията - 1
Снимка: bTV

Разговорите с ПП-ДБ още текат. Когато говорим за антикорупционно законодателство нека да сме малко по-внимателни, защото самият факт на предложението на тази декларация е едно нарушение на Конституцията. Няма такава практика три месеца някой да иска от президента да не връчва мандат и ако се приемат всички тези закони едва тогава да се говори за правителство. Това заяви председателят на ПГ на "БСП България" Борислав Гуцанов в „Лице в лице” по bTV, цитиран от novini.bg

„Тези колеги започнаха с едни нарушения преди години, продължават с ирационални предложения. Фактът, че ние отиваме на разговори, това е отношение и уважение към парламентаризма. Трябва да сме умерени и внимателни. БСП водим диалог, ако искаме нещо да се случи в страната ни”, посочи той.

„Не е нормално за три години шест пъти да има извънредни парламентарни избори и затова се водят тези разговори, които не са за правителство. Това е една декларация. В момента текат разговори, за да видим какви са настроенията, какви са нагласите”, обясни Гуцанов.
„Нашите виждания са, че може да има кабинет, единствено на националното спасение, експертен кабинет, който да има няколко важни приоритета за развитието на България. Трябва да има уважение между парламентарните групи, ако искаме да ни уважават и избирателите, ако искаме да се случи нещо нормално в страната ни”, поясни той.

„Част от тези закони сме склонни да подкрепим, но има и такива, които няма как да подкрепим, като „Донос-бонус”, даде пример политикът.

„Вторият мандат много трудно може да стане, според нас. Ако се предложи експертен кабинет, с приоритети, които да са обединяващи, от които да се вижда, че страната може да тръгне напред и нагоре и хората да живеят по-нормално – да, тогава сме склонни да се коментират на широка база определени възможности за съставяне на кабинет, но не с цената на всичко”, обясни Борислав Гуцанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    17 3 Отговор
    Абе ей Гуцанов държавата изгоре ти с какви простотии се занимаваш хрантутник долен.

    Коментиран от #10

  • 2 Тото

    8 5 Отговор
    Забавете втория мандат с четири години!
  • 3 спазв

    16 3 Отговор
    Стига с тази конституция. Законите са добри ,но никой не ги спазва ,а щом Деса -простакеса е там съдия на нищо не вярвам .А от политиците ни и един не е вкаран в затвора ,но заслужилите за там са десетки.
  • 4 Тошко

    16 3 Отговор
    Скрий се. С такива безпочвени и смешни коментари не се върши работа. Ама то е доказано, че партията ви е повече безполезна и ненужна.
  • 5 Бамбука

    11 4 Отговор
    Нали и вие участвахте в провалянето на първия кабинет на ПП/ДБ. Забрави ли ?
  • 6 Начо

    16 2 Отговор
    Я ни разкажи за контрабандата на дънки и уиски във Варна по времето когато беше комсомолски фактор ...или май не ти е удобно

    Коментиран от #13

  • 7 хммм

    10 2 Отговор
    Самият факт, че приличаш на свинкя е показателен!
  • 8 Това могат, това правят.

    7 3 Отговор
    Какво очаквате от отрочетата на ДС, обучили децата си в слугинаж на Запад, с ограбените пари на българите. Или стипендии от чужди НПО-та, възпитаващи национални предатели. Кога е Референдумът за отлагане на еврото?
  • 9 А ти

    9 3 Отговор
    си нарушение на всичко законосъобразно и стига досажда !
  • 10 От такъв

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Асдф":

    мошеник - толкова !
  • 11 БСП умре

    7 3 Отговор
    БОК.луци

    Коментиран от #15, #17

  • 12 Днес

    4 3 Отговор
    Борисов отново беше избран да оглави Комисията по външна политика. И това с 174 гласа, на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС,Възраждане,БСП и ИТН.
  • 13 Арести,

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Начо":

    престъпни схеми и панамска връзка със скандалния бизнесмен Дидо Дънката поливат със студена вода амбициите на Гуцанов да оглави партията, коментират анализатори, следейки бурните процеси в Столетницата.

    Историята може сериозно да удари социалистическата партия, опазена от Нинова от подобни скандали, и заявила като свой приоритет борбата с корупцията, мафията и дълбоката държава, добавят анализаторите.

    Те се опират на твърденията на родни антимафиоти, че разследванията срещу бившия председател на Общинския съвет във Варна и местен председател на БСП не са съвсем еднозначни, въпреки че са прекратени.

    Коментиран от #16

  • 14 Днес

    4 1 Отговор
    При гласуванията за съставяне на парламентарни комисии се видя, че всъщност всички партии са си коалиционни партньори.
  • 15 Този зловреден тип

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "БСП умре":

    ще умреш. Да не мислиш, че вечно ще живееш?

    Гледай пачките и кюлчетата на Бай Хой и го целувай!

    Коментиран от #18, #20

  • 16 И ако у нас

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Арести,":

    разкритията за днешния председател на парламентарната група на БСП потъват удобно в дълбините на родната прокуратура, осветените международни досиета на Панама Пейпърс вадят отново скандала.

    Разкритията около офшорката Swiss Capital Investments, сменила 6-има български директори, са на журналисти от “Зюддойче зайтунг” и 24 часа. Действията на главния прокурор но Британските Вирджински острови по това време съвпадат с искане на Варненската прокуратура за международна правна помощ и Swiss Capital Investment.

    Поводът - прокурорско разследване от 2010 г. по скандалната операция “Медузи”.

    Забъркани са имената на Борислав Гуцанов и скандалния варненски бизнесмен Даниел Славов, известен като Дидо Дънката.

    Офшорката е съсобственик с 2 български компании - “Пропъртис Кепитъл Инвестмънтс” и “Юниън Инвестмънт“.
  • 17 Да,

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "БСП умре":

    по-големи боклуци от антикомунистите няма!

    Кой не скача е червен!
  • 18 Запознат

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Този зловреден тип":

    Според родни антимафиоти стартът на “Медузи” е даден именно покрай панамската връзка, след като нашите служби получават от френските си партньори информация, че крупни суми от България постъпват в техни банки. Там парите се разделят и част от тях поемат за офшорката в Панама. Така се стига до шумните арести през 2010 г. - задържани са Гуцанов, шефът и главната счетоводителка на общинското дружество “Автотранспорт” и Дидо Дънката. Обвиненията - участие в организирана престъпна група, фалшифициране на документи, длъжностни престъпления. Установява се, че автобуси на стойност 2 млн. евро са закупени в грубо нарушение на ЗОП.

    Разследващите съобщават за неправомерно отклонени средства, в дома на Гуцанов е открита крупна сума пари. Арестът през 2010 е втори за Гуцанов, припомнят варненски социалисти. През 1999 г. днешният шеф на парламентарната група на БСП е задържан в качеството си на директор на корабната компания “Бляк сий шопинг”, заедно с директора на местния клон на “Елитбанк” Пламен Георгиев. Двамата са обвинени в отпускането на 3 кредита в размер на 9 милиона долара, които фирмата е получила без обезпечение.

    Коментиран от #19, #23, #25

  • 19 Шумната акция

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Запознат":

    потъва безславно, вместо мечтаната справедливост - мълчание.

    “Сергей Станишев обвиняваше институциите в политически поръчки, но скандалното дело “Медузи” беше прекратено също по политически указания”, коментираха по-късно антимафиоти.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Друго мнение

    7 1 Отговор
    Боби Турбодалаверата)))))) просто няма истина в нищо от това, което казва.
  • 22 От къдя на къдя

    7 3 Отговор
    Прав си Гуци Борбата с мафията е противоконституционна
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Няма такава фирма

    2 2 Отговор
    за която пишеш нещо си.

    Проверявай първо, за да не пишеш глупости.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 акудцк8

    6 0 Отговор
    всички се в български партии въртят и шантажират всякакви щурци само и само да не подкрепят съдебни реформи електронно правителство приемането на евро защо Ами защото всичките участват в кражбите на обръчи от фирми които ограбват българските данъци и Европейски субсидии предназначени за българския народ
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хорхе

    1 2 Отговор
    Карай, бе! Кирте драсна една декларация с невярно съдържание като на майтап, ти за Конституцията си се загрижил.
  • 31 Перо

    4 1 Отговор
    Като вижда партията на червената буржоазия, че има нарушение на Конституцията, защо ще участва в преговори или разговори с ПП/ДБ! Лицемерие!
  • 32 Ван дер Любе

    1 1 Отговор
    Нито едно от предложените неща не противоречат на конституцията - имаме работещо НС, то може да приема закони. Президентът не е притиснат от задължителни срокове, значи може да го отложи. Това, което се иска от БСП е каже: подкрепяли да се приемат закони за съдебната система и за борба с корупцията. Дискусиите и решенията остават за заседанията на НС. Ако не им харесва, да го кажат директно и така. Всичко друго е усукване. Имаха достатъчно време те да го направят, но не искат. Ако и сега не виждат пропадането на България и че системата не работи, значи нв са в тази реалност. Само да добавя: президентска република (както някои хора говорят) няма да реши нито един проблем, ако няма работеща съдебна система и контрол на корупцията. Няма бащица. Трябва да се захващаме за работа!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ХА ХА ХА

    2 0 Отговор
    ЦЯЛА ВАРНА ЗНАЕ ЧЕ Е ГЕНПРЕДСТАВИТЕЛ НА ВАРНАМАФИЯТА В ПАРЛАМЕНТУ НИ. И СЕ СПРАВЯ ГУЦИТО.
  • 37 Морски

    0 0 Отговор
    Гуцанов ти май не можеш да четеш. Прочети внимателно Конституцията за да ти се изяснят нещата. Само с чашка и бяла магистрала не се става политик.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол