18 Юли, 2024 09:44 2 112 55

Йордан Цонев: Пеевски направи ДПС фактор, извади партията от изолация

  • йордан цонев-
  • дпс-
  • делян пеевски-
  • фактор-
  • изолация

„Няма да ме чуете да кажа лоша дума за Доган. Това, че не го подкрепих в решението му за искане на оставки, не означава, че съм срещу него. 20 години бях негов заместник”, коментира още Цонев. И допълни, че няма обяснение защо конфликтът е започнал по този начин.

Йордан Цонев: Пеевски направи ДПС фактор, извади партията от изолация  - 1
Снимка: Нова телевизия

След последните избори станахме втора политическа сила. Миналата година Пеевски извади ДПС от изолация и партията седна на масата с големите партии. Пеевски я направи фактор. Това каза депутатът от движението Йордан Цонев в ефира на „Здравей, България” в коментар на разделението във формацията.
На въпрос дали председателят на ДПС се готви за създаване на нова партия, Цонев отговори, че към момента са концентрирани върху това накъде ще продължи ДПС. „Не са водени такива разговори на този етап”, допълни Цонев.

Няма да ме чуете да кажа лоша дума за Доган. Това, че не го подкрепих в решението му за искане на оставки, не означава, че съм срещу него. 20 години бях негов заместник”, коментира още Цонев. И допълни, че няма обяснение защо конфликтът е започнал по този начин.

Според него в момента Пеевски води битка срещу „хората, които хората не искат, срещу апарата, който е омръзнал на хората".

„Нека да разграничим Доган от хората, които в момента са около него. Ако през годините те са забогатявали на гърба на ДПС, ако има данни за това, нека всички разберат. Понякога лидерите слушат определени хора, които не им говорят добре", каза още народният представител.
Той беше категоричен, че в партията не се случва преврат. „Не е преврат, когато легитимно избраното ръководство изпълнява решенията си", обясни Цонев. И добави, че според Устава на партията само Конференцията, която е избрала председател, може да го свали от поста.

"Ако е писано Пеевски да разчисти терена, ще го разчисти", допълни Цонев.

„Бихме искали да дадем възможност на ДПС да се развие като голяма партия. „Няма връщане назад” звучи като „няма да се променяме”. Ще останем по-скоро малка, по-етническа партия, отколкото голяма, разтворена електорално партия, която да има голямо значение за страната”, каза още той.

„Всички политици имаме репутационни проблеми. Ако нямахме, политическият процес нямаше да е в криза”, заяви Цонев. Той отбеляза, че от 25 години е част от партията. "Винаги съм вярвал в това, че каузата на живота и делото на Доган е заедността, както и на всички нас, които го следваме", заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    56 3 Отговор
    Май при Шиши ще останат хора зависими от него с компромати или нещо др.
  • 2 Русофилчо

    16 13 Отговор
    Един удобен инфаркт на Доган решава всички проблеми на Пеевски
  • 3 шишарка нашишкана

    39 3 Отговор
    ДПС-то отдавна трябваше да бъде закрито. За какви "права и свободи"се борят,след като сме над 20 г. в ЕС и правата и свободите са гарантирани от Брюксел?! Борят се за пачки,за нищо друго. До сега не сме усетили нещо положително за хората в България да са направили. Все се крият зад нещо или зад някой.Все си мълчат,траят и не коментират.

    Коментиран от #51

  • 4 Ха ха

    42 4 Отговор
    Ментата си чака кеша от пеевски
    Но доган може да му подложи крак

    Коментиран от #7

  • 5 Бонев

    53 0 Отговор
    В България най големите деребеи се борят с деребейството,а корумпираните с корупцията.

    Коментиран от #12

  • 6 Аз съм тъпо копеуе

    37 0 Отговор
    Тоя постоянно си сменя очилата. Като Елтън Джон е ...

    Коментиран от #20

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Коиловци брадърс

    45 1 Отговор
    данчо ментата - най-голямата карикатура в политиката
  • 9 Запознат

    32 0 Отговор
    Няколко слабо известни факта за Йордан Цонев - Данчо Ментата, които се откриват в Гугъл, но също така в Имотния регистър, в Търговския регистър и в Кредитния регистър:

    Кумът на Ментата е Милчо Киряков. Той управлява Трансстрой, фирма с над 60 милиона лв. обществени поръчки.

    Киряков и архитекта на Доган Калин Тихолов са съдружници и въртят далавери с имоти в Странджа, заграбени с измама. Те имат сделки с тъста на Ментата - Георги Якимов.

    Акциите на Трансстрой се държат от фирмата Ултрастрой, която е подизпълнител на Водстрой 98 свързвана с Пеевски по големи обществени поръчки.

    Според гръцката делова преса Ултрастрой е придобила курорта Мираджио на Халкидики.

    За придобиването на Мираджио е използван заем от 115 милиона лева даден от ББР.
  • 10 депесар

    30 1 Отговор
    Пълни измислици говори този човек . Доган само ще каже номера на бюлетината и няма нужда от кампания . Загрижените за електората Данчо и Пеевски , не ги видях на пожарите , а там са предимно техни избиратели , но иначе напоително плюят по президента .
  • 11 Петкан

    8 0 Отговор
    ДПС не е спринтьор а е маратонец ..

    Коментиран от #17

  • 12 Куче чекмедже

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бонев":

    Много бързо забравихте за пачките раздавани от джипката или за кученца разхождайки се с пачки евро. Всички са еднакви.
  • 13 Хаха

    28 0 Отговор
    А Пеевски как забогатя,Данчо?

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ментата

    23 0 Отговор
    От изолацията, пътят е към ЦСЗ.
  • 16 Ментата

    21 0 Отговор
    и той фактор между ментарджиите ! До къде се е докарал Ганьо !
  • 17 А местаня?

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Петкан":

    Нееее, когато някой от дъпъсъ го подфирнат, веднага дава газ към турското посолство.
  • 18 Детев

    21 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хаха":

    Името на Пеевски в бизнес средите се асоциира с рекет и тормоз. Той се превърна и в символ на корупцията, сенчестия бизнес и овладените институции. Покрай схизмата в ДПС на модела "Пеевски" може да бъде сложен край.
  • 19 За разлика

    15 0 Отговор
    от Ахмед Доган, когото дори в лагера на Делян Пеевски "обичат" и "уважават", както споделиха Хамид Хамид и Йордан Цонев, към настоящия съпредседател никой не таи топли чувства. Дори напротив. За разлика от почетния председател на ДПС, който в годините на Прехода успя да си изфабрикува един рицарски образ пред немалка част от българските турци, Делян Пеевски няма и твърд електорат зад себе си. През годините Пеевски остави без работа хиляди с неуспешните (или пък успешните, ако приемем, че такава е била целта) бизнеси, които създаде или изкупи, а след това фалира. Името му в бизнес средите като цяло пък се асоциира с рекет, тормоз и натиск. Той също така успя да се превърне в международен символ на корупцията и сенчестия бизнес в България, който "дискредитира демокрацията", както наскоро отбеляза и германският депутат Томас Хакер - иначе представител на същото политическо семейство като "феномена" в българската политика.

    Коментиран от #21, #24

  • 20 Стил стендинг

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аз съм тъпо копеуе":

    При ковида, беше с очила за плуване. Почти като водолаз се беше екипирал.
  • 21 Като споменахме

    14 0 Отговор

    До коментар #19 от "За разлика":

    европейските либерали - те също се дистанцираха от фигурата на Пеевски и дали заради силните позиции на Илхан Кючюк в европарламента или по други причини направо си се солидализираха с Доган.

    Пеевски със сигурност е недолюбван и в Москва, откакто влезе в новото си амплоа на върл евроатлантик, който иначе е санкциониран от най-видните представители на този евроатлантизъм.

    За подкрепа от Турция и дума не може да става - през 2016 година той, както и Доган, беше обявен за персона нон грата в южната съседка на България.
  • 22 Даниел

    16 0 Отговор
    Ясно се видя,че когато въпросите не са предварително съгласувани се чуди как да лъже и маже!
    Жестовете на тялото показват огромна притеснителност по определени теми!
  • 23 Айде

    17 0 Отговор
    Изчезвайте, заедно с глупостите си! Не сте необходими!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Дедо ви...

    9 0 Отговор
    Да бе , ще видим на следващите избори.
    В дъното на разцеплението в ДПС стоят парите, не политиката. В пространството се върти сумата от 100 млн. лв. Въпросната сума е била похарчена за последните парламентарни избори, за да се стигне до този резултат и движението да спечели 47 депутати, заяви бившият зам.-председател на ДПС и сегашен лидер на НДПС Гюнер Тахир. “Откъде идват парите, за какво се харчат, един Господ знае. Дори Ахмед Доган не знае, защото идват едни пари с неустановен произход, отиват при почетния председател, той си взема колкото е необходимо, без дори да ги брои, другото отива в касата на движението и там едни женички се разпореждат с тях.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Верно

    1 5 Отговор
    Йордан Цонев: Пеевски направи ДПС фактор, извади партията на дерибеите !
  • 28 Ужас(истински)

    13 0 Отговор
    Помня го още когато есента на 1989, облечен с черен кожен шлифер до глезените, от името на СДС, се подвизаваше в НХК и агитираше да правим митинги и да сменяме властта, че ще цъфнем и вържем...Затова сега от НХК остана само сянка на това, което беше и то чужда сянка! Муш.му.рок продажен!
  • 29 Анализатор

    11 0 Отговор
    Бастионите на ДПС до голяма степен си остават бастиони на Ахмед Доган въпреки разделението в партията. И точно в тези бастиони трудно ще се постигне пробив. Но при Пеевски ситуацията е малко по-различна - публичният раздор и атаките срещу него, както и фактът, че той най-вероятно ще трябва да си тръгне от ДПС и да се захване със собствен политически проект, разкриват невероятна възможност - на модела "Пеевски" най-после да бъде сложен край. Защото всички - от хората, които са ставали пряка жертва на политика и бизнесмен Пеевски, до цялото общество, което страда от това, което беше причинено на медийната и информационна среда в страната от издателя и кукловод Пеевски, имат интерес той най-накрая да бъде държан отговорен за действията си. А част от неговите хора със сигурност ще му обърнат гръб с лекотата, с която бяха назначавани на различни постове по време на възхода на "феномена".
  • 30 Име

    7 1 Отговор
    Данчо, мента, Делянчо "направи" ДПС фактор?! Единственото което се слупи е, че българите не искат да гласуват вече за ДС и отрочетата им, а турчолякът гласува като овца! Ниска избирателна активност и ДПС става фактор, дали с грухи или без, все ще е фактор!
  • 31 Ментата си е взел дажбата

    11 0 Отговор
    Заработва си надницата. Ей клоун защо не се видиш отстрани, пусни си клипчетата и прецени, че даже вредиш на Шишо. Как хубаво си спеше в НС, а сега пелтечиш като първолак. Изглежда себе си убеждаваш, защото само като те види по студиата изключваме телевизора
  • 32 българка

    7 0 Отговор
    А Данчо не се е възползвал и не е забогатял, Доган и той не е взел най-голямата от "порциите". Безсрамници, на маймуни ли ще ни правите, това вече го използваха комунистите преди вас и няма да се хванем!
  • 33 Ком

    11 1 Отговор
    Интервюто на Данчо Ментата пред НОВА беше "лебедовата му песен".
    Сбогом Мента, няма да ми липсваш.
  • 34 Перо

    8 0 Отговор
    Всички български престъпници в ДПС станаха еничари! От там и държавната измяна е на една крачка! Боклуци!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Пеевски се оля

    8 0 Отговор
    И само се ежи на президента, да призове поне Нато да гаси пожарите, като не плащат такси, или сам да отиде на помощ
  • 37 Истината

    16 1 Отговор
    Данчо Ментата е феномен като Пеевски, назначен от ДС-КГБ мафията за вечен депутат, който се разхожда в Парламента на различни места 30 години, пицаджия и крупие.. Всичките феномени тръгват от създаденото от БКП и ДС СДС и преминават по схемата на псевдодемокрацията. Христо Бисеров е емблема на това . Обучената от него майсторка Виктория Василева, тръгва от СДС, после в ДПС, после в ИТН, после във Величие. Всички тези измислени партии тръгват от едно и също котило- ДС, партията, която управлява България, начело с агент Буда- Бойко Борисов и агент Сава, Сокол и др. Ахмед Доган. Герб погълна мечтата на милиони българи за промяна в България , наречена СДС и сега командва държавата с името ГЕРБ-СДС. ДПС погълна изтерзаните от възродителния процес българи мюсюлмани и ги нарече турци, а те са чисти българи с друга вяра и ги направи феодално зависими от ДПС. Тази истина трябва да се съобщава на българите от аналлизаторите, за да се спасим от политическата ДС-КГБ мафия.

    Коментиран от #47

  • 38 Пеевски се оля

    6 1 Отговор
    И само се ежи на президента, да призове поне Нато да гаси пожарите, като не плащат такси, или сам да отиде на помощ
  • 39 дядото

    6 0 Отговор
    да,направи дпс фактор с купения вот сред турско-циганските малцинства
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 нннн

    3 2 Отговор
    Глупости! Пепетата извадиха ДПС от изолацията. Дано българите го помнят поне до изборите.
  • 42 Пешо

    7 0 Отговор
    Данчо Ментата е голяма работа. Тези от Магурата са гола вода!
  • 43 Кого заблуждава

    9 0 Отговор
    Цялото население знае как ДПС стана втора политическа сила - купен ромски вот, натиск върху ромите от бароните им, купуване на най-бедните пенсионери в Северозапада. Това не е осъзнат политически вот а гигантска Пунта-Мара,, Вавилонска кула, кула от карти. Това безпардонна хвалбА,гьонсуратлък. Кого заблуждава крупието?
  • 44 Бай Митко

    6 0 Отговор
    България цяла гори, има пострадали хора и материални щети, а тоя дерибей седнал да ми политиканства! Неописуемо отвратително човече! Безсрамие невиждано!!!
  • 45 Хехе

    6 0 Отговор
    А сега вас ментър-джиите групово ще ви вкара в изолация. Не че догана е цвете, въпреки че с един коз прецака двата тулупа, но моментът е исторически, да се цепете е добре за България.
  • 46 Искрената

    6 0 Отговор
    Защо ти викат ментата ,кажи честно
  • 47 13547

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Истината":

    Писах ти плюс, защото е вярно. И аз съм бил като млад в ДС, но не съм бил никога в мафия. Изгониха, защото бяхме вредни за посолствата. Не е редно да прехвърляте грешките в историята все на ДС. Комсомолците и агентурата на ДС са стократно по-вредни и излишни, а агентурата на посолствата са милион пъти по-вредни, опасни и излишни.

    Коментиран от #50

  • 48 777

    2 0 Отговор
    Е НЯМА ТАКАВА ПОДЛОГА...
  • 49 Мехмед Али

    3 2 Отговор
    Не гласувам за дпс откакто Пеевски е председател на дпс А върхъ на абсурда бе когато Елена Йончева бе издигната от дпс за евро депутат Защо??? Къде е Филиз Хюсменова ментата да си направи нова партия
  • 50 Истината

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "13547":

    Ако не виждаш,че държавата се управлява от ДС кадри, значи не живееш в България. даже си създадоха приемственост на милиционерската школа в Симеоново, библиотекарския институт УНИБИТ, начело със Стоян Денчев, вицепрезидента на Мултигруп, създадена от КГБ с преподаватели служители от ДС, изборът на патриарх също беше под ръководството на Стоян Денчев и кмета на София Васил Терзиев е от ДС рода и изобщо навсякъде е ДС, защото трябва да контролират парите и властта. Прокуратурата се оглавява от ДС, хранително-вкусовата промишленост, борсите, мандрите, всичко е ДС. Те са научени как да репресират хората, не как да се развива държавата.
  • 51 хехехех

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "шишарка нашишкана":

    едвам 16 години то както сме в ЕС!!
    А преди 2007г. пак си имаха права хората, просто те не го разбират така както другите граждан ина БГ-то!
  • 52 Вай-вай-вай

    3 0 Отговор
    От каква изолация, бе Даню мамин? ДПС не е излизало от властта при цялата въртележка от видими на власт. И това го знаем всички от районите, в които ни налазиха хора с турски имена и турско самосъзнание. Дерибеите ви тук колят и бесят, самопредлагат се и се самоизбират за почетни граждани, назначават, уволняват, раздават общински терени на “наш’те” хора… Това изолация ли е?
  • 53 възмутително

    1 0 Отговор
    Света признава Пеевски за престъпник.Но в България никой не смее да го осъди. Свинчо на акъл не расте а на шкембе и задник.В парламента само замърсява въздуха. Заедно с тиквата трябва да си ходят на село.
  • 54 Баш

    1 0 Отговор
    Свинчо и тиквата с големите си заплати трябва да се състезават кой ще изяде повече от евтините депутатски кюфтета.
  • 55 Фахми

    1 0 Отговор
    Ако политиците си вършат съзнателно работата така когато крадат и взимат големи комисионни, страната ни ще бъде рай на света.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол