19 Юли, 2024 19:35 2 081 35

Стефан Янев обвини властта за пожарите

  • стефан янев-
  • пожари-
  • огнен ад

Проблемът е управленски – липсата на желание да гледа в перспектива и да се предприемат превантивни действия

Стефан Янев обвини властта за пожарите - 1
Снимка: БНТ

Работата на политиците е да гледат напред и да вземат решения, които имат значение в бъдеще време, а не да се изненадваме от поредната стихия.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ лидерът на "Български възход" Стефан Янев по повод кризата с пожарите в страната.

Тези неща трябва да се мислят в перспектива, да се чува гласът на специалистите. Държавата не може да има техника за всичко, но тя е длъжна да предприема съответните стъпки, за да има необходимото оборудване за справяне със стихиите, заяви Янев.

Проблемът е управленски – липсата на желание да гледа в перспектива и да се предприемат превантивни действия, с които държавата може да е по-подготвена, подчерта лидерът на "Български възход".

По думите му партиите не търсят решенията, които са в интерес с хората, а се занимават със себе си.

Попитан какво очаква да се случи с третия мандат за съставяне на правителство, Стефан Янев посочи: "Очаквам още от същото. Картината до такава степен е размита, че ни се казва да гласуваме емоционално, а не за тези, които имат програма. Не виждам реални разговори, реални срещи, които да провеждат партиите. Виждаме самопредлагане – дайте мандата на нас, ние ще се разберем".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    22 8 Отговор
    Абсолютно прав Янев- ДРАСТИЧНА БЕЗОТГОВОРНОСТ на Служ. Правителство!А какво направиха за да няма пожари като в Гърция,Турция,Сърбия и т.н.?А можеха с помоща на Полицията и Жандармерията ДА КОНФИСКУВАТ всички Запалки и Кибрити на основание на Железния Принцип "Вържи Попа да е мирно Селото" ,ама трябва Твърда и решителна Ръка!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гражданин

    19 6 Отговор
    КЛАНОВЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА НЕ МИСЛЯТ ЗА ДЪРЖАВАТА И НА РОДА ,А САМО ЗА СОБСТВЕНОТО СИ ЗАБОГАТЯВАНЕ !
  • 7 Спецназ

    13 8 Отговор
    Пожарите са естествено явление в кръговрата на живота на Земята.
    От тях има и минуси и плюсове и Природата ВИНАГИ се възстановява..

    ФАКТ!

    Коментиран от #18

  • 8 Забележка

    12 10 Отговор
    Не е време за обвинения. Ние друго не знаем. Само хейтене. Трябва да се помага и да се действа.
  • 9 ууу3

    12 2 Отговор
    От 1945 г в България няма политически убийства и всичката кал и мърсотия в държавата изплува отгоре и взема властта . Мислят и правят как повече да откраднат !!!!
  • 10 Друг поглед

    22 3 Отговор
    Рядко гледам трите български ТВ, но видях паниката и организацията при пожар и бедствия в едно село. Хора с деца на ръце бягат, влачат коне с въжета, пушек, дим, задушавания, жени пищят, мъже псуват властта. Не знаят къде да отидат за спасение. Ами ако се случи това на половин България в следствие на идиотската ни външна политика. Знаете ли какаво е бомба с електромагнитен импулс? Кокорчо каза преди 4-5 месеца "Ще ги срещнем и ще ги разбием". Знае ли той, че в София няма нито едно подготвено скривалище. Украйна нито е ЕС, нито в Нато. Спрете войната.

    Коментиран от #14, #16, #29

  • 11 Taка де!

    14 4 Отговор
    Когато Янев беше служ. премиер яко превантивна работа се вършеше. Чак не я помня.

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Танас

    8 9 Отговор
    Този е умен като Тръмп (Не е чувал за глобално затопляне)
  • 14 Щото си гледал видя ли...

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Друг поглед":

    Щото си гледал видя ли някой паниран пожарникар, полицай или военен? А в центъра на истински пожар попадал ли си?
  • 15 мдда

    9 1 Отговор
    Демек обвини Гламчев, Радев, Стоянов и сие?
  • 16 Достойнктво

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "Друг поглед":

    Никаквя паника. Хората действаха напълно организирано и планирано. Поклон пред работата им. А ти хейтаре сигурно ще избягаш с кафяво на правилното място.
  • 17 Проблясък

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "Taка де!":

    Kak Не я помните?
    По негово време имаше пожари. Изгоряха две къщи в едно село,а той прати пожарните в Македония.
    А сега има очи да се обажда.
  • 18 Той гледа!

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Спецназ":

    Пригответе се и при вас за такъв кръговрат!
  • 19 Артилерист

    9 5 Отговор
    Ама разбира се, че проблемът е управленски. Държавата е разпердушинена. Тя няма капацитет. Слушам за пожара край Варна извели 19 военнослужещи и три машини да помагат. Представяте ли си цели 19 души! Политиканите в един глас повтарят:страшна жега, невиждана хала и тн. Няма елементарно ранно предупреждение за вземане на превативни мерки за пресичане на халата, за своевременно извеждане на хората и животните от опасните зони, няма достатъчно сили и средства за масирано изправяне срещу стихията и ако не бързото й овладяване, то поне препятствието й и "отвеждането" й в безопасни направления...
  • 20 Дедо

    9 2 Отговор
    Сина му на Стефчо беше ли доброволец да гаси пожари? За един преател питам просто.
  • 21 непоносими сме

    14 2 Отговор
    Хората се убиха от работа. Гасят от едната страна, то пламва от другата. Тичат, мъчат се, задушават се, а вятърът просто разнася огъня, докъдето поглед стига.
    А ние, а някои, стоейки си на хладничко, отпивайки ледено коктейлче, ей така, от нищо неправене, хейтим онези, които нито са спали, нито са яли, нито мира са видяли.
    Просто ме е срам, че има толкова зли хора сред нас.

    Коментиран от #35

  • 22 Троян

    11 4 Отговор
    Добри Джуров щеше да изкара БА амсалак такъв.
  • 23 Ааа

    4 4 Отговор
    Президентския плъх и той акъл ръси
  • 24 Хейтъри много

    6 1 Отговор
    действия и инициативи никакви
  • 25 Не вярвам

    1 0 Отговор
    на рационални обяснения.За мен религията обяснява всичко.Просто адът се пука по шевовете,грешниците искат да излязат и това е причината за пожарите.Ще дайде ден в който и смъртта и адът и антихриста ще бъдат хвърлени в огненото езеро.А колкото до техническата част,пожарникарите,раано или късно ще овладеят пламъците.Засега 10-20 къщи и едно сериозно обгоряло момче.Бийте се с адския огън и го победете-това е моето послание.Няма как да помогна тъй като живея доста далеч оттам но се надявам че ще надвият.
  • 26 А ми ти

    6 4 Отговор
    Какво направи филосов дървен ,а ментора ти къде беше ,по разходки с деси.То лесно се търси вина в другите
  • 27 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 5 Отговор
    СТЕФАН ЯНЕВ ................. ПОДЛОГА НА ..................... МУНЧОВОТО ФАШИСТКО КОТИЛО И КГБ ........,.......... ФАКТ !
  • 28 плюнката

    3 1 Отговор
    на брадавицата
  • 29 „Ама крив”

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Друг поглед":

    Цигарите и алкохола и дизела
    Зле ВИ се отразяват..Ваша милост
  • 30 уйко калеко

    5 1 Отговор
    Този господин отново се появи и говори глупости.НЕ Е САМО ТОЙ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ КОИТО СА ХЛЪЗГАВИ КАТО ПЕХЛИВАНИ НА ,,МАЗНИ БОРБИ.Янев е учяаствал в три правителства като мин .председател(един път) и два пъти като мин.на отбраната където според мен има най голям ресурс за справяне с горските пожари,които са проблем над 10-на години.ПЪРВО ДА КАЖЕ КАКВО Е НАПРАВИЛ ТОЙ ПО ТОЗИ ВЪПРОС Само да припомня ,че когато беше мин председате,през 2021 г. имаше пак големи пожари и дори загинаха двама горски служители.ИЗГЛЕЖДА ,ЧЕ РАЗПОЛАГА С ТАКА НАРЕЧЕНАТА ,,УСЛУЖЛИВА ПАМЕТ,,ПОМНИ САМО ТОВА КОЕТО МУ Е ИЗГОДНО.
  • 31 Миладин

    4 0 Отговор
    Е, кой да е виноват!? Като поеха щафетата, приеха строя, защо не провериха и инвентара. На баня се ходи със сапун и хавлия, например. Това и хлапетата в махалата го знаят. Били подготвени- дрън, дрън!
  • 32 ежко

    4 1 Отговор
    Интересно!"Български възход" няма и 1% спечелени гласове на последните избори.не НС,ами субсидия не може да помиришат, Янев има актив само щото бил служебен министър,ама им се дава трибуна.....Защо бе?Този народа му каза в пряк текс -не те щем,ама се изказва дълбокомислено...Ами дайте да чуем и Светьо Витков -неговите резултати са съизмерими с Яневите!
  • 33 ЕВРОПА ГОРИ , ЧИБА НА ЕС И НАТО !

    1 1 Отговор
    Полска евродепутатка към Урсула
    Лайен: Мястото ви е в затвора, носите отговорност за всяко изнасилване в Европа ........ ОТ МИГРАНТИТЕ !
  • 34 Дългия

    2 0 Отговор
    Който, влезе в служебно правителство си мисли, че той е най знаещ и можещ и веднага прави партия! Истината е, че е с една дума
    бездартик!
  • 35 МНОГО

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "непоносими сме":

    сте прав/а!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове