22 Юли, 2024 08:40 1 476 27

Проф. Пламен Киров: Следващите избори ще са октомври. Ще имаме новия стар служебен премиер в лицето на Главчев

  • пламен киров-
  • избори-
  • октомври-
  • служебен премиер-
  • димитър главчев

„Отиваме на избори, тъй като вторият мандат ще бъде върнат днес, а третият мандат няма как да се осъществи при положение, че първата и втората партия не си говорят. Няма парламентарен диалог, който да консолидира мнозинство около третата папка", коментира експертът

Проф. Пламен Киров: Следващите избори ще са октомври. Ще имаме новия стар служебен премиер в лицето на Главчев - 1
Снимка: Нова телевизия

Следващите избори ще са в началото на октомври, а дотогава служебен премиер отново ще е Димитър Главчев. Такава прогноза направи в студиото на „Здравей, България” преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров.
„Отиваме на избори, тъй като вторият мандат ще бъде върнат днес, а третият мандат няма как да се осъществи при положение, че първата и втората партия не си говорят. Няма парламентарен диалог, който да консолидира мнозинство около третата папка. При нас изборният процес е два месеца. От днес президентът има 7 дни, за да реши на кого да връчи третия мандат. След това тази парламентарна група няма срок в който да се опита да формира правителство. Може да забави процеса”, обясни той.
Рая Назарян отпада, заедно с управителя и подуправителите на БНБ. Виждате какво става с омбудсмана и зам.-омбудсмана. Изправени сме пред повторяемост. Ще имаме новия стар служебен премиер в лицето на Главчев”, каза още проф. Киров.

На въпрос с оглед това, което се случва в ДПС, може ли оттам да се получи юридически хаос, свързан с регистриране на листи за евентуални избори, той отговори следното:

„Струва ми се, че нещата ще утихнат с оглед на предстоящите избори”.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    16 2 Отговор
    ВСИЧКИ МАРИОНЕТКИ НА КРАВАРИТЕ! НЯКОЙ НЕ МИСЛИ ДОБРОТО НА НАРОДА!

    Коментиран от #4

  • 2 Последния Софиянец

    2 4 Отговор
    Не сме се разбирали така !
  • 3 обективен

    14 1 Отговор
    В територията партиите трябва да се забранят защото те действат като ОПГ !!
  • 4 Избирателите

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Боруна Лом":

    Сега трябва да избираме между война и мир, между Тръмп и Урсула с Макрон и Шолц. Няма как! Този път ще трябва да се определим.

    Коментиран от #5

  • 5 Боруна Лом

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Избирателите":

    И ДА ГЛАСУВАШ И НЕ ГЛАСУВАШ, ПОСОКАТА Е ЕДНА...авроатланта! КРАВАРИТЕ ТИ КАЗВАТ КАК ДА ДИШАШ!
  • 6 Доц. Врачка Шашкънлиева, социален прокто

    0 4 Отговор
    Много чело, много знай!
  • 7 Град Козлодуй

    4 1 Отговор
    Политици Засрамете се
  • 8 СЛОНА

    3 1 Отговор
    ЗАЩО НЕ ВЗЕМАТ ДО ТОГАВА ДА НАПРАВЯТ ЕДИН БИГБРАДАР С ПОЛИТИЦИ И ЗАДАЧИТЕ ИМ ДЕТО ПРЕДСТОЯТ ЗА РЕШАВАНЕ ДА БЪДАТ РЕШАВАНИ ТАМ ,ТОГАВА НАРОДА ЩЕ Е НА ЯСНО ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВА И ЩЕ ХОДИ НАИСТИНА ДА ГЛАСУВА!!!
    ТОВА Е САМАТА ИСТИНА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ПАРЛАМЕТАРНА РЕПУБЛИКА....
  • 9 Наблюдател

    16 2 Отговор
    Политическата система рухна. Ред е на Президентска република.

    Коментиран от #12

  • 10 Георги Илиев Митев

    0 9 Отговор
    Здравата комунистическа връзка между президента Румен Радев и комунистите и " децата на социализма" отново излизат на яве след поредното изказване на " интелигентен" представител на " децата на социализма" .
  • 11 Интересно

    2 3 Отговор
    Ще стане при евентуално решение на третия мандатоносител да предложи кабинет и премиер и да чакаме парламентът да го гласува. При това влачене на събитията нови избори ще правим неизвестно кога
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Чочо

    3 5 Отговор
    Да. За съжаление ще остане този кабинет за да ни докарат много на дълбоко в разрухата и унищожаване на държавата. Вероятно замисъла е да бъде заличена и разпродадена държавата, не без участието на президентството.
  • 14 Маринов

    3 14 Отговор
    Според мен Главчев е далеч по-свестен премиер от много предишни такива. Скромен и трудолюбив човек, в когото липсва надменност.

    Коментиран от #18

  • 15 Само не Главчев

    13 5 Отговор
    Главчев е най- недодялания, най- необразования, най- неприятния , най- неуважавания и най- Ростов индивид за министър председател! Да хваща джета и да ни отърве от задуха Си!
  • 16 Сакън ,

    4 2 Отговор
    пепел ти на езика !
  • 17 За протокола

    10 1 Отговор
    Ясно е, че сме в политическа криза, която не може да бъде решена с избори.
    Време е за ВНС, което да промени правилата и Конституцията така, че да отнеме възможността на пишман-политиците ни да се подиграват с народа докато си вършат далаверите и договорките.
    Самата Конституция също трябва да се промени, защото е направена за Перестройка, а не за истински демократичен преход.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мухаа ха!

    4 1 Отговор
    Ние- народа,наречен и " хелелторат сме на виновната съставна от цялото уравнение.Първо: с масовото негласували.За капак,почти 4% от гласувалите са се разходили да пуснат и д дд иотския бюлетин" Не подкрепям .С който бюлетини,дефакто им свършиха прекрасна работа на първите Трима".Проспахме и схемата с промени в конституцията.Мнозина дори се кефеха,че видиш ли,Радев няма да съставя Служебно правителство.Е,сега кефите ли се? Ами представете си,че и през Октомври,се повтори същата ситуация? И Глеачев и сие( тоест герб) ще си ръководят държавата,чак до другото лято.

    Коментиран от #22

  • 21 Не, мерси!

    3 2 Отговор
    Вот на недоверие, за да имаме нов, евентуално, служебен премиер!
  • 22 Не си прав

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Мухаа ха!":

    Избирателите предлагаме:
    1,След извънредни парламентарни избори партиите да не получават субсидии до нови редовни парламентарни избори.
    2.Макар "Не подкрепям никого" да са действителен глас, в Изборния кодекс изрично е уточнено, че тези гласове се изваждат от общия брой валидни бюлетини, когато се опреля нивото на бариерата.
    ЦИК да направи промяна в изборния кодекс така,че броя на редовно гласувалите с "не подкрепям никого" да се включват когато се определя нивото на бариерата .
    3.Да се промени закона за регистрциите на партиите за избори да представят списък с подписи на 250 000 привърженици,а не както сега 2 500 подписа.
    Така по малко партии и коалиции ще има,а не както сега да се явяват над 30 партии и коалиции!

    Депутатите да запомнят,че не направят ли тези промени в изборния кодекс ние гласуващите с "не подкрепям никого" няма да ходим да гласуваме!!!

    Коментиран от #23, #24

  • 23 За протокола

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Не си прав":

    Аз пък предлагам субсидиите да са равни на процента гласували за съответната партия. 10% гласували за някоя партия - 10% от субсидиите. И от тези пари всяка партия да си плаща на депутатите.
    От една страна ще намалее броя на депутатите, които са такива само заради парите и привилегиите, а от друга, ще ги накара да слушат хората и да работят за тях.

    Коментиран от #25

  • 24 Много

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Не си прав":

    Добри предложения,но това няма да им хареса.
  • 25 И това

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "За протокола":

    Е добро предложение,но и то няма да им хареса.Алчни за пари и власт,това е бедата в целия свят.

    Коментиран от #26

  • 26 За протокола

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "И това":

    Трикът е в това, да им се сложи вилицата на врата на политиците и да се накарат да работят за хората и да правят това, което се иска от тях, а не да си развяват коня. И това ще стане като им се орежат правомощията.
  • 27 Вуте

    0 0 Отговор
    Димитър Главчев, кукла на конци в ръцете на командир паша Баце. който де факто управлява.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол