26 Юли, 2024 19:04 1 718 36

Тошко Йорданов: Най-страшното е, че Конституционният съд е политически орган

  • тошко йорданов-
  • конституционен съд-
  • съдебна реформа-
  • промени в конституцията

Още тогава казахме, че съдебната реформа е кьопаво изпълнена

Имаме вече доказателства, че Конституционният съд вместо да е независим и равно отдалечен от всички, е политически овладян, защото частта със служебните кабинети остава. Това коментира пред журналисти Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ" във връзка с решението на Конституционния съд, с което обявява за противоконституционни част от промените в Конституцията.

Според Йорданов Конституционният съд не може да вземе решение дали е правилно или не и съдебната реформа отпада, защото двама от съдиите са политически назначения и то точно от периода, когато са се правили промените в Конституцията.

"Още тогава казахме, че съдебната реформа е кьопаво изпълнена. Ние не случайно сме я атакували. Тя е лошо направена, лошо реализирана и част от нещата не са в правомощията на Обикновено Народно събрание", коментира Тошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г.. Най-страшното е, че Конституционният съд е политически орган вече, а лошо направени промени в Конституцията са вредни за цялата държава, добави Йорданов.

По думите му в държавата вече няма независим орган, към който човек може да се обърне. На въпрос от кои партии е овладян съдът, Йорданов посочи партиите от "сглобката" - "Продължаваме промяната", ГЕРБ и ДПС. Проблемът е, че половината от сглобката излязоха глупаците в сглобката, защото другата половина ги надигра и подигра. Това, което предложиха "Продължаваме промяната - Демократична България" в частта със съдебната реформа беше отхвърлено с шут, нещата, които уреждат ГЕРБ, остават, коментира Тошко Йорданов, цитиран от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Град Козлодуй

    11 17 Отговор
    ИТН еЗлатния пръст на мафията ГЕРБ ДПС ДБ ПП

    Коментиран от #11

  • 3 Град Козлодуй

    8 18 Отговор
    Йорданов скрий се
  • 4 обективен

    24 6 Отговор
    Да си внесем съдии и прокурори от ЕС, защото 99% от нашите работят само за мафията !

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 И това не е всичко приятели

    19 1 Отговор
    КС е половият орган на Бойко Пеевски. Ясно е записано,че Промени в конституцията могат да се правят с квалифицирано мнозинство. КС твърди че трябвало Велико Народно Събрание. Оставка на КС.
  • 7 Импийчмънт за пРезидента Гадев

    9 15 Отговор
    Ако "съдебната реформа е кьопаво изпълнена", нямаше мафията в лицето на Пеевски-Борисов да я отхвърлят. Значи от ЕС и Венецианската комисия я харесаха, но тошко сценаристчето разбрал, че не била добра.

    Коментиран от #12

  • 8 Алеко

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "обективен":

    В ЕС е същото, че и по зле.
  • 9 мхаа

    5 6 Отговор
    Прокурор Чайка ще дойде да раздаде часовници "Полёт".
  • 10 За съжаление Тоше

    15 5 Отговор
    си напълно прав! Всички органи в държавата са овладени от мафията ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! И то с любезното съдействие на народа! Народа им подари държавата и сега спокойно си го решат, чешат, лъжат и обират! Само умен народ може да си върне държавата! Но видно тук, го няма!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Алеко

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Импийчмънт за пРезидента Гадев":

    В ЕС ни приеха със старата конституция. Защо Гешев беше единствен кандидат?
  • 13 Сашо

    9 11 Отговор
    Тоз клоун не се спря, от всичко разбира....
  • 14 Петър

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Изглеждаш глупаво":

    Елементарно, друг не се кандидатирал.
  • 15 Тошко 🐵️ 🙊🙉

    9 8 Отговор
    Сценаристчето, какво разбира от право и конституция ?!

    Коментиран от #27

  • 16 И това не е всичко приятели

    13 3 Отговор
    ПП-ДБ подкрепиха ли Деси Атанасова за КС? Какво търсят Филип Димитров и Янаки Стоилов в КС? Трябва да се забрани бивши депутати и министри да заемат други държавни постове.

    Коментиран от #31

  • 17 За протокола

    13 1 Отговор
    Най-страшното е, че Парламента се напълни с хора от кол и въже, некомпетентни, безидейни и просто изпълнители на волята на вожда, които без да имат експертиза промнят закони, конституцията и бъркат ужасни каши.

    Коментиран от #20, #21

  • 18 И това не е всичко приятели

    8 3 Отговор
    В КС трябва да са хора които не са били депутати и министри.
  • 19 ггг

    6 6 Отговор
    Тошо и ти си един орган дет за нищо не стаа
  • 20 И това не е всичко приятели

    11 3 Отговор

    До коментар #17 от "За протокола":

    Десислава Атанасова от адвокат, после депутат на ГЕРБ стана Конституционен съдия. И това с подкрепата на ПП-ДБ. А според мен в КС трябва да са съдии с поне 10г трудов стаж

    Коментиран от #34

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    6 1 Отговор
    Мафиотски орган
  • 23 Най-страшното тошко е, че ти си политик

    4 7 Отговор
    с депутатска карта и имунитет
    А колко по-кадърни, честни и образовани хора от теб седят извън парламента

    Коментиран от #25, #28

  • 24 Красимир Петров

    8 2 Отговор
    Йорданов е напълно прав
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Тошко 🐵️ 🙊🙉":

    Със сигурност разбира повече от простото и бакалаварчето.
  • 28 Страшно е

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Най-страшното тошко е, че ти си политик":

    за лъжци, крадци и мафия като ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, че им вади кирливите ризи и им пречи да те лъжат и обират! А този коментар пък е страшен за факти, че веднага го премахнаха!
  • 29 Иван

    1 3 Отговор
    Мен ме стресна Лена Бориславова - тя е очевидно младеж, гений да е - пак - все пак - това е Конституция - не може 1 човек - нито някаква 3-4 души да правят нещо си.

    Тя се "изсили", това е за улегнали хора. Впрочем адвокатските кантори се занимават предимно с търговско право, където работи красавицата, определено дразни - счита се "най-убавата в квартала". Как ходи само - все едно не сме виждали жена (по-скоро - госпожица). известно време се занимавахме и с интимните й страсти, че и ни осведомяват от кого е родила - дотук добре.

    Надежда Йорданова - също е в сферата на пожеланията, но няма други кадри.

    Слави Трифонов и той да не приказва много - защото и той няма юристи - нали не можа да си регистрира партията - "Няма такава държава", стана "Има такъв народ", това си има специалисти по регистрации.

    За ГЕРБ - да не говорим - те са още по-надолу, освен ако насила не са платили на някого.

    Въобще - дават хляб на Конституционният съд.
  • 30 безпартиен

    2 2 Отговор
    А каква да е след като на в този КС е деца на АБПФК и ДС агенти или служители? Вече 35 години никой не предложи приемане на т.нар. "ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯ И ДЕКОМУНИЗАЦИЯ"!!!След 9.9.1944 без такъв специален закон от законодателната, съдебната и изпълнителната власти бяха отстранени бившите служители до тази дата!!!След това до тези три власти не бяха допускани децата и внуците им!!!!!И ТОВА БЕЗ СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН!!!! Справедливост??????На тази територия не търсете!! Сега управляват тези ползвали привилегии за постъпване във ВУЗ, местожителство и работа!Ако има истински журналисти ще се разровят и ще извадят всичко за всеки!Така че търсим честни журналисти вече 35 години!!!
  • 31 Верно ли

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "И това не е всичко приятели":

    Ако има някой, който си е на мястото там, това е Янаки Стоилов!
  • 32 България 🇧🇬

    3 3 Отговор
    Тошкооо И Ти изле Боклук продажен 👹

    Коментиран от #33

  • 33 А сеа де

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "България 🇧🇬":

    Евтини лъжи! И лъжите ви нескопосани.
  • 34 Госта..

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "И това не е всичко приятели":

    10 г. стаж- но като съдия а не като юристконсулт на психиатрична клиника или адвокат .
  • 35 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НЕЩО ТЪПО ГЛЕДАШ !!! МИ КАКЪВ ОРГАН ДА Е АКО НЕ ПОЛИТИЧЕСКИ - ВИЖ КОИ СА ТАМ И ОТ КЪДЕ СА ПРОБУТАНИ !?!?!?!? АЗ МОГА ДА ГИ ИЗБИЯ -- КАКТО ВСС , НО НОВИТЕ - ПАК ЩЕ СА РОДЕНИ ОТ СЪСЕДНИЯ ОТВОР !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 36 ПУТИН-ВОР!

    1 0 Отговор
    НОВОИЗЛЮПЕНИТЕ КОМУНИСТИ ОТ ИМА ТАКЪВ И...Т СЛАВИ ТРИФОНОВ СА ПРОТИВ ВСИЧКО ЕВРОПЕЙСКО И ПОДДЪРЖАТ ЯКО ПУТИНСКИЯ ИНТЕРЕС!
    ТОШКО-ОВЧАТА ГЛАВА С ОВЧИЯ МОЗЪК Е НОМЕР ЕДНО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове