26 Юли, 2024 18:21 3 719 30

Проф. Екатерина Михайлова: Решението на КС ще има тежки последици

  • екатерина михайлова-
  • конституционен съд-
  • съдебна реформа-
  • промени в конституцията

Можеше и да не се стигне до това решение

Това решение ще има тежки последици за това дали може да се прави някаква реформа в частта за съдебната власт.

Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ конституционалистът проф. Екатерина Михайлова по повод решението на Конституционния съд, с което обявява за противоконституционни част от промените в Конституцията.

Можеше и да не се стигне до това решение, защото имаше много бележки към текстовете, които не бяха чути и сега бяха чути през Конституционния съд. Съжалявам, защото съм привърженик на съдебната реформа и на това да се раздели прокуратурата от съда, добави тя.

Беше ясно в самото начало, че има риск промените да катастрофират. Някои неща звучат добре, но трябва и да са законосъобразни, посочи проф. Михайлова.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ококорен

    27 3 Отговор
    Бряяя,глей как ,,класната" се е ,,освежила и разкрасила" в сравнение от преди 30-на години,кога се появи в политиката и не бе още...,,професор",а само...,,класна"...
  • 3 Не ще

    27 0 Отговор
    мафията , олигархията и зависимите от тях престъпни политици никакви промени ! Пазят кожи и милиарди !
  • 4 Това решение

    18 6 Отговор
    показва, че двата кръга на мафията зад ПП и ДБ и ГЕРБ и ДПС, са се договорили за бозътъ в конституцията и сега единият кръг зад ГЕРБ и ДПС, прецака другият кръг на мафията ПП и ДБ! А като цяло, всичко е пълна боза!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кафеджийски адвокат

    11 9 Отговор
    Михайлова не е професор
  • 7 Кафеджийски адвокат

    12 8 Отговор
    Михайлова не е професор

    Коментиран от #13

  • 8 Действителен професор

    13 8 Отговор
    Тази не е никакъв професор

    Коментиран от #10

  • 9 Град Козлодуй

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    Довиждане
  • 10 Град Козлодуй

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Действителен професор":

    ДА с Купена Диплома
  • 11 Данко Харсъзина

    13 2 Отговор
    Кво толкова? Коронясаха Тиквата за Цар. Той и преди си беше бащица.
  • 12 Въпроси

    11 5 Отговор
    Класната какво е написала-монография, учебник? Какво и къде преподава? Защитила ли е дисертация? Минала ли е през академично развитие от асистент до професор?
  • 13 истински професор

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "Кафеджийски адвокат":

    Вярно е, че Михайлова не е професор, избран по процедурата, определена в закона. Не може човек, който има претенциите да говори за правова държава и върховенство на закона, да го нарушава грубо, като в противоречие със закона се самоназовава "професор". Дори нещо повече - "конституционалист". Време е бивши политици, след като паднат от политическата сцена, да не си присвояват сами научни звания, за които други хора са се борили цял живот. Не би следвало всеки да пипа конституцията и да се изказва по нея. Именно заради такива некомпетентни хора у нас не може да се извърши една истинска реформа.

    Коментиран от #15

  • 14 Главев

    10 5 Отговор
    На 68 години е и още не и е дошъл акъл в главата.
  • 15 Правонарушение

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "истински професор":

    Така е. Това е наказуемо.
  • 16 Алеко

    10 3 Отговор
    Добрата новина е, че ще избор на нов главен прокурор. Лошата е, че БКП унуките с двойно гражданство ще могат да стават депутати, също и изселените в Турция.
  • 17 Ний ша Ва упрайм

    10 2 Отговор
    туй лице и то проф. и по ко?
  • 18 Цанков

    5 2 Отговор
    В КС трябва да има истински учени немарксисти примерно като професорите Дачев,Радев и Русчев.Всички останали са марксисти и служат на олигархията
  • 19 Уха

    5 1 Отговор
    Отде ги извадихте Сите некролози
  • 20 Казали им вай насрая

    4 3 Отговор
    И защо да се разделя прокуратура от съд,след като и двете структури защитават правата на гражданите и на държавата.Как точно, ако прокуратурата е към министерството на правосъдието т.е.към правителството ще има честа да образува преписки за корупция срещу министри,депутати и др.държавни служители.И друго каква е тази квота 2/3 от прокурорите да се избират от НС ,то не е нормално.
  • 21 Стеф

    7 3 Отговор
    КС е политически орган, в който статуквото е в превес. Решенията на този състав би следвало да се поставят под съмнение и това се вижда в реакцията на част от обществото и част от юридическата гилдия. Чувството за справедливост отдавна липсва в правоприлагането като цяло. Държавата е като абдикирала, като институциите й се управляват от задкулисни фракции, които народа нарича задкулисие.
  • 22 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    7 3 Отговор
    НАЗРЯЛО Е ВРЕМЕ ЗА НАРОДЕН СЪД,
    НОВА КОНСТИТУЦИЯ НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И
    В НЕЯ ДА ПИШЕ ЗА ДЪРЖАВО - ОБРАЗУВАЩАТА РОЛЯ НА БЪЛГАРИТЕ :))
    ДЕМЕК ДА ПИШЕ " НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА НА БЪЛГАРИТЕ"
  • 23 Посолствата

    8 2 Отговор
    Това създание трябваше да е със доживотна присъда и конфискация.
  • 24 Поредния

    5 1 Отговор
    Съсел изпълзя от дупката и започна да църка за парче сиренце ....евалата на КС за решението. Показаха какви слабомозъчни ни оправляват

    Коментиран от #30

  • 25 олопиъ

    3 1 Отговор
    Тая жива ли е още бе, мислехме, че е хвърлила топа
  • 26 Класен Крадлев

    4 1 Отговор
    А,бе, какъв професор, може да е тая? Тя знае ли какво е професор? Не тия, които ченгето Денчев ги произвежда...професор по диалектически материализъм.

    Коментиран от #29

  • 27 Делян Магнитски

    2 2 Отговор
    Докато има такива като Стоилов, Серсемов, Янкулова, Карагьозова, Панова, Ченгенчев,така ще е. Това е орган на задкулисието.Шеф е човекът от Магнитски
  • 28 Тежките последици проидтичат от Безпардо

    1 1 Отговор
    Тежките последици произтичат от Безпардонното Отношение на Народното Събрание и Управлението на Държавата! В една държава в Която Човешките права не се Зачитат! А Грубо Погазват! Не Може да стане Другои! - Феодализъм в Действие! Чрез регламентите на Конституцията.
  • 29 "Професор" е

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Класен Крадлев":

    "Професор" е "Етикет", Който се Дава на тези които не си разбират от Работата ! Но Трябва да Лъжат Хората!
  • 30 Като туриха там

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Поредния":

    Като туриха там тоя който налага Противоконституционни Закони! Какво очакваш от Този Съд!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове