28 Юли, 2024 15:35 2 009 34

Прокурор Николова за драмата край Елин Пелин: Разпитани са 8 свидетели. Ще проверим и версията за умишлено деяние

  • прокурор наталия николова-
  • елин пелин-
  • свидетели-
  • умишлено деяние

Бяха открити две тела, и двете силно овъглени. Единият труп категорично е на мъж. Едното тяло бе намерено под бетонен елемент, затиснато и доста по-овъглено от другото. И двете тела бяха близо до сервизното помещение, обясни прокурор Николова

Прокурор Николова за драмата край Елин Пелин: Разпитани са 8 свидетели. Ще проверим и версията за умишлено деяние - 1
Снимка: Нова телевизия

Едва днес имахме възможност да приближим основната част на складовото помещение на фирмата, близо до сервизното помещение, откъдето направихме оглед на местопроизшествието. По време на огледа бяха открити две тела, и двете силно овъглени. Единият труп категорично е на мъж. Телата са откарани за аутопсия и съдебно-медицинска експертиза, която ще стане най-вероятно утре, както и за идентификация с ДНК анализ. Едното тяло бе намерено под бетонен елемент, затиснато и доста по-овъглено от другото. И двете тела бяха близо до сервизното помещение. Това заяви окръжният прокурор на София Наталия Николова, цитирана от novini.bg.

Прокурор Николова подчерта, че работят по всички версии – човешка грешка, техническа неизправност, ще проверим и версията за умишлено деяние.

„Изискана е цялата документация и ще се предостави на следствените огледи. Разпитани са осем свидетели. Охранителят е разпитан още вечерта след инцидента, както и вторият, който е успял да избяга, също вечерта. В „Александровска” болница ще се направят двете аутопсии на двете овъглени тела. Другите две аутопсии ще бъдат направени в „Пирогов”, каза още тя.

Според нея разследването ще бъде трудно: „С правна и техническа сложност е още от самото начало. Две денонощия не можем да доближим мястото на инцидента. Ще се наложат и множество експертизи. Първоначално пожаро-техническа експертиза, вероятно тройна. Експертизи на самото помещение, какво се е съхранявало там и т.н.
„Не сме приключили с огледа на местопроизшествие. Той ще продължи, когато е изцяло безопасно. Предприехме необходимото с оглед първоначални следствени действия и изваждането на телата на загиналите. Пространството е огромно, много неща трябва да бъдат описани, не знаем колко време ще отнеме това”, обясни още прокурорът.

Вътрешният министър Калин Стоянов подчерта: „Взривовете продължават. По-глухи са, вероятно са в контейнери вътре. Работим с тежка техника, която прави просека през слънчогледите, за да напарим опит пожарните автомобили да се приближат максимално и да поливаме от безопасно разстояние. Предстои с АПИ да изготвим нужните табели, когато пуснем движението, да посочват това, че може да се намери пиротехника на пътя или встрани и никой да не я взима и да я пали.”

„Няма опасност от взривовете, да уверя гражданите. От ден първи се извършват необходимите непрекъснати замервания на качествата на въздуха, и за момента няма повишение на стойностите. Шестият склад няма да се взриви."

„Предстои много работа. Този случай за момента има четири жертви, което е голяма трагедия. В утрешния ден е планиран разпит на колеги от пожарната, които с риск за живота си спасиха двама души, които обаче загинаха”, каза още той.

Стоянов обясни за момчето, което е свидетел на инцидента: „Той е късметлия. Присъствал е 10-20 минути на всичко, което се е случило вътре. Той се обажда на 112, като това е второто обаждане на спешния номер. Изглежда изключително компетентно дете в сферата, вероятно е студент на хората, които обаче вече не са сред живите.”

За пожара близо до българо-гръцката граница, министърът заяви: „Пожарът навлиза на българска територия и то там, където има информация, че има минно поле. Взехме решение да поискаме самолет от ЕС, вероятно ще заработи във вторник.”


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига, бе!

    15 1 Отговор
    Гражданското общество, което
    представлява 70% от не гласуващите но избори, трябва да вземе властта и да тури ред в държавата. И без саморазправа, ако обичате!
  • 2 Голата истина

    20 2 Отговор
    Много ясно виновни няма да има.Само глупак ще очаква друго.Та това е България.

    Коментиран от #12

  • 3 ФЕЙК

    11 8 Отговор
    Според евроатлантиците трябва да се търси руска връзка и лично Путин !

    Коментиран от #7

  • 4 истината

    18 0 Отговор
    в страните извън БГ тези неща се правят преди да има взрив.
  • 5 Емигрант

    14 0 Отговор
    Значи за да проверявате версията за умишлен палеж или знаете, че има седми човек който е "изчезнал" или с този умишлен палеж от сега си "измивате" и "изпирате" неадекватните ви следващи действия чакащи някакви парици от някъде да се покажат изпод "тезгяха" ? Колко ли време ще търсите "умишления" деятел ? Аз мога да предвидя още сега, това разследване ще приключи скоро в "архива" !
  • 6 Питам:

    13 0 Отговор
    Могат ли фоерверки да съборят дебелата бетонна стена на склада с ширина над 10 метра и след това бетонната ограда на сравнително голямо разстояние също с такъв пробив ?
  • 7 Абе "умник" ти да не

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "ФЕЙК":

    имаш "цирей" в мозъкът си от евроатлантическо естество, че намеси цивилизацията и интелигентността тук ?
  • 8 Конспиратор

    15 0 Отговор
    💲Прокурор Николова подчерта, че работят по всички версии – човешка грешка, техническа неизправност, ще проверим и версията за умишлено деяние.💲
    Няма я версията за съхраняване на взривни материали в непредназначени за целта ламаринени контейнери и навеси. Прикриват се така отговорни контролиращи.

    Коментиран от #9

  • 9 Въпреки че:

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Конспиратор":

    Калин Стоянов подчерта: „Взривовете продължават. По-глухи са, вероятно са в 💥контейнери💥 вътре.
    Прокуратурата това не проверява.
  • 10 Ураааааа !

    5 0 Отговор
    Дават ма по телевизията!🤑
  • 11 От прокурори ме очаквайте

    7 1 Отговор
    Истината
  • 12 Верно ли

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Голата истина":

    Ааа, не така! Лично го видях Путин как се промъква на гара Елин Пелин!

    Коментиран от #15

  • 13 Фойерверки

    16 0 Отговор
    къртят бетон.....
  • 14 Министърът на правосъдието: - нареждам

    9 0 Отговор
    това дело незабавно да отиде при делото за смъртта на В.Илиев, Ил.Павлов, Трактора и т.н., да си изчака редът както следва и тогава да продължи разследването ! Казах ! До тогава да се събират само доказателства във вид на пачки и от двете заинтересовани страни !
  • 15 И теб ли зарази тази

    1 8 Отговор

    До коментар #12 от "Верно ли":

    Кремълска "треска" бе бушмен ? Тя била епидемия по мозъкът, заразявали са се само тези които имали една или никакви гънки на този орган !
  • 16 Иван

    10 1 Отговор
    Сто % едно голямо НИЩО щото в България никога няма виновни навързани са като свински черва за да имаш такъв бизнес ти не си случаен човек нали или пасем трева
  • 17 о.з.от Варшавскя договор

    4 2 Отговор
    Петров и Баширов са.
  • 18 Абе нито съм някакъв

    8 0 Отговор
    специалист по биология, нито медицински работник, но от филмите често съм виждал как патоанатоми определят пола по таза, как единият овъглен труп се оказа мъж, а за другият не се знае, той прахообразен ли е намерен, трябваше да кажат ? Аз отдавна не варвам нито в праосъдието, нито в медицината, още по-малко пък някой прокурор да излезе и да ми говори за разследване почтено и без намеса на корупцията !
  • 19 Ханс Балдунг

    8 5 Отговор
    Време е разума да вземе превес над финансовите интереси на шепа хора. Статистиката, колкото и неудобна да е, показва, че тази дейност е допринесла до смъртта на десетки, физическото осакатяване на стотици и психологически тормоз на стотици хиляди българи. Доцентът пироман и хасковският бизнесмен с години нагло обясняват, как всичко било безопасно и едва ли не човеколюбиво изкуство. Е фактите показаха, че не е. Само да припомним за тези, които не знаят - на господин бизнесменът това му е втора подобна случка. Преди 18 години на мястото на офиса му в София имаше склад, който изгоря. Е като не си вземеш поука първия път, се стига и до сегашната случка. Дано поне сега да му дойде акъла и не изнаглее като онези от Миджур да продължи със същото. И държавата да си свърши работата - тотална забрана на пироманските забавления.
  • 20 Ханс Балдунг

    8 5 Отговор
    Цитат от нета:

    Склад за фойерверки се взриви и изгоря в София
    30 септември 2006 13:31

    Склад за фойерверки се взриви и изгоря в София / netinfo

    Силна експлозия разтърси тази сутрин столичния квартал "Толстой". Взривът избухна в склад с фойерверки и пиротехнически материали ул. "Илиенско шосе" между 7,30 и 7,45 ч. Няма пострадали хора.

    Около 50 огнеборци работиха тази сутрин на мястото на инцидента. Пожарът беше погасен малко след 10 часа.

    Причините за пожара все още не са известни. Складът е бил пълен с фойерверки и други пиротехнически средства. Стоката, която изгоря, е собственост на фирма " Енигма". Складът е с площ от около 400 кв. м. В близост до него няма жилищни сгради.


    Дежавю?

    Коментиран от #21

  • 21 Верно ли

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ханс Балдунг":

    Не е "дежа вю", а открийте разликите. Когато гръмнат фойерверки няма загинали, счупени прозорци и напукани стени.
    А на оня с двете гънки отгоре даже няма да се хабя да отговарям.

    Коментиран от #24

  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 9 Отговор
    "УМИШЛЕНО ДЕЯНИЕ" Е .................... РУСКИТЕ ШПИОНИ И ТЕРОРИСТИТЕ НА МУНЧО БРАДАВИЦАТА ............,... ФАКТ !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ханс Балдунг

    5 6 Отговор

    До коментар #21 от "Верно ли":

    Айде стига вече с тези конспиративни теории! По света има десетки подобни инциденти с много по-тежки поражения и с много повече жертви. Мексико, Китай, дори в Германия... много преди войната в Украйна. И там ли снаряди са гърмяли?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българка

    6 3 Отговор
    Калин Стоянов твърди, че външният човек е компетентен в сферата....Коя точно сфера? На взривове или на пиротехника. Най-вероятно бил студент на загиналия доцент. Това поставя още повече въпроси. Какво е правил този младеж в складовете. Заедно със загиналите служители ли е пристигнал? И ако не е, какво е вършило компетентно по взривове лице в зона със забранен достъп . Според мен са взривени боеприпаси.Не може дебели бетонни стени да хвърчат от ударна вълна на взривени фоерверки.Или греша?... И вече все повече мирише на диверсия.

    Коментиран от #30

  • 27 Българка

    4 0 Отговор
    Доколкото има публична информация преки ЖИВИ СВИДЕТЕЛИ НА ВЗРИВОВЕТЕ СА САМО 2-МА -пазачът и външното компетентно лице. Останалите 6 свидели на какво са свидетели? Собственикът сред тях ли е?
  • 28 Пешо

    3 0 Отговор
    Щастливеца който е избягал навреме какво е правил там . Не е ли логично той да е заподозрян а не свидетел .
  • 29 Емигрант

    3 5 Отговор
    Абе тук свърталище на побъркани умствено червени екземпляри ли е, как може коментар на човек преписал преживяно преди 18 г. и описано в статия в медиите да му сложат минуси, все едно, че не е верно /Ханс Балдунг N 20 / толкова ли вече са се "задръстили" с мисленето тези болшевишки вампири, че дори не признават действителни факти ? Що за простолюдие се развъжда на тази територия на червеното зло, а аз си мислех, че не е чак толкова умствено бракувано ?
  • 30 Студентът в склада

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    Безплатен хамал на професора за товарене на буса и за заветна тройка в студентската книжка.
    Пример и за висше образование.
  • 31 пак заблуди

    3 0 Отговор
    След като се знае, че има оцелял, как така още не знаят кои са загиналите? Той нали е бил с тях? До кога управляващите ще ни заблуждават?
  • 32 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ДЕЯНИЕТО Е УМИШЛЕНО ---НО КОЙ УРЕДИ ЖЕРТВИТЕ ДА СА ТАМ -В ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ -- КОЙ Е УБИЕЦА -- ПРОКИРОКИРОРКЕ ??????????????????????
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 аха

    0 1 Отговор
    Закъсняват с руската следа или гаргата изпуснала запалка. Па може и да са извънземните.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол