29 Юли, 2024 21:35 1 400 29

Кметът на Елин Пелин: Към момента цялото поле е осеяно с пиратки. Направихме табели хората да не ги пипат

  • кмет елин пелин-
  • поле-
  • пиратки-
  • табели-
  • пипане

"Няма как да подминем факта, че имаше и някои опити да се впишат стари щети. Някои хора искаха вследствие на тази трагедия и извънредна ситуация да си направят ремонт на къщата, което ние няма да позволим", категоричен бе Ивайло Симеонов

Кметът на Елин Пелин: Към момента цялото поле е осеяно с пиратки. Направихме табели хората да не ги пипат  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Трийсет къщи имат щети след взривовете край Елин Пелин.

"Все още не можем да кажем крайната цифра на къщите и сумата на щетите. Това, което правим в момента, е оглед на всички къщи. Има места, на които не можем да влезем по различни причини - хората са на работа или не са на място. Надявам се до края на седмицата това да бъде завършено като огледи и след това да започне да се оценява по референтните стойности", каза кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов в студиото на предаването "Денят ON AIR".

Някои се опитаха да се възползват от трагедията
Той поясни, че основно става въпрос за счупени прозорци, дограми, керемиди и мазилки.

"Няма как да подминем факта, че имаше и някои опити да се впишат стари щети. Някои хора искаха вследствие на тази трагедия и извънредна ситуация да си направят ремонт на къщата, което ние няма да позволим", категоричен бе Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Пиратки покриват цялото поле
Кметът на общината отново обърна внимание на разпилелите се пиратки и пиротехника в близост до складовете и апелира хората, които ги видят, да не ги пипат, а да се обадят на 112.

"Към момента цялото поле е осеяно с фойерверки, пиратки и други неща, които могат да се възпламенят. Днес направихме табели, с които да уведомим гражданите да не ги пипат, да не ги докосват. Военните информираха, че ще има формирование, което ще се отзове на място и ще започнат събирането на тези разхвърляни пиратки и бомбички", уточни Симеонов.

Работата на институциите
По негови думи в справянето със ситуацията институциите са работили изключително професионално, но посочи като проблемно включването на системата BG-ALERT.

"Вторият SMS, който беше подаден от системата, създаде един хаос, който ние не можехме да контролираме и се получи така, че нито хората се евакуираха, нито ние знаехме как да процедираме", коментира кметът на община Елин Пелин.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В полето

    24 5 Отговор
    познати намериха десетина Стингъра

    Коментиран от #20

  • 2 Сатана Z

    24 5 Отговор
    А противопехотните мини за. Украйна и те ли са пръснати из нивите?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ама до всяка пиратка ли?

    17 5 Отговор
    Сложи табелка бе кмете.
  • 5 Ман Гасар

    21 4 Отговор
    Никви табелки, шъ берем пиратки бате.
  • 6 Пийвай си узото

    19 8 Отговор
    Тъпанар такъв,на следващия инцидент и теб да те няма. Кмвт а ходи с частна охрана,оти бре шопо.
  • 7 В БГ

    23 6 Отговор
    70% от кметовете завършени простаци.
  • 8 ХА ХА ХА

    19 4 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ! КМЕТА ЛЪЖЕ КАКТО И УПРАВЛЯВАЩИТЕ КАТО СИГАНИ ! ЗАЩО ДА НЕ СЕ ПИПАТ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ПИРАТКИТЕ ????? ТОВА СА БОМБИ СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ .....КОИТО ГИ ДОКОСНЕ ....УМИРА ! ЕЙ ТЪЙ НИ МАНИПУЛИРАТ И ЛЪЖАТ ЗА ВСИЧКО !
  • 9 Хи хи хи . Голям майтап !

    17 3 Отговор
    Абе дайте тия пиратки на укрофашистите .....ще има да гърмят месеци наред в Укрия !!!!!!!
  • 10 Ехааааааа

    18 4 Отговор
    Все такива простаци ли избираме за кметове ....?????? За да ни се подиграват и да ни правят на будали ????
  • 11 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    18 2 Отговор
    В ЕЛИН ПЕЛИН ДЕТОНАТОРИТЕ
    В СВИЛОЗА ЗАВОДА ЗА ЦЕЛУЛОЗА ЗА ПИРОКСИЛИН
    .....
    НЯКОИ ОРЪЖЕЙНИ ТЪРГОВЦИ СПЯТ С ПОМПИ ПОД КРЕВАТА :))
  • 12 Ми то.....

    11 3 Отговор
    Никой да не пипа остатъците от пиратки след нова година !!!!!! Защо няма такова указание за народа .....ще се изтърпим ??????????????
  • 13 мддаа

    14 3 Отговор
    Цялото поле е осеяно с пиратки, защото Празногламчев и Лемурът са отишли да се снимат на гръцката граница, докато репортерът на БНТ каза, че само за времето на репортаж е чул поне 10 взрива!! Пълна и ТОТАЛНА некомпетентност на държавните институции и липса на желание за каквато и да било работа!
  • 14 Крумов

    22 3 Отговор
    Май наистина е било склад за оръжия. Каквъв е този склад - толкова ли фойерверки се правят, тоест - употребяват.
  • 15 Тоя кмет направи ли табелки

    14 2 Отговор
    След новогодишната вечер тая година и отбеляза ли кои какво да пипа за да няма експлозии ?? Прости хора ни управляват ....но и ние сме по прости , че ги избираме !!!!!

    Коментиран от #18

  • 16 Още новини от Украйна

    12 3 Отговор
    След като Баширов и Петров минаха през Елин Пелин:
    В Германия избухна експлозия в най-големия химически завод на компанията BASF.
    По предварителна информация ранените са около 15 души.
    По-рано Германия обвини руските спецслужби в организирането на саботаж в отбранителното предприятие на корпорацията Diehl, в резултат на което заводът за производство на елементи от системата за противовъздушна отбрана IRIS-T беше почти напълно разрушен.
    Сега можем да очакваме и опити за приписване на извънредното положение на образните „Петров и Боширов“, които „подкопават предприятия, свързани с германския военно-промишлен комплекс“. В същото време, както в случая с завода Diehl, едва ли ще видим разумни доказателства за „руска следа“.
  • 17 Хе хе

    11 3 Отговор
    Тея табели да не излязат по-скъпи от пътните знаци по шосетата хе хе хе.
  • 18 Баце

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Тоя кмет направи ли табелки":

    Това го каза и Борисов!
  • 19 Гръч

    8 2 Отговор
    Сиганите на битака продават детонаторите викат им пираткАко си добър купувач и мераклия може да те уредят и с шашка тротил прилича на дебела свещ с дупка по средата
  • 20 Ъхъ

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "В полето":

    Не ни занимавайте с глупости, колко още незаконни цеха за производство на боеприпаси има в градовете!?!☹️
  • 21 Добре че никой не се довери на

    6 0 Отговор
    Държавните институции изпращащи този смс и не настана паника заради една голяма заря
  • 22 Да не се пипа защото може би

    12 0 Отговор
    Не е осеяно само с пиратки а може да има и нещо повече
  • 23 Кметът

    4 0 Отговор
    Вая кондиос сениор
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Заинтересован

    5 0 Отговор
    Защо никой не дискутира темата къде в тези складове ежедневно се взривяваха всички пиротехнически средства с изтекъл срок на годност и по какъв начин, както и продаваха ли ги на близки и познати?
  • 27 Емо

    3 0 Отговор
    Ураа , безплатнип пиратки, събирай народе, за нова година без пари.
  • 28 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Всичките шарани са наясно, че е гърмяло нещо друго , което е изхвърлило с взривната вълна всичката увеселителна новогодишна пиротехника щом тя се е пръснала по полето и то ....невзривена. Последното означава, че фоерверки, пиратки и прочие набедена за големите взривове пиротехника, НЕ СЕ ВЗРИВЯВА лесно, като иницииращо взривно вещество /ИВВ/ от удар или искра !!
    Тези взривове из страната за последните години станаха доста. Има нещо гнило в балканската държавица !!
  • 29 Дупничанин

    4 0 Отговор
    "Към момента цялото поле е осеяно с фойерверки, пиратки И ДРУГИ НЕЩА, които могат да се възпламенят."
    ----
    Я, бе, убавец, да те питам аз тебе, кои са тия ДРУГИ НЕЩА??? М???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол