6 Август, 2024 09:41 1 963 27

Политолог: Прави се опит за антиГЕРБ коалиция в този парламент и Главчев да не е служебен премиер

  • герб-
  • правителство-
  • избори-
  • партии-
  • коалиции

На политическата сцена няма да има нов играч, но ще има нови обединения

Идеята е да има друга фигура, която да е базирана на антиГЕРБ коалиция в парламента. Това обаче трябва да е синхронизирано с президента Радев, който има политически интерес Главчев да не е служебен премиер. Такова мнозинство би взривило възможността в следващ парламент да се изгради проевропейско правителство между ГЕРБ и ПП.

За това предупреди пред "Здравей, България" по "Нова телевизия" политологът Цветанка Андреева.

Важно е кой е служебният премиер, защото той ще организира вота, а избирателите трябва да имаме честни и прозрачни избори. Чухме и мнението на Димитър Главчев, че се е справил прилично, но оценката за работата на политиците я дават гражданите. Неговото преизбиране изглежда сигурно, тъй като няма алтернатива. Това каза социологът Елена Дариева в „Здравей, България“.

Социологът посъветва на избирателите да се обясни първо какви бъдещи обединения могат да бъдат направени в новото народно събрание. Политологът допълни, че трябва да се разкаже и защо се правят такива коалиции.

Рая Назарян е отказала, тъй като ако приеме да стане служебен министър-председател, няма да има право да участва в изборите.

Дариева не смята, че на политическата сцена ще се появи нов играч, но ще има нови обединения, каквото е това на БСП. Андреева обаче посочи, че е скептична към опита на партията да овладее ерозията.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    25 2 Отговор
    политоложката Цветанка Андреева
  • 2 ДелиОрманския

    24 2 Отговор
    цветито ми е любимка, хммммм
  • 3 трясъ

    14 4 Отговор
    Нови избори наесен. До кога? Все на избори ли ще я караме?
  • 4 бай Иван

    23 2 Отговор
    Цветанка Белата / вече почна да сменя традиционно белите си дрешки / замени проф Антоанета Христова като редовен гост по студията. Пита се какво сгафи Христова та я низвергнаха от студията и сега сипе огън и жупел срещу тези дето защитаваше по кабеларките и какво направи "Белата" та я припознаха за някакъв експерт.

    Коментиран от #13

  • 5 Незнайно

    26 1 Отговор
    защо канят Андреева да коментира. Сигурно всички други са на море. А тя е истинска боковистка, която публично си къса ризите и си скубе косите че Тиквоний не е и няма да бъде на власт
  • 6 Чичо Ву от село Рандеву

    24 2 Отговор
    Много ясно беее, от както се пръкна тоя вашия Буци 20 години само мутри и мизерия на тая територия... Всичко откраднахте, с тая пара от ЕС тука щеше да свети и всичко да е чисто ново и качествено. В западния парк пейка 13000 лева, кво да говориме, нищо не направи и нищо не построи тоя ГЕРБ, хората сами си събират пари от линейки до сами да си асфалтират пред къщите. Иска ми се да потънете като титаник да потънете.
  • 7 А Н Т И

    28 2 Отговор
    ГЕРБ трябва да е гласуването в ЦЯЛА България . Бойко и Орбан по едно и също време управляваха - Унгарците от ШЕС милиона станаха ОСЕМ а ние при БОКО от осем станахме ШЕСТ . Орбан дава за трето дете 33000 евро , а боко 300 ЛЕВА . България ще я бъде само БЕЗ БОКО и ШИШИ .
  • 8 1234

    22 0 Отговор
    тази я въртят по всички канали, но извода е, че това служебно правителствои е на герб, а това е основание да се очаква кой ще е пак победител на изборите

    Коментиран от #15

  • 9 Никси

    3 11 Отговор
    абе како що се напъваш излишно като там друг ги реди картите , Главчев та Главчев , я съм за Томислав Дончев , ама дали така мисли онзи дето реди картите правилно или Дончев ще е съгласен първо, то като гледам нема кой друг от Герб , а Дончев е точен за премиер , поне като прави изказвания или дава интервю , той ги казва нещата точно , а не по заобиколен начин, право куме в очи , те за това ми харсва в тоя ред на мисли и по добра работа че свърши според мен , що се отнася до Тома Биков , Оооофффффф ко ффффффоооО!!!.
  • 10 Леон

    14 0 Отговор
    олигархи мутри мафия
  • 11 фбр

    13 0 Отговор
    Така наречената политоложка Цветанка е чисто и просто платена подлога на Магнитски Пеевски !
  • 12 Офффф

    3 0 Отговор
    Хайде разплачи се
  • 13 Доротея

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "бай Иван":

    Антонела Христова е по скоро ДБ, а Цветанка - откровен гербераст! Ето, затова! Няма разлика между Цветанка, Латинка /Петрова Актрисата/ и Христо Мутафчиев - все бездарни герберасти на хранилка!
  • 14 Безпристрастен

    3 4 Отговор
    Не съм вражалец,но Главчев,ще остане Премиер,не само до Нова година ( минимум,заради парламентарни игри,с придружаващи врътки) ,но отсега гарантирам,че ще продължи и след края на 51 Парламент.Нали се радвахте ,че не Президент,а именно Радев,ще му отрежат правото ( по Конституция) .Е,сега получихме Главчев " служебен" за неопределено време.Така може да продължи и още една година.
  • 15 Тази

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "1234":

    Я въртят не само по тв канали, но и в една политическа централа.
  • 16 Главчо

    8 0 Отговор
    Много точно си отговаря на името
    А такива лакей като цветанчето
    Предизвикват само презрение
  • 17 Коко

    10 1 Отговор
    Герб са проклятието на България.
  • 18 Любима ми Цветанке

    6 0 Отговор
    Много си елементарна. Много продажна. Много некомпетентна. Много обвързана. И да ти кажа, ако си спомняш морето от 2019 г. - много смърдяща
  • 19 Сабина

    8 0 Отговор
    И ако не е Главучев какво ще стане. Няма да имаме честта да слушаме запъващо - фъфлеща и празнократунова носопровиснала тикволюбка
  • 20 He Гербер

    7 2 Отговор
    Бойко и Орбан по едно и също време управляваха - Унгарците от ШЕС милиона станаха ОСЕМ а ние при БОКО от осем станахме ШЕСТ , Орбан дава за трето дете 33000 евро , а боко 300 ЛЕВА . България ще я бъде само БЕЗ БОКО и ШИШИ .
  • 21 оня с коня

    1 8 Отговор
    И да не забравят тия Антигербери чи който нож вади,от нож умира.Мдааа...
  • 22 Глас народен

    6 0 Отговор
    Разберете ако не са държавните служители и техните близки които са на хранилка на ГЕРБ ромското население което е готово за 50 лв да си даде гласа за който и да е никой друг не иска да ни управлява ГЕРБ под диктата на Банкята , а е безмислено и гласуването за Израждане , на дългуча от дивана на Има загубени избиратели чалгари за Шишко кеша и разпиляното Величие.
  • 23 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    МЪДРОСТТА НА ТЪПОТАТА !!!!!!!!!!!!!!!
  • 24 А каква

    2 0 Отговор
    коалиция се направи преди време така, че президента да няма право да назначава служебен премиер и кабинет? Всички си правят мръсни номера.
  • 25 така така

    1 0 Отговор
    Дано!
  • 26 Никси

    1 0 Отговор
    Офертата на Банката е смяна на Кутиите , Банкера (Президента) каза Зделка или да , има зделка , кутията отива при Димитър Главчев , а кутията на Димитър Главчев при Томислав Дончев !!!🤠😅😊😃🤡🥰😊.
  • 27 Демократ

    1 0 Отговор
    Ако има избирателен закон,който гарантира честни избори и зачитане свободното право на глас на всеки българин по света и у нас, ако депутатите се избират от избирателите, а не от мафията и нейните партии, ако има честно избран парламент, което е характерно за демократичните държави, хората ще гласуват за своите избраници. 35 г. не е имало нито веднъж честни избори и след псевдодемокрацията, създадена и ръководена от ченгетата така,че парите,властта и контрола над всичко да е в БКП партийната номенклатура и ДС-КГБ мафията на задкулисието, хората няма да гласуват. Като няма правосъдие и разделение на властите и свобода на избор и свободен пазар в Парламента ще определят съдбата на българския народ престъпниците, които трябва да са в затвора. Това трябва да се казва на хората и това е задачата на аналлизаторите, за да знаят истината. Виновни за българската трагедия са тези управници, не ЕС и НАТО. Те откраднаха милиардите, отпуснати от ЕС за развитието на България. Те мечтаят за диктатурата на Живков и са свързани с Кремъл и не пускат България да е свободна и демократична. Справка -Румъния, ще й дишаме праха и ще пеем " кога ще ги стигнем румънците".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове