8 Август, 2024 05:33 2 979 31

Боян Чуков: Ако Тръмп спечели, ще бъде сменена голяма част от българския политически елит

  • боян чуков-
  • избори-
  • сащ

От битката в САЩ зависи какво ще се случи във всички неврологични точки на земното кълбо, заяви геополитическият анализатор

Боян Чуков: Ако Тръмп спечели, ще бъде сменена голяма част от българския политически елит - 1
Снимка: БНР

САЩ са държава, която разполага с огромен политически, военен и икономически ресурс. Те вече не са глобален хегемон, но те продължават да бъдат доминанти в света. Затова и изборите в САЩ са изключително важни за целия свят.

Това каза геополитическият анализатор и бивш офицер от разузнаването Боян Чуков пред "Фокус“.

В момента се вижда битката между двете основни партии в Америка: На демократите и на републиканците, като и двете партии се опитват да прокарат своите проекти, от което зависи и бъдещото развитие на САЩ. "Демократите са тези, които развиват и се опитват да развиват глобализма, в който американската държава е само инструмент за техните глобални планове. От друга страна имаме републиканците, които имат за задача да реиндустриализират и да етатизират САЩ. Така че от тази битка зависи как ще се развиват събитията не само в САЩ, не кой проект ще победи, а какво ще се случи във всички неврологични точки на земното кълбо,“ обясни той.

Според експерта като че ли задкулисието в лицето на дълбочината държава е склонно по-скоро да подкрепи проекта за реиндустриализация на САЩ на републиканците, тъй като САЩ вече нямат този ресурс да участват в всички глобални конфликти по света, като тези в Украйна и Близкия изток. "Ако САЩ тръгнат да се реиндустриализират или по пътя на проекта, който предлагат републиканците и Тръмп, те ще бъдат принудени да се съсредоточат в Азиатско-тихоокеанския регион, да се концентрират в битката срещу Китай и да се опитат да отнемат пазарите на Китай.“

Политическият елит в България е силно обвързан с предстоящите избори и събитията, които ще последват в САЩ. "Ако Доналд Тръмп дойде на власт, ще бъде сменена една голяма част от българския политически елит, който в момента е пряко свързан с демократите и изпълнява безпрекословно техните указания и работи по техните опорни точки. Това ще се случи във България, нищо повече. Ако очакваме да случи някакво чудо, няма да стане,“ категоричен е Боян Чуков.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    36 3 Отговор
    Затова до изборите в Метрополията САЩ правителство в България няма да има.
  • 2 Затова

    41 4 Отговор
    сме за Тръмп !!!

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бамбука

    7 8 Отговор
    Как ще се смени ? Ще си сменят имената ли ?
  • 5 Ний ша Ва упрайм

    19 2 Отговор
    хахахахахаха колонията ша опустее в посока канадско
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Артилерист

    12 26 Отговор

    До коментар #2 от "Затова":

    .. сме за Тръмп !!!...



    Всички путинисти в България сте за Тръмп. Веднага след като бе избран през 2016 година в Кремъл отвориха шампанското а в България русофилите бяха спешени немедленно да учредят "Българско Тръмп общество". То бе учредено през януари 2017 година от русофилстващи учредители като Борислав Цеков, Александър Томов-Лупи, Светлана Шаренкова и Димитър Иванов-Митьо Гестапото, “независимия” социолог от “Сова Харис” Васил Тончев, Любчо Нешков, Боян Чуков и прочие русоиди – общо около 40 на брой.

    Коментиран от #24

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Механик

    7 25 Отговор
    Читателите трябва да знаят, че Боян Чуков е дърто ДС ченге и да си имат едно наум когато четат "геополитическите му анализи".
  • 11 Истината

    7 26 Отговор
    Навремето Хитлер разчиташе на Вундерваффе-оръжието чудо за да победи. Днес психопата Путин разчита на Тръмп.
  • 12 Истината

    11 29 Отговор
    Боян Чуков е офицер от Първо Главно управление на ДС и е попълвал следният клетвен лист :"Тържествено се заклевам
    -да бъда безпределно предан на своя народ, на социалистическата родина, на делото на Българската комунистическа партия и на дружбата с великият Съветски съюз."
    Какви обективни анализи може да очаквате след подобни клетви може да се досетите.

    Коментиран от #31

  • 13 Гошо

    7 1 Отговор
    Мъдqpaтора е ХОМОзом
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Анонимен

    26 3 Отговор
    Само това,че част от нашия политически елит ще бъде сменен,ми е достатъчно за да стискам палци за Тръмп
  • 16 КАКЪВ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ...........

    24 3 Отговор
    ...........ПРОсТО СЛуГИ НА ПОСОЛсТВОТО..............ВЕТРО ПОКАЗАТЕЛИ.......
  • 17 Не е нужно

    19 4 Отговор
    да си бил ченге от ДС за да стигнеш до този извод. Това всеки непредубеден ще го види. Мерак ми е Харис да спечели, че да се поразклатят Щатите. Стига само те са изнасяли революции. Заради арабската пролет, която спретнаха в Европа сме на тоя хал. Нека и на тях им пламне къщата да видят хубаво ли е.

    Коментиран от #23

  • 18 Тази

    3 6 Отговор
    петолъчка и геополитически бил?!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Защо трябва

    2 4 Отговор
    тръмпист да коментира процесите? Не може ли някой неутрален?
  • 23 Има хора в Щатите,

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "Не е нужно":

    които не са сигурни кой им е президентът. Не се интересуват и живеят в блажено неведение. Доказано е, колкото по-малко хора в една държава се интересуват от политика, толкова по-добре се живее в нея. Пука им дали ги управлява Сульо или Пульо, щом си живеят готино. Да сте видели протести в Швейцария?

    Коментиран от #25

  • 24 Аз съм

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "Артилерист":

    за Тръмп и не съм путнист. Напротив, изцяло поддържам Украйна в нейната борба за свобода. И вярвам че след като минат изборите и Тръмп бъде избран, той ще сложи Путин на мястото му за изненада на капейките

    Коментиран от #27

  • 25 Хехе

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Има хора в Щатите,":

    Глупак
  • 26 А??

    2 1 Отговор
    Защо постоянно ме триеш???!
  • 27 А моето скромно мнение е,

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "Аз съм":

    че който и да спечели в Щатите, копейките ще го д.хат.
  • 28 Аре да си ходиш

    1 7 Отговор
    Пълни глупости! Този ДС агент на пуСИновото КГБ е крайно време да се пенсионира и да спре да се показва публично
  • 29 Историк

    1 5 Отговор
    На този агент на ДС както и на всички прокремълски агенти, много му се иска безцеремонния криминален наглец Тръмп, приятеля на Путин, да спечели изборите, да приключи с водещото място на САЩ в света, държавата Украйна да капитулира пред Путин и да възтържествува диктатурата, която ще ликвидира демокрацията. Няма как обаче водача на демократичния свят да приеме това.
  • 30 Тъпа ушанка

    2 6 Отговор
    Тоя Чуков, преди да започне да ръси глупости, трябваше да започне с думите " Гаварит Масква"
  • 31 Той поне

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Истината":

    Се е клел в нещо! На тоя хал сме в България, защото унищожиха Вярата на българина- в Бог, в Закона, в "Политиците", в силите и възможностите да сме една Велика България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове