10 Август, 2024 20:03 3 700 55

Десислава Иванчева призова за предсрочното освобождаване на Биляна Петрова от затвора

  • десислава иванчева-
  • биляна петрова-
  • затвор

Причината е влошеното здравословно състояние на бившата й заместничка в кметството на столичния район "Младост"

Десислава Иванчева призова за предсрочното освобождаване на Биляна Петрова от затвора в Сливен, предаде ФОКУС.

Двете бяха осъдени за поискан и получен подкуп от бизнесмена Александър Ваклин.

В свой Фейсбук пост Иванчева призовава за предсрочното освобождаване заради влошеното здравословно състояние на бившата заместник-кметица на столичния район "Младост".

Тя пише, че Биляна Петрова трябва да започне незабавно лечение заради болки в таза и гръбнака. Иванчева разказва за това как Петрова работила 3 седмици с натрошени кости вследствие на тежък труд в затвора. По думите на бившата кметица на "Младост" Петрова получавала обезболяващи, но те спрели да действат.

"От 15 дни Биляна е отново на обезболяващи, заради силни болки най – вече в таза и гръбнака, където са счупванията и напукванията. Тя е в голяма опасност- костите ѝ в момента са твърде чупливи, костната ѝ плътност е като на 80-90 годишна жена. Точно сега, тя трябва много да се пази, защото всяко волно или неволно падане, бутане, може да ѝ е последното. В затвора това е мисия не възможна", пише в своя пост Иванчева.

Тя казва още, че Биляна Петрова се придвижва с бастун от месеци, а на ден трябвало да изкачва стъпала, равняващи се на 10-15 етаж: "В Сливенския затвор не могат да ѝ осигурят жизнено необходимите грижи", категорична е тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 така така

    17 39 Отговор
    За нейното собствено освобождаване няма ли да призове?
  • 3 обективен

    97 18 Отговор
    Постановката на ОПГ - ГРАБ ,прати тези жени в затвора с помощта на ГЕШЕВ , защото не искаха да разписват за строежи на кочини !

    Коментиран от #9, #39

  • 4 Руската колония бг

    87 20 Отговор
    Попиляха живота на невинни хора,къде са правозащитни организации,поне някви дрехи да и занесат

    Коментиран от #31

  • 5 боко - шиши

    86 10 Отговор
    Тези които ги вкараха в затвора трябваше от преди 10 год. да са вътре ,но те колят и бесят
  • 6 Петър

    64 13 Отговор
    Не, че не са взимали пари за разрешителни, но бяха сготвени по класическа
    политико-мутренска рецепта.

    Коментиран от #46

  • 7 Трагедията правораздаване

    73 17 Отговор
    Снимката е показателна,все едно ,че е в някоя колония в Сибир,арестуваха ги щото се бориха срещу корупцията,и двете нямат един лев в джоба,

    Коментиран от #14

  • 8 Свобода

    60 13 Отговор
    и за двете жертви на престъпната , алчна , корумпирана и ненадмината с мушенгиите си шайка !
  • 9 Хааа

    18 51 Отговор

    До коментар #3 от "обективен":

    Затова забременява инвитро да спаси кожата. Нали тая трябва да гние там
  • 10 Дори

    24 49 Отговор
    А, как нищо и нямаше като изнудваше и крадеше? Всички престъпници изведнъж се разболяват и лягат да умиргат като ги уличат, влязат в съда, или в затвора.... Като ги оневинят, или освободят от затвора отново стават нагли и здрави.

    Коментиран от #17

  • 11 Иван

    18 31 Отговор
    А га мама кюфтета не рива
  • 12 Артилерист

    58 19 Отговор
    Свобода за Петрова! Една умна и невинна жена се самоубива заради циничната и брутална несправедливост. Респект към Иванчева, че се застъпва за заместничката си. Двете кметици се осмелиха да се изправят срещу строителната мафия и тя, чрез оръдието си Гешев, ги натопи и осъди. Спомнете си при какви унизителни условия ги държаха в софийския арест. Свобода и за Иванчева! Затвор за Ваклин и Гешев!

    Коментиран от #49

  • 13 Ком

    37 10 Отговор
    Няма ли поне Илиана Йотова да се намеси и да помогне.

    Коментиран от #45

  • 14 Никола

    25 28 Отговор

    До коментар #7 от "Трагедията правораздаване":

    Пожелавам ти, когато имаш работа с община, кметство, или друго държавно учреждение да попаднеш на такива "боркини" срещу корупцията. Жив ще те изядат, знам от личен опит. За две скици и данъчна оценка ме мотаха месеци, накрая, въпреки, че бях платил, не ми издадоха актуални документи.... Имах желание да ги очистя. Накрая брокера им плати по 50 лв., и документите бяха готови за 10 минути. Малко им е на тези двечките, жалко, че са само те са зад решетките, държавните и общинските служби са пълни с такива алчни, нагли и некадърни твари.

    Коментиран от #21

  • 15 Бойко Българоубиец

    33 11 Отговор
    Тия двете няма да ги оставя да излязат живи от затвора задето ми спънаха бетона в Младост! Хехе ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!

    Коментиран от #52

  • 16 Ивелин Михайлов

    27 10 Отговор
    Това се случва, когато наистина скочиш на мафията. Мен ме чака същото, защото отказах да стана патерица на гроб и дпс.
  • 17 Ако беше крала,

    42 14 Отговор

    До коментар #10 от "Дори":

    Иванчева нямаше да е в затвора. Щеше да си купи свободата, а и нямаше да живее в панелна горсониера с тапети и мебели от преди 40 години. Ама нищо, следва Страсбург и ние ще й платим обезщетенията, а не ония. Същото и със заместничката й.

    Коментиран от #36

  • 18 1111

    40 8 Отговор
    Тази жена най вероятно е бита,има строшени кости в областа на таза и гръбнака и неестествено движение на десния крак,такива поражения стават само с твърд предмет или падане от високо,никой не казва как е получила нараняванията и не и дават да говори с медии
  • 19 Юрист

    34 13 Отговор
    Иванчева доказа пред детектор на лъжата, че не е искала и вземала рушвети.. има го в канала на цанов разпита
  • 20 българия или мафията в читанка инфо

    20 4 Отговор
    Тя е 1973г родена, но казваше - че се е борила срещу комунизмът, социализмът и БКП. Това натегачество на Сорос, ЦРУ, посолството, НПОтата десни и десните партии, антикомунистите, не й помогна. Радев сгреши, че не ги помилва, няма значение дали са виновни - според мен не са виновни, не са такива - корумпета и затова ги наказаха, но чудовищно ги аристуваха и обвиниха - затова заслужаваха да се отмени всичко срещу тях. Да, президентът е с ммафията, едно ппрррасссе еее.. Аз съм ляв, а те се правят на десни, но САМАРЯНИНЪТ Е ЛЯВ, БЛУДНИЯТ СИН Е ДЕСЕН.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Никола

    15 16 Отговор

    До коментар #21 от "Да бе, да":

    Не лъжа. Платих, изчаках срока и ми казаха, че има нов план, в който имота ми е с намалена площ спрямо предходния план. Изпратиха ме към частна фирма за нови картографски измервания, добре, че не бяха измамници, казаха ми, че в кадастъра няма промяна. Нова молба, нова такса...и накрая отказ, защото не съм представил нот. акт, а бях представил два/от първия собственик и този с който купувам имота. След скандал ми издават скица, която не е актуална, защото пише, че няма предходна скица, каквато съм приложил. Как да не пожелаеш да ги умъртвиш??? Това продължи месеци. Накрая срещу две по 50 лв. броени от брокера, в деня когато трябваше да продам имота, получих за 10 минути данъчна оценка и скица. Проклети де са всички крадливи и некадърни държавни чиновници, от всички нива! Но, виждам мнозина подкрепят тези двете, които хванаха с белязани пари, при това не става дума за 50 лв....

    Коментиран от #25, #26

  • 23 българия или мафията в читанка инфо

    8 0 Отговор
    бкп БКП управлява, аз съм ляв но това е истината. БКП СМЕНИ МОСКВА С ВАШИНГТОН И СОЦИАЛИЗМЪТ С КАПИТАЛИЗЪМ И АНТИКОМУНИЗЪМ. Вината на тези двете е, че не са от живковата номенклатура. Ако някой заеме пост в управлението, а не е от живковата номенклатура, ще стане това. ТЕ СА ЗА НАЗИДАНИЕ НА ДРУГИТЕ. Полковник марков е от живковата номенклатура, син е на полковник Марко Марков от ракетни войски, доверен евреин. Те всички са евреи. Ако Ивелин Михайлов не е от еврейската живкова номенклатура, ще го унищожат. ТЕ СА АРИСТОКРАТИТЕ, другите са селяните и нямат право на власт и да се месят на политиката. Нинова е еврейка, и Волгин е от живковата номенклатура от еврейско потекло, ...
  • 24 77777

    6 14 Отговор
    Долу платените тролове на БКП доволно изливат помия. А Иванчева когато взимаше подкупа, защо нищо не я болеше? Защо иска да взима пари, но не иска да лежи в затвора?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 българия или мафията в читанка инфо

    17 3 Отговор

    До коментар #22 от "Никола":

    А защо не хванат други по този начин? честният гешев луви мафията така ли???
  • 27 Реалист

    7 16 Отговор
    Га разхождаше у колата 60 гепани хилки беше много добре:)на бас ако я оставят за седмица ще живне крадлата:)
  • 28 българия или мафията в читанка инфо

    11 0 Отговор
    2006г. кметът Бойко Борисов направи обвинение срещу Вальо Топлото, за да му прибере плячката. Но излезе, че Румен Овчаров е главният. Тогава Румен и БСП - Станишев бяха на власт с ДПС и НДСВ. Румен е давал на Станишев. И Станишев заведе дело срещу вуйчото на Бойко Борисов, за такива далавери. Ето защо няма осъдени, и за какво е прокуратурата - за съгласие, за съгласяване..
  • 29 българия или мафията в читанка инфо

    8 0 Отговор
    Румен Овчаров си призна, че люпят партиите, имаше предвид Бойковата партия тогава. Вероятно по идея на Бриго Аспарухов - който плътно е в последните години зад Нинова.. 2006г. кметът Бойко Борисов направи обвинение срещу Вальо Топлото, за да му прибере плячката. Но излезе, че Румен Овчаров е главният. Тогава Румен и БСП - Станишев бяха на власт с ДПС и НДСВ. Румен е давал на Станишев. И Станишев заведе дело срещу вуйчото на Бойко Борисов, за такива далавери. Ето защо няма осъдени, и за какво е прокуратурата - за съгласие, за съгласяване..
  • 30 Демократ

    17 8 Отговор
    Как не я е срам вицепрезидентката Илиана Йотова да държи в затвора тези невинни жени и особено детенцето на Иванчева без майка. Как спи тази жена се чудя, но от комунист човещина да чакаш е невъзможно. Иначе помилва истински престъпници. Адвокат Хаджигенов я чака повече от година да стане човек, но няма да стане. Горките жени и семействата им.

    Коментиран от #32, #51

  • 31 Бегай

    7 11 Отговор

    До коментар #4 от "Руската колония бг":

    Тия ,,невинни хора" колко човешки живота са объркали?!
  • 32 Що бе

    8 20 Отговор

    До коментар #30 от "Демократ":

    Как невинни?!
    Български съд се произнесе-ВИНОВНИ !
    Браво на Ваклин,който намери смелост да се оплаче от безчинствата на тая хубостница.
    А колко са платили без да шукнат?
    Най-вероятно много.

    Коментиран от #33, #53

  • 33 Да бе

    17 3 Отговор

    До коментар #32 от "Що бе":

    Те ако разследват Ваклин ще видиш какво ще излезе, ама следователи, прокурори и съдии трябва да са китайски.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 магистрат Паралийски

    14 6 Отговор

    До коментар #25 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Точно така. Това дело бе скалъпено. В България има доста скалъпени дела. Образуват се, за да изнудват хора, да им вземат бизнес , или по поръчка на някой за отмъщение. Пък и тарифите доста се повишиха за прекратяване на дела или оправдаване. Корупцията е чудовищна, и без друго не може да се премахне, ами да почнат както едно време през Османската империя да наложат данък "рушвет".
  • 36 Петър Евров

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ако беше крала,":

    Сигурно са и поискали доста.Заплатите са им високи- по 12000-13000-14000 лв, но те искат "своето" и то в европейски знаци. Отдавна са в еврозоната.
  • 37 лежал

    6 5 Отговор
    В затвора работата е по желание.
  • 38 де юре

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Искането и получаването на подкуп е криминален, а не политически въпрос.
  • 39 А бе разписваха

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "обективен":

    Ама не безплатно
  • 40 Галина Колева

    10 5 Отговор
    Натопилият ги и на този и на онзи свят ще страда.На този ще го боли за най-милото му ,а на онзи за греховете си.
  • 41 Сечко

    7 13 Отговор
    Толкова е “болна” че не може да откаже цигарите. Разгледайте публикацията във Фейса.
    Има ли осъден престъпник да е виновен? Защо не отидете в един затвор и не ги попитате? 99% ще ви отговорят че са невинни. Даже и детеубийците ще ви се закълнат. За съжаление малко като тях са хванати еле пък да лежат
  • 42 Биби Кинг

    5 11 Отговор
    С бай Ставри шо не ги саберат,да им лекува и на двете маесъля?

    Коментиран от #55

  • 43 Право на мнение!

    14 5 Отговор
    Аз мисля, че Биляна и Десислава Иванчева са НЕВИННИ!!!!
    В потрес съм от българското правосъдие!!!
    Дори и да бяха виновни, максималната присъда би трябвало да е 1,5 години! На убийци на пътя дават условни присъди, а на това скалъпено поръчково обвинение дадоха 6 години! Съсипаха живота и здравето на две жени, които се бореха за Зелена София и пречеха на олигарси да изперат мръсните си пари в безумни строежи!

    Коментиран от #48

  • 44 Лично мнение

    11 4 Отговор
    Това е скалъпено обвинение, както обвинението с пудела и пачките! Не вярвам в българското правосъдие! Престъпници забогатяли съмнително от политиката стойт на първия ред в парламента и съда ги изкарва съмнително чисти, макар че фалираха банка, купуваха предприятия, заводи, земя и тецове на безценица, а някакви бедни беззащитни женици ги изкараха най-големите престъпници в България! Олигарси изпраха мръсните си пари в молове, офис сгради и "подпорни стени", хотели и какво ли още не, а две жени гният в затвора затова, че попречили на строителната мафия да строи и пере пари.
  • 45 Безобразие, което се извършва

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ком":

    с мълчанието на обществото. ВСИЧКИ знаем, че на ГешеФта му трябваше шумно дело, за да стане глаДен прокурор. Всички гледахме многочасовия унизителен арест на бул. В. Левски.
    Сега си помислете за ВСИЧКИ истински бандити в страната, част от които са в НС, а другите си поминуват по яхти ивили!!! Не ви ли е съвестно, сънарозници???? Много попречи Иванчева, единствена не кмет на ОПГ гроб. Как да не я сготвиш. Но и Гешефта няма да види признание, както очакваше от гробарите.
  • 46 Реалист

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Не бе те парите у джоба не могат да носят:) кой нормален може да вкара 60 хилки в джоба за това ги носи у багажника крадлата:)
  • 47 1111

    7 2 Отговор
    Обезпокояващ факт е ,че не и се разрешава да говори с медиите,
  • 48 Сечко

    4 8 Отговор

    До коментар #43 от "Право на мнение!":

    …бореха се за Зелена София или за зелени гущерчета? Хммм…?
  • 49 Бай Ху (By Who)

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Артилерист":

    Съвсем не другарю Артилерист.
  • 50 3232

    3 2 Отговор
    Това е фашизъм. Прокуратурата трябва коренно да бъде реформирана. Целта на прокуратурата винаги е смърт на нарочения. Съветската прокуратура трябва да бъде изкоренена!
  • 51 3232

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Демократ":

    Илияна Йотова е ненужна фигура. Нищо не прави, освен да плямпа изтъркани клишета и да обикаля из сръбско и македонско. Въпросът е къде са организациите за защита на човешките права?
    Прокурорска държава по съветски тип е Бг и това трябва да се прекрати.
    Прокуратурата извършва убийство.
  • 52 стоян

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бойко Българоубиец":

    До 15 ком - явно Бойко го сънуваш и получаваш нервни кризи
  • 53 Демократ

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Що бе":

    Такива като тебе докараха държавата до това състояние и за съжаление не сте малко озверелите и освирепели безжалостни поддръжници на бандитите,които ни се хилят от първия ред в Парламента, вместо да са в затвора.
  • 54 МУ-СА-ЛА

    1 0 Отговор
    Президентът пак ли отказ? Съветниците му дават само лоши съвети.
  • 55 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Биби Кинг":

    Теб да те пратят при него ще е по- добре за екологията в България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове