12 Август, 2024 21:50 2 762 46

Доц. Наталия Киселова: Калин Стоянов няма да бъде част от новия служебен кабинет

  • доц. наталия киселова-
  • калин стоянов-
  • служебе министър

Той ще бъде жертван, за да спадне напрежението между служебното правителство и една от парламентарните групи. Г-н Стоянов е от средите на МВР и служителите го схващат като свой

Доц. Наталия Киселова: Калин Стоянов няма да бъде част от новия служебен кабинет - 1

Всяка криза има изход, и политическата. Конституцията дава възможност и това е най-легитимният изход чрез бюлетината. Проблемът е, че избирателната активност се понижи и честите избори доведоха до отдръпване на избиратели, а политиците започнаха да подценяват избирателите. Това коментира преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова в "Денят ON AIR".

"Той ще бъде жертван, за да спадне напрежението между служебното правителство и една от парламентарните групи. Г-н Стоянов е от средите на МВР и служителите го схващат като свой. С назначаването на Калин Стоянов като министър, той вече не е един от служителите. Той е техен ръководител. Той ще бъде отстранен и няма да бъде в следващото служебно правителство", коментира пред Bulgaria ON AIR доц. Киселова.

Кандидатът за служебен министър-председател Горица Грънчарова - Кожарева е направила разговори с тези, които няма да останат, смята тя.

"Чисто житейски се търсят министри, които имат друга битност. Тези, които ще останат, ще бъдат поканени в края на тази дълга седмица, която даде президентът Радев. Структурата ще бъде същата. Това правителство би трябвало да свали натрупаното напрежение", прогнозира доц. Киселова.

"От последните часове има проблем, след като дете на служител на МВР е използвало служебното оръжие. Един такъв служебен инцидент говори за още по-голямо напрежение в МВР. След като веднъж са започнали проблеми, всяко нещо, и хубаво, няма да бъде отчетено, но негативите ще му бъдат преписани. Част от политиците мислят, че развръзката ще дойде с американските избори на 5 ноември. На 20 октомври са нашите избори. Може да се окажем пред различна ситуация, защото ключов играч, каквото е "Движението за права и свободи", може да не успее да се регистрира за участие в изборите", подчерта гостът.

Политическият елит трябва да предизвика избирателите с читави каузи, на мнение е доц. Киселова. По думите ѝ законодателното предложение ВСС да избира тримата големи само с членове, които имат пълен мандат, няма да стане факт.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек без достойнство е Калинчо

    46 11 Отговор
    Калинката на Пеевски днес си спретна протест в своя полза!
  • 2 Дааа

    40 6 Отговор
    А така, сложете Рашков. Той е строг и справедлив!
  • 3 Ама

    31 6 Отговор
    той не си ли е подал оставката още ?
  • 4 Докога?

    35 6 Отговор
    шиши и хората му ще имат последната дума? Явно милицията, прокуратурата и съда са толкова тежко оплетени от корпулентния, че дори след спора му с доганя не могат да се разделят от зависимостите. Буцко също. ШОПарска държава, шопарски служби, шопарски министър, шопарска работа.
  • 5 Отвратен

    47 11 Отговор
    Калин е некадърник, назначен от ГЕРБ и ДПС, с никакви успехи. Само си разхожда гащите пред камерите и дава интервюта, докато България изгоря, дави се и се взриви. Нищо не е постигнал! Некадърник, не можа да хване един купен глас в махалите за ГЕРБ и ДПС. Не можа да хване никой дилър дето продава на децата наркотици. Да се маха час по скоро. Търтей некадърен!!

    Коментиран от #40

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Полицаите

    38 11 Отговор
    водят децата си на работното място да си играят с пищови , а тоя още се ослушва , след като 6 годишно дете застреля баща си !

    Коментиран от #44

  • 8 Тома

    37 11 Отговор
    Все пак е служебен министър. Така здраво е захапал кокала Калинчо и не иска да го пусне. До сега не е имало толкова зависим служебен министър. Да отива на кино и да си гледа филмите, както направи на протеста на футболните фенове. Неадекватен човек! Позволява си да употребява подчинените си като ги кара да протестират. Са се маха колкото може по скоро!

    Коментиран от #20

  • 9 Анонимен

    4 11 Отговор
    А, не! Голям професионалист и вън, не!
  • 10 Стеф

    34 11 Отговор
    Тази демонстрация на сила, въоръжени хора, с политически искания и изказвания( при условие, че по конституция са деполитизирани), сирени в центъра на София може да се окачестви, като грубо закононарушение. Би следвало, ако имаше държавност, да сме свидетели на активни действия от правоприлагащите и задържани длъжностни лица. Тези хора ни създават имидж, пред света на държава от Латинска Америка!
  • 11 Защо бре

    37 10 Отговор
    Защо един провален министър организира протест и ходи да говори като политик??? Защо полицаи проестират - нали нямат право по закоН???
    Диващина - сега ПИК, МИк трУД и другите да го защитят и по медиите!
  • 12 Днес

    36 12 Отговор
    Опит за полицейски преврат в България, воден от Калин Стоянов.
  • 13 проф. Киселинчев от Киселово

    14 7 Отговор
    Тази се готви да става конституционен съдия?! "Нормално" за БГ. Щом други станаха министри, премиери, конституционни съдии, защо и киселата да не стане на важна служба?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Главанак Главев

    28 7 Отговор
    Милицията е на дебелия, съдебната власт също. Само "Магнитски" не може да пробие, там американците си знаят работата. Знаят му и кътните зъби на тоя престъпник.А днешният "протест" е противоконституционен, както и появата на министъра на него. Това ще му изяде главата.

    Коментиран от #41

  • 18 Хей

    13 5 Отговор
    Тая ми съсипва либидото. Шоршовото няма вкус към жените.

    Коментиран от #24, #31

  • 19 Анонимен

    16 2 Отговор
    Майкожептван агнец, а изборите, манипулации, кога ще оправят списъците от 3години след преброяването сме едва 6 милиона а още на избори имаме 6 200 000 гласоподаватели. Невдевам!?
  • 20 Хей

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тома":

    Направи дъпъсъ втори... Очаква отплата.
  • 21 ЕДГАР КЕЙСИ

    13 13 Отговор
    "ГОВОРИТЕЛКАТА" НА МИСТЪР КЕШ ..................... СЪОБЩАВА ZA РЕШЕНИЕТО НА МУНЧО КЕША ...........,.... ФАКТ !
  • 22 Сега ми се оправи настроението

    8 4 Отговор
    Статията не я чета.....
    Само коментари
    Тая вдига рейтинга на факти

    Коментиран от #32

  • 23 Катев

    21 6 Отговор
    Киселата е слаб учен, но в случая има известна правота. Министърът няма работа на митинг в негова защита. Това е антиконституционно поведение, антидемократично, против устоите на правовата държава. Но той не ги разбира тия работи, липсва му каквато и да е правна и политическа култура. Той няма място в изпълнителната власт, освен да го направят районен инспектор или катаджия.

    Коментиран от #38

  • 24 Аз я ползвам за задържане......

    10 5 Отговор

    До коментар #18 от "Хей":

    Жената доволна
    Като я видя ставам безчувствен
  • 25 Калиопа

    13 8 Отговор
    Тази пухкавелка семейство има ли?Денонощно е пред медиите.
  • 26 За бай Ганьо е добре

    18 1 Отговор
    България излиза от една криза и влиза в друга, но далаверките не спират!
  • 27 Перо

    10 20 Отговор
    Най-некадърния министър на МВР за всички времена беше пловдивския селяндур Демерджиев, предложен на Радев от криминалния контингент в обкъжението му! Сегашния министър също е провинциален, но поне е от полицейските среди и има поглед върху проблемите в професията и вътрешния живот, а оня пловдивски адвокат не става за нищо! Полицаите с право си искат професионалния ръководител, който разбира личния състав!
  • 28 Дремещ

    2 2 Отговор
    И кво,да плачем ли ??
  • 29 Аз пък мисля,

    13 2 Отговор
    че тази мадам започна да става много компетентна по всички теми. Нещо много взеха да ни я натрапват. Че и врачува — кой щял да се справи, кой щял да остане - да не остане. Не може ли просто всяка жаба да си знае гьола? Каква връзка имат личностите в кабинета с конституционното право? Съмнявам се в компетентността на всеки, който се изживява като широкоспектърен специалист.
  • 30 Луд

    6 10 Отговор
    След като 90% от хората не искат да гласуват за парламент , колко тъп трябва да си за да не видиш че за БГ е по добре Президендска република. Тук не става въпрос за Радев .
  • 31 Ъхъ

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хей":

    Може да доведе до импотентност някого! За сметка на това от всичко разбира и по три пъти на ден и публикуват дрънканиците! Кога изобщо доцентства, нямам представа! Другият "разбирач"- Керемедчиев, или е на почивка, или е умрял!🤔

    Коментиран от #42

  • 32 Да бе

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "Сега ми се оправи настроението":

    Кой знае, колко мъже са станали пед.... ъъъ ЛГБТ само като я видят!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Кая

    4 3 Отговор
    От този киселоч ми се повдига. До кога ще ни натрупвате това нещо????
  • 37 е престанете

    6 6 Отговор
    Точно групата на шарлатаните да има претенции към вътрешния министър е нон сенс.И кои са тези Киро лъжеца и Лена фалшикаторката която се крие от разпит в полицията.Те ли са честните които сътвориха стотици безобразия докато бяха на власт и отново дестабилизация ,за да няма ни правителство,ни нищо.И защо,ами заради далаверите на задкулисието и техните комисионни.Не без дългата ръка на кръга около президента.И всичко е за лични облаги,никой не мисли за държавата.
  • 38 Перо

    5 6 Отговор

    До коментар #23 от "Катев":

    А работа ли е на джендъра Киро-тъпиро и оня нелегал баща му, от Канада, да определят и оказват натиск кой да е министър на МВР, защото поради неадекватност и некадърност ПП/ДБ към ДСБ загубили 350,000 гласа!
  • 39 писна ни от игри

    7 2 Отговор
    Ако президента иска пак да ни натрапва корумпето Демержиев от пловдивска ложа или мултимилионера- милиционер комунистическия следовател и преходник с особени финансови заслуги Рашков към мутрите ,вече става отвратително.Това не е държава!
  • 40 още по-отвратен

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Отвратен":

    И то сричащ пред камерата като третокласник и се мисли за звезда. Трагик А дано го сменят, той Е министър на мафията, не на България.

    Само дано не дойде някой позле от него и по-верен на гадовете от ГЕРБ-ДПС.
  • 41 дОМ

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "Главанак Главев":

    Да де, ама вместо да дадат какво имат и да се приключи, те го държат за топките, както и крадливия от Банкя и ги изнудват да им гласуват самолети, реактори и други. Подла работа да ти кажа. Американците не са по-добри от Руснаците в това отношение. А уж демокрация, справедливост...
  • 42 Хей

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ъхъ":

    Този педунчо не го знам. Трите влахви тв не ги гледам. Хигиена.
  • 43 Да бе

    2 2 Отговор
    Стига де, калин беемвето раздаде лимузини за стотици хиляди лева парчето на МВР полицаите. Осигури + заплати в определени сектори от МВР преди последните избори. После ходи да гаси пожари с бялата ризка. И на всичкото отгоре няма да бъде министър?
  • 44 Бащата е виновен,

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Полицаите":

    какво му е виновен министъра?
  • 45 Нечувано

    2 1 Отговор
    Думата да бъде" жертва " е абсурдна.Какви основания имат ПП? Абсолютно никакви! Нямало да бъдат честни избори ,ама кой го казва ?Тези които говорят че са правили ала бала избори с президента и влезли с измама ?Те ли са критерии?Къде им са доказателствата ,че предните не са били честни?Хвърляне на пусто в празно и манипулиране на обществото ,защото се дава трибуна на лъжци.Не можа ППДБ да определят кой да е вътрешен министър с лъжи ,при положение че Калин Стоянов се доказа като професионалист и полицаите го предпочитат.Това е цял бранш ,не е играчка.
  • 46 Остап Бендер

    0 0 Отговор
    Очакваме коментар от доц.Киселова за онзи резерват изключителна държавна собственост съгласно чл.18,ал.1 на Конституцията, подарен на Москва.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове