16 Август, 2024 06:58 986 18

Депутатите приключват работа и излизат във ваканция

  • депутати-
  • народно събрание-
  • ваканция

Народните представители трябва да се върнат на работа на 4 септември

Депутатите приключват работа и излизат във ваканция - 1
Снимка: БНТ
Днес е последният работен ден на депутатите от 50-ия парламент, след който те излизат в лятна отпуска, предаде dariknews.bg.

Депутатската почивка ще е 18-дневна, като ще трябва да се върнат на работа на 4 септември.

Със сигурност, обаче, една част от депутатите ще трябва да изчакат преди да се втурнат по гръцките плажове, защото по Конституция новото служебно правителство трябва да положи клетва пред Народното събрание. Това трябва да стане на 20-ти август, за да може да се спази конституционният срок от два месеца за назначаване на датата за провеждането на следващите предсрочни парламентарни избори.

Назначеният от президента Румен Радев следващ служебен премиер Горица Грънчарова получи от него срок до 19-ти август да представи състав и структура на Министерския съвет под нейно ръководство.

50-ото Народно събрание започна работа на 19 юни. До момента народните избраници имаха 40 работни дни и проведоха 23 заседания.

Очаква се народните представители да имат не повече от 8 заседания, тъй като на 20 септември трябва да излязат в поредна ваканция. Този път тя ще е предизборна.

Справка в сайта на Народното събрание сочи, че някои от 25-те постоянни комисии въобще не са заседавали. Други пък са провели по едно заседание, на което само са приели правилник за работата си. Най-много заседания е провела Комисията по бюджет и финанси. Депутатите в нея са се събрали 6 пъти.

С 0 заседания до момента е Комисията за пряко участие на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    15 1 Отговор
    100 пъти ви казах, във ваканция в България излизат само учениците. Няма как хора които са на трудов договор да излизат във ваканция.
  • 2 пожелание

    12 1 Отговор
    За 2 лв. работа не са свършили , и ще ваканцуват !! Да станат по 120 кг. и отгоре по почивните станции !!
  • 3 доика

    17 0 Отговор
    Ваканция искат тези търтей??? Нямат работени и 2 месеца? В седмицата ходят само в сряда и четвъртъг на работа, за по 2-3 часа, в петък слушат глупости до 14 ч. и в отпуск? Ами вие нямате право по закон на отпуск преди да са минали 6 месеца бре негодници. Самите вие и не ходите на работа, нямате дори 2 месеца "работа" и излизате в отпуск на по 10-15 хиляди лева заплата? Защо изобщо се кандидатирате, след като дори не ходите на работа? До кога ще ви търпим? Какво искате да ви се случи че да почнете да влизате в час? Къде се намирате вие? Мръсници с мръсниците ви. А на всичкото от горе сте и некадърни и лъжливи и крадливи. Мръсници.

    Коментиран от #5, #15

  • 4 Бай Х

    11 0 Отговор
    Тея каква работа вършат че и ще почиват. По цял ден дремат на столовете.
  • 5 Петър

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "доика":

    Браво за изчерпателният коментар, много е точен. Да, депутатите излизат в отпуск, а не във ваканция, тази глупост с ваканцията я измислиха самите депутати и беше доразвита и утвърдена от медиите в България с цел да не дразнят нормалните хора. По един начин звучи, че депутатите са излязли в отпуск, а по съвсем друг начин звучи, че депутатите са във ваканция, някак по без обидно е да са във ваканция.
  • 6 Гост

    7 0 Отговор
    Тия само крадат и почиват
  • 7 Лумпен

    4 0 Отговор
    Не е ли време за промяна на системата?
    За какво са ни толкова дупетати?
    За какво въобще е това народно събрание ?
    Нито законите му стават за нещо ..!
    Нито има смисъл от него ..
    Само панаири...
  • 8 Лумпен

    3 0 Отговор
    Понеже бях заличен !
    Искам да благодаря на народното събрание!
    За добре свършената работа !
    За грижата му към нас !
    Към народа който обича депутатите повече от всичко..!
  • 9 Перо

    3 0 Отговор
    Дали работят или почиват резултата от депутатите е еднакъв, но поне данъкоплатеца да не плаща за плажа!
  • 10 Горица Тилилейска

    3 0 Отговор
    Вече са взели депутатските заплати и са си направили резервации по чуждестранни курорти, затова и толкова бързо се състави служебното правителство .
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Че те кога са работили 🤔
    Събота и неделя
    - уикенд
    Понеделник
    -отмора от напрегнати уикенд
    Вторник
    -подготовка за работа
    Сряда и четвъртък
    - по час-час и половина заседание
    Петък
    - подготовка за уикенда
    (отговори от някого пред празна зала )
    Събота и неделя ......
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Крайно време е да се сложи КРАЙ,

    1 0 Отговор
    на тази демагогия и пародия на управление на България! Трябва да има само две политически фракции, от Консерватори(десни) и Либерали(леви)! Трябва хората да знаят и да виждат кой, кой е и да са наясно за какво гласуват, за просперитет или разруха на държавата си, като гласуват за някоя либерална партия, скрита зад звучно име! ; Пояснение, за това, какво е когато си Консерватор и какво е когато си Либерал: Консерватори (Републиканците в САЩ, Консерваторите в Англия) са тези, които се борят държавата им да има суверенитет и да си е самодостатъчна, със собствена силна икономика, да няма войни и конфликти, да подписва взаимоизгодни договори с други държави, да има здраво и благоденстващо общество, те са консервативни и моралисти!! ; и Либерали (Демократите в САЩ, Лейбъристите в Англия), които са Интернационал, който мрази държавността и унищожават първо държавата в която са родени, и всички други държави, чрез ограбване, като назначават съответно техни възпитаници либерали и
    чрез народни представители либерали, които управляват чрез лобита и т.н., ако съответната държавност откаже държавата им да бъде ограбвана и унищожавана, чрез “демокрация” (от Демократи, което означава, под тяхна власт), тогава организират преврати, майдани, пролети, атентати и т.н., тъй като дължат и трябва да връщат трилиони долари взети заеми от оръжейния и фармацефтичния магнат на САЩ и на IT специалистите от Силиконовата долина, за да финансират предизборните си кампании!!!! ПС: Пред
  • 14 ЧОЧО

    0 0 Отговор
    Богоизбраните айдуци,колко работиха,чеим се полагат ваканции.Особено в петъчен ден никакви ги няма на работа.
  • 15 А промениха конституцията

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "доика":

    За да работят по време на служебните правителства. Сега всичките са изменници и трябва да бъдат съдени.
  • 16 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    А-ха....ПАРТИЙНИТЕ ИЗБРАНИЦИ от българския ПАРЛАМЕНТ отиват да си починат след непосилно тежкия и отговорен труд !! Да се търкат депутатските банки по 20-25 години е сериозна работа - не е шега !!
    Разбрахте ли Петре / № 1 / ? За 101 път казвам : Това там НЕ Е "народно" събрание и никакъв народ не ги е избирал, а са курдисани от съответните политически партии. ПРАВИ сте !! Нещата трябва да се наричат с точните им названия !!
  • 17 Българските избиратели

    1 0 Отговор
    Избирателите предлагаме:
    1,След извънредни парламентарни избори партиите да не получават субсидии до нови редовни парламентарни избори.
    2.Макар "Не подкрепям никого" да са действителен глас, в Изборния кодекс изрично е уточнено, че тези гласове се изваждат от общия брой валидни бюлетини, когато се опреля нивото на бариерата.
    ЦИК след промяна в изборния кодекс да направи така,че броя на редовно гласувалите с "не подкрепям никого" да се включват когато се определя нивото на бариерата .
    3.Да се промени закона за регистрциите на партиите за избори да представят списък с подписи на 250 000 привърженици,а не както сега 2 500 подписа.
    Така по малко партии и коалиции ще има,а не както сега да се явяват над 30 партии и коалиции!

    Депутатите да запомнят,че не направят ли тези промени в изборния кодекс ние гласуващите с "не подкрепям никого" няма да ходим да гласуваме!!!
    Избирателите се наслушахме на празни приказки и празни обещания!
    Докато не изпълнявате това което пише на фасадата на Парламента "Съединението прави силата" и да не слагате червени линии Вашите партии ще си отидат завинаги!
    За да си прокарвате идеите трябва да участвате в управлението та макар и да сте последната дупка на кавала!
  • 18 9503224

    0 0 Отговор
    Ваканцуват и още как защото не подписват трудов договор с никого. Но в края на всеки месец си вземат тлъстите заплати а ти оди да гласуваш за тия хрантутници дето във всеки парламент влизат едни и същи. Спрете да гласувате за тия и нека гласуваме за други партии и други лица. Да ги пратим тия в пенсия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове