16 Август, 2024 13:24 1 835 26

Лена Бориславова към ГЕРБ-СДС: Не пазете шефа на КОНПИ, колеги!

  • лена бориславова-
  • герб-
  • шеф-
  • кпконпи

Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) призова след ваканцията депутатите да приемат важни законопроекти и решения, сред които промени в Закона за съдебната власт, правилата за избор на нов състав на антикорупционната комисия и оставката на председателя ѝ Антон Славчев

Лена Бориславова към ГЕРБ-СДС: Не пазете шефа на КОНПИ, колеги! - 1

„Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) призова след ваканцията депутатите да приемат важни законопроекти и решения, сред които промени в Закона за съдебната власт, правилата за избор на нов състав на антикорупционната комисия и оставката на председателя ѝ Антон Славчев. Декларацията беше прочетена от трибуната на Народното събрание от Лена Бориславова.

„Сега ще излезем във ваканция за две седмици, но след това имаме три седмици, в които можем да приемем Закон за личния фалит, Закон за защита на лицата, подаващи сигнали, Закон за съдебната власт, правилата за антикорупционната комисия и оставката на Антон Славчев. Нека всички заедно да покажем, че има смисъл да бъдем народни представители”, призова тя.

Бориславова се обърна към ГЕРБ, като отбеляза, че първата крачка зависи от техните председатели на комисии и ги призова да включат тези законопроекти в работата на тези комисии.

Вече седмици наред правна комисия или не провежда заседание, или не включва в дневния си ред закон за личния фалит, закон за защита на лицата, подаващи сигнали и закон за съдебната власт, който ще попречи този дискредитиран Висш съдебен съвет да си избере нов политически зависим главен прокурор за следващите седем години. Свикайте правната комисия и разгледайте тези три законопроекта, призова тя.

Бориславова се обърна и към председателя на Комисията по превенция и противодействие на корупцията Георги Георгиев (ГЕРБ-СДС).

„Вчера чух от Вас, че корупцията не се борила с разходки из парламента – много сте прав, но корупцията не се бори и с бездействие, нито когато създаваме административни и технически пречки за работата на комисиите в това Народно събрание. Не пазете шефа на КОНПИ Антон Славчев, колеги! Виждате как се използва за бухалка на г-н Пеевски, а има вече и над 80 подписа за неговата оставка”, коментира Бориславова.

Тя попита защо тази седмица не е свикано заседание на антикорупционната комисия в парламента, за да се гласува тази оставка. Бориславова постави въпроса и защо през изминалите седмици в дневния ред на комисията не са включени правилата за избор на нов състав на Комисията за противодействие на корупцията, които били условие за получаване на второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост.

Декларацията на ПП-ДБ беше последвана от реакция от ГЕРБ-СДС и размяна на реплики.

Георги Георгиев (ГЕРБ-СДС) посочи, че вчера от ПП-ДБ заедно с „Възраждане” са провалили заседанието на парламента, за да може да работи временната комисия за дейността на Мартин Божанов-Нотариуса и за дейността на Петьо Петров-Еврото. Той посочи, че четиримата министри, които е трябвало да отговарят за проблема с безводието на 300 населени места, са били в кулоарите на парламента и после са си тръгнали заради тези "елементарни пиески".

За разлика от вас, които просто бездействате и пишете статуси във Фейсбук, аз съм изискал пълен доклад за шестмесечието на председателя на Комисията за противодействие на корупцията. Останалото са напразните опити, не на любовта, а на някои хора да втвърдят едни партийни ядра, които виждат несъстоятелността на собственото им политическо съществуване, обърна се Георгиев към ПП-ДБ и добави, че това дискредитира българския парламент.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    25 11 Отговор
    Лена с детето беше снощи на протеста на ЛГБТ.Как не я е срам да води детето при тия извратени педофили?

    Коментиран от #5, #10, #13

  • 3 Закривай

    10 4 Отговор
    Държавата ни е изградена на корупцията на всяко ниво ... Премахне ли се корупцията, би се срутила цялата държавна машина ... Никакви мерки не дават резултат
  • 4 Българин

    17 9 Отговор
    "Лена Бориславова към ГЕРБ-СДС: Не пазете шефа на КОНПИ, колеги!" Лена, стига циркове. Всички сте заедно и расли в едно и също котило за производство на лъжеполитици, тоест демагози и измамници. Никой от вас не воюва срещу другите. Всички сте заедно. Толкова сте жалки с тези нови и отчаяни опити да привлечете внимание към себе си с поредния театър, че хората вече се чудят как да спрат да ви се смеят.
  • 5 Зизи

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Вероятно е искала да го отврати от тези от ранна възраст.
  • 6 Пацо

    12 6 Отговор
    Някой лиза ли я тез дни?
  • 7 Конспиратор

    14 6 Отговор
    Не пазете шефа на КОНПИ Антон Славчев, колеги!
    Знаете че заявихме БРашков за тази позиция още в миналия парламент.
  • 8 Един

    18 10 Отговор
    Мустакатата с големите ръки,пак философства.
  • 9 боклук

    5 3 Отговор
    до последният селяндур !
    Защо лъжеш бе
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Име

    14 8 Отговор
    Специално Лена няма място - доказа се - че не е квалифицирана, за съжаление е дълбоко некадърна. Не е изключение, де.

    ГЕРБ също са дълбоко некадърни, то не могат и те нищо.

    Коментиран от #22

  • 13 Конспиратор

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Нямат срам. Водени са от неистово завладяване на изборни гласове. Съдбата на подрастващите не ги вълнува. Техните деца ще учат не в български детски градини и училища, а при частни детегледачки и задокеански колежи, затова са там.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Менчето да

    14 5 Отговор
    си стои на парапета, там и е силата
  • 16 С Ненчева

    7 3 Отговор
    Ленче Корупция има. Корумпирани няма така каза Петър Стоянов след проверка от френски съдия преди 20 години Не Ви аярваме на Вас промяната стига с тая дъвка съдебна система Американския посланик помогна за назначаването на Цацаров Благодаря на Икономическа полиция за събраните материали за издадените фалшиви нотариални актове от нотариус Цацарова Прокуратура Пловдив прикри истината заради кадровото му израстване Има и други потърпевши от Цацарови
  • 17 Ал Ена

    12 7 Отговор
    Искаме оставката на шефа на КОНПИ , защото имаме наш човек за шф, а и защото е скочил срещу човек на хидроинженера ни точно сега в този сюблимен за него момент.
  • 18 С Ненчева

    6 4 Отговор
    Ленче не бъди лековерна и наивна няма и няма да има осъден политик Не се съди деянието а личността Писах до ЕС и там е същото ка товБългария Питай съдия Ченалова М Михнева Мафията си има държава и вие се сляхте с тях Затова се Отвратих е и няма да гласуваме
  • 19 Миризлив пор

    13 5 Отговор
    А бре Ленче, до скоро ГЕРБ бяха криминален контингент и за затвора а сега "колеги"? Те ли се изпраха, вие ли ги настигнахте?
  • 20 Симо

    10 4 Отговор
    Ленче,Ленче,Киро скоро плющял ли те е
  • 21 Развитие

    7 3 Отговор
    ТАЯ ККККЩ УУУУУУУ ГНУС СИ
  • 22 Напротив

    6 11 Отговор

    До коментар #12 от "Име":

    Бориславова е супер интелигентна и кадърна, и затова всички п р о с т а ц и като тебе я ненавиждат.
  • 23 КОН ПИ морен вода от Вардаро

    3 1 Отговор
    Морен сокол пие вода от Вардаро
  • 24 ташунко

    1 0 Отговор
    Тия двете ги искам само по прашки довечера .
  • 25 Списъка се увеличава

    0 1 Отговор
    Фандъкова ЧенчевХаризанов Лозанов Паргов Габриел
    Гайтански Кожарева Плугчиева Грънчаров Гуцанов

    Котюклиева Везенкова Гущерова Свинаров Ковешки Бъчварова Тицин Паси
    Ризова Главчев Плевнелиев Цачева Кобурготски. Чобанов Овчаров Киселова... Масларова..Белобрадова Лорел Парапета Запрянов Коритарова..Денков Симеон още един опумус Борисов Пеевски Доган Орешарски борчета и каратисти

    Абе това някакъв заговор срещу нормалните хора ли е??
    По имената ще ги познаете
    Сабуди се юнак балкански 😴😴😴😴
  • 26 Много герберски

    1 1 Отговор
    тролове в коментарите ,много нещо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове