16 Август, 2024 16:57 2 199 29

Диана Дамянова: Петков и Борисов дават податки за търсене на нестандартен премиер

  • диана дамянова-
  • румен радев-
  • мистър кеш-
  • бойко борисов-
  • кирил петков

Ние сме гнойна рана в Европа

Не знам дали президентът Румен Радев е "Мистър Кеш", нямам данни, но президентът има голям принос ние да изглеждаме зле в очите на света и това заради неговата геополитическа концепция. Това са едни 8 млрд. лв., които България няма да усвои. И това е политическа причина да има равноотдалечен премиер. Тази идея на Петков е много, много разумна и двамата с Борисов дават податки за търсене на нестандартен ход. 4 задачи сред тях ПВР и през това време да се успокои политическата обстановка.

Това коментира да политическата криза у нас пиар-експертът Диана Дамянова в интервю пред БНР.

"Допълнителното омаскаряване на Радев не допринася много. Ние сме гнойна рана в Европа, която не провежда политиката, която твърди, че провежда и която НС е приело. България има външнополитически проблем и генерален вътрешнополитически проблем. Не знам как да го определя освен, че сме в дълбока криза", каза Диана Дамянова.

А за предупреждението на Бойко Борисов, че ще има 8-и избори тя каза:

"Борисов се опитва да подтикне смислените политически сили в страната да направят предизборни заявки, за да има възможност да се отиде към компромисно почти коалиционно правителство."

Пиар експертът оценява като обнадеждаващо предложенията на Бойко Борисов и Кирил Петков за определяне на силна личност, равноотдалечена политически за премиер, на който да се поставят няколко приоритетни икономически задачи и определен срок на работа.

"От друга страна е интересно и това, което Петков направи. В действителност Италия много си прилича с България по честата смяна на правителства. Идеята на Петков е да се намери лице, на което да бъдат поставени 2 – 3 големи икономически задачи, всички да застанат зад него и да се даде време, е доста смислена. Защото ние имаме такъв казус и се той се казва План за възстановяване и развитие (ПВР), само 5% са усвоени след година и половина.

Това са едни 8 млрд. лв., които България няма да усвои. И това е политическа причина да има равноотдалечен премиер. Тази идея на Петков е много, много разумна и двамата с Борисов дават податки за търсене на нестандартен ход. 4 задачи сред тях ПВР и през това време да се успокои политическата обстановка", обясни Диана Дамянова.

Тя прогнозира, че ако наистина има натиск върху Горица Грънчарова за състава на служебен кабинет, тя може „да хвърли кърпата“ и тогава ще вкара България в нещо като конституционна криза.

Според нея единственото, което са свършили депутатите в 50-ото НС е "решително да приемат един решително спорен закон за забрана на пропагандата на нетрадиционната сексуална ориентация в училище".

"Всичко останало е предизборна агитация. Абсолютно не е учудващо, че последната социология показва спад за гласуване, защото те използват НС като една безплатна трибуна и предизвикват разочарование със своите действия", категорична е Дамянова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    13 0 Отговор
    мафия и олигархия

    Коментиран от #12

  • 2 от село

    35 2 Отговор
    Ама бабке !! Не му мисли ,защото всичко е ясно като бял ден !! Тази държава няма да се оправи докато главните мафиоти са на свобода , и за това си налей една ракийца като мен за да се успокоиш !
  • 3 ЦИРКаджии

    24 1 Отговор
    ЗАЩО няма политици в затвора? Та да изглеждаме добре пред света?
  • 4 да де

    30 2 Отговор
    Тая мумия и без принос от страна на Президента изглежда много зле.
  • 5 Доротея

    21 1 Отговор
    Като ми покажете такава Екс хумация, се сещам за шедьовъра ,,Реквием за една .... мечта"!
  • 6 Мале

    32 2 Отговор
    Прочетете ѝ само плещенията на тази откачалка. Борисов и Киро, които са причината за това, Радев да избира премиер измежду определени мишки, предлагали много разумен ход — отдалечен от партиите премиер. Те нагли, тя — патица. А ние — идиоти, ако ѝ вярваме.
  • 7 Принос да изглеждаме зле

    22 3 Отговор
    са такива от падъци като теб и останалата гнусна и продажна сган от ПП, ДБ и ГЕРБ!
  • 8 Цайса

    21 1 Отговор
    Това нещо на снимката кво е бе?... изкарами акъла.... пфу... пфу.... къш... къшшш💀🧐
  • 9 Доволен от вота

    22 1 Отговор
    Ама стига акъл от това плашещо баби. Киро я изгони от ПП , и сега плюе на посоки. ИЗМЕТ.
  • 10 Баба

    14 0 Отговор
    Дида интригантка !
  • 11 Айде

    12 0 Отговор
    Какви са тия хвалебствия!? Ако Дамянова си търси работа, не е това начинът - като се опитва да заблуждава населението. Няма нищо за хвалене в българската политика. Всички са за боклука. Гледаме им кражбите от 35 години. Само мажоритарни избори без партии! Това е!

    Коментиран от #17

  • 12 А БЕ

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Козли гледам на първо място си винаги знаеш много ха да те питам кога с. Бузовград ще стане град??

    Коментиран от #15

  • 13 Какво

    5 0 Отговор
    толкова ПР на Валентин Златев (да се разбира герб) ,ПР на ПП,ПР на шиши, към днешна дата, както и ЦВЕТАНКА АНДРЕЕВА,ГОШО ПЕДЕРОНКАТА
  • 14 Отпускар

    11 1 Отговор
    Тулуп Бойко е задръстил с туловището си пътя на България към по-добро бъдеще.
  • 15 Град Козлодуй

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "А БЕ":

    Бузовград е Село в Община Казанлък Стефане

    Коментиран от #20

  • 16 Реалист

    11 0 Отговор
    Поне снимката й не слагайте на тая че ми се отщява за седмица от тоз сурат
  • 17 Тя вече

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Айде":

    има нова работа ПР на Шиши, гояорим за Пияна Дамянова.
  • 18 Жалко

    12 0 Отговор
    Една остаряла партийна к у р ти занка напоня за себе си но без ефект.
  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 4 Отговор
    КРЪСТНИКА НА МАФИЯТА ................. МИСТЪР КЕ(ЛЕ)Ш ................ ПРИ БАЙ СТАВРИ .............

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Лена Пара-леле-пета

    3 1 Отговор
    Мале како...досега се фърляше в справедливия си гняв към Лена, че те изтика като пиар-ка чрез пара-пет-на гимнастика, така и не го прие това и не се успокои, ама сега фърляш къчове на вси страни...мале како..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Луд

    3 1 Отговор
    Мое лично мнение че ,изглаждаме зле пред света защото показват само зле изглеждащи като това нещо .
  • 24 българка

    5 1 Отговор
    На Бойко Борисов не може да се вярва, защото единствената му цел в това смутно време е да си спаси кожата. Който му е повярвал, е бил ВИНАГИ завлечен в калта!

    Коментиран от #28

  • 25 сноу

    4 0 Отговор
    Е...то и бабуняци взеха да се наместват на тв мегдана ,политолози се дърлят със социолози,травматолози каканижат редом с психолози,всичколози късат ризи пред палентолози и всичките са от селския панаир на папионкобелорошков..
  • 26 така ли

    1 0 Отговор
    Дива....Търсят точно педал майстор да го центроват на мириия.....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сиганина Асан

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "българка":

    Само сиганка може да изока това.
  • 29 Електра

    1 0 Отговор
    Здрасти, толкова много комунисти, чалгари, шарлатани и сачми на глава от населението другаде няма. И с тоя кеширане Прецидент начело, няма ка да не сме гнойния цирей на Европа...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове