17 Август, 2024 07:49 2 027 54

МРРБ: Няма да позволим да ни използват политически лидери и партии

  • мррб-
  • кирил петков-
  • позиция

Кирил Петков никога не е участвал в работата на министерството или ресорните му агенции, казват от министерството

МРРБ: Няма да позволим да ни използват политически лидери и партии  - 1
Снимка: МРРБ

Министерството на регионалното развитие и благоустройството категорично заявява, че се противопоставя срещу опитите на политически лидери и партии да използват институцията и нейните агенции за манипулация с цел политически дивиденти.

„Нашата позиция е категорична и непоколебима – ние работим за гражданите на Република България, не за политическите интереси на партиите и техните лидери. Няма да позволим на никого, включително на г-н Кирил Петков, да се намесва в работата на министерството и да пречи на изпълнението на инфраструктурните проекти, които са от съществено значение за развитието на страната. Не приемаме намесата и лъжите на политическите фигури и ще се борим с всички средства срещу тези опити. Нека бъде ясно - МРРБ не е игрище за политически манипулации и ние няма да позволим на никого да използва институцията по този начин”, се казва в позиция на МРРБ, цитирана от NOVA.

„Правим и следното уточнение по повод среща на г-н Кирил Петков на 16 август в Агенция “Пътна инфраструктура“: Той никога не е участвал в работата на министерството или ресорните му агенции. Г-н Петков не е и участник в разработването на инфраструктурните проекти или други дейности на МРРБ, вкл. и изграждането или ремонтни дейности на пътища. Също така никога не е търсено „експертното“ му мнение по темата за реверсивното движение на пътя София-Перник, както и по други теми”, пише в края на позицията на МРРБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде бе

    41 5 Отговор
    Много ми е интересно как всички по тия министерства, които са изцяло политически назначение, се обявяват срещу политическа намеса.....

    Коментиран от #4, #7

  • 2 Тома

    33 2 Отговор
    Просто искат да ги оставят да крадат на воля народните пари
  • 3 Развитие

    7 15 Отговор
    УУУУУЬУУКИРОООО НАГЛЕЦ СИ 4 ГОДИНИ СПИРАТЕ ШАЙКАТА ЦЯЛАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА БЪЛГАРИЯ БЕЗОЧИЕ ШАРЛАТАНИ
  • 4 Говедо

    28 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хайде бе":

    Какво му е интересното? Просто си личи чии назначения са.
  • 5 Кретенът си е кретен.

    9 25 Отговор
    Кретенът Петков отново на преден план.
  • 6 Банцко

    29 1 Отговор
    Бряя ората на Шиши се обидиха

    Коментиран от #13

  • 7 не знам чии политически назначения са

    8 17 Отговор

    До коментар #1 от "Хайде бе":

    но щом к п твърди това, съм склонен на всеки друг да вярвам, но не и на него…той нито очи, нито срам…ето какво наскоро пише пак за кадрите на пп
    Асоциация на парковете на Тома Белев сaботира довършването на АМ Струма през Кресненското дефиле от 15.08.2024
  • 8 Оракула от Делфи

    24 2 Отговор
    От горе спуснатото " отбранително писмо" от министерство МРРБ ,заподозряно от прокурора на ЕО г-жа Ковеши , начело на Европейската Прокуратура,
    за корупция в МРРБ в изключително големи размери , можем да обобщим следното!
    Забележете внимателно, "трабва да си специалист, или експерт"
    за да можеш или въобще, да си помислиш да критикуваш МРРБ!
    Уважаемо министерство и уважаеми министри в него ,
    вие сте назначени да служите на България и Българския народ , всеки един гражданин има право да ви търси сметка за парите които харчите, защото те са негови, вие сте една "плюмка" , която за една нощ може да бъде уволнена колективно , ако се окаже ,че има съмнение , а не престъпление за корупция!
    Къде сте тръгнали да "четкате" костюма на "Хунтата"!
    Критиките са основателни с оглед на това, което се случва в това министерство, ""Чирен" е последното завличане на държавата от участниците в вашите търгове, със стотици милиони ,оказва се, че тези всички фирми,
    като под испълнители се управляват от едни и същи корумпирани партийни личности!
    Ако не е Пеевски и "Водстрой" , то е Борисов и "Булгарстрой"!
    Не правете гражданите на балами, с тази , Пеевска - антипропаганда!
    Ами се погледнете в огледалото , на какво сте заприличали!
  • 9 Парадокс Бг

    24 2 Отговор
    Назначенията на Бойко и Пеевски от МРРБ скочиха да бранят Шефовете си!!!!
  • 10 Мнение

    19 2 Отговор
    МРРБ явно не знае, че Държавата се ръководи от Парламента и се контролира от Депутатите дали всички институции работят!!!

    Коментиран от #15

  • 11 брех, брех, горките

    23 4 Отговор
    Щото в министерството са събрани само "експерти"! Калинка до калинка! Министрството (както и на енергетиката) от където най-много се краде. Ако бяха експерти поне щяха досега да знаят кой язовир на кого е, кои са пресъхнали, къде потънаха парите за ремонт на язовирите, пътищата ни да не са на вълни. И това министерство, от което най-много "хлебят" Бойко и Държ.Предприятие, как позволиха с чували да се измъкнат парите на Хемус, защо още не са дали под съд изпълнителите на пътищата с 4-5 см по-малко асфалтово покритие? Или и тези като Калинчовото МВР ще излезат на стачка, за да може министърът да остане на пост. Няма да допуснат политически натиск? Абе тия да не си мислят, че живеем на Марс? Щяло им се никой да не наднича какви ги вършат, за да си крадат на воля! Мизерници!

    Коментиран от #18

  • 12 Развитие

    6 17 Отговор
    КИРО ТИ КАКВО ПОСТРОИ ЗА 4 ГОДИНИ КЪДЕ СА ПРОЕКТИТЕ КЪДЕ Е РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ШАЙКАТА ШАРЛАТАНИ САБОТАЖНИЦИ СЕГА СЕ СЕ СЕТИЛ ДА СИ ПРАВИ ПИАР ВЪН НАГЛЕЦ

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Той и

    15 4 Отговор
    калинчо ( МВР шефчето) и той не обичал политици да му се месят ! Ама козирува на когото трябва от тях!

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Развитие

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Той и":

    Като пишете тези глупости вярвате ли си защо лъжете защо заблуждавате откъде знаеш кой какво мисли
  • 17 Скрий се,,

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Развитие":

    потекоха ти лиг-ите,,,!
    Не е нужно , някой да строи, за да ви търси сметка!
  • 18 а що бе

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "брех, брех, горките":

    той кирчо знае най добре кой язовир на кого е, нали източи един още като министър на икономиката да се снима в него…. що не казвате нищо за това?
  • 19 Демократ

    12 1 Отговор
    Тома е министерството с най-много кражби на обществени средства за 35 г. и най-малко свършена качествена работа. Пътищата на България са в отчайващо състояние. Кирил Петков е бил на власт 8 месеца като премиер и за всеки човек с глава на раменете точно той не е виновен нито за хаоса, нито за грабежите. Бойко Борисов сякаш не е съществувал и не съществува. Нали 15 години се хвалеше с пътищата, които ни е построил? Колко европейски инфраструктурни проекта за превръщане на България в регионален център на Балканите бяха изпълнени? Нито един. България е пречка за тях благодарение на крадливите некадърници,които управляват това министерство. Този смешен плач е чисто политическа предизборна постановка. Държава без добра инфраструктура трудно функционира. Римляните преди 2000 години са го знаели ,но нашите тъпаци няма да го научат. Трябват компетентни и образовани политици, каквито нямаме за жалост. Такива не се допускат във властта.
  • 20 Чичак

    9 5 Отговор
    Не бе. Хората си пазят хляба. Че Киретто иска да назначи свои хора да прибират комисионните. Това е борба за черната пара. А вие вервайте на паветата. Пунта мара.
  • 21 Кое не ви е ясно?!

    9 6 Отговор
    А КОЙ да им търси сметка на МРРБ? Кирил Петков е избран от 300 000 души от народа! Той е техен представител и чрез него НАРОДА търси сметка и отчетност на МРРБ! Кой да контролира МРРБ, филанкишията ли?

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Питам само?!

    8 4 Отговор
    А тези сегашните назначения от МРРБ назначения на КОЙ са?????? Държавата е превзета от политически назначения на всяко ниво от ГЕРБ-ДПС, пълно с некомпетентни некадърници връзкари на ГЕРБ-ДПС и не дават да ги бутнеш, нищо че загробват държавата и нищо градивно не вършат, само източват и крадат!!!!

    Коментиран от #26

  • 24 кирил петков

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Кое не ви е ясно?!":

    що не потърси сметка първо за пуделите и пачките? нали са техни назначения? избрани с 300 000 гласоподаватели… ех разбира се с ала бала хахахааааа
  • 25 Казуар

    3 2 Отговор
    От МРРБ да кажат защо участък от АМ Хемус беше започнат да се строи без да са направени отчуждения на частните имоти.
  • 26 ааааа ние искаме

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Питам само?!":

    пък кадри на пп …. ако може като министъра на културата “аз съм наско, щастлив петък” мн интелигенден и компетентен кадър….и разни др мнооооо интелигентни…..къде ще се сравняват с другите? жалко че не е в управлението сега, но пък може да имаме удоволствието пак да го видим… айдеееее щастлива съботааааааа
  • 27 Айде

    4 0 Отговор
    Отдавна само това правите!
  • 28 Синя София

    4 4 Отговор
    Тия мишки от МРРБ всичките фенове на тиквата,чакат той да се завърне на бял кон и да им раздава милиарди....не позволявали...ама че смешници

    Коментиран от #30

  • 29 Уууууууууууууу

    2 6 Отговор
    Кирчо докопа ли се до власт ще мачка народа безнаказано и без да е нужно преасфалтиране...Кой гласува за тоя?!
  • 30 Ааааа синя софия

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Синя София":

    Как не….. всички ви разбраха колко сте сини ….. хахахааааа…. Вие с вашите розови еднорози не можете да се оправите, пък иначе ръсите мозък… а то даже и мозък няма
  • 31 Корман

    4 0 Отговор
    То бива бива, ама ми се струва, че по всички министерства вместо да работят за държавата и за гражданите и, се занимават с политика, което не им е работа. Може би тази държава трябва да се преоснове нацяло. Тази политизация ще рефлектира и върху гражданите, защото всеки ден се вижда, че се работи на парче, по частни разпореждания на едно две самозабравили се лица, които се чувстват безнаказани и над държавата.
  • 32 Казуар

    2 1 Отговор
    От МРРБ само на Бойко от Банкя се подчиняват.
  • 33 Чочо

    0 0 Отговор
    Това което твърдят, не е съвсем вярно. За един и същи тип строеж въднъж искат ПУП ПЗ и виза , но когато се обади русиенската мафия, може и без, днск си затварят очите пак по същата причина, че рс е от архитект, а за други не може.
  • 34 Калпазанин

    1 0 Отговор
    Как смее К. Петков, изобщо да пристъпя в АПИ?!
    Че това си е губерния на Бочко и Шиши
    Как ще разпределят порции, ако некой им се бърка?!
    Как ще се изнасят чували за поръчки " Ин Хаус"?!
    Ама ,ха!
    Калпазанин с калпазанин!
  • 35 Възмутен

    1 0 Отговор
    От МРРБ и АПИ само на Бойко от Банкя се подчиняват. Кирил като водач на листите за Перник и София от ПП-ДБ, нямал право да следи отблизо реализацията на този важен инфраструктурен проект. Моляя??? Зад Кирил Петков са половин милион български гласоподаватели и те иска Кирил да следи отблизо какво става с обществените поръчки!! Ще има ли пак измами като при Борисов, ще се изнасят ли пак чували с милиони от НАШИЯ джоб! АПИ не искали да ги КОНТРОЛИРАТ, макар че това са НАШИТЕ ПАРИ от нашите данъци!!!
  • 36 Може, може и още как!

    1 0 Отговор
    ЩОМ БОЙКО МОЖЕ ДА СЕ МЕСИ В РАБОТАТА НА МВР И АПИ ЗНАЧИ И КИРО МОЖЕ.
  • 37 Я марш!

    1 0 Отговор
    Значи Бойко и Пеевски може да звънят по нощите и да се месят, а Кирил като водач на листите за Перник и София от ПП-ДБ, не можел да следи отблизо реализацията на този важен инфраструктурен проект?! Зад Кирил са половин милион българи от народа!!!!!!
  • 38 Хахаха

    1 0 Отговор
    Борисов звънял в късните часове на нощта по министерствата на служебното правителство, с което той уж нямал нищо общо
  • 39 Лично мнение

    1 0 Отговор
    Ако някой се меси в МРРБ и АПИ това са Борисов и Пеевски, а не Кирил! Кирил следи да няма инхаус поръчки без конкурси за фирмите на приближени на ДПС-ГЕРБ и да не се краде!!!! Кирил иска всичко да е прозрачно с нормални обществени поръчки, както е в цивилизованите страни. Строителната Мафия огладня и озверя и активира плюещия персонал срещу Кирил Петков!
  • 40 Питам само?!

    1 0 Отговор
    Тъпа реакция от една проста комунистическа банкянска мутра - бандит! Мутри от ГЕРБ, какво стана с тръбата за милиони левове, с която трябваше да бъде захранен Перник, по време на сушата предизвикана от бандитите около Борисов?
  • 41 Ник

    1 0 Отговор
    След като Кирил Петров се интересува от проект свързан с изборните му райони Перник и София, вие може да контрирате с акция на Баце как се интересува какво става със Северната тангента. Т.е. планира ли АПИ да оправи бетонната подложка (и да сложат където няма) и да сложат още асфалт та поне да стигне проектните стойности.
  • 42 Не само Кирил Петков, а ...

    1 0 Отговор
    Всеки българин има право да пита, да се интересува за проекти, за обществени поръчки, за движението на проектите до къде са стигнали! Това е наше, а не лично на АПИ! Защото парите са НАШИ, от НАШИТЕ ДАНЪЦИ!!!!
  • 43 Избирател на ПП-ДБ

    1 0 Отговор
    Кирил Петров се интересува от проект свързан с изборните му райони Перник и София! Затова сме гласували за Кирил Петков!
  • 44 Мутрата Боко Тиквата

    1 0 Отговор
    Всъщност, Мутрата е този който се е разработил посред нощ.....запушил телефона да върти в апи-мапи, мррб-тррб...
    Разработил ли казах?
    Ма това е невъзможно.
    Мутрата се намесва само и единствено в собствен интерес.
    Това интересите да другите хора (тези в Перник и София примерно) изобщо не го интересуват.
    Важното е да пресече опитите на другите политици да свършат нещо полезно.
  • 45 Мдаа

    1 0 Отговор
    всички знаят, в тази агенция много се краде,а герберите са крадци, далаверата за тях е Светая Светих, така че никой, освен тях, няма право да стъпва там
  • 46 Лелее ...

    1 0 Отговор
    Леле, някой явно е бил планирал да направи обиколка с джипка и да се похвали с този инфраструктурен проект, ама Кирил Петков го е предварил и сега не остана друго освен разни хора да подскачат като ощипани госпожици.
  • 47 Чочо

    1 0 Отговор
    Тези смешници апи ги използват всички политици, които са ги пожелали, но те само Кирчо били усетили, странно!
  • 48 Сънливко

    1 0 Отговор
    Не знам на Вас кой Ви е ампутирал мозъка?!

    Сикаджийската крадлива мутра Борисов може да звъни вечер на шефа на АПИ за да му начуква канчето, но Петков не може да се вижда с него за да пита за проблеми на избирателите му? Що за логика!

    "Скандалът" показва само едно. Цялата държава е впрегната от години с основната цел да се оплюват и мачкат политическите противници на Борисов и Пеевски. Цялата държава е частна собственост на Гуци и Буци, които имат единствено грижа да спасят кожата си от затвор и да си пълнят чекмеджетата. Няма морал, няма задръжки. С любезното съдействие на повечето медии.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 "Вмешателство"= КОНТРОЛ

    1 0 Отговор
    Новата опорка на гербаджийско-пеевските калинки е "вмешателство в работата" и някой е решил да се престарае вчера, виждайки примера на вече издигналият се в йерархията Калинчо. Нищо ново под слънцето - в БГ така се става "някой".
  • 52 Отвратен

    1 0 Отговор
    Да не би за нещо глупаво или лошо да е писал и повдига темата Петков?!

    Та това отдавна трябваше да е направено ако сме имали държава и отговорни политици.

    Браво на Петков отново.

    А Боко в затвора да го видим скоро. Никой няма съмнение че е престъпник. За срам на децата му. Остави им хубав позор този комплексар в жалкия си живот.
  • 53 Парадокс Бг

    1 0 Отговор
    Ако депутат от ПП-ДБ поиска информация от някое държавно ведомство, това е "оказване на натиск" според АПИ, МРРБ, МВР и всички калинки на ДПС-ГЕРБ. Но ако тази депутат е с наднормено тегло и два пръста чело като Шиши или Боко - това е лидерство и заслужава акламации...
  • 54 Не е "вмешателснво", а контрол!!!

    1 0 Отговор
    Кирил Петков има право да изисква информация като Депутат!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове