19 Август, 2024 10:16 2 825 61

Екип на Спешна помощ е обиждал и ритал мъж в безпомощно състояние?

  • екип-
  • спешна помощ-
  • ритници-
  • пациент

Господинът беше паднал и ние спряхме да помогнем. Събрахме се около десетина минувачи. Обадихме се на Спешна помощ в Стара Загора. Първо дойде полиция, после Спешна помощ. Медицинският екип се държа нагло и гадно, казаха, че няма да го качат и че това нещо не му е за първи път

Екип на Спешна помощ е обиждал и ритал мъж в безпомощно състояние? - 1

Жители на Стара Загора твърдят, че екип на Спешна помощ е ритал и обиждал пострадал мъж от ромски произход, предава Нова ТВ.

На кадри, разпространени и в социалните мрежи, се вижда как екип на Спешна помощ се отзовава на сигнала за мъж в безпомощно състояние. Чуват се обиди, а свидетели твърдят и за ритници по пациента. Видеото събра над милион гледания само за едно денонощие.

То е заснето от Йордан Йорданов.

„Господинът беше паднал и ние спряхме да помогнем. Събрахме се около десетина минувачи. Обадихме се на Спешна помощ в Стара Загора. Първо дойде полиция, после Спешна помощ. Медицинският екип се държа нагло и гадно, казаха, че няма да го качат и че това нещо не му е за първи път”, заяви Йорданов. Според него лекарката използвала обидни думи към мъжа, а прегледът бил „сритване с крак”.

Д-р Галина Аргирова отрича да е отказвала да му помогне.

„Това е познат пациент за мен и за всички колеги от Спешна помощ. Това е пациент, който съм обслужвала многократно. Твърдя, че той е силно агресивен. С крак проверих дали ще реагира с някакъв рефлекс. Когато се доближа до него и той не е с белезници, този пациент е опасен”, призна тя.

Д-р Аргирова разказа, че лично тя многократно е слагала глюкоза и диазепами на пациента и му е спасявала живота, включително със сърдечен масаж.

„Преди няколко дежурства пак ме викаха за същия пациент, пак беше пиян. По време на транспорта до Спешно приемно, този пациент стана на крака и му нямаше нищо”, разказа лекарката.

Йордан Йорданов пък отрича свидетелите да са нападали екипа на Спешна помощ.

„Ние няма откъде да знаем, че тя и друг път го е качвала и той се е държал агресивно”, каза Йорданов.

От ЦСМП в Стара Загора заявиха, че ще образуват дисциплинарно производство, за да установят всички обстоятелства. Ще има проверка, ще бъде сезирана Етичната комисия.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Слави

    49 5 Отговор
    Задължително сритване, това го има дори и в дебелите книги по медицина.
  • 3 А стига , бе !

    65 8 Отговор
    Не може да искаме млади хора да се насочват към медицина , щом са длъжни да се разправят с мургави компании . А тези пациенти , дали изобщо са плащали някога медицински осигуровки ?!
  • 4 водка

    61 3 Отговор
    Всички филиали на ЦСМП в 50 процента от повикванията си обслужват винаги едни и същи лица, предимно от ромски произход. Звъни се за щяло и нещяло - за зъбобол, за главоболие, за безсъние и т.н неспешни случаи. Но по телефона винаги лъжат въпросните хора.
    Трябва на такива злоупотребяващи хора да спре да им се предоставя тази услуга.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Някой

    74 3 Отговор
    Страшен проблем е станал че докторката е побутнала с крак пияният мръсен циганин, а той дали изобщо я плащал някога здравни осигуровкиа той дали изобщо я плащал някога здравни осигуровки, слушах тази сутрин по Нова телевизия Виктор Николаев как защитаваше този циганин и се нахвърляше срещу докторката. Надявам се че Виктор Николаев ще извади парички от джоба си да плати лечението на циганина без осигуровки !!!

    Коментиран от #15

  • 7 Исторически парк

    45 2 Отговор
    Аман от тия гали от остров ман.. трябва да се забрани на линейки да влизат в маалите!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Точно така е държат се гадно и нагло, об

    17 24 Отговор
    Обиждат и си гледат немарливо работата! Човек да не опира до лекар все пациента е виновен, все малко им плащат, претоварени са и бързат за друг случай! Къде са стандартите за добри медицински практики? Който не е допирал скоро до тях само може да каже добра дума за работа, отношение и компетенция! Управляващите за тях си подсигуриха медицински грижи за нас подритване с крак дали сме живи и мърдане още!

    Коментиран от #24

  • 11 Смешници

    29 2 Отговор
    Ей сега ще се разрева за некъпания ромб.
  • 12 Заралия

    6 29 Отговор
    Спешните медици в Стара Загора се раздвижват само когато трябва да отидат до банкомата да си изтеглят заплатата! През останалото време се заключват в една стая и кафета и цигари цяла смяна.

    Коментиран от #26, #31, #49

  • 13 Супер

    3 15 Отговор
    Занапред вече ще знаем какво да отговорим когато доктор се оплачи, че е бит - с ръка проверих дали ще реагира с някакъв рефлекс:)))

    Коментиран от #16

  • 14 Тошо

    12 12 Отговор
    Това е нормално за Стара Загора,града на ГЕРБ потънал в мизерия,неработеща администрация и сама забравили се лекари.

    Коментиран от #17

  • 15 Не е въпроса

    32 2 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Само в парите, не измествайте темата, и да е плащал, ако вече е нападал няколко пъти лекари, идващи да го лекуват, нормално е, те да не са особено любезни с него!
  • 16 Супер 2

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "Супер":

    Колко лесно хората могат да бъдат манипулирани, прочете две изречения с неясна достоверност, вече се е настроил, ще бие, счупва, размазва доктори и вече деня му е хубав, доволен е от коментара си. После не ревете в коментарите, че този доктор бил такъв онзи бил еди какъв си, тази негативна настройка към лекаря е път към бездната. Липсва ли уважение и доверие пациент-лекар, отпиши го този народ. П.с ако мислиш, че някой лекар ще се уплаши от коментара ти- бъркаш се, точно обратното.

    Коментиран от #18, #20, #21

  • 17 Хахаха

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Тошо":

    Друго си е града на джендърите и Киропростото - София, където парламента работи та се къса и всички паркират само на заден:)
  • 18 Супер 3

    13 8 Отговор

    До коментар #16 от "Супер 2":

    Всички сме ходили по лекари и знаем що за стока са търгашите в бяло - мързеливи и некомпетентни.
    П.П. Разбрахме, че си от белите мафиоти, споко.

    Коментиран от #23

  • 19 Чума

    19 0 Отговор
    Ритането си е работа на полицията! Не изземвайте функциите, Моля! Бях в Меден рудник и хулиганчета натупаха някакво циганче /тогава циганите още бяха малинство и не толкова нагли/! Хулиганите офейкаха, някой се е обадил и дойде патрулка само с един полицай! Хорат предвидливо се скрихме от терасите, за да не ни задават въпроси! Цигчето още повече започна да се превива и пищи, за да покаже колко много е пострадало! Полицаят се огледа, ритна го само един път, то стана и избяга към махалата си!
  • 20 убийзи в бели халати

    2 8 Отговор

    До коментар #16 от "Супер 2":

    когато и да ви приключат е късно
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Добре

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Благодаря ти добри човече, много щастие и здраве ти желая!
  • 23 Супер 4

    8 5 Отговор

    До коментар #18 от "Супер 3":

    Недей да ходиш при “търгашите в бяло” и ще имаш възможност да се запознаеш с “търгашите в черно”. П.п имали значение дали съм или не съм майсторе?!

    Коментиран от #28

  • 24 Предполагам, че НИКОГА досега

    15 10 Отговор

    До коментар #10 от "Точно така е държат се гадно и нагло, об":

    не ти се е налагало да търсиш медицинска помощ. Скоро и това ще стане, и тогава ще разбереш, че към лекарите трябва да се отнасяш с уважение. А що се отнася до конкретния случай - ами сега е модерно да се хвърлят обвинения срещу лекари и да се защитават пияни, неадекватни, обратни и всякаква друга сган. Първопричина - завист на некадърника към тези, които са много над нивото на хвърлящите обвинения..
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тъй като тези хора не им се

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Заралия":

    ще да падат до просташкото ти ниво, няма да ти обълрнат внимание . Иначе ми е любопитно какво ще изнесеш като довод и факти, ако решат да те съдят за обида на съсловието - нещо, което впрочем трябва да направят синдикатите. А иначе - можеш да помолиш да те вземат на едно дежурство - без значение дневно или нощно - и да се убедиш сам в...?

    Коментиран от #35, #46

  • 27 Зрител

    11 1 Отговор
    Предлагам да се провери психичнжното здраве и на автора на клипа.
  • 28 Реалност

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "Супер 4":

    Ако посетиш търгашите в бяло многократно нараства вероятността да се озовеш при търгашите в черно, факт. Не случайно всички лекари са против камери в лечебните заведения.

    Коментиран от #29

  • 29 Решение

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Реалност":

    Не ходи при тях тогава и живей до 239, ако слушаш може и до 241.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Друг заралия

    16 2 Отговор

    До коментар #12 от "Заралия":

    Не обиждайте и клеветете лекарите от ЦСМП! За 8 минути дойдопа на адрес на изпадвал в хипоглекимия човек и му спасиха живота!

    Коментиран от #36, #59

  • 32 Ай стига бе,

    12 1 Отговор
    за пияния и одри скан циганин ли сте заревали, на него не му дреми за вас бъдете сигурни?!
  • 33 ИВАН

    16 1 Отговор
    Те тия са все безпомощни, цялата маала все безпомощни и все помощи чакат.
  • 34 Кую

    2 8 Отговор
    Тяхната работа е да спасяват. Без значение от пол,раса,политически и регилигиозни убеждения. Но...
  • 35 Заралия

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "Тъй като тези хора не им се":

    Заснет клип от мен достатъчен ли ще е? След като ги попитах къде да намеря шефа им Иво /тогава беше шеф на спешното и се познавахме/ всички си зарязаха кафето и цигарите. Относно за дежурството - веднага съм навит, особено за нощно дежурство и 8 часа сън.

    Коментиран от #37

  • 36 тц тц

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Друг заралия":

    Сигурно е бил заспал и като са го посритали се е събудил:)

    Коментиран от #48

  • 37 Хахаха

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "Заралия":

    На нощно дежурство???, още при първия пациент на който трябва да му сложиш абокат, вземеш кръв, направиш сърдечен масаж при клинична смърт, да направиш диференциална диагноза, да вземеш решение за медикаментозна терапия, което не е като да знаеш промоциите в кауфланд за месец напред и т.н, вече ще си напълнил гащите и избягал.

    Коментиран от #38, #41

  • 38 Хахахаха

    1 4 Отговор

    До коментар #37 от "Хахаха":

    Ти виждал ли си лекар да взима кръв или да слага абокат, разсмя ме:)))))) Тук става въпрос за лекари, а не за мед. сестри и санитарки, които реално вършат цялата работа!

    Коментиран от #39

  • 39 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хахахаха":

    Да, всички които са в спешни отделения и на линейки го правят, което доказва, колко си компетентен по въпроса… смешни ставате хора… Да сигурно санитаря ти е лекувал хемороидите с пръчката за миене на пода

    Коментиран от #42, #43

  • 40 българин

    5 1 Отговор
    щом е циганин, никаква помощ, а щом е и пиян, абсурд. Не плащат осигуровки, а искат помощ. Кой ще плаща. Ние ли. Аааа, нееее.
  • 41 1111

    1 3 Отговор

    До коментар #37 от "Хахаха":

    Болницата, гори, сънен човек в бяла престилка бяга навън, пациенти изгарят в стаите, що е то?
    Сливенски лекар, нощно дежурство.

    Влизаш в болница за изследвания, а в епикризата пише, че са ти направили мозъчна операция, чернодробна трансплантация, наместили са пет фрактури след 10 ЯМР и 25 скенера, що е то?
    Български лекар, работещ със НЗОК.

    Коментиран от #45

  • 42 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "Хахаха":

    Докторите не само, че не взимат кръв и не слагат абокати, но и НЕ МОГАТ!!! Лично съм бил свидетел много пъти. Един път даже се смях на глас с три докторки, едната вика - сложи му абокат, другата - сложи му ти, третата - отивам да намеря сестра:)

    Коментиран от #47

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Тома

    3 5 Отговор
    Само боят ги управя бялата мафия
  • 45 Ами

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "1111":

    В болница за изследвания само, не може да се “влиза”, според изискванията на НЗОК, трябва да получиш диагноза, за да се оправдае “влизането” ти. Относно сънения лекар не съм запознат със случая, но все пак да не забравяме, че първо не сме били на място и да видим с очите си какво се е случило и второ лекарите са хора също, при тях има гнили ябълки, както при всички останали професии.

    Коментиран от #50

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Опа

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    И накрая да не дойде попа… хахах…Това да не го прочете във ВИЦ.bg.
  • 48 Бумеранг

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "тц тц":

    Дано не се случи и да не се събудиш без ромощ.
  • 49 ЩО БЕ...?!

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Заралия":

    Ти да не им светиш ,та знаеш...?!
  • 50 Да ама не

    0 3 Отговор

    До коментар #45 от "Ами":

    Дано не пипнеш рак да видиш дали не се влиза в болница за изследвания и биопсии!
    Аз и без рак съм лежал три пъти за изследвания на сърце и бъбреци, без интервенции, от там с изследванията при един от малкото можещи лекари, при който обаче си плащаш.

    Коментиран от #51

  • 51 Ами

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Да ама не":

    Изследването на сърце и бъбрек е интервенция, какво общо има “рака” не знам, но хем казваш, че са ти направени нужните изследвания за поставяне на диагнозата, хем после лекар явно уважаван от теб е намерил лек и решение на проблема ти, хем после всички лекари са мафиоти и гадняри… не го разбирам..

    Коментиран от #57

  • 52 ежко

    2 0 Отговор
    Йордан Йордановможе и да не знае,но в Бърза помощ си знаят стоката!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Д-р Менгеле

    1 1 Отговор
    Гнусна ммммммаааангалска държавица
  • 55 Само предлагам

    1 5 Отговор
    Незнам дали има човек да не е съгласен че лекарите много често трябва да ядат БОЙ
  • 56 Абе

    2 0 Отговор
    С кеф да ви изходя на статията! Смятайте кви мургавели са авторите
  • 57 Без коментар

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "Ами":

    "Изследването е интервенция":)

    Коментиран от #60

  • 58 Българин

    2 0 Отговор
    Има лесно - махат НЗОК, всички лекари започват частна практика, малкото кадърни ще станат мултимилионери, останалите - в селското стопанство! И без това сме на първо място в света по брой лекари на глава от населението, но пък по здравеопазване не сме в първите 100.
  • 59 Ехаааа

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "Друг заралия":

    Линейка отишла на адрес и инжектирали една ампула глюкагон, изумен съм...издигнаха ли паметник на тоя спешен екип?
  • 60 Дааа

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Без коментар":

    Точно така, неинвазивна интервенция!
  • 61 Бам бам

    0 0 Отговор
    Като цяло ,лекари и магазинери в България са винаги нацупени и недоволни и се имат за богове ,пред които хората трябва да им се покланят. За качеството на мед.обслужване няма да коментирам много ,че почвам да се ядосвам .Щом разни лелки -чистачки се взеха за богове и се отнасят с пациентите толкова унизително ,смятайте по-нататък. Изобщо не ме интересува ,как им плащали и не били доволни,щом аз си плащам данъците и осигуровките! Не им крада аз от заплатите ,да си търсят крадците другаде и на тях да им прилагат лошото си отношение! Магазинерките са същите ,вечно намръщени и сякаш насила те обслужват. Без значение циганин или българин ,те са длъжни да си вършат работата!Иначе да се махат ,като им тежи работата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове