19 Август, 2024 18:07 3 138 39

Вълка остава в ареста, пред съда каза, че иска да бъде разпитан

  • вълка-
  • румен гайтански-вълка-
  • съд-
  • разследване

Миналата седмица антикорупционната комисия направи обиск в офисите на Гайтански и Мавродиев

Вълка остава в ареста, пред съда каза, че иска да бъде разпитан - 1
Снимка: БГНЕС

СГС наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Румен Гайтански - Вълка. Според съда има достатъчно събрани доказателства по делото, сред тях - множество свидетелски показания.

Съдът уточни, че на този етап става въпрос за работно обвинение и става въпрос за престъпна дейност с особено висока обществена опасност. Миналата седмица антикорупционната комисия направи обиск в офисите на Гайтански и Мавродиев.

Пред съда Румен Гайтански каза, че иска да бъде разпитан. Адвокатът му Красимир Донков заяви, че след брифинга на Софийска градска прокуратура по случая от 15 август той и клиентът му са отишли, за да бъде разпитан Гайтански от разследващите, но е бил върнат за 15:00 часа на следващия ден, когато се е и явил. „За пръв път ми се случи да бъда върнат с клиента ми от разследващия", каза Донков пред БТА.

От прокуратурата посочиха, че в хода на разследването са анализирани договори между дружествата, за да се установи разходването на кредита с оглед наличието на данни за предоставяне пред банката на фиктивна обезпеченост. Според държавното обвинение Гайтански умишлено е склонил Стоян Мавродиев да извърши престъпление, като част от парите от кредита са използвани изплащане на дивиденти на Гайтански в размер от 46 млн. лв., а над 26 млн. лв. били използвани от дружеството „Кристална вода" за изплащане на задължения на ТЕЦ „Варна". От прокуратурата добавиха, че съществува реална опасност Румен Гайтански да се укрие и да извърши друго престъпление. Събрани са достатъчно доказателства за виновността на Гайтански, добави обвинението.

Кога, как и по какъв начин Гайтански е подбудил Стоян Мавродиев не посочват от прокуратурата, каза адвокат Красимир Донков. Според него това е така, защото няма доказателства.

На 16-ти август, когато сам се предаде, Румен Гайтански е отказал да отговаря на въпроси в Антикорупционната комисия и беше задържан за 72 часа. Миналата седмица другият задържан – адвокат Иван Георгиев, беше освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв. Той не е внесъл сумата и ще обжалва в едноседмичен срок.

Миналата седмица антикорупционната комисия направи обиск в офисите на Гайтански и Мавродиев. Според разследването, част от близо 150 млн. лева пари от ББР са отишли за закупуване на луксозни автомобили. Луксозните автомобили на Гайтански, за които разследващите имат разрешение, все още не са изнесени.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Негова

    9 8 Отговор
    воля ! Нито е бил управител , нито му има парафа някъде....
  • 2 Интересно

    24 3 Отговор
    Ето за това са го върнали в четвъртък да иде пак в петък за да може да не попадне на случаен дежурен съдия в неделя, а в понеделник да го нагласят??
  • 3 Сталин

    19 6 Отговор
    На Вълка трябва да бъде одрана кожата

    Коментиран от #23

  • 4 Ученика

    2 0 Отговор
    Това, че не искате да управлявате няма да ви спаси...
  • 5 Ботокс

    7 12 Отговор
    Ботоксовия открадна $400 милиарда от ватите и никой не му каза копче

    Коментиран от #16, #22

  • 6 Комунизъмъъъ

    22 4 Отговор
    Алооо Мавродиев къде се криеш Кат мишок твойта майка...Ами кредитите на Пеевски общо над 500 млн лева...

    Коментиран от #11, #27

  • 7 Дика

    20 2 Отговор
    А Доган що не е задържан като с пари от кредита са погасени задължения на неговия ТЕЦ?
  • 8 БеГемот

    7 0 Отговор
    Прилича на Червената шапчица....
  • 9 Абе

    6 1 Отговор
    Трябваше да духнеш с милионите като Цвети Василев у Сърбия...или у Дубай така се прави ..Ами ВЕСКА МЕДЖИДИЕВА..У ЮАР избягала през 90те години...а
  • 10 Калпазанин

    13 1 Отговор
    Работата ясна, тоз го хванал ковида, мисля си и друго този на фотото отговаря ли на името и снимката в личната си карта, ей за тва мразя либерастията
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Комунизъмъъъ":

    Гърция е в ЕсеС , та отиде в Туркия❗
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Овчевъд

    24 2 Отговор
    Абе това всичко е предизборен фарс за овсете. Ако беше сериозна работата Съдът щеше да му замрази цялото имущество, особено банковите му сметки. Ама такова нещо няма. Всичко е игра на тука има тука нема. Прах в очите на тези с вълната.
  • 14 АБВ

    8 1 Отговор
    Тоя яко се е ус... Al
  • 15 Обаче

    10 2 Отговор
    По-горната инстанция ще го пусне с дом.арест (т.е. у тях си, пък ще му се води наказателно време), щом излезе от прожекторите на медиите.

    Коментиран от #25

  • 16 Не му

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ботокс":

    се е разминало !
  • 17 Реалист

    10 12 Отговор
    Променкаджиите на Радев му дадоха на този престъпник 150 милиона пари на българския данъкоплатец! Дали не са дръпнали по е 15 процента?! Кокорчо няма наяждане по принцип, също както комунист и коза нямат! Вместо да бяха дали по 1 милион на 150 човека с частен бизнес, те ги откраднаха...ППДеБъ! Тези същите, дето щяха да строят мостове и магистрални...
  • 18 Ми то.....

    10 0 Отговор
    Мафиотите си пазят ...мафиотите ...както стана с Брендо ....приберете го в затвора и да го храним и него !!!! А да каза тоя вълк нещо дали ще връща милиони или ги е раздал на другите мафиоти ПОЛИТИЦИ ???
  • 19 Тодов Славков - Циганин Яшарски

    7 2 Отговор
    Това не е Румен Гайтански, а Георги Пирински.
  • 20 Тоя що е с маска бе ?

    6 4 Отговор
    Сигурно има алергия към затвора !!!! Да не е болен ...... пуснете го веднага !!!!!!!!!!! Приберете Боко Шиши , Коко ......че да миряса народа и да не го правят на маймуна !!!!!!
  • 21 сикао

    13 6 Отговор
    Стига сте лъгали. Няма как този Вълчо, да вземе 150 милиона лева без обезпечение и без да се обади накои Министър за да стане работата. През 2019 г на власт беше простия ГЕРБ пожарникар дето лъже и краде като сиганин. Видяхме му и чекмеджето. Принципал на банката е Министерски съвет и няма как да се дадат 150 милиона без да е одобрено от накои айдук. Толкова е бюджета за култура за цяла година. Дай Боже Вълчо като го нахапят дървениците в ареста и да почне да говори на кого се е отчитал и да връща парите. Те са на българите. А ГЕРБ и те са за ареста да почнат да обясняват как са раздавали парите на България.
  • 22 Луиза Розова

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ботокс":

    Ботокса открадна
    400 милиарда долара .
    А На Крепостните КУРСК

    Обеща по 10 хиляди Рубли .

    Хахаха

    Колко Щедър е Бункерния.
  • 23 Да да

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    при кожадайката е на ръка....
  • 24 анонимен

    5 5 Отговор
    Чисто юридически няма основание за задържане под стража. Не е осъждан и няма опасност да се укрие. Не знам как се е мотивирал съда.
  • 25 просто

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Обаче":

    на разходка в Витоша на въздух.....
  • 26 Не разбрах

    7 1 Отговор
    За кво арестуваха вълка ?????

    Коментиран от #28, #30

  • 27 дом

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Комунизъмъъъ":

    Не се крие. Според мен е добре закопан някъде.
  • 28 така е

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Не разбрах":

    Той дойде гол като пушка.....
  • 29 България на кремъл

    3 1 Отговор
    В тая държавица, да не си купуваш нищо на кредит😨😨😨😨😨
    Лихвите - лихварско кожодерски😨😨😨😨 а ако си купил нещо луксозно😨😨😨😨сбирщина зависници са готови да ти го откраднат...законно, разбира се😨😨😨😨
    И като в бабините бесепарски приказки глупавият вълк щракнал капана😨😨😨😨😨 сега разбира, че няма мърдане😨😨😨😨ще му удерат кожата😨😨😨😨и ще го пуснат гол да си ходи под домашен арест на яхтата си в италия! Нека се мъчи там на топло и средиземноморските комаре да го жилкат😂😂😂😂
  • 30 Арестуван

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Не разбрах":

    Защото се е предал, сам се набутал в капана😂😂😂
  • 31 Овчевъд

    4 1 Отговор
    Процесът за легализацията на 150 мио. лв. овче пари в полза на Вълчо и Соколчо започна. Амя ония с вълната си мислят, че тука става за наказетелно дело. Не бе вълнести, това всичко е дело за легализация на 150 мио. лв гепани офче пари, облечено в доспехите на НПК. Ще плащаме после и обезщетения, щото Вълчо се подложи на такива жертви...трябваше да напусне яхтата си и т.н. Питайте се вий, защо банковите сметки на Вълчо не са замразени и парите иззети?

    Коментиран от #34

  • 32 Туйто!

    3 0 Отговор
    Хм "...множество свидетелски показания"... Колко ли от тях са на кошаревски свидетели? :)))
  • 33 Въпрос

    5 0 Отговор
    Въобще не го защитавам, но в Бг има над 1000 кражби на едрата икономическа престъпност, на стойност над и няколко пъти повече от 150 млн- лв. Сега ли се събудиха МВР, съд и прокуратура от 30+ годишен мъртвешки сън? Или копчето им се натиска от Шиши. Натисни копче - прокуратура обвинение. натисни друго - КОНПИ, трето НАП, четвърто ДАНС, пето личния пудел на Шиши Къ.Съ. Натисни друго копче - и всичко заспива мартвешки сън.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Овчевъд

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Козевъд":

    Да.ОПГто гепало 150 милиона, вълнестите се оводниха щото са им запорирали 3 автомобила. Другите 5 още не са. И какво като са 8 автомобила. Овсете проста сметка не правят, камо ли ще протестират срещу гепането на парите им.
  • 36 БСП милионерите

    1 0 Отговор
    Вълка отишъл при Мавруда и му казал че го праща Тиквата. Има маса видеа как Тиквата отпуска пари уж от партийната каса за стадиони, църкви и тн. от джипката.
  • 37 Ние да не сме луди

    3 0 Отговор
    150 милиона са отпуснати не на него лично а на фирмата му.
    Той няма как да носи наказателна отговорност.
    Закрива тази фирма и отваря друга.
    Всичко е такава пародия.
    Простия селянин да се радва на нещастието на другите
  • 38 Пловдив

    2 0 Отговор
    Поредният успешен български ДС “бизнесмен” отгледан и ръкоположен от бившото ЦК на БКП! …А,вие продължавайте да плащате данъци…!!!
  • 39 Овчевъд

    1 0 Отговор
    Съмнявам се този на снимката да е Вълка. Колко хора го познават. Човекът е вълк, а не овса.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове