21 Август, 2024 21:08 2 931 51

Криминалистът Иван Савов: Удобно е Калин Стоянов да е човек на Пеевски, но не е доказано

  • иван савов-
  • калин стоянов-
  • човек-
  • делян пеевски-
  • доказателства

Сега всички си мият ръцете с министъра на вътрешните работи, който си върши съвестно работата, смята Савов

Криминалистът Иван Савов: Удобно е Калин Стоянов да е човек на Пеевски, но не е доказано - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Нямам думи, с които да опиша точно обстановката от последните седмици", заяви криминалистът Иван Савов в предаването "Денят ON AIR", запитан за политическата ситуация в страната и отказа на вътрешния министър Калин Стоянов да напусне шефския пост в МВР.

В студиото той прочете 100-годишното стихотворение на Елин Пелин "Кал" и подчерта, че днес то звучи "ужасно актуално".
"Българският манталитет не е мръднал и милиметър. Виждаме каруцарско и панаирджийско говорене от хора, които би трябвало да представляват институциите. Визирам в това число и президента, който по Конституция трябва да е обединител на нацията. Българският народ е разделен по всички възможно критерии. Демонът на политиката е министърът на вътрешните работи - заради калта", коментира Савов пред Bulgaria ON AIR.

"След края на общинските избори Стоянов каза, че от всички партии са правени опити за купуване на гласове. Имам информация, че това е моментът, в който нещата са тръгнали надолу. Кирил Петков едва ли не е казал: "Ти си наш министър, как ще говориш срещу нас, трябваше да кажеш, че само ние не сме." После опитаха да го сготвят с фиаското пред БФС. Оказа се, че това е отговорност на главния секретар, който е политически пробутана фигура от партньорите на "Продължаваме промяната", каза още криминалният експерт.

Савов е на мнение, че сега всички си мият ръцете с министъра на вътрешните работи, който си върши съвестно работата.

Удобно е Стоянов да е човек на Пеевски, но не е доказано
"Удобно е да е човек на Пеевски, което обаче не е подкрепено с никакви доказателства. Министърът е политически обвързан, това му е характеристиката на позицията. Крайно време е незрелият български народ да преценява хората по това, което правят, а не по това, което опитват да им внушат. Мои колеги твърдят, че това е времето, в което са си отдъхнали от терор спрямо тях от разни политици", подчерта той.

Савов отбеляза, че основният двигател на съществуването на парадържавата са власт и пари. Единствената ни силова структура, която може да упражни натиск, е МВР. Заради това винаги е било цел, убеден е Савов.

Според него редовите полицаи отдавна са разбрали, че са разменна монета в целия цирк и имат право да протестират.

"Не бяха на улицата да защитят министъра, а да покажат несъгласие да бъдат политически употребявани. Искаха да съхранят този човек, защото положи усилия да нормализира системата. Каква е логиката да махнем човек, който вече организира два избора?", завърши Савов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоз милиционер

    49 11 Отговор
    се изживява като участник в американски криминален сериал! Умен, красив и неутразим. Найс, а😂

    Коментиран от #9

  • 2 Жеко

    38 5 Отговор
    Чак не ми се пише
  • 3 Даааа

    43 7 Отговор
    Съвестно защитава мафията.Къде са днес героите от заведението в Гърция???Ламборджини със 100%затъмнени стъкла ,даже и предното и охраната с тойота 200 ???Къде е въпросният?С какво се занимава???Приходи....съвестно си вършели работата...
  • 4 ЕДИН

    49 8 Отговор
    САВОВ ДА НЕ СИ СИ ПОЕЯРВАЛ ЧЕ СИ НАЙ ГОЛЕМИЯ ПОЛИЦАЙ МНОГО ПОВЕЧЕ НЕЩА СЪМ ВИЖДАЛ ОТ ТЕБ НЯМАШ И ПОЛОВИНАТА МИ СЛУЖБА АКО ОБИЧАШ НЕ КОМЕНТИРАЙ МВР. 2009г. БАНКЯМСКИЯ ПЛЕЙБОЙ ГО ПРИКЛЮЧИ ТОВА НЕ Е ПОЛИЦИЯ А Е СБОР ЩАЙН САВОВ.
  • 5 Поредният платен

    50 8 Отговор
    Криминалисте, ти какво свърши, какво разкри? Калинката не става за чеп за зеле - не е до зависимости от Пеевски!
    Ама и ти май си захлебил от Шиши!? Защо не се занимаваш с криминалистика, ама наваляш и ти акъл да даваш?!
  • 6 Иванчо и

    38 10 Отговор
    той е човек на шиши!
  • 7 обективен

    44 10 Отговор
    Този министър не става и бариерата на паркинг да вдига !!
  • 8 Айде бе

    35 4 Отговор
    Е какво има за доказване? Да не би всичко което твърдят Пеевски, Костадинов и всички останали първо да го доказват? А политолозите? У нас никой на никого не държи сметка за казаното, когато след това се оказва невярно, че и много хора получават солидни суми от нашия джоб за това. И на тях никой не държи сметка постфактум. Ако един работник произведе продукция не ставаща за нищо не само няма да му платят, а даже може да го накарат да плати разходите и да го изгонят от работа.
  • 9 Гошо

    30 9 Отговор

    До коментар #1 от "Тоз милиционер":

    Чак пък ,,красив"?!
    Тъз свинска зурла, типичен Булгар шопар, дет ходи до кенеф по малка нужда само седнал, щот късите му израстъци не могат да му достигнат Унуй нещо,заради ,,талията"
  • 10 На тоя мутрата

    35 8 Отговор
    Само като му видиш и разбираш в каква кочина живеем. Свинята Пеевски раздава на всички престъпни мафиотски боклуци откраднати от народа пари. Цялата държава и всички институции, мафиотски организации престъпни групи и така нататък са подкупени от свинята. Затова свинята няма кой да я барне. И затова България се превърна в едно отвратително за живеене престъпно гето, където най-големите престъпници са полицаи, политици и юристи.
  • 11 Кой какво

    32 4 Отговор
    Ще се окаже,че всички милиционери са на Пеевски... действията им го доказват....
  • 12 Град Козлодуй

    10 1 Отговор
    ЭО и Покритото Мляко Котките го не лочат

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 мдаа

    41 5 Отговор
    Откъде ги вадите тия милиционерски рендета...
  • 15 Град Козлодуй

    25 4 Отговор
    ОПГ мафия
  • 16 Жандар-мерист

    30 2 Отговор
    Чиба бе, шишко!
  • 17 Вражалец

    30 6 Отговор
    Ако е вярно,че този е даскал в столично училище,трябва веднага да се уволни!Той е толкова експерт,колкото Витоша е най- високата планина.

    Коментиран от #34

  • 18 Лост

    31 5 Отговор
    Този дето давал на децата си да си играят с пистолета му вместо да го разследват,акъл взел да раздава.
  • 19 Реалист

    23 3 Отговор
    Бат Иван "криминалиста",сигурно е бил и той на милиционерския протест,близо до момчето от крайния квартал.И малките деца разбраха за отвързаният нерез, който тича по коридорите на нс,да брани назначеният министър ..
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Наивник на средна възраст

    22 4 Отговор
    Тоз за какъв се взе?Другите били каруцари и т.н.,а ти какъв си ве наглец?Голям криминалист - нито едно поръчково убийство не разкрито,нито спряна престъпност,наркото процъфтява под ръководството на МВР.За какъв се взе е? Акъл зел да ръси - именно манталитетът на такива като тебе са една от основните беди за Републиката.Като много знаеш защо не арестуваш престъпници обявени като такива от приятелските служби.с чекмеджета,имоти,пудели ао искаш?Ма как да ги разкриваш като папкаш и ти от ръчичкките им.Нито като полицай,нито като човек не осъзнаваш,че трябва да служиш на обществото.Служиш само на собствената си лакомия.Наглото ти подсмихване плаче за друг вид урок,нищо че си мисли че си недосегаем.Нагъл,нагъл,а покритие = 0.

    Коментиран от #26

  • 22 Наивник на средна възраст

    11 6 Отговор
    И нещо,което не приемам - стига с тия милиционери!Тези са полицаи,милиционери не са били.При милицията може Партията да е била водеща,но наркотици,бандити и т.н не можеха да виреят.В сравнение с тези подобия на служители на обществото,милиционерите имаха достойство и с такова си носеха службата,Тези ги интересува само джоба да е пълен,а как ще стане това - не.Морал при тях няма!Едно време 1 милиционер на 5 села стигаше,а от тези трябва армия да ни пази,то затова и я махнаха.Да си праят кот си искат.ТЕЗИ СА ПОЛИЦАИ - РОЖБИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСИТЕ ЦЕНОСТИ И НА ДЕМОКРАЦИЯТА!!!
  • 23 Докажи го бе .. докажи.

    14 4 Отговор
    Че не е човек на Пеевски.
  • 24 хътфж

    18 6 Отговор
    След като защитаваш престъпник, значи не си подходящ за МВР и трябва да те изгонят и тебе. Слугата на ГЕРБ и ДПС, прави политически протести а милиционерите, излизат на митинг? Какви повече доказателства ти трябват. Като се правят на политици, трябва да ги изгонят дисциплинарно от МВР и да ходят на митинги. Като станат безработни, да ходят на митинги. И стига сте се правили че не разбирате. Като не разбирате че е престъпление и вие навън от системата.
  • 25 Без коментар

    4 0 Отговор
    Стихотворението ,,Кал" на Елин Пелин.
  • 26 Реалист1

    12 3 Отговор

    До коментар #21 от "Наивник на средна възраст":

    БНТ се издържа от нашите данъци, но е на Кошлуков, съответно Пеевски.
    Тази с големите джуки - Ганиела Ангелова кани само едни и същи събеседници, които поддържат позициите на Пеевски.
    (За парлама един път в месеца се появява и нормален събеседник)
  • 27 Гост

    12 2 Отговор
    И ,,ТОВА,, го ,,активират,, от време на време да облъчва заблудените души.....УЖАС.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 хммм

    7 1 Отговор
    Ако е така, Горица трябва да състави кабинет!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ДОМ

    5 2 Отговор
    ХАХАХАХАХАХХ ххххххАХАХАХАХАХ АХАХАХАХАХАХА....... поемам си дъх .... ааааа ХААААААААХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХАХАХА.... тежка кашлица от липва на въздух... храчка... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА....
  • 32 милиционер

    15 3 Отговор
    Не е човек на Пеевски, а е човек на Пеевски И Борисов. Толкова труд положиха да го опазят, че и децата от детската градина разбраха на кого е човек, само този преяждащ милиционер не разбра. Егати евтиното внушение, на това и бабата с цветята на ъгъла няма да клъвне. Смешен.
  • 33 Донки Хот и Сан Чопанса

    9 2 Отговор
    Тоя много слабичък бее, ши са счупи човека.
  • 34 🍋🍊🇧🇬

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Вражалец":

    Е па, от Витоша по високо нема ве.
  • 35 Жжжж

    10 1 Отговор
    И тоя криминалист май е човек на шиши
    Как заитава калинката
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 🍋🍊🇧🇬

    1 8 Отговор
    Калин Стоянов си на място, затова и заради това всички са ревнали да го сменят с некой ала - бала, портокала.

    Киро че скине да стане неговото, Асан и той, Блеевски и той, па да не говорим за Селянина от Банкя?

    Мда, квот туй.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Пацу

    5 0 Отговор
    Стрелбата в Халкидики, Вълци ,кози, камили и т.н.
    Мисирляци, догодина може да има съвпадение
  • 43 Тоя пък

    7 0 Отговор
    Абе милиционер кух,знайно е, че всички ушаци сте с празни междуушия, но ти счупи глупомера!
    Ококореният благодари на Шиши,че го подкрепял и щял да го направи водач на листа ако му бият шута, но нямало доказателства за обвързаност!
  • 44 Таци

    1 6 Отговор
    Всеки, който не се харесва на пепейската плява веднага бива набеден, че е корумпе, човек на Пеевски и/или на Борисов. Обаче, К.Стоянов не е седял в скута на Пеевски, нито е пил мазно кафе с него, нито се е крил зад гърбът му....като прос100то, кокоро, бойкикев, гнома и т.н умнокрасивитет. Стига празни приказки и лъжи. Аз, и множеството българи, не искаме умнокрасивитета отново да прави ала-бала с президента.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Логика няма.

    3 1 Отговор
    Има опълчване. Кожарова се опълчи на президента.Стоянов се опълчи /според неговите думи/срещу преврата,който се извършва в МВР с кадифени ръкавици.Пеевски се опълчи на Доган и нередностите в ДПС.До къде ли ще се стигне?Да разбуниш духовете в силово министерство,ама хич не е за подценяване.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кой е не е Важно !

    3 1 Отговор
    Кой е не е Важно! Важното е Че Лекето не си познава Работата!
  • 49 Значи

    4 0 Отговор
    Този Калинчо организира купения вот?Ти какво си завършил,че си криминалист?Искаш да се представиш като криминално проявен?И ти ли работиш извънредно при Нотариуса,Красьо Черния или Делтагард,с компетентното съдействие на Калинчо.Който така и не можа да прочете номерата на полицейските коли пред SS клуба на Нотариуса и да ги уволни.Само тинтири-минтири приказки на един ограничен интелектуално селяк
  • 50 Оракула от Делфи

    0 1 Отговор
    Сега ми е ясно, защо сме на този хал, ако такива ,като теб Савов са криминалисти,
    и не виждат връзката с Пеевски , говори ясно колко ти са разследващите възможности,
    да
    разделиш "плявата от житото"!
  • 51 омръзнахте ми

    0 0 Отговор
    Този господин казва ,че искат спокойствие и с този министър са го получили, разбирай ние и преди нищо не правехме , ама сега и министъра е с нас. Как на днешно време и технологии не откриха никаква дори малка следа в толкова знакови покушения ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол