21 Август, 2024 21:29 1 708 28

Иван Анчев: Протестите на полицаите са неморални, защото хвърлят тежък имиджов шамар върху МВР

  • иван анчев-
  • протести-
  • полицаи-
  • неморални-
  • шамар-
  • мвр

"Политиците виждат в МВР средство за изпълнение на техните цели, вместо да разглеждат МВР като важно формирование, което трябва да защитава само закона и гражданите. Да не забравяме, че именно по времето на Калин Стоянов ДПС се превърна във втора политическа сила, което навежда само на една мисъл, че по някакъв начин вотът е бил контролиран", коментира експертът

Иван Анчев: Протестите на полицаите са неморални, защото хвърлят тежък имиджов шамар върху МВР - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Аз съм бивш служител на МВР и през годините, когато съм бил на активна служба, такива протести нямаше. Имало е неправди, но такива протести нямаше, защото не се прави така. Законът не позволява на полицаите да протестират. Такива протести са неморални, защото хвърлят тежък имиджов шамар върху МВР и показват дълбоката политизация, която е настъпила и е дълбоко нередна. МВР го политизират всички активни играчи на политическия терен през последните 5 години. Това, което виждаме в момента, десетки, стотици полицаи да защитават министъра си, е нередно. Няма нищо спонтанно в този протест", заяви съпредседателят на Атлантическия съвет Иван Анчев в "Денят ON AIR".
По думите му служителите на МВР са употребени от политиците и тези организирани спонтанни протести го потвърждават.

"Този, който ще наследи министър Стоянов, трябва да потърси най-строга отговорност на организаторите, те се знаят кои са. Много от полицаите са омерзени от това, което се случва. Говорим за една много тежка политизация в МВР, която се изгражда на принципа, че трябва да е лоялен, независимо дали върши работа. Тези протести показват тежката зависимост и се правят редица нередности", допълни Анчев пред Bulgaria ON AIR.
Какво влияние оказват политиците върху Министерството на вътрешните работи?
Според госта политиците се стремят да използват МВР като бухалка, защото знаят, че в МВР има добро количество информация.

"Политиците виждат в МВР средство за изпълнение на техните цели, вместо да разглеждат МВР като важно формирование, което трябва да защитава само закона и гражданите. Да не забравяме, че именно по времето на Калин Стоянов ДПС се превърна във втора политическа сила, което навежда само на една мисъл, че по някакъв начин вотът е бил контролиран", коментира Анчев.
Ако МВР има желание да си изпълнява ролята, може да бъде много сигурен защитник на демократичните процеси и на честните избори, категоричен е Анчев.

"В никакъв случай не трябва МВР да оказва чадър в каквато и да било посока. МВР има целия ресурс да противодейства на това пагубно явление, каквото е покупката и продажбата на гласове. МВР има възможността не само със своите инструменти, но и с редица технически средства. В МВР работят хиляди честни и достойни мъже и жени. Моят упрек като гражданин не е към тези на самия площад на "спонтанната" защита на своя министър, а към тези, които са го организирали", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Направо са

    36 9 Отговор
    си незаконни!

    Коментиран от #21

  • 2 стрел☢️к

    8 6 Отговор
    отиде 🇹🇷 вот на 🎃 и 🐷 гарантиран от 👮
  • 3 Град Козлодуй

    4 7 Отговор
    Моля Истинските ченгета отиват на небето При БОГ а Лошите си Ходят Навсякъде
  • 4 Вражалец

    16 8 Отговор
    Имиджът на МВР и без това е около точката на замръзване. Онзи с особения поглед утре никой няма да го помни За разлика от ,Светла му памет, Христо Данов,например
  • 5 обективен

    22 7 Отговор
    Има протести на полицаите ,защото ги е оставил да пазят бандитите и нарко разпространителите срещу някоя хилядарка отгоре !
  • 6 Абе

    17 5 Отговор
    Кое МВР, онова дето членуват ханко брат и Рамбо силек ли? То голям имидж!
  • 7 Върл Костовист

    2 6 Отговор
    Последните четири пъти гласувах за ДПС. Последното ми гласуване за ДСБ беше когато ИТН спечели изборите.
  • 8 Кърмит

    10 1 Отговор
    Голямата грешка на Кирил и Асен се казва Руди Гела.
  • 9 ьикао

    17 9 Отговор
    Трябва тези дето бяха на "протеста" и имаха политически искания, да бъдат уволнени дисциплинарно. И това трябва да се случи спешно. Всеки да знае че като почне да подскача като политик, че ще изхвърчи от системата. Няма какво да се говори и да се обяснява. По един ритник, и всички дето бяха на протест, да бъдат изгонени дисциплинарно. А военния съд защо спи не е ясно. Има явно нарушение на закона?
  • 10 Коцето

    4 3 Отговор
    Поредният НЕПЕОШКО.....
  • 11 Лост

    15 3 Отговор
    Да извадят и списъка със 700-те прокурора които подкрепиха Гешев.
  • 12 Танчо

    8 0 Отговор
    Анчо, имиджът и моралът са съвсем различни понятия. Не са синоними, нито са еквивалентни.
  • 13 сичо чичо

    17 2 Отговор
    МВР плаче за промяна от горе до последният полицай. Ако МВР не се промени като количество и като качество държавата ни как да се промени. За политиците които са на власт от общински кмет нагоре кадруват в местните РПУ -та , депутатите за по големите началници.Отделно гражданите пък и самите полицаи ненавиждат тези които са на пенсия и заплата по 5-6 години и системата се задръства , няма приемственост. Много проблеми има в МВР натрупани за 34-35 години.

    Коментиран от #15

  • 14 дом

    2 2 Отговор
    Щях да ги призная като спонтанни, ако бяха излезнали и пред централата на ГЕРБ, след като и Борисов каза същото, което казаха Кирил Петков и Румен Радев, заради което скочиха.

    Обаче, когато господарят ти иска оставката, не можеш да организираш протест, а почваш бавно и тъжно да си събираш парцалите.
  • 15 точно

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "сичо чичо":

    Преосноваване на МВР и ПРОКУРАТУРА.
  • 16 Капитан Салам

    7 1 Отговор
    Бих казал ПОДСЪДНИ действия.
  • 17 Пенсионер ОСВ

    3 1 Отговор
    С МВР респективно полицията трябва да се подходи радикално както преди много години в Грузия.
    Тогавашния президент Саакашвили разформинова тяхната милициция наследство от бившия СССР като за срок от шест месеца изчисти всички стари кадри и ги подмени с нови.
    И тяхната ново изградена полиция започна да служи в полза на гражданите и обществото а не на политиците!

    Коментиран от #23

  • 18 Давай,давай

    2 1 Отговор
    Лепни му още един грях на Калин Стоянов-по негово време ДПС стана втора политическа сила.Утре при някой нов МВР министър,ако ДПС стане първа политическа сила,да знаем предварително кой е виновен.
  • 19 пак този

    1 2 Отговор
    Не само са неморални, но са и незаконни!
  • 20 голем дебил

    2 0 Отговор
    И какъв е извода?Виновни са така наречените политици,нали?Тогава защо обвиняват КС?
  • 21 Пенчо питанката

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Направо са":

    Абсолютно са незаконни, в работно време, с униформи и оръжие, със служебните мотори и автомобили, на политически протест - съд до дупка, уволнение и лишаване от социалните придобивки. Да работят в охранителни фирми и да пазят бостани! Кой трябваше да ги арестува, за това, че по време на протест носят оръжие?
  • 22 Ддд

    0 0 Отговор
    Слугите на Прокопиев да не се обаждат, чу ли Иване?!
  • 23 Ддд

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Пенсионер ОСВ":

    И какво ще прави държавата?
    И в момента, за нови кадри изискванията са ударно занижени, и те пак не могат да ги покрият. Ако се разпусне МВР, държавата ни просто ще спре да съществува!
    Ако си мислиш че армията може да върши работата на МВР, явно не си на тази планета.
    Добре че, никой не слуша глупави предложения. Достатъчно такива има от инфантилни политици!

    Коментиран от #24

  • 24 Емо

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ддд":

    От МВР и да напуснат, и да бъдат уволнени 80% от персонала, никой няма да разбере абсолютно нищо. А държавата отдавна същестува само на книга. Откакто заспа мъртевешкия сън МВР, прокуратура, правителство, съд още от началото на 90-те години при масовите грабежи, източването на икономиката и на банките, рекета на мутрите (подпомаган точно от МВР). На нас обикновените хора за какво ни е тази държава? Нямаме нужда, благодаря.

    Коментиран от #27

  • 25 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 2 Отговор
    НАZHAЧАВАНЕТО , МИНИСТЪР НА МВР ............... БОЙКО ЧАШКОВ ДАМАДЖАНОВ И ИВАН ДЕМЕРДЖИЕВ (ПАРИТЕ СА ТОЧНИ)................ НЕ ХВЪРЛЯТ ЛИ ТЕЖЪК ИМИДЖОВ МОРАЛ ВЪРХУ МВР ? ? ? ................
  • 26 Това най-тъпата част от

    2 0 Отговор
    Това най-тъпата част от Обществото ли е? Хем не сди Вършат Работата! Хем имат Претенции!
  • 27 Ддд

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Емо":

    Глупостите които пишеш не ми се четат.
  • 28 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    АНЧЕВ : " СЛЕД КАТО ОБЛИЖА ЗА Д НИ КА НА ПРОТИВНИЦИТЕ НА КАЛОЯН --- ЩЕ СИ ИЗМИЯ УСТАТА С " ЛАКАЛУД " !!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол