22 Август, 2024 23:41 1 518 18

Важните новини във ФАКТИ на 22.08.2024 г.

  • пп-
  • венко сабрутев-
  • прокуратура-
  • мон-
  • димитър главчев-
  • ивайло мирчев-
  • валентин тончев-
  • кирил петков

Днес преследваме 800 учители, утре може да са артисти заради ролите им, или журналисти заради това, че изразяват мнение, хора с небългарски имена или други религии. Единствените държави, в които моралът се прокарва чрез закон, са ислямските шериати с екстремистки ислям

Важните новини във ФАКТИ на 22.08.2024 г. - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

ПП с проект за промяна на спорната „дефиниция” в ЛГБТ закона

„Продължаваме Промяната” внася проект за промяна на спорната „дефиниция” в Закона за предучилищното и училищното образование следващата седмица, заявиха от пресцентъра на партията.

Сабрутев: Учителите да "покажат среден пръст" на "Възраждане". Костадинов иска да ви прати в "Белене"

"Възраждане" обявиха война на учителите! Искат да ги вкарат в "Белене"! Зад публикацията на #Възраждане седи лично Костадин Костадинов. Той е човекЪТ, който иска да прати учителите ни в концлагери. Това написа във "Фейсбук" Венко Сабрутев от "Продължаваме Промяната".

Прокуратурата във Варна се самосезира за "черния списък" на "Възраждане"

Окръжната прокуратура във Варна се самосезира заради публикуването на списък с имена на учители, които са се обявили против промените в Закона за училищното и предучилищното образование за забрана на пропаганда и популяризиране на нетрадиционна сексуална ориентация и определяне на полова идентичност, различна от биологичната.

МОН след списъка на „Възраждане“: Няма да бъде допусната никаква форма на дискриминация и репресия

Министерството на образованието и науката излезе с позиция във връзка със списъка с учители и преподаватели, който "Възраждане" разпространи.

"Българският учител винаги е бил свободен, буден и прогресивен и това е направило децата и нацията ни свободни. Запазвайки тази свобода, ние запазваме собствените си ценности, морал и бъдеще.

Затова и в системата на българското образование няма да бъде допусната никаква форма на дискриминация и репресия към учители, ученици и родители. Както и досега, Министерството на образованието и науката и институциите в системата на предучилищното и училищното образование ще защитават духа на толерантността, антидискриминацията, българските традиции и общочовешките ценности, както и политиката на приобщаване в българското училище", пише в нея.

От ведомството отбелязват още, че образованието е кауза за обществото ни, която трябва да ни обединява, а не да чертае нови разделителни линии и конфликти.

"Да, България!": Повторната номинация на Главчев е резултат от неспособността на политиците да постигнат съгласие

Повторната номинация на Димитър Главчев за служебен премиер е резултат от неспособността на политическите сили в българския парламент да постигат съгласие и мнозинства за важни политически решения. Това се казва в позиция на "Да, България!", изпратена до медиите по повод повторната номинация на Димитър Главчев за служебен премиер, оповестена по-рано днес. Ето и още от текста на документа:
В началото на седмицата „Продължаваме Промяната – Демократична България“ предложи именно такова решение – осигуряване на алтернатива за избор на служебен премиер. По наша инициатива бяха организирани консултации с всички парламентарно представени формации, без ДПС-Пеевски, с цел задвижване на процедурите за приемане на внесените от ПП-ДБ промени в Закона за Сметната палата, които щяха да позволят избор на човек с високо обществено доверие за заместник-председател на Сметната палата. Предложихме обсъждане и на всички други възможни опции за най-бързо довършване на конституционната процедура по избор на служебен кабинет.
За нищо от това не беше намерено мнозинство от 121 народни представители.
Настояваме кандидатът за служебен премиер да се съобрази с обществените очаквания и не просто да представи проект на състав на Министерски съвет, в който отсъства името на Калин Стоянов, а да гарантира, че няма един “лейтенант” на Пеевски в МВР да бъде заменен с друг.
Настояваме г-н Главчев да престане да назначава и уволнява областни управители под диктовката на Пеевски.

От тези действия на служебния премиер ще зависи дали ръководеното от него правителство ще осигури честни и свободни избори на 27 октомври.

Ивайло Мирчев за списъка на "Възраждане": Фашизмът започва с измислена заплаха

"Фашизмът започва така - с тези, които правят списъци с "врагове на народа" - за да се замислят следващия път хората дали да защитават човешки права и свободи, или да си мълчат за по-сигурно". Това написа Ивайло Мирчев от ДБ в профила си в социалната мрежа "Екс" .

Валентин Тончев: Времето на Пеевски в българската политика приключва

Животът на Делян Пеевски в политиката на България и конкретно в ДПС приключи. ДПС ще се яви на изборите с автентичното Движение на Ахмед Доган, който се връща в оперативната политика.

Кирил Петков: Единствената задача на Главчев е да каже "НЕ" на Пеевски и да имаме честни избори!

"Нов човек на Пеевски в МВР или честни избори?” Това пита във "Фейсбук" съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соломон

    23 1 Отговор
    Ходи обяснявай на тези от "Възраждане", че ПаДЕРАСТ звучи ГОРДО !

    Що не са съгласни, децата на ПП да си сменят ПОЛА ?!

    Коментиран от #12

  • 2 Демократ

    13 5 Отговор
    Да тези хора от парада изглеждат толкова агресивни че не знам друго си е оядени футболни агитки и ромски фамилии да ходят смирено по улиците.Въй геювете ша ни вземат децата.
  • 3 Хелоу

    29 1 Отговор
    Че какво репресивно има в тоя закон да няма пропаганда сексуална на децата. Тези от ППДБ много ама много се изложиха вече. Нека всички видят какво представляват.
  • 4 дддд

    14 2 Отговор
    Всички против закона на Възраждане в гроба брутално убити от мен!
  • 5 Така Така

    19 0 Отговор
    Не съм чел пасквила, но върнете дъгата на децата. Тия деградирали субекти нямат място на площадите нито в образователната система
  • 6 Хора, бдете!

    21 1 Отговор
    Педофилите в настъпление! Педофилите мирчев и сабрутев, са най активни! Подобни хора нямат място в обществения живот! Закон за лустрация на педофилите- да нямат право да се кандидатират на всякакви избори в т.ч. и за домоуправители!
  • 7 Мечтата на Киртака

    16 1 Отговор
    Тия от ПП искат всички да сме жендъри с по пет бустера от Урсула. Няма по-вредна партия за България от тези, но най-гнусното при тях е, че вече посягат на децата
  • 8 Тест за перестия

    5 1 Отговор
    Да видим колко и кои са?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 отвратена

    7 1 Отговор
    ПП/ДБ и ментора им докараха България до безпрецедентна икономическа, политическа, а вече и конституционна кризи, и вече 10 дни се занимават само със закона забраняващ пропаганда на нетрадиционни сексуални практики в българските училища. Като, че ли това е най-важно за тях. След като този закон се гласува в НС точно ПП/ДБ и разни НПД-та организираха протести, писаха доноси срещу България, и 10 дни разни твари ходят от медия в медия и обвиняват българския народ, че им се отнемало правото да промиват мозъка на дечицата ни...вече искат промяна на закона. Хайде, като считате, че с този закон в България се нарушават правата ви - отидете да живеете извън България, където ще зачитат правото ви да промивате детски мозъци. Но, оставете българските деца на мира. В противен случай ще разберете какво значи ядосани, български майки! И, да отбележа - не понасям копейщината, но децата са нещо свято!

    Коментиран от #14

  • 11 Мдаа

    4 1 Отговор
    Трябва да се направи национална листа за такива учители !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Европеец

    4 1 Отговор
    Наистина коментара и ти е Соломоновски ..... Защо пък закона да не преследва тия които нарушават закона без значение дали са учители , политици, животновъди, работници, мияче на чинии,журналисти ,артисти или други индивиди борещи се за узаконяване на 76 пола.... С какво те са повече от нормалните хора..... Не виждам нищо лошо където няма морал той да се налага със закон, нали законите са за това.... По ли е добре да няма морал или да има закон който да пази и малко останалите моравни норми.... Деятелите на не стандартната сексуална ориентация Дали ще бдат щастливи ако техните деца станат хомосексуалисти и почнат да си менкат половете, убеден съм че не....
    Никой не пречи на тия които генетично са устроени да бъдат хомосексуалисти, нека си живеят живота както го разбират, но да не го натрапват на мнозинството нормални българи и да оставят на мира и невръсните деца..... Защо едно увредено малцинство трябва да дискриминира моралните норми на нормалните хора.... И после някой виновен, ще държавата България се е превърнала в бг територия...
  • 14 Европеец

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "отвратена":

    Хубаво си отвратена от копейщината, но дали така си и отвратена
    от центовщината....
  • 15 Бъларското население

    3 0 Отговор
    се е топяло, а с тези обратните как ще се развъжда, в епруветки ли ?
  • 16 Българин

    3 0 Отговор
    Пресъхнали язовири, махнати гори, пожари... понеже България си няма други проблеми.
  • 17 На Дедо

    3 0 Отговор
    Тези от Пе Пе........! Да променят и 10 заповеди Божи. Най-вече 7 и 10 заповед. Ей така за едното удоволствие на Кирето и Леночка.
  • 18 Гост

    1 0 Отговор
    Защо 0братните настояват по цял ден да ни демонстрират, че са 0братни?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол