22 Август, 2024 15:36 4 270 27

Валентин Тончев: Времето на Пеевски в българската политика приключва

  • валентин тончев-
  • пеевски-
  • дпс-
  • политика

Той е категоричен, че на Движението се пада тежката отговорност да е носител на промяната в българската политика

Валентин Тончев: Времето на Пеевски в българската политика приключва - 1

Животът на Делян Пеевски в политиката на България и конкретно в ДПС приключи. ДПС ще се яви на изборите с автентичното Движение на Ахмед Доган, който се връща в оперативната политика.

Това заяви независимият депутат, избран от листата на ДПС и от групата на Ахмед Доган, Валентин Тончев в интервю пред БНР.

Той е категоричен, че на Движението се пада тежката отговорност да е носител на промяната в българската политика.

"Именно групата, вярна на Доган, предложиха в НС да се попълни листата на възможните кандидати за премиер на България, за да има по-голям избор президентът Румен Радев", припомни той.

"Искаше ни се повече политическо време, да се попълни списъкът и политическите партии да проявят отговорност. Главчев трябва да търси друг вътрешен министър. Ние сигнализирахме, че този човек - Главчев, демонстрира зависимости в различни дела от работата си. Да напомним за избора и уволняване на областни управители. На г-н Главчев някои му диктува какво да прави ли", коментира Валентин Тончев.

Според него не само вътрешният министър Калин Стоянов, а и други министри от този кабинет са показали зависимости. И изрази съмнение, че старият нов служебен премиер този път ще има по-голяма свобода в избора на министри за проекто-кабинет.

"Ще има ли тази свобода според вас? Силно се надяваме, че ще проведем честни, прозрачни и демократични избори. Преди два дни Бойко Борисов поиска оставката на Калин Стоянов. Каква беше реакцията на Главчев? Тишина!", припомни Тончев.

Депутатът от Движението е убеден, Пеевски не е заплаха за ДПС, и такава няма как да има, защото целия партиен актив, симпатизанти застават зад автентичното ДПС, начело с Ахмед Доган.

"Отново на ДПС се пада отговорността да е носител на промяната, да отпушим политическата система и да не ходим на 8-и и 9-и избори. Кризата е причинена от един човек и той се казва Пеевски. Един човек, с начина, по който овладява институциите и ползва властта за лични и икономически цели, ни пречи да живеем с европейска правова държава“, коментира Тончев.

Той призна, че всички в ДПС имат вина за сегашното властване на Пеевски:

"Разбира се имаме вина, никой не си мисли, че Доган и ние ще си заровим главите в пясъка като щраусите и ще прикриваме. Ние трябва да водим откровен разговор с българското общество и да се извиним пред избирателите ни, че Пеевски доби такава власт в българската политика. Ако не беше ДПС, Доган и тези наши членове и симпатизанти Пеевски нямаше да стигне до тази власт“, обясни депутатът.

И допълни:

"Днес всички, които подкрепят ДПС и Доган, са единодушни, че на политическия път на Пеевски трябва да се сложи край."

Тончев каза, че призива на ДПС "Без Пеевски" преминава партийните граници в "България без Пеевски" и намекна, че от САЩ и Великобритания отдавна са свалили доверие от него с вкарването му в списъка "Магнитски".

"Хората около Пеевски цамбурнаха в морето на демокрацията и силно започнаха да се давят. Най-големият актив на ДПС са нашите членове и че всеки може да говори и да изразява волята си и да говори откровено. Докато те изразяват своята воля, ДПС не може да бъде заплашено. Пеевски да не се изживява като моралния съдник на демокрацията на България. Така ли трябва да функционира държавата?", предупреди Валентин Тончев.

И заяви, че ДПС ще излезе по-силен от тази криза:

"Имаме пътна карта и план, по-който вървим. Скоро ще докажем, че ДПС е незаобиколим фактор и работи за своите избиратели. И бъдещето на ДПС се определя от избирателите и симпатизантите на ДПС."

Той сподели, че по места "има мобилизирани хора, инструктирани натискат членове и симпатизанти в битката на Пеевски да овладее ДПС".

Тончев заяви, че нямат притеснения и ще си подредят къщичката, а формулата за това е ясно дефинирано от Ахмед Доган на срещата в началото на седмицата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Че то

    13 0 Отговор
    кога започна , кога приключи ?
  • 2 обективен

    35 1 Отговор
    Докато бандитите са в парламента ,а не в затвора , нищо не е приключило !!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Само така ви се иска, другари радевисти!

    16 29 Отговор
    Скоро ботушът ще се изпари от Дондуков. Като Първанов, като Петър Стоянов, като Плевнелиев и т.н.
    Тогаз откъде ще цицате!? Кеш-парите скоро ще свършат.
  • 5 Черньо

    24 7 Отговор
    АБЕ ЛЬОЛЬО МНООГО СИ ПРОЗД.
  • 6 Милан

    14 4 Отговор
    Хубаво ще е този да не носи брадичка младежка, защото не може да измие семето след свирките, които прави в офисите!
  • 7 Хехе

    17 7 Отговор
    Ох,сополанко! Извъдил се експерт..
  • 8 Наивник на средна възраст

    28 1 Отговор
    То че няма как да харесвам Пеевски е ясно.Но от това Доган не ми става по-симпатичен.Беден агент на ДС без грош в джоба,виж го сега - д-р Доган,Сокола милионерче,или поне с дългове в милиони.Малко ли му плащахме за студена енерия,без да работи..Малко ли лапа от земеделието на България,субсидиите за същото,малко ли лапа от труда на работещите по европроекти,въобще типичен пример на просташи цинизъм - Той богатее на гърба на идеите проповядвани на електората му,който от своя страна не става по-богат,нито па някой му пристискка законните права и свободи....И Пеевскки е за раирано,но и Доган не е по-малко заслужил подобно облекло. Това казва ИСТИНАТА! А иначе цирка си е циркк,за жалост зрителите(ние самите)не реагират адекватно на положението. "И тъй ний много претърпяхме,но стига толкоз да търпим,да бъдем пак, каквито бяхме,ил’ всинца да се изтребим. Докога, братя, да се губим?Защо да се не съберем?Така ли вечно ще се трудими в робство всинца да измрем?"
  • 9 гръндж

    20 6 Отговор
    Ха дано,ама надали! Пеевски се бута навсякъде в политиката и се прави на недосегаема голяма работа.Време му е да си ходи от политиката,не е за него,вижда се и без микроскоп.
  • 10 Сила

    12 2 Отговор
    Този такова онзи .....Кючук ...... Гнусотия
  • 11 Боруна Лом

    11 7 Отговор
    ПРАВ СИ! НАБЛИЖАВА КОЛЕДА!
  • 12 Град Козлодуй

    6 4 Отговор
    Всички Партии Лъжат Бг Народ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 телеЗРИТЕЛ

    7 7 Отговор
    този фек алии и ибр икчия пък откъде изплува, айде да ти резнат чу рката ако вече не си и феса на главата и при почетния ви доктър амет свински джолан
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 На бас

    13 7 Отговор
    Напротив, башканче крадливо! Времето на Доган, агент Сава от ДС, приключи. На бас!!!

    Коментиран от #22

  • 18 цкаос

    12 6 Отговор
    Всичките сте едни прости глупаци. Модела от Борисов, го направихте модел Пеевски. Ами той Пеевски как щеше да разграбва държавата без модела Борисов разбойника да даде? Какво всички се правите на прости? Модела е Борисов и ГЕРБ бандит дето дава на другите бандити и те да крадат от българите. И стига сте лъгали хората. Само себе си лъжете. Модела е некадърници ГЕРБ дето крадат и лъжат като сигани.

    Коментиран от #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ⚜️Лопата с чип⚜️

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "На бас":

    Ами хайде на бас. Ти не забелязваш ли, че шопара Пеевсски е тлъст бушон, който се е помислил за кристален полюлей? Ще изгори! Той затова е създаден бе, кестен , за да изгори!
  • 23 ГОСТ

    7 3 Отговор
    ПЕЕВСКИ - ЧОВЕК БЕЗ СЕМЕЙСТВО, КАКВО ИСКАТЕ ОТ НЕГО. ДА ВЪРВИ ДА СИ ГЛЕДА ДЕЦАТА. А ЩОМ ПЪК Е ТАКЪВ ФЕНОМЕН ДА ВЗЕМЕ ДА СИ НАПРАВИ САМ ПАРТИЯ. КАКВО СЕ Е ЗАЛЕПИЛ КАТО КОНСКА МУХА ЗА ДПС. ЯВНО ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЪГРАДИ НЕЩО НОВО, НО ДА РАЗРУШАВА НА ТОВА МАЙ ГО Е УЧИЛА МАМИНКА....
  • 24 Прав сте

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "цкаос":

    Забравихме ли, че Борисов за кражба на коли лежа в един затвор в чужбина. Това им е в гена.
  • 25 Обратно

    6 2 Отговор
    Призивът "България без Пеевски" закономерно прерасна в "ДПС без Пеевски". Но не преди Пеевски да посегне върху свещената крава на ДПС.
  • 26 Тоя

    6 1 Отговор
    Продажен еничар защо въобще го пускате?! Точно от гласуващите по етнически признак и по команда промяна към добро не може да очакваме
  • 27 Айде

    3 1 Отговор
    Стига с тоя Доган! Ченге просто!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове