26 Август, 2024 16:39 2 453 74

ПП-ДБ: Борисов и Пеевски отново ще правят избори

  • пп-дб-
  • служебен кабинет-
  • борисов-
  • пеевски

За съжаление служебният премиер Димитър Главчев не успя да се освободи от зависимостите си и отново предложи кабинет, удобен на задкулисието

ПП-ДБ: Борисов и Пеевски отново ще правят избори - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" излезе с позиция относно предложения от Димитър Главчев състав на служебно правителство.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

"Борисов и Пеевски отново ще правят избори.

От ПП-ДБ нямахме големи очаквания, но предложеният кабинет надхвърля негативните очаквания.

За съжаление служебният премиер Димитър Главчев не успя да се освободи от зависимостите си и отново предложи кабинет, удобен на задкулисието.

Поредното издигане на "човек от системата" вместо обществено значима, външна за МВР фигура за служебен министър, погребва идеята за граждански контрол върху силовото ведомство.

Нямаме доверие в Атанас Илков, предложен за служебен министър на вътрешните работи. Заявявали сме го още, когато беше предложен от Мария Габриел за вътрешен министър в редовен кабинет. Тогава отхвърлихме предложението поради това, че Илков е ръководил злополучната акция в Лясковец през 2014 г., в която загина служител на МВР и трима служители бяха ранени.

Имаме достатъчно информация, за да смятаме, че това е друг проводник на интересите на Пеевски, друг Калин Стоянов. Новият министър на вътрешните работи трябва да докаже, че не е поредният “лейтенант” на Пеевски в силовото ведомство. Затова нашата оценка за работата на Атанас Илков ще зависи единствено от способността му да се разграничи от влиянието и натиска на Пеевски. Това може да се случи по един единствен начин - като ограничи купуването на гласове.

С инструментите на парламентарния контрол ние от ПП-ДБ ще следим внимателно дейността на МВР във връзка с превенцията и противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите.

Ще осветляваме всеки опит за опорочаване на изборния процес.

Задължение на служебната власт е да организира честни избори и да не дава повод за съмнения за опорочаване на изборния процес".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    61 10 Отговор
    Боко и Шиши са доволни от вашите реформи !
  • 2 Последния Софиянец

    72 9 Отговор
    Тези промени в конституцията вие ги направихте.
  • 3 Делю Хайдутин

    58 8 Отговор
    Кой направи Главанака несменяем премиер?
  • 4 Тьотя

    54 11 Отговор
    ПП ДБ са големи сладкиши... всъщност са един сладкиш, сиропиран - реванЕ, постоянно го удрят на ревАне - хахах... ами туй де - ъолкова си им е потенциала все пак

    Коментиран от #51, #58, #59

  • 5 Я се вижте

    48 14 Отговор
    А вие "ала-бала" с фигуранта
  • 6 Сталин

    49 16 Отговор
    Киртак,чухме че ни си плащал издръжка на Лена за дъщерята Парапетка
  • 7 Мда

    26 27 Отговор
    С калинките начело на МВР гласовете за ГЕПС в махалите скачат стократно.
  • 8 Сесере

    61 10 Отговор
    Промяната си избраха и Пеевски за свой таен коалиционен партньор, а след това и неговия уж вътрешен министър Калин Стоянов. Те сега искаха да протестират срещу неговия избор. Това шизофренично поведение е съвсем нормално за тях.
  • 9 Конспиратор

    47 12 Отговор
    ✔️Борисов и Пеевски отново ще правят избори.✔️
    Едно си баба знае, едно си бае, за да се отчете пред посолството, за 💲.
  • 10 Симо

    18 13 Отговор
    Ако има правителство, то ще е между ГЕРБ, ИТН и ДПС на Доган !

    Коментиран от #64

  • 11 Сталин

    32 11 Отговор
    Шефа на Smartmatic - машините за гласуване е арестуван във Флорида за корупция и измама, обяснете ни още веднъж как Тикви, Прасета и ПростоКирчовци печелят изборите на машините

    Коментиран от #14

  • 12 Гласуващ

    34 32 Отговор
    Дано никога повече България не страда с премиер като Бойко Борисов – безпринципен политик с криминално мислене, лъжеевропеец и лъжеатлантик, готов и с дявола ортак да стане, за да запази властта си. Съсипал институциите и бизнес климата, развратил политическия живот, превърнал мутрите във фактор, пропилял ресурса, енергията и шансовете на цяло едно поколение българи, прокудил стотици хиляди в чужбина. Срам за онези, които са гласували за него два, три, че и повече пъти.

    Коментиран от #19

  • 13 помощ от Запада!

    21 31 Отговор
    ПП-ДБ какво се мотаят ? Да уведомят САЩ, ЕС, целия западен свят какво извращение подготвя марионетното правителство на Главчев! Запада да изпрати тук представители на изборите, да забрани на министрите от службашкия кабинет да влизат на територията на САЩ, държави от ЕС, Великобритания, Канада, Австралия. Вдигайте шум, какво се мотаете, шматки такива! Без чужда помощ България няма да се оправи! Само Запада може да спаси БГ от лапите на зловещата мафия. Без Борисов-Пеевски-Главчев!

    Коментиран от #18, #34, #39, #43

  • 14 Ейй,

    18 31 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    как не се уморихте кремълските тролчета да врякате едни и същи лъжи и полуистини. Машините в момента са само принтери и НЕ МОГАТ да се манипулират, ако ще Зукърбърг да се пробва.

    Коментиран от #20, #65

  • 15 още хора в Магнитски

    19 19 Отговор
    И Главчев в списъка Магнитски! Тогава те сами ще свалят гарда! Така им се пада на тия руски мекерета! Да живее свободния западен свят!
  • 16 🍋🍊🇧🇬

    29 6 Отговор
    Ами ще ги правят Изборите, Пеевски и Борисов като “умнокрасивитета” ПП, ДБ правят коалиция с Цар Тиква - ГЕРБ и Корпулентен Пеевски, Доган - ДПС - 1 , ДПС - 2, после “умнокрасивитета” реве по тиливизията и медиите че са “Полезните €диоти” на ДС Мафията в България?

    Не гласувайте ве хора, не гласувайте, 34 години мизерия и бедност не ви ли стигат да сте изтривалка на ДС Мутри, БКП Мутри?

    Коментиран от #23

  • 17 Ханку Брат

    24 7 Отговор
    Дебелия няма голяма файда от този министър защото интереса му е в ЦИК. Там е съдбата на изборите, а не толкова в купуването на гласове. Още повече, че Доган ще го бие. Министърът е угоден повече на тулупа.

    Коментиран от #66

  • 18 Муха- ха

    21 9 Отговор

    До коментар #13 от "помощ от Запада!":

    Вземи хапчетата и спри да мрънкаш. Докато ти и подбоните на теб чакате някой да ви "оправи" (особено изпедепцания запад) няма да отлепим от дъното... а ти ще се вкопаваш в тинята все по-дълбоко

    Коментиран от #21

  • 19 Гран плас

    21 11 Отговор

    До коментар #12 от "Гласуващ":

    И лежал в затвора Панкрац-Чехия в началото на деветдесетте години на миналия век. А сега премиерът Главчев му носи папките, станал е негов слуга.Алармирайте Брюксел и Вашингтон!

    Коментиран от #22

  • 20 Сталин

    20 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ейй,":

    По кух си и от идола си - Киртака
  • 21 Пенсиллвания авеню

    13 8 Отговор

    До коментар #18 от "Муха- ха":

    Отивай в Русия при твоите хора!

    Коментиран от #24

  • 22 Муха- ха

    4 9 Отговор

    До коментар #19 от "Гран плас":

    Хахо, спри да бълваш спам от различни никове и си поеми хапчетата .... или нещо друго, което да те успокои
  • 23 Усмихнат

    16 5 Отговор

    До коментар #16 от "🍋🍊🇧🇬":

    И 10% да е избирателната активност пак ще има НС и управление. Така че и никой да не гласува е тъпо.

    Коментиран от #60

  • 24 Муха- ха

    6 7 Отговор

    До коментар #21 от "Пенсиллвания авеню":

    остави ме мен - мога да отида където си поискам (почти де) и се дължи най-вече на факта, че не търся кой да ми е виновен за нещо и не чакам някой да ме "оправя" постоянно
  • 25 Ха ха

    22 10 Отговор
    Най долните боклуци все недоволни и с претенции.
  • 26 шиши

    14 7 Отговор
    шарлатани п ро с ти
  • 27 🍋🍊🇧🇬

    20 5 Отговор
    Киро “кривата уста” голяма, нео - нациста да иде на училище 4 ти Клас Български и Литература: да вземе изпити по Български - 5ти, 6ти, 7ми, и 8ми Клас?

    После му вземете Учител със Специални Способности за (Dyslexia/Дислекс), после да иде на Ортопед да му оправят “кривото чеене”?

    Нема ли кой да го пита “просто Киро” кво стана Ел. Колите в Ловеч ве, къде прославените Golf Carts?
  • 28 ВКК

    19 9 Отговор
    Няма угодия за тия, все са недоволни
  • 29 Как

    9 2 Отговор
    да се освободи , като не е свободен , а на каишка ? Плащат му от щедро по - щедро и не му дреме нито за България , нито за гражданите ! Престъпление след престъпление , поне за 1000 години !
  • 30 ха ха

    9 3 Отговор
    то изборния процес е опорочен още с изборното законодателство
  • 31 🍋🍊🇧🇬

    23 7 Отговор
    Са, последно, Киро дай тази Диплома от Харвард да я видим и ние ве, дай да видим къде си учил 4ри Години в Харвард, с кой Випуск си се Дипломирал ве, дай черно на бяло, дай малко инфо разбирачо от всичко?

    Коментиран от #67

  • 32 КИРО / с У/

    17 7 Отговор
    На крив КИР (да се чете У) и космите му пречат . Та и ПП/ДБ ... така .

    Коментиран от #44

  • 33 🍋🍊🇧🇬

    20 6 Отговор
    Да Видим, Четири - (4ри) Години Харвард Диплома?

    :) Айе чакаме?
  • 34 Верно ли

    9 10 Отговор

    До коментар #13 от "помощ от Запада!":

    Хахахаах, та нали точно запада ни ги инсталира тия тука и ни "помага" толкова години, но сега същият запад е зает да "помогне" на Украйна да изчезне от картата. После ще му се наложи да помага сам на себе си.
  • 35 народа

    23 14 Отговор
    По-добре Пеевски и Борисов отколкото тези идиоти.Те сами казват,че имат 7 процента,а изкарват много повече.Това е заради машините и оня кумунстическия сатрап...пияницата с пуделите,който беше министър на няколко избора.Яко реват,защото знаят как са постигали резултати и на изборите и се га не могат да го направят.За толкова избори единствено при техния кмет в София се оказа,че има манипулации.
  • 36 това е всредствие от конституцията ви

    13 7 Отговор
    Мафията смачка истинската конституция и сега мрънка недоволно!
  • 37 Пацо

    24 4 Отговор
    Каквото и да избълва Киро, пропусна възможността да е лидер. В момента всяка негова изява ми е политическа сатира и карикатура. А Денков, като сукалче до него...и той пропадна достатъчно, че да загуби тотално доверието на избирателите. Три години сме на НУЛАТА. Държавите покрай нас обраха всички големи инвеститори, докато тези се изявяват като кадровици.
  • 38 бай Добри

    10 10 Отговор
    "ПП-ДБ: Борисов и Пеевски отново ще правят избори"
    Демек бай Ганьо 1 и бай Ганьо 2, съвременните герои на Алеко Константинов и техните съучастници от мвр и прокуратурата.
  • 39 6-6-6

    12 7 Отговор

    До коментар #13 от "помощ от Запада!":

    Те запада са си много добре осведомени какви ги вършиха кокора и простото Киро с руския газ през руски посредник,лъжейки, че бил го ореждал от сащ и с дерогацията на руски нефт на руската Лукоил. Ще се ококорите, като следващия конгрес ги намагнетизират тия двамката.
  • 40 Не вярвам

    8 6 Отговор
    Големи щуротии от Кирчо, за какъв парламентарен контрол бълнува не е ясно. Че то сме смени държавната власт по области с назначения на ГЕРБ и Пеевски, а именно те провеждат изборите. И какво им направи контрола, едно нищо. Месеци наред се говори за задкулисие, имаше сигнали, комисии и къде им е парламентарния контрол и какво направиха. Пълен смешник.
  • 41 E НЯМА ГО РАШКО

    12 7 Отговор
    Да ПРАВИ АЛА БАЛА С ПРЕЗИДЕНТА И ПУДЕЛ С КЕШ
  • 42 Алабала с президента

    14 8 Отговор
    С Рашков и машинките си беше супер, а?? Мошеници гнусни.
  • 43 Хааааа

    9 6 Отговор

    До коментар #13 от "помощ от Запада!":

    Кой ми ср.....а в гащите
  • 44 Альоша

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "КИРО / с У/":

    Не космите, а вълната му.....
  • 45 Хахаха хахаха

    14 4 Отговор
    Благодарени на ППДБ третопловите които
    променха конституцията в полза Боко и Пеевски
  • 46 Ами

    7 8 Отговор
    Буци/Буда и Шиши ще си правят каквото искат,а вие ще изчезнете от политическата сцена, защото като имахте доверието на хората, гонехте градинарите и шофьорите от руското посолство и през ден бяхте в укристан да шмъркате със зельо , вместо да спрете 30 годишното разграбване на България!
  • 47 Факт4екър

    13 6 Отговор
    Ристе Иванов взе парите от Пеевски и се скри в Брюксел да ги харчи.

    Коментиран от #68

  • 48 Стенли

    6 10 Отговор
    Само ВЪЗРАЖДАНЕ
  • 49 Ком

    6 0 Отговор
    Ами всички знаят, че избирателите се купуват! Да но никой не съобщава за конкретни форми за закупуване на гласове. Единствената форма оповестена в" демократичните" медии е "раздаването на евтини дърва за зимата".
  • 50 бай хасан

    7 7 Отговор
    а бе какво се пенявите наи подходящия вътрешен министър аз виждам у другаря рашков ще удовлетвори притенциите на кирцата денката и на пп дб един честен и честни избори през октомври
  • 51 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тьотя":

    На мен ми се чини, че са диване.
  • 52 Спорт

    10 4 Отговор
    Тези от ППДБ наистина са шизофреници. Те промениха конституцията и сега се оплакват.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Тъмен субект

    5 2 Отговор
    - А ние искахме да правим ала-бала, само че ни наритаха, понеже се оказахме тъпундери безродни с аро гантнен привкус. - ппдб+
  • 56 Главанаков

    3 1 Отговор
    Изтрива коментар за Копейкин .Значи сайтът подкрепя Израждане
  • 57 За протокола

    3 1 Отговор
    Жълтопаветниците и ПП-тата показаха изключителна политическа немощ, некадърност и огромна доза липса на морал, дори престъпно поведение и вместо да свалят ГЕРБ и премахнат модела му, станаха част от него.
    Съучастниците им в отделни моменти от БСП и ИТН са още по-зле.
    А пък тези от Възраждане стигнаха тавана си и го удариха на бесен популизъм в опита си да спечелят още някое и друго депутатско място за да стигнат до управлението и постигнат спусната им от Москва цел - да извадят България от Европа и НАТО и да я пришият към фашистка Русия и азиатския и съюз.
  • 58 Никси

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тьотя":

    а ДПС са Турска Сиропирана Баклава , кое е по добре Реване , Баклава или Толубички ГЕРБ ? !!!.
  • 59 Никси

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тьотя":

    пардон , ТолуМбички Герб , отговора е Черешката на Тортата , Възраждане !!!.
  • 60 Никси

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Усмихнат":

    докато някога го направят как да се гласува както е по белите Държави от вкъщи с телефона си онлайн влизаш в спецялен код и парола така че и хакерите да не те баннат и гласуваш за партия твоя по избор от теб , имат си сайт и в техния цик директно виждаш вкъщи от твоя телевизор процентите при гласуване , хората са го измислили не си съчинявам глупости и когато приключи изборния ден да кажем примерно в 20:00часа мигновенно излизат резултатите и виждат коя партия печели , тука се правят едни гимнастики заради мушенгии с купени гласове и харчене на огромни суми пари от всякакъв характер относно изборите , а така няма да ходиш да се редиш и да си губиш времето и да гледаш вътре мишкарниците уредили се за некой лев повече , наблюдатели , застъпници , броячи на бюлетини и нй накрая да организират с автобуси от цяла България за превозването на бюлетините , което си е отговорност , напрежение и харчене на средства на пари за превозвачите им , да това е положението за това хората по света са светлинни години напред във времето , какво като гласувам пак ще купят изборите мутраците , за това човека ти казава по горе , както казваше едно време Димитър Попов за бога братя не купуваите , ЗА БОГА БРАТЯ НЕ ГЛАСУВАИТЕ за да не дойде поредния месия да ви ОГРАБВА , който ме е разбрл разбрал !!!.
  • 61 Маг

    3 1 Отговор
    Тиквата и Шиши пак ще си на пазаруват цигански гласове. Циганин без пари не гласува. Очаквайте пак цигански тълпи да си пуснат платени лист артия.

    Коментиран от #63

  • 62 ха ха

    2 1 Отговор
    на кого трябва да доказва - на Киро ментата ли? Та на него и вселената му е крива!
    и да не говори много кой с кого ще прави избори, щото след това ще пълзят пред тях да участват в управлението и ще пият мазно турско кафе на поразия! малко реализъм и скромност няма да им навредят, ако изобщо знаят какви са тези качество!
  • 63 да бе

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "Маг":

    циганите и без пари ще гласуват да се отърват от тези откачалки и лъжци!
  • 64 едва ли

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Симо":

    ДПС ще се натиска за участие, но са като крастави коне - всички бягат от тях! има и други желаещи и то тиз, които сега викат най-много срщу Бойко, а после ще му се мазнят за ъвместно управление и нова сглобка като за последно - че все пак Ники иска да пътува на държавна сметка, трябва да му го осигурят, а на Киро и Кокорчо дефилиране по медиите да се бият в гърдите как няма сглобка, а те управляват
  • 65 дори и така

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ейй,":

    защо в европейските стари демокрации никой не ги използва, а си грасуват по класическия начин с бюлетини - по-прости ли са от нас или ние се имаме за по-умни?
  • 66 доган

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ханку Брат":

    ще е бита карта скоро време - взеха му източниците на пари, а както се говори и сараите,щото официално не са негови, а като при всички хитреци са записани на фирми, които вече не са негови
  • 67 и кво се оказа

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "🍋🍊🇧🇬":

    Ленчето, дето ни се хвалеше със снимки с тениска от Харвард каквато само бакалаврите там имали, а сега от публикуваните документи виждаме,че е завършила у нас това образование и като другите шарлатани е минала краткосрочен курс в Харвард и размахва фалшиви дипломи (в което явно се е усъвършенствала)с които да си изкрънка съответстващи заплати и хонорари, каквито със дипломата от СУ няма и да помирише. Нека си публикува дипломите, както и Кокорчо,за който не зе знае какво и дали е дзавършил,за да претендира за финансово гуру и да ни вкарва в огромна задлъжвялост
  • 68 точно

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Факт4екър":

    човекът отдавна си казва,че иска още едно брюкселско жилище за децата
  • 69 Щом искате масово гласуване-изпълнете го

    3 0 Отговор
    Избирателите предлагаме:
    1,След извънредни парламентарни избори партиите да не получават субсидии до нови редовни парламентарни избори.
    2.Макар "Не подкрепям никого" да са действителен глас, в Изборния кодекс изрично е уточнено, че тези гласове се изваждат от общия брой валидни бюлетини, когато се опреля нивото на бариерата.
    ЦИК след промяна в изборния кодекс да направи така,че броя на редовно гласувалите с "не подкрепям никого" да се включват когато се определя нивото на бариерата .
    3.Да се промени закона за регистрциите на партиите за избори да представят списък с подписи на 250 000 привърженици,а не както сега 2 500 подписа.
    Така по малко партии и коалиции ще има,а не както сега да се явяват над 30 партии и коалиции!

    Депутатите да запомнят,че не направят ли тези промени в изборния кодекс ние гласуващите с "не подкрепям никого" няма да ходим да гласуваме!!!
  • 70 Чекмеджан ефенди

    2 0 Отговор
    Вие сте виновни.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 все едно

    2 0 Отговор
    Който и да е министър, ПП отиват при итн на скамейката на резервите. След злополучното правителство на Асен Баба и четилидесетте министри само неграмотен човек може да обърка бюлетината. Разбира се има и Мадуровки, но разумните хора не биха си подарили гласа на Сиела.
  • 73 Ани

    0 0 Отговор
    За да има честни избори и да се излезе от политическата криза, трябва да се смени пРезидента. Но ПП/ДБ не могат да си го позволят защото той ги назначи.
  • 74 Стефан

    1 0 Отговор
    Пак плачат, но като имаха възможност - нищо не свършиха!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове