26 Август, 2024 17:53 2 103 16

Симеон Ананиев: Красимира Стоянова ще е подложена на много голям натиск

  • симеон ананиев-
  • красимира стоянова

БДЖ няма да е на печалба. Никога железницата не е била на печалба. Тя косвено е на печалба, защото осигурява мобилност на хората, на бизнеса и оттам държавата печели

Симеон Ананиев: Красимира Стоянова ще е подложена на много голям натиск - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

"БДЖ няма да е на печалба. Никога железницата не е била на печалба. Тя косвено е на печалба, защото осигурява мобилност на хората, на бизнеса и оттам държавата печели. Въпросът е друг - че за всяка област ние трябва да имаме някаква разписана програма - с финансиране и отговорности. Докато не стане това, всеки следващ министър ще се снима, следващият може да докара вагони от Сингапур, които са най-добрите".

Това коментира пред БНР Симеон Ананиев - член на УС на Асоциацията на железопътните предприятия.

По думите му министърът трябва да е политическо лице, което да има около себе си екип от експерти, а "не екип от фирми, които трябва да спечелят дадени поръчки". Той призова да приемем 20-годишна програма за БДЖ.

В предаването "12+4" експертът заяви, че познава досегашния министър на транспорта Георги Гвоздейков. Според него министерската служба го е променила в негативна посока.

"Бившият министър мисля, че беше "превзет" от пиарите, които го водиха да се снима, преди нещата да са се случили", посочи той и изказа мнение, че в България политиката се е обърнала на пиар.

Ананиев се е опитал да му покаже една сериозна грешка, но той не го е чул: "Преди да купиш тези вагони, трябва да знаеш, че парите за купуване на техника - още толкова трябва да имаш за съпорт, т.е. да обучиш кадри, да осигуриш части и експлоатация, а такива пари няма".

Той познава и номинираната за нов транспортен министър Красимира Стоянова. За нея каза, че е много добър професионалист, юрист, принципен и отговорен човек. Но:

"През нея минават всички поръчки. Това, което много ме притеснява, е, че тя ще бъде подложена на много голям натиск. /.../ Много неща ще ѝ дойдат на главата. БДЖ ще е едно от малките неща. На Красимира Стоянова хич няма да ѝ е лесно".


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аууу ,

    3 0 Отговор
    намерил кого да жали ?!
  • 2 Реално

    5 8 Отговор
    При правителството на Кирил Петков БДЖ беше на печалба. Министър беше професионалист, собственика на Еконт.

    Коментиран от #6, #12

  • 3 обективен

    24 2 Отговор
    Всичко идва от ДПС защото те умишлено спират БДЖ , тъй като техните автобусни фирми ще фалират.

    Коментиран от #13

  • 4 гражданин

    17 2 Отговор
    Не може кабинетните плъхове в БДЖ да са повече от машинистите и обслужващият персонал !!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 хахах

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Не е било на печалба, а се ползваше счетоводен трик за да изглежда на печалба.. то цялата им работа излезе една голяма заблуда!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Какви са тези

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "хахах":

    Трикове? Я, моля, поясни.
  • 8 един

    1 0 Отговор
    Трудно е/да не кажа невъзможно/,да си честен между армия от "нечестни",другият вариант е да освободиш поста!
  • 9 Пенсионер

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "хахах":

    Пенсията ми не заблуда, има драстично увеличение.
  • 10 Асен

    5 0 Отговор
    Тези хора и управляващите политически кукли не са подготвени за историческите решения и отговорността на един зрял независим избор, конто трябва да направят в полза на държавата и населението. Отговорността на решенията съообразени с законовите регионални и международни рамки показва е на много ниска експертиза без системно планиране за пет годишен хоризонт. Навсякъде се просмукват неофициално чужди интереси и премълчавани свери на влияние. Отговора е в едно словосъчетание за интегрирани с години западни агенти по иконом . и политическо влияние. За да ги разпознаеш не е нужно много, действията говорят достатъчно за тях. А дали е така , Кой ще ни каже ? Държавността спи дълбок сън, но не и за бедняка откраднал кокошка, защото има да се отчита дейност за оправдаване на заплати...
  • 11 ако е смела

    3 2 Отговор
    Ще обяви на глас, че нямаме железници и официално ще ги закрие.
  • 12 нима ?

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Боже, каква наивност !
  • 13 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "обективен":

    я тамън мислех да бачкам у Юнион Ивкони като Автобусен Шофьор да карам до Морето летовници и линии на новите BOVI (VDL) , ти сега ми уби желанието за работа , човеко си е плащал сравнително добри заплати и редовно за сметка на някой други от бранша !!!.
  • 14 Иван

    2 0 Отговор
    Мъка що не в предадете за скраб така и така не става
  • 15 КАК МОЖЕ БИВШ ЗАТВОРНИК ЗА КРАЖБИ

    3 0 Отговор
    Симеон Ананиев - член на УС на Асоциацията на железопътните предприятия. ДА Е ЧЛЕН, БДЖ БЕШЕ НА ПЕЧАЛБА ПРЕДИ АНАНИЕВ ДА ПОДАРИ ЧАСТ ОТ ДЕСТИНАЦИИТЕ НА ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ НА ЧАСТНИЦИ-МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ, ПРИ МИНИСТАР МУТАФЧИЕВ И НАЗНАЧИ ЖЕНА СИ В ТАКАВА ЧАСТНА ФИРМА КОЯТО Е НА ЦЕНТРАЛНА ГАРА,ЗА ТОВА БДЖ Е В ТАКОВА СЪСТОЯНИЕ, И ПО-ЗЛЕ ЩЕ СТАВА
  • 16 Петър

    4 0 Отговор
    БДЖ не е печелившо заради държавната политика и некадърното управление Не може най-икономичният сухоземен транспорт да е на загуба.Кражби и безхаберие върлува в БДЖ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове